Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Σχεδιάζω να αγοράσω ένα πλυντήριο πιάτων. Σε σχετική συζήτηση που έκανα με συγγενή, μου ανέφερε πως τα πλυντήρια πιάτων δεν καθαρίζουν καλά βρωμιές που γενικά έχουν κολλήσει και έχουν ξεραθεί στα σκευη και πρέπει να γίνουν μια καλή προπλυση με το χέρι πρώτα. Με προβλημάτισε καθώς αυτό ακυρώνει και τον λόγο αγοράς του πλυντηρίου. Όσοι έχετε πλυντήριο τι εμπειρίες έχετε και τι τακτικές ακολουθείτε με την προπλυση; Ήξερα ότι από τα αντικείμενα που θα βάλεις να πλυθούν πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα κομματάκια από τις τροφες για να μην βουλώσει, αλλά αν πχ υπάρχουν λιγδες λίπη που θέλουν καυτό νερό, υπολείμματα κολημμενα επάνω στα σκευη, αυτα θα μπορεσει να τα καθαρίσει; Επίσης τι παίζει με τα πλυντήρια και τις διαφορές στο πλάτος, πχ 45εκ έναντι 60εκ, πέραν από το προφανές του όγκου, κοιτάω τα στοιχεία περί κατανάλωσης ενέργειας και νερού και δεν έχουν μεγάλη διαφορά ανά 100 κύκλους λειτουργίας ενω οι τιμές αγοράς είναι ίδιες. Στα απορρυπαντικά υπάρχουν κάποια καλά και κάποια λιγότερο καλά;
marmagia Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, Basilhs23___ said: Σχεδιάζω να αγοράσω ένα πλυντήριο πιάτων. Σε σχετική συζήτηση που έκανα με συγγενή, μου ανέφερε πως τα πλυντήρια πιάτων δεν καθαρίζουν καλά βρωμιές που γενικά έχουν κολλήσει και έχουν ξεραθεί στα σκευη και πρέπει να γίνουν μια καλή προπλυση με το χέρι πρώτα. Με προβλημάτισε καθώς αυτό ακυρώνει και τον λόγο αγοράς του πλυντηρίου. Όσοι έχετε πλυντήριο τι εμπειρίες έχετε και τι τακτικές ακολουθείτε με την προπλυση; Ήξερα ότι από τα αντικείμενα που θα βάλεις να πλυθούν πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα κομματάκια από τις τροφες για να μην βουλώσει, αλλά αν πχ υπάρχουν λιγδες λίπη που θέλουν καυτό νερό, υπολείμματα κολημμενα επάνω στα σκευη, αυτα θα μπορεσει να τα καθαρίσει; Επίσης τι παίζει με τα πλυντήρια και τις διαφορές στο πλάτος, πχ 45εκ έναντι 60εκ, πέραν από το προφανές του όγκου, κοιτάω τα στοιχεία περί κατανάλωσης ενέργειας και νερού και δεν έχουν μεγάλη διαφορά ανά 100 κύκλους λειτουργίας ενω οι τιμές αγοράς είναι ίδιες. Στα απορρυπαντικά υπάρχουν κάποια καλά και κάποια λιγότερο καλά; Μπά αν πάρεις ΚΑΛΟ πλυντήριο δεν θα έχεις θέμα. Χρόνια τώρα ποτέ δεν μου έχει τύχει να βγει σκεύος με υπολείμματα ακόμα και στο quick power wash. Αν έχεις πχ τηγάνι που θέλει μούλισμα τότε βάζεις το intensive και κάνει πρόπλυση +60 βαθμούς και δεν μένει ούτε δείγμα. Απορριπαντικά θα δεις εσύ τι σου αρέσει. Πχ έχω καταλήξει σε κάποια που δεν θα έπαιρνα με τίποτα, κάποια με έντονο άρωμα που μου αρέσει αν πχ είχαν τα πιάτα ψαρι η κάτι τέτοιο αλλά βασικά έχω καταλήξει οτι προτιμώ και απο θέμα ποιότητας αλλά και απο οικονομίας την σκόνη της miele (και οι κάψουλες δεν είναι κακές αλλά ακριβότερες) Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από marmagia 2
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, marmagia είπε Μπά αν πάρεις ΚΑΛΟ πλυντήριο δεν θα έχεις θέμα. Χρόνια τώρα ποτέ δεν μου έχει τύχει να βγει σκεύος με υπολείμματα ακόμα και στο quick power wash. Αν έχεις πχ τηγάνι που θέλει μούλισμα τότε βάζεις το intensive και κάνει πρόπλυση +60 βαθμούς και δεν μένει ούτε δείγμα. Απορριπαντικά θα δεις εσύ τι σου αρέσει. Πχ έχω καταλήξει σε κάποια που δεν θα έπαιρνα με τίποτα, κάποια με έντονο άρωμα που μου αρέσει αν πχ είχαν τα πιάτα ψαρι η κάτι τέτοιο αλλά βασικά έχω καταλήξει οτι προτιμώ και απο θέμα ποιότητας αλλά και απο οικονομίας την σκόνη της miele (και οι κάψουλες δεν είναι κακές αλλά ακριβότερες) Προσανατολιζομαι σε μάρκα Whirlpool. Υπάρχουν και κατι Bosch που είναι ίδιο εργοστάσιο με Pitsos. Τα Miele είναι κορυφή αλλά και πολύ ακριβά. Οι αντιστάσεις των πλυντηρίων πιατων τι ισχύ έχουνε; Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από Basilhs23___
phanispal Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Προσωπικά τα περνάω μια γρήγορη με νερό, ειδικά τις δύσκολες περιπτώσεις, π.χ. πιάτο στο οποίο έχω φάει μακαρόνια με κιμά και τυρί, ειδικά αν έχει περάσει αρκετή ώρα που το τυρί δε φεύγει εύκολα. Καλή πρόπλυση όχι, δεν κάνω. Αλλά δε βλέπω γιατί αυτό ακυρώνει τη χρήση του πλυντηρίου, αν και μου το έχουν πει κάποιοι, οι οποίοι όλως τυχαίως τα πλένουν στο χέρι. Τα πλυντήρια πιάτων ειδικά στα οικονομικά προγράμματα καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες νερού. Αν μπορούσες να υπολογίσεις πόσο νερό ξοδεύεις για να πλύνεις 5 πιάτα στο χέρι, ειδικά αν σ' ενδιαφέρει να το κάνεις σωστά, θα έφριττες. Σκέψου τώρα να πλύνεις ολόκληρο σερβίτσιο (καμια 30ριά πιάτα, 15 ποτήρια, 30 μαχαιροπήρουνα/κουτάλια κ.λπ.). Βάλε νερό, προσωπικό χρόνο και κόπο, σπατάλη σε απορρυπαντικό. Δε νομίζω ότι αξίζει το πλύσιμο στο χέρι. Επίσης τάπερ με λαδερά, στο χέρι δε μπορώ με τίποτα να εξαφανίσω εντελώς τις οσμές, μόνο στο πλυντήριο εξαφανίζονται. Η διαφορά του 60ριού είναι ότι μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερα σκεύη πιο εύκολα, π.χ. κατσαρόλες, τηγάνια κ.λπ.. Στο 45άρι είναι πιο δύσκολο. 1 1
_Biohazard_ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 58 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Σχεδιάζω να αγοράσω ένα πλυντήριο πιάτων. Σε σχετική συζήτηση που έκανα με συγγενή, μου ανέφερε πως τα πλυντήρια πιάτων δεν καθαρίζουν καλά βρωμιές που γενικά έχουν κολλήσει και έχουν ξεραθεί στα σκευη και πρέπει να γίνουν μια καλή προπλυση με το χέρι πρώτα. Με προβλημάτισε καθώς αυτό ακυρώνει και τον λόγο αγοράς του πλυντηρίου. Όσοι έχετε πλυντήριο τι εμπειρίες έχετε και τι τακτικές ακολουθείτε με την προπλυση; Ήξερα ότι από τα αντικείμενα που θα βάλεις να πλυθούν πρέπει να αφαιρεθούν όλα τα κομματάκια από τις τροφες για να μην βουλώσει, αλλά αν πχ υπάρχουν λιγδες λίπη που θέλουν καυτό νερό, υπολείμματα κολημμενα επάνω στα σκευη, αυτα θα μπορεσει να τα καθαρίσει; Επίσης τι παίζει με τα πλυντήρια και τις διαφορές στο πλάτος, πχ 45εκ έναντι 60εκ, πέραν από το προφανές του όγκου, κοιτάω τα στοιχεία περί κατανάλωσης ενέργειας και νερού και δεν έχουν μεγάλη διαφορά ανά 100 κύκλους λειτουργίας ενω οι τιμές αγοράς είναι ίδιες. Στα απορρυπαντικά υπάρχουν κάποια καλά και κάποια λιγότερο καλά; Ο Κωτσόβολος έχει μέχρι τις 12 το βράδυ προσφορά σε λευκές συσκευές. Αν όντως σε ενδιαφέρει, βάλε καμία παραγγελία, έστω αντικαταβολή με παραλαβή από κατάστημα, να κλείσεις κάποιο που σε ενδιαφέρει σε καλή τιμή. Αν αλλάξεις γνώμη, βρεις κάτι άλλο κτλ, απλά ακυρώνεις την παραγγελία.
NikosKallithea Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Σαφως και δεν ξαθαριζουν κολλημενες βρωμες απο παρατημένα πιατα τρεις τέσσερεις μερες στον νεροχύτη. Πριν το πληντηριο τα πιατα πρέπει να ειναι απαλλαγμένα απο κολλημένα φαγητά 2
marmagia Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 16 minutes ago, Basilhs23___ said: Προσανατολιζομαι σε μάρκα Whirlpool. Υπάρχουν και κατι Bosch που είναι ίδιο εργοστάσιο με Pitsos. Τα Miele είναι κορυφή αλλά και πολύ ακριβά. Οι αντιστάσεις των πλυντηρίων πιατων τι ισχύ έχουνε; Είμαι φαν της Miele αφενός λόγω ποιότητας και αφετέρου γιατί είναι πλυντήρια που θα έχεις για 20-25 χρόνια και θα δουλεύουν καθημερινά. Ωστόσο είδα πρόσφατα ένα φθηνό 45αρι Bosch και η ποιότητα πλυσίματος δεν ήταν καθόλου κακή.Αύριο που θα βάλω πλύση συντήρησης στους 75 με προπλυση θα σου πω τι κατανάλωση νερού και ρεύματος βγάζει. Δεν είναι κάτι μεγάλο πάντως.
Qwerty_2 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Έγω έχω ελεύθερο miele, χρησιμοποιώ galgonite finish ή fairy ή της miele. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι είναι πιο καθάρα με το πλυντήριο, όταν είναι να τα βάλω στο πλυντήριο απλά τα ξεπλένω και τα βάζω 3 λεπτά πριν, marmagia είπε Είμαι φαν της Miele αφενός λόγω ποιότητας και αφετέρου γιατί είναι πλυντήρια που θα έχεις για 20-25 χρόνια και θα δουλεύουν καθημερινά. Ωστόσο είδα πρόσφατα ένα φθηνό 45αρι Bosch και η ποιότητα πλυσίματος δεν ήταν καθόλου κακή.Αύριο που θα βάλω πλύση συντήρησης στους 75 με προπλυση θα σου πω τι κατανάλωση νερού και ρεύματος βγάζει. Δεν είναι κάτι μεγάλο πάντως. Γενικά οι ηλεκτρικές συσκευές της είναι ποιοτικές. 24 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Προσανατολιζομαι σε μάρκα Whirlpool. Υπάρχουν και κατι Bosch που είναι ίδιο εργοστάσιο με Pitsos. Τα Miele είναι κορυφή αλλά και πολύ ακριβά. Οι αντιστάσεις των πλυντηρίων πιατων τι ισχύ έχουνε; 700ευρώ ξεκινούν τα λες λίγο ακριβά 2
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, marmagia είπε Είμαι φαν της Miele αφενός λόγω ποιότητας και αφετέρου γιατί είναι πλυντήρια που θα έχεις για 20-25 χρόνια και θα δουλεύουν καθημερινά. Ωστόσο είδα πρόσφατα ένα φθηνό 45αρι Bosch και η ποιότητα πλυσίματος δεν ήταν καθόλου κακή.Αύριο που θα βάλω πλύση συντήρησης στους 75 με προπλυση θα σου πω τι κατανάλωση νερού και ρεύματος βγάζει. Δεν είναι κάτι μεγάλο πάντως. Φτάνει μέχρι 75 βαθμούς; Σε τέτοιες θερμοκρασίες λογικά καθαρίζουν τα πάντα.
marmagia Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 minute ago, Basilhs23___ said: Φτάνει μέχρι 75 βαθμούς; Σε τέτοιες θερμοκρασίες λογικά καθαρίζουν τα πάντα. Ναι αλλά δε το χρησιμοποιείς συχνά συνήθως. Πρέπει αν έχεις φτιάξει πχ μπριζόλα και να έχεις κάτω υπολείμματα κολλημένα. Συνήθως στο στάνταρ προγραμμα φεύγουν όλα (μπορείς να βάλεις και στάνταρ προγραμμα με έξτρα προπλυση αν προτιμάς) Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από marmagia 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, marmagia είπε Ναι αλλά δε το χρησιμοποιείς συχνά συνήθως. Πρέπει αν έχεις φτιάξει πχ μπριζόλα και να έχεις κάτω υπολείμματα κολλημένα. Συνήθως στο στάνταρ προγραμμα φεύγουν όλα (μπορείς να βάλεις και στάνταρ προγραμμα με έξτρα προπλυση αν προτιμάς) Όλο τέτοια πιάτα έχουμε εμείς, ψήνουμε συνεχεια κρεατικα πατατες φούρνο, τηγανίζουμε κτλ, κολλάνε στο πυρέξ και θέλουν ξύσιμο μετά με σπάτουλα, μαζεύουν λίπη και είναι ταλαιπωρία το πλύσιμο με το χέρι. 1
marmagia Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 5 minutes ago, Basilhs23___ said: Όλο τέτοια πιάτα έχουμε εμείς, ψήνουμε συνεχεια κρεατικα πατατες φούρνο, τηγανίζουμε κτλ, κολλάνε στο πυρέξ και θέλουν ξύσιμο μετά με σπάτουλα, μαζεύουν λίπη και είναι ταλαιπωρία το πλύσιμο με το χέρι. Δεν είναι τα πιάτα τόσο το πρόβλημα όσο το σκεύος στο οποίος ψήνεται το φαγητό και τα ταψιά με τις πατάτες (εντωμεταξυ έχω κατά βολευτεί τα μιας χρήσης σκεύη για αυτή τη δουλειά 😂). Σε αυτή τη περίπτωση σίγουρα θα έκανες χρήση του εντατικού με προπλυση αλλά ειδικά αν έβαζες πλύση την ίδια μέρα και όχι την επόμενη μια χαρα θα καθαρίσουν και πάλι 2
lary7 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάθε πλυντήριο πιάτων έχει μια διαδικασίας εκμάθησης, μέχρι πόσο κολλημένα καθαρίζει, πως να βάζεις τα πιάτα για να πλένονται σωστά κτλ. Σίγουρα καμμενα δεν καθαρίζει, δεν εχει καμία βούρτσα να μπορεί να κάνει δουλειά αλλά πιάτα και ποτήρια λερωμένα με λίπη τα βγάζει λαμπίκο. Μην το σκέφτεσαι και πολύ, είναι απαραίτητο και η κατανάλωση νερού και ρεύματος είναι ελάχιστη σε σχέση με πλύσιμο στο χέρι. Και εμείς whirpool έχουμε εδώ και 3 χρόνια και κάνει εξαιρετική δουλειά, αρκεί να γίνεται σωστή συντήρηση αραιά και που. Το πλυντήριο είναι ο λόγος που δεν φοβόμαστε να καλέσουμε για τραπέζι φίλους, αντίθετα όταν πάω σε σπίτια που δεν έχουν μας σερβίρεται η πίτσα στο χαρτοκουτο..... Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από lary7 2 3
SB_1957 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Έχουμε whirlpool. Καθαρίζουν όλα τέλεια χωρίς πρόπλυση στο πρόγραμμα για κατσαρόλες (65 βαθμούς). Το σημαντικότερο είναι το σωστό απορρυπαντικό. Τα ακριβά έχουν ειδικά ένζυμα που διαλύουν τα πάντα και δεν χρειάζεται ξέπλυμα γιατί δεν θα ενεργοποιηθούν για να κάνουν καλό καθάρισμα. 1
Bomber-21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 11 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Σχεδιάζω να αγοράσω ένα πλυντήριο πιάτων. Σε σχετική συζήτηση που έκανα με συγγενή, μου ανέφερε πως τα πλυντήρια πιάτων δεν καθαρίζουν καλά βρωμιές που γενικά έχουν κολλήσει και έχουν ξεραθεί στα σκευη και πρέπει να γίνουν μια καλή προπλυση με το χέρι πρώτα. Με προβλημάτισε καθώς αυτό ακυρώνει και τον λόγο αγοράς του πλυντηρίου. Όσοι έχετε πλυντήριο τι εμπειρίες έχετε και τι τακτικές ακολουθείτε με την προπλυση; Πες του τότε να πουλήσει το πλυντήριο, δεν υπάρχει λόγος να το έχει. Με ένα νορμάλ πλυντήριο, σχεδόν τα πάντα καθαρίζουν εκτός από καμμένα λίπη σε πυρέξ και ταψιά. Εγώ βάζω τα πάντα στο πλυντήριο και το βάζω να δουλέψει νυχτερινές ώρες ώστε να εκμεταλλευτώ το νυχτερινό ρεύμα. Ε αν βγει και ένα από τα πενήντα πιάτα/σκεύη/ποτήρια/μαχαιροπήρουνα όχι τελείως καθαρό, το πλένω στη βρύση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα