saltofx_v Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 εχω φτιαξει ενα νεο pc με τα παρακατω: motherboard msi b450-a pro max amd ryzen 5600g g.skill ripjaws v16gb ddr4 3200mhz σκληρο m2 Αρχικά να αναφερω οτι πριν κανω οτιδηποτε περασα στην motherboard το τελευταιο bios για να δεχθει τον ryzen.στην συνεχεια ξεκινησα την εγκατασταση των windows εχοντας συνδεσει τον η/υ με μια οθονη μεσω HDMI. ολα πηγαν καλα και τα windows ξεκινησαν.εκανα εγκατασταση τα βασικα και εκλεισα τον η/υ.Μετα απο 2 ωρες τον ξαναανοιξα και βλεπω οτι ανοιγουν τα windows στην μιση οθονη με αναλυση 640χ480.μετα αποα προσπαθεια να περασω drivers της amd μπας και στρωσει χανω εντελως το σημα απο την hdmi θυρα....μετα απο ωρες και πολλες προσπαθειες δεν εχω σημα και δεν βγαζω ακρη..ουτε καν σημα οθονης για να μπω στο bios δεν ειχα......σκεφτομαι οιτ εχω ενα καλωδιο dvi.To βαζω και δουλευει μια χαρα σε αναλυση 1920χ1080. εχω δοκιμασει και αλλο καλωδιο hdmi Και παλι τιποτα.μονο με dvi εχω σημα. εχω απογοητευτει γιατι δεν ξερει τι μπορει να φταιει και θεωρω απαραδεκτο να μην μπορει να παιξει καινουριο setup με hdmi. εχει κανεις καμια ιδεα?
nickol-us Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Το πιθανότερο να είναι θέμα drivers εξ'οσων αναφέρεις. Drivers έβαλες από το site της μητρικής ή όχι; Δοκίμασε αν υποστηρίζει dual display σε dvi και hdmi, να συνδέσεις δεύτερη οθόνη και να παίξεις με ρυθμίσεις. Αν δεν είναι θέμα drivers τότε μπορεί να είσαι τυχερός και να έχεις πέσει σε ελαττωματική μητρική.
hln3 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, saltofx_v είπε εχω φτιαξει ενα νεο pc με τα παρακατω: motherboard msi b450-a pro max amd ryzen 5600g g.skill ripjaws v16gb ddr4 3200mhz σκληρο m2 Αρχικά να αναφερω οτι πριν κανω οτιδηποτε περασα στην motherboard το τελευταιο bios για να δεχθει τον ryzen.στην συνεχεια ξεκινησα την εγκατασταση των windows εχοντας συνδεσει τον η/υ με μια οθονη μεσω HDMI. ολα πηγαν καλα και τα windows ξεκινησαν.εκανα εγκατασταση τα βασικα και εκλεισα τον η/υ.Μετα απο 2 ωρες τον ξαναανοιξα και βλεπω οτι ανοιγουν τα windows στην μιση οθονη με αναλυση 640χ480.μετα αποα προσπαθεια να περασω drivers της amd μπας και στρωσει χανω εντελως το σημα απο την hdmi θυρα....μετα απο ωρες και πολλες προσπαθειες δεν εχω σημα και δεν βγαζω ακρη..ουτε καν σημα οθονης για να μπω στο bios δεν ειχα......σκεφτομαι οιτ εχω ενα καλωδιο dvi.To βαζω και δουλευει μια χαρα σε αναλυση 1920χ1080. εχω δοκιμασει και αλλο καλωδιο hdmi Και παλι τιποτα.μονο με dvi εχω σημα. εχω απογοητευτει γιατι δεν ξερει τι μπορει να φταιει και θεωρω απαραδεκτο να μην μπορει να παιξει καινουριο setup με hdmi. εχει κανεις καμια ιδεα? δοκίμασε και άλλο καλώδιο hdmi.
triplex1 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, saltofx_v είπε εχω φτιαξει ενα νεο pc με τα παρακατω: motherboard msi b450-a pro max amd ryzen 5600g g.skill ripjaws v16gb ddr4 3200mhz σκληρο m2 Αρχικά να αναφερω οτι πριν κανω οτιδηποτε περασα στην motherboard το τελευταιο bios για να δεχθει τον ryzen.στην συνεχεια ξεκινησα την εγκατασταση των windows εχοντας συνδεσει τον η/υ με μια οθονη μεσω HDMI. ολα πηγαν καλα και τα windows ξεκινησαν.εκανα εγκατασταση τα βασικα και εκλεισα τον η/υ.Μετα απο 2 ωρες τον ξαναανοιξα και βλεπω οτι ανοιγουν τα windows στην μιση οθονη με αναλυση 640χ480.μετα αποα προσπαθεια να περασω drivers της amd μπας και στρωσει χανω εντελως το σημα απο την hdmi θυρα....μετα απο ωρες και πολλες προσπαθειες δεν εχω σημα και δεν βγαζω ακρη..ουτε καν σημα οθονης για να μπω στο bios δεν ειχα......σκεφτομαι οιτ εχω ενα καλωδιο dvi.To βαζω και δουλευει μια χαρα σε αναλυση 1920χ1080. εχω δοκιμασει και αλλο καλωδιο hdmi Και παλι τιποτα.μονο με dvi εχω σημα. εχω απογοητευτει γιατι δεν ξερει τι μπορει να φταιει και θεωρω απαραδεκτο να μην μπορει να παιξει καινουριο setup με hdmi. εχει κανεις καμια ιδεα? Βγαλε το τελευταιο το bios γιατι κατα πασα πιθανοτητα εβαλες το beta για να παρεις το agesa 1.2.0.6c και βαλε το AMD ComboAM4PIV2 1.2.0.5
saltofx_v Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 ενταξει απιστευτο και ομως συνεβει....ειχα βαλει και το τελευταιο stable bios και ειχα δοκιμασει τα παντα σε windows 10....πριν βγαλω την Motherboard για να τη στειλω πισω ειπα να δοκιμασω αλλo μονιτορ!!!! τελικα φταιει η οθονη! ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. 2
nickol-us Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 4 λεπτά πριν, saltofx_v είπε ενταξει απιστευτο και ομως συνεβει....ειχα βαλει και το τελευταιο stable bios και ειχα δοκιμασει τα παντα σε windows 10....πριν βγαλω την Motherboard για να τη στειλω πισω ειπα να δοκιμασω αλλo μονιτορ!!!! τελικα φταιει η οθονη! ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. Εντάξει... μας έστειλες τώρα 🙃 Spoiler Αυτό για να καταλαβαίνουν κάποιοι πως όταν κάποιος λέει δεν ξεκινάει το pc, δεν είναι χαζό που ρωτάμε αν το έχει βάλει πρώτα στην πρίζα 1
saltofx_v Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Το παραπλανητικό ήταν ότι στην αρχή δούλεψε για λίγες ώρες με hdmi και μετά τα έπαιξε. Που να το φανταστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα