Επισκέπτης Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, έχω ένα περίεργο θέμα. Έχω nova 50αρα vdsl voip περίπου 6 μήνες και ενώ όλα ήταν καλά, τις τελευταίες μέρες, κάνει αποσυνδέσεις για 1-2 λεπτά (τυχαία μέσα στην ημέρα) και ξανά συνδέεται. Παρατήρησα, όταν κάνει αποσυνδεσεις, έχει θόρυβο η γραμμή απο 28db/up και 20db/down που ειναι κανονικά πέφτει περίπου στα 9db/up και 8db/down. Μερικές φορές το κάνει αυτό σχεδόν όλη μέρα ενώ άλλες φορές καθόλου. Προσπαθώ να βρώ μηπως υπάρχει κάτι που κάνει παρεμβολές, αλλά συμβαίνει εντελώς τυχαία (π.χ μπορεί να συμβεί 12 το βραδυ ή 3 το μεσημέρι). Έχω το router DG8245V-10 και είναι συνδεδεμένο στην μια και μοναδική τηλεφωνική πρίζα κατευθείαν χωρίς splitters και το τηλέφωνο επίσης κατευθείαν στο router.DG8245V Γενικά, θεωρώ οτι συγχρονίζει σε πολλή καλή ταχύτητα και οτι ο θόρυβος είναι καλός (όταν δεν συμβαίνει), οπότε τι μπορεί να φταίει; Μήπως φταίει το πολύπριζο ή το ασήρματο τηλέφωνο που είναι δίπλα στο router; (η τηλεφωνική πρίζα είναι η παλιά του ΟΤΕ και έχω βγάλει τον κίτρινο πυκνωτή) πολυ περίεργο, πως γίνετε άλλες φορές να πηγαίνει σφαίρα όλη ημέρα και άλλες φορές να κόβετε συνέχεια για 10-20 sec κάθε 5-10 λεπτά; Στατιστικά γραμμής: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Άλλαξα την τηλεφωνική πρίζα και συνεχίζει να κάνει διακοπές για 10-20 δευτερόλεπτα τυχαία μέσα στην ημέρα. Αν καλέσω τεχνικό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν έρθει να μην κάνει διακοπή και να πάρει τσάμπα 20 ευρώ. Επίσης είδα τα errors fec και crc και δεν είναι πολλά. Έχει κάποιος καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει; ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickGR2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 17 Απριλίου 2022 Μηπως εχει περαστει καποιο καλωδιο ρευματος κοντα στο καλωδιο του οτε?καποιος γειτονασ να εβαλε καινουργιο κλιματιστικο?κατι που να παει παραλληλα με τα καλωδια του ιντερνετ?δοκιμασε και χωρις συσκευη τηλεφωνου συνδεμενη να δεις.Παντως εγω νομιζω οτι ειναι παρεμβολες απο καποιο ηλεκτρικο μηχανημα που περνει μπρος εκεινες τις ωρες,τσεκαρε αν οταν σου κοβετε το ιντερνετ ακουγεται κατι να δουλεβει εκει κοντα σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 19 ώρες πριν, nickGR2020 είπε Μηπως εχει περαστει καποιο καλωδιο ρευματος κοντα στο καλωδιο του οτε?καποιος γειτονασ να εβαλε καινουργιο κλιματιστικο?κατι που να παει παραλληλα με τα καλωδια του ιντερνετ?δοκιμασε και χωρις συσκευη τηλεφωνου συνδεμενη να δεις.Παντως εγω νομιζω οτι ειναι παρεμβολες απο καποιο ηλεκτρικο μηχανημα που περνει μπρος εκεινες τις ωρες,τσεκαρε αν οταν σου κοβετε το ιντερνετ ακουγεται κατι να δουλεβει εκει κοντα σου αυτό είναι το περίεργο δεν έχει αλλάξει τίποτα στην γύρω περιοχή και ούτε ακούγεται κάτι οταν κόβετε. δοκίμασα και χωρίς συσκευή τηλεφώνου και πάλι τα ίδια. Δεν είναι οτι δεν έχω καθόλου ιντερνετ. Μπορεί να μην κάνει καμία διακοπή για 8-12 ώρες αλλα είναι ενοχλητικό να σε πετάει για 10 δευτερόλεπτα όταν τελικά συμβαίνει. Σκέφτομαι το ρούτερ να είναι προβληματικό. Θα ψάξω να δω αν μπορώ να κάνω αντικατάσταση. Τελευταία ελπίδα να φταίει το ρούτερ 🙏 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα