Προς το περιεχόμενο

Συνεχείς αποσυνδέσεις σε cosmote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα adsl wind και είπα να αναβαθμιστώ κάνοντας σύνδεση σε vdsl 50 cosmote.

Η επιλογή έγινε γιατί το μοναδικό καφαο κοντά στο σπίτι μου (2 τετράγωνα) ανήκει στην cosmote.

Σάββατο 2/4 παρέλαβα το Router (ZTE H1600) και έγινε η σύνδεση.

Από τότε έχω συνεχείς αποσυνδέσεις.

Κάθε περίπου 10-15 λεπτά είχα τα εξής:

Εκεί που βλέπω live stream στο twitch κόβεται για λίγο (μιλάμε για μισό-ένα λεπτό).

Επίσης όταν παίζω ένα online παιχνίδι βλέπω το latency να πηγαίνει από 50ms σε 40.000-50.000ms (έχω δει μέχρι και 280.000ms) και να παγώνουν τα πάντα.

Στη συνέχεια πέφτει στα 50ms και χωρίς να με πετάξει έξω συνεχίζω το παιχνίδι.

Δευτέρα μίλησα με το τεχνικό τμήμα και αφού έκαναν ελέγχους, διαπίστωσαν αποσυνδέσεις και το έδωσαν ως βλάβη.

Τετάρτη με παίρνει τηλέφωνο ένας τεχνικός να με ενημερώσει ότι στο κουτί υπήρχε οξειδωμένη επαφή όπου και καθάρισε, και μου ζήτησε να παρακολουθήσω πως θα πάει.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης του τεχνικού ήταν να γίνονται όλα τα παραπάνω 1 με 2 φορές την ώρα φτάνοντας και πάλι 30.000-40.000ms latency.

Προφανώς θα ξαναδηλώσω βλάβη αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα που θα μπορούσα να κάνω από την πλευρά μου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35 λεπτά πριν, gbouros είπε

Είχα adsl wind και είπα να αναβαθμιστώ κάνοντας σύνδεση σε vdsl 50 cosmote.

Η επιλογή έγινε γιατί το μοναδικό καφαο κοντά στο σπίτι μου (2 τετράγωνα) ανήκει στην cosmote.

Σάββατο 2/4 παρέλαβα το Router (ZTE H1600) και έγινε η σύνδεση.

Από τότε έχω συνεχείς αποσυνδέσεις.

Κάθε περίπου 10-15 λεπτά είχα τα εξής:

Εκεί που βλέπω live stream στο twitch κόβεται για λίγο (μιλάμε για μισό-ένα λεπτό).

Επίσης όταν παίζω ένα online παιχνίδι βλέπω το latency να πηγαίνει από 50ms σε 40.000-50.000ms (έχω δει μέχρι και 280.000ms) και να παγώνουν τα πάντα.

Στη συνέχεια πέφτει στα 50ms και χωρίς να με πετάξει έξω συνεχίζω το παιχνίδι.

Δευτέρα μίλησα με το τεχνικό τμήμα και αφού έκαναν ελέγχους, διαπίστωσαν αποσυνδέσεις και το έδωσαν ως βλάβη.

Τετάρτη με παίρνει τηλέφωνο ένας τεχνικός να με ενημερώσει ότι στο κουτί υπήρχε οξειδωμένη επαφή όπου και καθάρισε, και μου ζήτησε να παρακολουθήσω πως θα πάει.

Το αποτέλεσμα της επέμβασης του τεχνικού ήταν να γίνονται όλα τα παραπάνω 1 με 2 φορές την ώρα φτάνοντας και πάλι 30.000-40.000ms latency.

Προφανώς θα ξαναδηλώσω βλάβη αλλά μήπως έχετε καμιά ιδέα που θα μπορούσα να κάνω από την πλευρά μου;

Στην εσωτερικη καλωδιωση εχεις αλλαξει την συνδεσμολογια; εχει ποσταριστει απειρες φορες πώς πρεπει να ειναι η καλωδιωση μεσα στο σπιτι, ειδαλλως θα υπαρχει τρελο θεμα. 

• Like 1

4 λεπτά πριν, kallair είπε

Στην εσωτερικη καλωδιωση εχεις αλλαξει την συνδεσμολογια; εχει ποσταριστει απειρες φορες πώς πρεπει να ειναι η καλωδιωση μεσα στο σπιτι, ειδαλλως θα υπαρχει τρελο θεμα. 

Την συνδεσμολογία την έκανα όπως λέγαν οι οδηγίες του router.

Αν εννοείς ένα pdf από cyta το έχω διαβάσει αλλά το σπίτι έχει μόνο μια κεντρική πρίζα τηλεφώνου και δεν υπάρχουν επιστροφές.

4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Ξεκινά αρχικά δίνοντας μας τα στατιστικά της γραμμής,

Όταν σχολάσω και πάω σπίτι θα ανεβάσω τα στατιστικά.

1 λεπτό πριν, gbouros είπε

Αν εννοείς ένα pdf από cyta το έχω διαβάσει αλλά το σπίτι έχει μόνο μια κεντρική πρίζα τηλεφώνου και δεν υπάρχουν επιστροφές.

1ον. το εχεις ελεγξει οτι δεν υπαρχει καποια αλλη καλωδιωση πανω στην κεντρικη πριζα και οτι οι κλωνοι σου ειναι σε καλη κατασταση και καλα σφιγμενοι στο κεντρικο πριζακι σου; εχω δει χαοτικες διαφορες στα νουμερα/ποιοτητα γραμμης/συγχρονισμο, απο κακη συνδεση των ακρων πανω στο πριζακι.

2ον. το καλώδιο μεχρι το κεντρικο πριζακι εχει ελεχθει;

• Like 1

4 λεπτά πριν, kallair είπε

1ον. το εχεις ελεγξει οτι δεν υπαρχει καποια αλλη καλωδιωση πανω στην κεντρικη πριζα και οτι οι κλωνοι σου ειναι σε καλη κατασταση και καλα σφιγμενοι στο κεντρικο πριζακι σου; εχω δει χαοτικες διαφορες στα νουμερα/ποιοτητα γραμμης/συγχρονισμο, απο κακη συνδεση των ακρων πανω στο πριζακι.

2ον. το καλώδιο μεχρι το κεντρικο πριζακι εχει ελεχθει;

Δεν ξέρω πως να κάνω έλεγχο στο καλώδιο μέχρι την κεντρική πρίζα.

Μπορώ όμως να ανοίξω την τηλεφωνική πρίζα και να δω μήπως λάσκαρε κανένα καλωδιακι.

Αν έχεις δεύτερη τηλεφωνική πρίζα στο σπίτι, αποσύνδεσε την  από την κεντρική πρίζα του τηλεφώνου,  και δες αν σταματήσουν οι αποσυνδέσεις, αν θέλεις να έχεις, τηλ και σε άλλο δωμάτιο, καλό θα είναι την κεντρική πρίζα, να την αλλάξεις, με τέτοιου τύπου  οπού στην μια θέση θα συνδεθεί η γραμμή του οτε, και στην άλλη η γραμμή που πάει στο άλλο δωμάτιο, αν έχεις voip τηλεφωνία είναι εύκολο,, δεν θέλεις ούτε φίλτρο ούτε διαχωριστή , αν έχεις όμως  απλή γραμμή ίσως , χρειαστείς ηλεκτρολόγο  https://www.skroutz.gr/s/25920407/Schneider-Electric-Asfora-%CE%A0%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%94%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CE%B5-%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%A7%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1-EPH4200121.html

• Like 1

Παιδεύομε τουλαχιστον 3 ώρες με την πρίζα του τηλεφώνου.

Ανοιγοντας την είδα 4 κόκκινα καλώδια και 4 μπλε.

2 κόκκινα ήταν συνδεδεμένα σε μια βίδα και 2 μπλε μαζί σε άλλη βίδα και φυσικά έκανα τη βλακεία.

Έβγαλα τα καλώδια από τις βίδες χωρίς να σημειώσω ποια ήταν και αναγκάστικα να κάνω πολλές δοκιμές.

Εννοείται πως ισχύει και ο νόμος του Μέρφυ. Το τηλέφωνο είναι voip οπότε έπρεπε σε κάθε προσπάθεια να περιμένω 10 λεπτά για να δω αν θα συγχρονίσει.

Τέλος πάντων.

Τώρα είμαι συνδεδεμένος και ανεβάζω τα στατιστικα

router.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gbouros είπε

Τα στατιστικά παίζουν.

πχ ταχυτητα έχω δει από 47κ ως και 54κ όπως επίσης έχω δει διαφορές και στα noise/errors.

Σημασια εχει αν υπαρχει ακομα το προβλημα που ειχες. και εγω οταν ειχα λαθος καλωδιωση (ειχα την κλασσικη ADSL καλωδιωση, δλδ γεφυρωμενα προς τα υπολοιπα πριζακια, κ αφησα μονο το κεντρικο ζευγος πανω) ειχα παρομοια θεματα με το δικο σου και λυθηκε. Ελπιζω να αφησες μονο ενα κοκκινο κ ενα μπλε πανω στο πριζακι.

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1

Από χθες το βράδυ που ανοιξα την πρίζα και άφησα μόνο 1 κόκκινο και 1 μπλε τα πράγματα είναι καλύτερα.

2 αποσυνδέσεις κατάλαβα μόνο και η ταχύτητα είναι πολύ καλή.

Ειναι και το καλυτερο που μπορεις να παρεις απο τη γραμμη σου. τα άλλα δυο καλώδια δεν υπήρχε λόγος να είναι συνδεδεμένα στην πριζα και σου προκαλούσαν προβλήματα. Αν δεν έχεις άλλη πρίζα στο σπίτι, τότε είναι ξεχωριστό ζεύγος που ανεβαίνει από τον κατανεμητή. Να το πω και αυτο, οτι η γραμμή σου είναι σούπερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...