The_Judas Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Φτάνει μέχρι 75 βαθμούς; Σε τέτοιες θερμοκρασίες λογικά καθαρίζουν τα πάντα. μέχρι 90 βαθμούς φτάνουν συνηθως. Υπάρχει συνήθως και το eco mode γύρω στους 30 και το normal ή auto που πάει σε 45-60. Αν βάζεις μόνο κατσαρόλες μπορείς να βάλεις την μέγιστη θερμοκρασία. Για απλά πιάτα δεν ξέρω αν θα αντέξουν τέτοια θερμοκρασία. Προσωπικά συνήθως σε normal /auto τα βάζω χωρίς πρόβλημα γιατί το θεωρώ ανούσιο να βάζω χωριστές πλύσεις (πιάτα-κατσαρόλες). Επίσης προσοχή σε σκεύη που δεν μπαίνουν μέσα σε πλυντήριο. Ελεγχε πάντα αν είναι συμβατά τα σκεύη. Οχι ότι θα σπάσουν, αλλά μπορεί να φύγουν τα χρώματά τους. Σε ορισμένα αντικολλητικά επίσης πρόσεχε την συμβατότητα.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μια χαρά είναι το πλυντήριο.Προσοχή σε αλάτι γυαλιστικό και ταμπλέτα και όλα βγαίνουν πεντακάθαρα.Κάποιες φορές που δεν καθάρισε καλά κάτι ήταν γιατι το έβαλα υπο γωνία και δεν το έπιανε όλο.. Προσοχή θέλει αυτό που έγραψε ο φίλος απο πάνω για ακατάλληλα σκευη ποτηρια κλπ που μπορεί να θολώσουν. 1
marmagia Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, The_Judas said: μέχρι 90 βαθμούς φτάνουν συνηθως. Υπάρχει συνήθως και το eco mode γύρω στους 30 και το normal ή auto που πάει σε 45-60. Αν βάζεις μόνο κατσαρόλες μπορείς να βάλεις την μέγιστη θερμοκρασία. Για απλά πιάτα δεν ξέρω αν θα αντέξουν τέτοια θερμοκρασία. Προσωπικά συνήθως σε normal /auto τα βάζω χωρίς πρόβλημα γιατί το θεωρώ ανούσιο να βάζω χωριστές πλύσεις (πιάτα-κατσαρόλες). Επίσης προσοχή σε σκεύη που δεν μπαίνουν μέσα σε πλυντήριο. Ελεγχε πάντα αν είναι συμβατά τα σκεύη. Οχι ότι θα σπάσουν, αλλά μπορεί να φύγουν τα χρώματά τους. Σε ορισμένα αντικολλητικά επίσης πρόσεχε την συμβατότητα. Σπάνια θα δεις πλυντήριο πιατων οικιακό να δουλεύει ως 90. Τα επαγγελματικά άνετα, τα οικιακά συνήθως ως 75 το εντατικό. Αυτό για τα πιάτα είναι εκ του περισου νομίζω. Τα βάζω κυριολεκτικά όλα μέσα περαν από κάποια πλαστικά και δεν έχει πάθει τίποτα κανένα, ακόμα και παλιά πιάτα που δεν αναφέρουν σαφώς ότι κάνουν για πλυντήριο Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από marmagia 2
vagos789 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Σε σχετική συζήτηση που έκανα με συγγενή, μου ανέφερε πως τα πλυντήρια πιάτων δεν καθαρίζουν καλά βρωμιές που γενικά έχουν κολλήσει και έχουν ξεραθεί στα σκευη και πρέπει να γίνουν μια καλή προπλυση με το χέρι πρώτα Οι ταμπλετες fairy κανουν θαυματα,κατα προτιμηση οχι η πλεον φτηνη εκδοση τους. Επισης το πλυντηριο θελει (σπανια) να βγαζεις καποια εξαρτηματα,να καθαριζεις λιγο κτλ 1
The_Judas Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 νομίζω ότι με τις ταμπλέτες all in one δεν χρειάζονται πλέον συχνά αλατια και γυαλιστικα.
rafa1919 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, The_Judas είπε νομίζω ότι με τις ταμπλέτες all in one δεν χρειάζονται πλέον συχνά αλατια και γυαλιστικα. Χρειάζεται πάντα το αλάτι ώστε να μαλακώνει το νερό όχι μόνο κατά την κυρία πλύση αλλά και σε όλα τα ξεβγάλματα. Αυτό διατηρεί τα πλαστικά μέρη των αντλιών σε καλή κατάσταση χωρίς να ξεραίνονται από τα άλατα και να αποσυντίθενται μετά από χρόνια, όπως και προλαμβάνονται σκουριές τόσο στον θάλαμο πλύσης όσο και στις σωληνώσεις αλλά και τα καλάθια του πλυντηρίου. Τώρα περί γυαλιστικού, ίσως είναι περισσότερο θέμα προτίμησης παρά απόλυτης αναγκαιότητας. Θα πω και εγώ με την σειρά μου ότι ήμουν από τους φανατικούς "αντιταξίες" όσον αφορά τα πλυντήρια πιάτων και την αποτελεσματικότητά τους. Πίστευα ακράδαντα ότι δεν κάνουν σωστή δουλειά και ότι είναι πολλή μανούρα για το τίποτα. Μόλις είδα τα αποτελέσματα πλύσης για πρώτη φορά αναθεώρησα τα πάντα. Ακόμη και για σκληρότατα λίπη. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από rafa1919 1 1
margaritagr Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Υπάρχει ένα μέγιστο διάστημα που μπορεί κανείς να μη βάζει πλυντήριο και αυτό να μη δημιουργεί θέμα στη συσκευη; Πχ μένω μονη μου έχω ένα 60αρι τι γεμίζω και το βάζω 1 φορά τη βδομάδα. Είναι οκ αυτό ή μπορεί να δημιουργήσει θέμα?
rafa1919 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, margaritagr είπε Υπάρχει ένα μέγιστο διάστημα που μπορεί κανείς να μη βάζει πλυντήριο και αυτό να μη δημιουργεί θέμα στη συσκευη; Πχ μένω μονη μου έχω ένα 60αρι τι γεμίζω και το βάζω 1 φορά τη βδομάδα. Είναι οκ αυτό ή μπορεί να δημιουργήσει θέμα? Όσο έχεις το δοχείο αλατιού πάντα γεμάτο, όλα τα μέρη του φίλτρου είναι καθαρά, η τσιμούχα της πόρτας είναι καθαρή και τέλος αφήνεις την πόρτα ελάχιστα ανοιχτή όταν το πλυντήριο δεν χρησιμοποιείται δεν θα αντιμετωπίσεις το παραμικρό θέμα. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Κατατοπιστικες οι γνώμες σας. Αυτό που λέτε για το αλάτι δεν το κατάλαβα. Σε άλλο σημείο θα βάζω το απορρυπαντικό καθαρισμού και σε άλλο θα βάζω χυμα αλάτι; Η μήπως μιλάτε για ταμπλετες που περιλαμβάνουν και τα δύο πράγματα μαζι; 1
Son^Goku Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Το ότι δεν καθαρίζουν καλά ίσχυε πριν 15 χρόνια. Απλά μην βάζεις μέσα σκεύη που έχουν κομμάτια φαγητού πάνω που μπορείς να τα πιάσεις. Σχετικά με το πλάτος να γνωρίζεις ότι είναι για εντοιχιζόμενο πλυντήριο και ότι το σύνηθες μέγεθος ενός ντουλαπιου είναι τα 60. Σε μερικά καινούργια σπίτια με πιο περιορισμένο χώρο γίνεται πρόνοια για 45αρι. Υπάρχουν και μερικά επί του πάγκου αλλά δε το συστήνω. Σε μάρκες vfm είναι τα whirlpool και μετά πιο ακριβή κλάση τα nef. Σημαντικό να χρησιμοποιείται ταμπλέτα και να ρυθμίσεις σωστά το αλάτι ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού σου. 2
SB_1957 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Κατατοπιστικες οι γνώμες σας. Αυτό που λέτε για το αλάτι δεν το κατάλαβα. Σε άλλο σημείο θα βάζω το απορρυπαντικό καθαρισμού και σε άλλο θα βάζω χυμα αλάτι; Η μήπως μιλάτε για ταμπλετες που περιλαμβάνουν και τα δύο πράγματα μαζι; Υπάρχει ειδική θήκη για το αλάτι και είναι απαραίτητο όταν χρησιμοποιείς απορρυπαντικό σε σκόνη αντί για ταμπλέτα. Αλλά σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό, το αλάτι είναι επίσης απαραίτητο, αν χρησιμοποιείς ταμπλέτα. Το γράφει και στις οδηγίες χρήσης. Γενικά, ό,τι πλυντήριο και αν πάρεις, όπως και οποιαδήποτε συσκευή, διάβασε σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης. 1 1
marmagia Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 7 minutes ago, Basilhs23___ said: Κατατοπιστικες οι γνώμες σας. Αυτό που λέτε για το αλάτι δεν το κατάλαβα. Σε άλλο σημείο θα βάζω το απορρυπαντικό καθαρισμού και σε άλλο θα βάζω χυμα αλάτι; Η μήπως μιλάτε για ταμπλετες που περιλαμβάνουν και τα δύο πράγματα μαζι; Υπάρχει ειδική θήκη για αλάτι πλυντηρίου και λαμπριντικο. Οι ταμπλέτες λένε ότι έχουν και λαμπριντικο μέσα αλλά εγώ στην πράξη συνεχίζω να βάζω υγρό στην θήκη του πλυντηρίου ασχετως του τι λένε οι κάψουλες πάνω. Στεγνώνουν και καλύτερα τα πιάτα και τα ποτήρια με το λαμπριντικο 1 1
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 59 λεπτά πριν, Son^Goku είπε Το ότι δεν καθαρίζουν καλά ίσχυε πριν 15 χρόνια. Απλά μην βάζεις μέσα σκεύη που έχουν κομμάτια φαγητού πάνω που μπορείς να τα πιάσεις. Σχετικά με το πλάτος να γνωρίζεις ότι είναι για εντοιχιζόμενο πλυντήριο και ότι το σύνηθες μέγεθος ενός ντουλαπιου είναι τα 60. Σε μερικά καινούργια σπίτια με πιο περιορισμένο χώρο γίνεται πρόνοια για 45αρι. Υπάρχουν και μερικά επί του πάγκου αλλά δε το συστήνω. Σε μάρκες vfm είναι τα whirlpool και μετά πιο ακριβή κλάση τα nef. Σημαντικό να χρησιμοποιείται ταμπλέτα και να ρυθμίσεις σωστά το αλάτι ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού σου. Εννοείται πως κομματακια που μπορούν να αφαιρεθούν με το χέρι ή με μαχαίρι/πιρουνι θα αφαιρούνται.
phanispal Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Το εκθαμβωτικό/λαμπριντικό το βάζουμε για το στέγνωμα κυρίως. 1
christos4 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Για ταψιά και άλλα σκεύη μαγειρέματος, συνήθως βάζω λίγο σαπούνι και μετά βραστό νερό. Μαλακωνουν τα λίπη, ξερες τροφές κλπ και τα διώχνω (5 λεπτά δουλειά) και μπαίνει μετά πλυντηριο πιάτων και βγαίνει καθαρό. Το 60αρι πλυντηριο βολεύει για να βάζεις μεγάλα σκεύη ή αν είστε πολλά άτομα. Γενικά μην το σκέφτεσαι, να πάρεις σίγουρα. Και άσε τους άλλους να λένε... 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα