rafa1919 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Κατατοπιστικες οι γνώμες σας. Αυτό που λέτε για το αλάτι δεν το κατάλαβα. Σε άλλο σημείο θα βάζω το απορρυπαντικό καθαρισμού και σε άλλο θα βάζω χυμα αλάτι; Η μήπως μιλάτε για ταμπλετες που περιλαμβάνουν και τα δύο πράγματα μαζι; Κάθε πλυντήριο πιάτων διαθέτει ένα δοχείο στο οποίο ρίχνουμε το ειδικό αλάτι αφαλάτωσης και αποσκλήρυνσης του νερού. Είναι σημαντικό το δοχείο αυτό να διαθέτει πάντα ειδικό αλάτι εντός του, καθώς και το πλυντήριο μέσα στο ειδικό μενού ρυθμίσεώς του να είναι προγραμματισμένο για την κατάλληλη σκληρότητα του νερού της περιοχής. Οι λόγοι για τους οποίους είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο το αλάτι ανεξαρτήτως του τύπου απορρυπαντικού (υγρό, σκόνη, ταμπλέτα) έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιό μου. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από rafa1919 2 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, rafa1919 είπε Κάθε πλυντήριο πιάτων διαθέτει ένα δοχείο στο οποίο ρίχνουμε το ειδικό αλάτι αφαλάτωσης και αποσκλήρυνσης του νερού. Είναι σημαντικό το δοχείο αυτό να διαθέτει πάντα ειδικό αλάτι εντός του, καθώς και το πλυντήριο μέσα στο ειδικό μενού ρυθμίσεώς του να είναι προγραμματισμένο για την κατάλληλη σκληρότητα του νερού της περιοχής. Οι λόγοι για τους οποίους είναι εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο το αλάτι ανεξαρτήτως του τύπου απορρυπαντικού (υγρό, σκόνη, ταμπλέτα) έχουν αναφερθεί σε προηγούμενο σχόλιό μου. Κέντρο Αθήνας είμαι, δεν ξέρω τι παίζει με τα αλατα αλλά νομίζω πως δεν εχουμε θέμα. Άσχετα βέβαια με το τι συμβαίνει με το νερό, αν πρέπει να μπαίνει αλάτι για την καλή κατάσταση και επιμήκυνση διάρκειας ζωής του μηχανηματος, τότε καλως να το βάζουμε. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από Basilhs23___ 2
HAS1972 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω εχω αυτο (λιγο παλιοτερο με λιγοτερα προγραμματα) εδω και 8 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Απο την αρχη χρησιμοποιώ ταμπλετες και παντα στο συντομο προγραμμα (35 λεπτα) κσι καθαριζει τελεια εκτός απο τα pyrex. Δεν βαζω αλατα γιατι χαλανε τα ποτηρια, κανουν χαρακιες με το χρονο. Οι ταμπλετες quantum καθαριζουν καλύτερα τα σκευη αλλά οι fairy κρατουν πιο καθαρο το πλυντήριο. Βαζω τα παντα μεσα εκτος απο κρύσταλλα. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από HAS1972
rafa1919 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, HAS1972 είπε Εγω εχω αυτο (λιγο παλιοτερο με λιγοτερα προγραμματα) εδω και 8 χρονια και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Απο την αρχη χρησιμοποιώ ταμπλετες και παντα στο συντομο προγραμμα (35 λεπτα) κσι καθαριζει τελεια εκτός απο τα pyrex. Δεν βαζω αλατα γιατι χαλανε τα ποτηρια, κανουν χαρακιες με το χρονο. Οι ταμπλετες quantum καθαριζουν καλύτερα τα σκευη αλλά οι fairy κρατουν πιο καθαρο το πλυντήριο. Βαζω τα παντα μεσα εκτος απο κρύσταλλα. Κάτι έχεις καταλάβει λάθος για το αλάτι. Η δουλειά που κάνει το αλάτι είναι να δεσμεύει τα άλατα που εμπεριέχονται στο νερό που τραβά το πλυντήριο από την παροχή και με αυτό τον τρόπο το νερό με το οποίο το πλυντήριο πλένει αλλά και ξεβγάζει τα σκεύη δεν έχει άλατα. Αυτή η συνθήκη είναι εξαιρετικά σημαντική όχι μόνο για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει, αλλά προλαμβάνει όσο και εξασφαλίζει αυτό που λες. Σκέψου το αναλογικά με ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Το νερό που χρησιμοποιείται είναι απιονισμένο, ούτως ώστε να μην χαράσσεται η βαφή από το αμάξωμα και να μην υπάρχουν στάμπες από τα άλατα όταν το νερό στεγνώσει. 1
aenaos15 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιω το Whirlpool WFO 3033 PLX , 60cm , εδω και 1,5 χρονο περιπου και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος. Ειδα χρησιμοποιωντας ολων των ειδων τις μαρκες ταμπλετων οτι σχεδον ολες κανουν την ιδια ικανοποιητικη δουλεια. Τελευταια χρησιμοποιωντας το υγρο της finish , ειδα οτι δεν τα στεγνωνε σχεδον καθολου, Εννοειται πως υπαρχει κανονικα λαμπρυντικο στην αντιστοιχη θεση. Περιμενω να τελειωσει το υγρο και να επανελθω στη ταμπλετα για να δω αν φταιει αυτο η εχει καποιο αλλο προβλημα το πλυντηριο. Επεξ/σία 9 Απριλίου 2022 από aenaos15 1
james9tito Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Το δικό μου siemens 11 ετων , εκαψε πλακετα σημερα ξαφνικα. Το εχω λιωσει βεβαια αυτα τα χρονια εβγαλε τα λεφτα του. Εχει κανεις προταση για νεο 400-500 ευρω, 45cm πλατος, μη εντιχοιζομενο , κατα προτιμηση pitsos. Εχω βρει ας πουμε αυτό
stelakis1914 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, james9tito είπε Το δικό μου siemens 11 ετων , εκαψε πλακετα σημερα ξαφνικα. Το εχω λιωσει βεβαια αυτα τα χρονια εβγαλε τα λεφτα του. Εχει κανεις προταση για νεο 400-500 ευρω, 45cm πλατος, μη εντιχοιζομενο , κατα προτιμηση pitsos. Εχω βρει ας πουμε αυτό Τα πλυντήρια πιάτων του ομίλου Bosch (Bosch, Pitsos, Siemens) έχουν πολύ καλό VFM. Ένα πιο σύγχρονο μοντέλο που μπορείς να δεις είναι αυτό που έχει και ξεχωριστό καλάθι για μαχαιροπίρουνα. 1
ekrepali Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Από μάρκες - μοντέλα - τιμές δεν έχω ιδέα τι γίνεται πλέον... θέλει ψάξιμο. Δε σημαίνει πάντως πώς ακριβότερο = καλύτερο. Εγώ πάντα ψωνίζω συσκευές βάσει κριτικών skroutz στις χαμηλότερες τιμές. Λίπη - φραπέδες - σάλτσες κλπ τα ξεμπλένω πολύ γρήγορα στο νεροχύτη. Το θεωρώ σωστό γιατί σε κάθε πρόγραμμα στο πληντύριο που έχω, η ταμπλέτα πέφτει απ'την ειδική θήκη στο 5λεπτο. Δεν είναι καλύτερα η σαπουνάδα στο πληντύριο να γίνει σε καθαρό νερό, παρά να πλένονται τα πιάτα μαζί με τις βρωμιές; Έτσι πιστεύω... Ταμπλέτες πιάτων θα κοιτάς να αγοράζεις είτε Finish All in One Max, είτε Fairy All in One με 0.12-0.13 τη κάψουλα, είναι μακράν οι καλύτερες. Στα μάρκετ είναι ακριβές, σπάνια θα πετύχεις καλή προσφορά. Εγώ παίρνω πάντα από Skroutz (έχω δωρεάν μεταφορικά), κάνω ταξινόμηση τιμή ανά κάψουλα και βλέπω τι υπάρχει διαθέσιμο. https://www.skroutz.gr/c/3183/aporrypantika-plyntiriou-piaton/f/916262/kapsoules.html?o=ταμπλέτες+πιατων&order_by=unit_price&order_dir=asc Λίγο κατώτερες σε ποιότητα είναι οι Svelto Professional και οι Finish στη χάρτινη συσκευασία. Προσοχή στην αποθήκευση γιατί αν τις βάλεις σε χώρο με υγρασία, οι μεν Finish μπορεί να πιάσουν μούχλα, οι δε Fairy μπορεί να λιώσουν. Εγώ τις βάζω μέσα σε ένα άδειο δοχείο από ελιές, κάτω απ'το νεροχύτη. Λαμπρυντικό παίρνω το Endless https://www.skroutz.gr/mp/68322830/ENDLESS-PROF-BLUE-LAMPRYNTIKO-4-lit.html Kαλό σε ποιότητα και χαοτική διαφορά τιμής ανά λίτρο συγκριτικά με τα μικρά μπουκαλάκια finish. Για να μη χύνεται περιεχόμενο απ'το πετόνι, γεμίζω μπουκαλάκια των 0.5ML με πλαστικό χωνί και τα φυλάω στο υπόγειο. Η ρύθμιση για τη ποσότητα του λαμπρυντικού είναι κάτω από το καπάκι... ξεκίνα απ'τη μεσαία ρύθμιση κι αν δεις ότι δε στεγνώνουν τα ποτήρια, πήγαινε παραπάνω. Αλάτι πληντυρίου το καλύτερο σε τιμή είναι το Mr Grand του Μασούτη, νομίζω έχει 1.50 τα 2kg. Δεν έχω δει διαφορά στη διαφορά στη ποιότητα σε σχέση με επώνυμα (finish, πληντυρέξ). Αυτό για να μην έχω χύμα το κουτί και πιάσει υγρασία το περιεχόμενο, το βάζω σε άδεια κουτιά από κάψουλες ρούχων (εννοείται τα έχω πλύνει για να φύγει το άρωμα). Στο αλάτι πρέπει να βρεις τη σωστή ρύθμιση ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού της περιοχής σου.Η ρύθμιση για τη ποσότητα αλατιού συνήθως γίνεται απ'τα πλήκτρα, διάβασε το manual. Για να βρεις τη σκληρότητα, πρέπει να κοιτάξεις τις μετρήσεις του δήμου (συνήθως στα manual έχουν τη γαλλική μονάδα μέτρησης) και να ρυθμίσεις στην ανάλογη βαθμίδα. Διαφορετικά πας με το μάτι... αν δηλαδή τα ποτήρια έχουν στίγματα από άλατα... τότε πρέπει να ανέβεις βαθμίδα. Στην Ελλάδα έχουμε γενικώς σκληρό και πολύ σκληρό νερό οπότε συνήθως πας στη 4η ή 5η βαθμίδα σκληρότητας. 2
thanasis00 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα, κάνω bump πάλι το θέμα γιατί ψάχνω και εγώ πλυντήριο πιάτων. Για 60αρι κοιτάω, κάτι γύρω στα 400-500 ευρώ. 2 άτομα είμαστε, οπότε δε θα πλένει και κάθε μέρα, ή αν πλένει ας έχει κάποιο μικρό πρόγραμμα. Έχετε προτάσεις;
GiannisSol Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Αν και παλιό θέμα θα πω τη γνώμη μου ,ίσως βοηθήσει κάποιους. Η τεχνολογία των απορρυπαντικών έχει ξεφύγει , καθαριζουν πλέον απίστευτα πράγματα . Δεν είναι σαν παλιά . Μιλάω για τις ακριβές σειρές fairy και finish. Όχι για φθηνότερα προϊόντα. Επίσης για καμμένα φαγητά θέλουν ένα πρόγραμμα δυνατό και όχι το σύντομο που συνηθίζει και βάζει όλος ο κόσμος. Τα σύγχρονα απορρυπαντικά με τα ένζυμα όχι μόνο αφαιρούν τα καμμένα υπολείμματα αλλά τα διαλυουν κιόλας και δεν βλέπεις τίποτα κατακρατημενο στο φίλτρο . Δεν μιλάω για κόκκαλα και τσόφλια αυγών. Ένα σκούπισμα τα πολλά πολλά και τα βάζουμε μέσα. Για καθημερινά απλά λερωμενα σκεύη το eco πρόγραμμα είναι υπέρ αρκετό. Επίσης πολύ σημαντικό η σωστή τοποθέτηση. Απλή λογική είναι ,το νερό ψεκάζεται από κάτω και πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να τα πιάνει η πίεση του νερού. Αν επικαλύπτονται τα σκεύη και δεν πλένονται σωστά δεν φταίει το πλυντήριο. Πρόσφατα πήρα ένα deloghni από κωτσοβολο 45αρι και είναι εξαιρετικό στη λειτουργία του. Επίσης έχω ένα μικρό παγκου στο άλλο σπίτι Bosch 20 ετών επίσης εξαιρετικό. Το πλύσιμο στο χέρι είναι όχι μόνο χάσιμο χρόνου και σπατάλης νερού , αλλά και αναποτελεσματικό, λόγο βιασύνης που υπάρχει συνήθως . Αν θες να τα πλύνεις σχολαστικά στο χέρι χωρίς οσμές και να μην αφήσεις ίχνος βρωμιάς θες παρά πολύ χρόνο ! Αλλιώς άρπα κόλλα τα μισοπλενεις και όλα καλά. 1
d_gkal Δημοσ. 1 Ιουλίου Δημοσ. 1 Ιουλίου Σκέφτομαι να πάω σε κάποιο LG 60cm εντοιχιζόμενο. Βρήκα ένα στα ~900€ Να το τολμήσω;
teot Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, GiannisSol είπε Επίσης έχω ένα μικρό παγκου στο άλλο σπίτι Bosch 20 ετών επίσης εξαιρετικό. Κράτα το όσο πάει γιατί τα καινούρια πάγκου δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιά.... έχω και εγώ ένα αντίστοιχο (Siemens) σε ένα άλλο σπίτι και όταν χρειαστεί να πλύνει , πλένει άψογα... όλα τα καινούρια (παγκου) για να χωρέσουν και καλά πολλά πιάτα έχουν μειώσει πολύ τον χώρο ανάμεσα πιάτο με πιάτο σε συνδυασμό με συστήματα που διαβάζουν την καθαρότητα του νερού και αλλάζουν χρόνο και θερμοκρασίες με αποτέλεσμα πολλές φορές τα πιάτα να βγαίνουν μισοπλυμένα... αναγκάζομαι πολλές φορές να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα των 70 βαθμών για να μην δουλεχουν οι αυτοματισμοι αλλα και πάλι λογω της στενότητας ανάμεσα στα πιάτα μπορεί να μην έχουν καθαρίσει καλά.... και δεν μιλώ για μια συγκεκριμένη μάρκα, ειναι γενικο το κακό στα πάγκου.... μου δίνει την εντύπωση οτι οι εταιρίες τα έχουν απλά για να έχουν και κάποιο πάγκου... αν και δεν είναι μικρό το κόστος αγοράς αν τα συγκρίνουμε με τι προσφέρουν... Επεξ/σία 2 Ιουλίου από teot
GiannisSol Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 14 ώρες πριν, d_gkal είπε Σκέφτομαι να πάω σε κάποιο LG 60cm εντοιχιζόμενο. Βρήκα ένα στα ~900€ Να το τολμήσω; Και με φθηνότερο θα κάνεις δουλειά. Τώρα τα lg που λες είναι κορυφή λίγο που τα έψαξα. Έχουν εξελιχθεί πολύ στον τρόπο πλυσίματος , θα έχεις δει τι ψεκαστηρες έχουν
d_gkal Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου 2 hours ago, GiannisSol said: Και με φθηνότερο θα κάνεις δουλειά. Τώρα τα lg που λες είναι κορυφή λίγο που τα έψαξα. Έχουν εξελιχθεί πολύ στον τρόπο πλυσίματος , θα έχεις δει τι ψεκαστηρες έχουν Έχω πλυντήριο ρούχων (500€) και στεγνωτηριο (1000€) LG που το δουλεύω πάνω από 7(ρούχων) και 2 (στεγνωτηριο) χρόνια σχεδόν 2 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν πάθει το παραμικρό. Είναι ενεργειακής κλάσης Α++ (ίσως και +++ δε θυμάμαι) και κάνω αρκετή οικονομία στο ρεύμα. Με το ίδιο σκεπτικό λέω να πάρω πιάτων LG στα 900€ το οποίο θα μπαίνει κάθε μερα
GiannisSol Δημοσ. 2 Ιουλίου Δημοσ. 2 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, d_gkal είπε Έχω πλυντήριο ρούχων (500€) και στεγνωτηριο (1000€) LG που το δουλεύω πάνω από 7(ρούχων) και 2 (στεγνωτηριο) χρόνια σχεδόν 2 φορές την εβδομάδα και δεν έχουν πάθει το παραμικρό. Είναι ενεργειακής κλάσης Α++ (ίσως και +++ δε θυμάμαι) και κάνω αρκετή οικονομία στο ρεύμα. Με το ίδιο σκεπτικό λέω να πάρω πιάτων LG στα 900€ το οποίο θα μπαίνει κάθε μερα Μια από τα ίδια και εγω, έχω ένα 8 κιλό πλυντήριο lg του 2011 πλήρως απροβληματιστο με 5 πλυντήρια τη βδομάδα. Επίσης στεγωντηριο lg του 2019 8 κιλών επίσης απροβληματιστο. Εκεί κρατάω μικρό καλάθι γιατί ψάχνοντας για τον αυτοκαθαριζομενο συμπιεστή είδα ότι κάποια στιγμή αυτός βουλώνει και για να καθαριστεί πρέπει να γίνει η συσκευή κυριολεκτικά βίδες. Με το ρυθμό που το κάνεις χρήση εσύ θα αργήσει πολύ. Απορώ ποιος θα αναλάβει να το κάνει σωστά αυτό και να μη διαλύσει τη συσκευή. Όσο για το πιάτων , αγόρασε οποίο σου αρέσει και οποίο σηκώνει η τσέπη σου. Όχι βάση της εμπειρίας σου από τις άλλες δύο συσκευές. Πολλές φορές δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα μοντέλα και στα έτη που κατασκευάστηκαν . Εγώ lg θα επέλεγα λόγο των χαρακτηριστικών του , είναι ένα βήμα μπροστά από όλους. Αν το δεις και από κοντά σε ένα κατάστημα θα καταλάβεις τι ποιότητα έχει. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγγυάται ότι δεν θα βγάλει βλάβη και να σε ταλαιπωρήσει . 16 ώρες πριν, teot είπε Κράτα το όσο πάει γιατί τα καινούρια πάγκου δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιά.... έχω και εγώ ένα αντίστοιχο (Siemens) σε ένα άλλο σπίτι και όταν χρειαστεί να πλύνει , πλένει άψογα... όλα τα καινούρια (παγκου) για να χωρέσουν και καλά πολλά πιάτα έχουν μειώσει πολύ τον χώρο ανάμεσα πιάτο με πιάτο σε συνδυασμό με συστήματα που διαβάζουν την καθαρότητα του νερού και αλλάζουν χρόνο και θερμοκρασίες με αποτέλεσμα πολλές φορές τα πιάτα να βγαίνουν μισοπλυμένα... αναγκάζομαι πολλές φορές να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα των 70 βαθμών για να μην δουλεχουν οι αυτοματισμοι αλλα και πάλι λογω της στενότητας ανάμεσα στα πιάτα μπορεί να μην έχουν καθαρίσει καλά.... και δεν μιλώ για μια συγκεκριμένη μάρκα, ειναι γενικο το κακό στα πάγκου.... μου δίνει την εντύπωση οτι οι εταιρίες τα έχουν απλά για να έχουν και κάποιο πάγκου... αν και δεν είναι μικρό το κόστος αγοράς αν τα συγκρίνουμε με τι προσφέρουν... Σωστά αυτά που λες. Επίσης τα νέα έχουν πλαστικό πάτο αντί για ινοξ. Όσο αφορά τα auto προγράμματα συνήθως δεν δουλεύουν σωστά με ανάμεικτα σκεύη σε βαθμό λερωματος. Πχ αν βάλεις μερικά με κολλημένα φαγητά καμμένα και μερικά σχετικά καθαρά , τότε ο aqua sensor θα αναγνωρίσει καθαρό νερό και θα προχωρήσει σε ένα σύντομο πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας. Το νερό που γίνεται ανάλυση θολεροτητας είναι αυτό από την 10λεπτη προπλυση. Σε 10 λεπτά δεν προλαβαίνουν τα κολλημένα φαγητά να λερώσουν το νερό ώστε να αντιληφει το σύστημα ότι υπάρχουν βρώμικα σκεύη και να αποφασίσει εντατικό πρόγραμμα . Είναι λίγο εφετζιδικα όλα αυτά. Η καλύτερη επιλογή είναι η manual επιλογή προγράμματος ,αναλογα τι έχεις βάλει και καλό απορρυπαντικό . Επεξ/σία 2 Ιουλίου από GiannisSol
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα