Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι αλλα η τυπισσα στην τεχνικη υποστηριξη λεει οτι τα crc ειναι τα διορθωμενα πακετα  ενω τα fec ειναι τα προβληματικα...

μηπως τα λεει αναποδα???

εντωμεταξυ δεν μου παιρναγαν τις βλαβες λεγοντας μου δεν γινεται...

τωρα λεει καταχωρησε αιτημα για το κουτι αλλα τα crc δεν καταχωρειται σαν βλαβη.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, xristoss1 είπε

ναι αλλα η τυπισσα στην τεχνικη υποστηριξη λεει οτι τα crc ειναι τα διορθωμενα πακετα  ενω τα fec ειναι τα προβληματικα...

μηπως τα λεει αναποδα???

εντωμεταξυ δεν μου παιρναγαν τις βλαβες λεγοντας μου δεν γινεται...

τωρα λεει καταχωρησε αιτημα για το κουτι αλλα τα crc δεν καταχωρειται σαν βλαβη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/4/2022 στις 10:21 ΜΜ, xristoss1 είπε

ειναι ευκολο να μου πειτε η ακομα καλυτερα να μου δωσετε link να αλλαξω την καλωδιωση απο το κουτι του οτε εξω??

το καλωδιο δηλαδη που ερχεται απο εξω απο το σπιτι(περιπου 15 μετρα ειναι)

Από το κουτί έξω ή από κουτί διακλάδωσης σε πολυκατοικία,  το καλώδιο ονομάζετε δομημένη καλωδίωση και είναι περιούσια του ιδιοκτήτη.   Άμα σου χαλάσει η περιουσία σου, προσλαμβάνεις ηλεκτρολόγο να αντικαταστήσει ότι χαλασμένο.   Και τον πληρώνεις.

Βάση πιθανοτήτων, ο χαλκός του ΟΤΕ μήκος δυο χιλιόμετρα απόσταση (από το κέντρο ΟΤΕ) ενδέχεται να είναι η βασική αιτία. Όμως το συνεργείο ΟΤΕ με κατάλληλη μέτρηση,  αυτό θα σε ενημερώσει εάν έχεις εσωτερική βλάβη.

Επεξ/σία από Kiriakos-GR
Δημοσ.

Το γνωριζω αυτο..

Εχω ειδοποιησει ηλεκτρολογο και θα το αλλαξουμε το καλωδιο συντομα.

δεν ειναι χαλκος 2 χιλιομετρα...ειναι οπτικη ινα.

και η υπαιθρια καμπινα που εχει χαλκο μεχρι το οικημα μου..εχει αποσταση απο το σπιτι μου 100 μετρα αντε 120 μαξιμουμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο σου είναι η επιλογή καλωδίου CAT 6 θωρακισμένο (συνήθως η μόνωση έχει χρώμα πορτοκαλί).  Κανένα καλώδιο δεν είναι μαγικό, βάζοντας το καλύτερο απλά γνωρίζεις, ότι όταν πάει κάτι στραβά, δεν είναι δικιά σου υπαιτιότητα.

Επεξ/σία από Kiriakos-GR
Δημοσ.

Άμα βγάλεις άκρη, πες μας!

Είχα "Fiber" πρόγραμμα και μου έβγαζε καθημερινά ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ FECs (και CRC αν το άφηνα χωρίς reboot) - έφτανε το ρουτερ να κάνει reboot από μόνο του...

Btw - ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑ ΑΚΡΗ - μέχρι που μετακόμισα πέρυσι, συνέχιζε το ίδιο πράγμα. Κάναμε reboot πριν από κάθε stream για να είναι "καθαρό" το ρουτερ.

Άπειρα τηλέφωνα - μέχρι και υποχρεωθήκαμε σε γνωστό μας μέσα από τον ΟΤΕ. Καλώδιο ολοκαίνουριο, κατευθείαν απο το κουτί στο ρούτερ (καμία πρίζα, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο ρούτερ, το εννοώ) και η πρώτη κουβέντα στην υποστήριξη - έχει βλάβη η καλωδίωση του σπιτιού σας! Ναι οκ, ότι πεις.

Μακάρι να στο φτιάξουν φίλε.

image.png.862adce2872fb744fdfafab5d1d22c9f.png

Δημοσ.
23 minutes ago, Αλεξανδρος A.92 said:

@BaggsR Σου δημιουργουσαν προβληματα τα λαθη ή απλα μαζευες τοσα? Γιατι βλεπω uptime ~6 μέρες... Εμενα ας πουμε στα 30-40k CRC η FEC (δεν θυμαμαι) εκανε αποσυνδεση.

Το screenshot είναι από την ημέρα που κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος και μπήκα στο router να δω τι παίζει! Δεν έχω άλλα πρόχειρα, ήταν και πριν 2 χρόνια 😅

Μου δημιουργούσαν πρόβλημα ναι, άκυρο lag του τύπου να μη φορτώνει το twitter τίποτα, αλλά κυρίως ότι έκανε hard reboot το ρούτερ όταν μάζευε πάρα πολλά.

Ήταν intermittent το πρόβλημα και δεν ξέραμε γιατί το έκανε. Αν θυμάμαι καλά, έγραφε remote restart στα logs μετά την απώλεια σύνδεσης.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπον αλλαξα καλωδιωση 

γιατι ηταν παρα πολυ απλο

(μου το εκανες φιλος ηλεκτρολογος και μειωσε και την αποσταση του καλωδιου

σε εξαιρετικα γελοια αποσταση)

τα λαθη συνεχιζονταν κανονικα

ωστοσο η κοσμοτε με αναβαθμισε σε 200αρι πακετο free και τα λαθη σταματησαν εντελως

η γραμμη ειναι γαματη το μονο που δεν ξερω κατα ποσο ειναι προβλημα

ειναι οτι καθε φορα που κανω ρεσταρτ ο συχρονισμος παιζει απο 192000 σε 197000 και 203000 και ουτω καθεξης 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...