yorgos00 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, 'Εβαλα πρόσφατα FTTH 200 με το συγκεκριμένο router. To speedport που είχα δεν μου έδινε γραμμή τηλεφώνου αλλά μόνο ιντερνετ για κάποιο περίεργο λόγο. Μου το άλλαξαν σε ZTE H1600 και όλα φαινομενικά έπαιζαν περίφημα από την πρώτη στιγμή. ΑΛΛΑ δυστυχώς δε με αφήνει να μπω απο το laptop σε σελίδες e-banking (σε άλλα site κανονικά!). Ούτε στο CiscoAnyConnect της δουλειάς. Οπως και στο app της Cosmote στο κινητό. Να υποθέσω ότι είναι κάποια ρύθμιση ασφαλείας; H' συμβαίνει σε "βαρια" sites που κάνει timeout? Δε καταλαβαίνω. Δεν έχω αλλάξει κάποια ρύθμιση από την αρχή είναι με τις default εκτος απο το SSID και pass του WLAN. 'Εχετε κάποια ιδέα; Σας ευχαριστώ πολύ! Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2022 από yorgos00
speedy23 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 19 ώρες πριν, tasanton είπε Καλησπέρα, μετά από πρόσφατη αναβάθμιση 50άρας γραμμής σε 100, μου έστειλαν κι εμένα το τούβλο το ZTE. Από αυτά που διαβάζω, δεν έχω πειστεί καθόλου ότι πρέπει να το εγκαταστήσω και να επιστρέψω το "θρυλικό" αλλά αξιόπιστο Speedport Entry 2i. Επειδή αφορά κατάστημα όπου τυχόν προβλήματα σε συνδέσεις θα είναι σημαντικά, διστάζω. Τι προτείνετε; Σημαντικό: όλες οι συνδέσεις στο κατάστημα είναι με καλώδιο, δεν χρησιμοποιούμε το WiFi ιδιαίτερα. Το speedport πως παει με την 100αρα; Αν σου πηγαινει μια χαρα οπως φανταζομαι ηταν με την 50αρα, κρατα το. Εμενα πηγαινε τελεια μεχρι που παρουσιαστηκε το γνωστο θεμα απο τις καταιγιδες και δεν ειχα τηλεφωνο και επρεπε να μου το αλλαξουν. Εχω θεματα στην ταχυτητα (λιγοτερος συγχρονισμος). Δοκιμασε και το zte παντως. ΥΓ: Σου ζητησαν να γυρισεις το speedport?
tasanton Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Ναι έχω 10 μέρες να το επιστρέψω. Εκτός αν στο μεταξύ τους επιστρέψω το ZTE να τελειώνουμε. Μια χαρά πάει το speedport, 90,33Mbps download, 10,74Mbps upload
dtk-386 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 5 λεπτά πριν, tasanton είπε Ναι έχω 10 μέρες να το επιστρέψω. Εκτός αν στο μεταξύ τους επιστρέψω το ZTE να τελειώνουμε. Μια χαρά πάει το speedport, 90,33Mbps download, 10,74Mbps upload Σε μένα το Speedport είχε 89/8 και το ΖΤΕ έχει 103/10,5 τερματισμένο! Εκεί που είναι εντελώς χάλια είναι το wifi του Speedport και η έλλειψη των 5Ghz που είναι τεράστιο μείον. Ξέρω δεν θέλεις ασύρματο απλά το λέω. έτρεξα τώρα ένα : 1
tasanton Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Ναι η αλήθεια είναι ότι το WiFi δεν με ενδιαφέρει καθόλου στο συγκεκριμένο σενάριο. Θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω τότε, σε μη εργάσιμες ώρες, τουλάχιστον για την τιμή των όπλων. Ευχαριστώ
kerk14 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμένα γιατι ειναι ετσι? επειδή είναι με fiber ? Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2022 από kerk14
Μιχάλης Π Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Καλησπερα. Με την 100αρα οπτική ίνα μου δώσανε το συγκεκριμένο router (ZTE H1600). Πρόσφατα, άλλαξα σε 300αρα και με το ίδιο router πιάνει κανονικά την ταχύτητα. Δεν καταλαβαίνω γιατι μου στείλανε άλλο router για την 300αρα (Speedport Smart). Ποιος ο λόγος ξέρει κανείς? Ακόμα δεν το εχω εγκαταστήσει να δω τις ταχυτητες, το θεμα ειναι οτι το ZTE H1600 θα πρέπει να το επιστρέψω σε κατάστημα Cosmote. Ευχαριστώ πολύ
infin1tyGR Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για να έχεις καλύτερο WiFi θεωρητικά. Το διαφημίζουν και σαν προνόμιο το Smart στα μεγαλύτερα πακέτα και λόγω του Mesh που παρέχει. Ενσύρματα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο FTTH. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2022 από infin1tyGR 1
smoothjimmy27 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Μιχάλης Π είπε Καλησπερα. Με την 100αρα οπτική ίνα μου δώσανε το συγκεκριμένο router (ZTE H1600). Πρόσφατα, άλλαξα σε 300αρα και με το ίδιο router πιάνει κανονικά την ταχύτητα. Δεν καταλαβαίνω γιατι μου στείλανε άλλο router για την 300αρα (Speedport Smart). Ποιος ο λόγος ξέρει κανείς? Ακόμα δεν το εχω εγκαταστήσει να δω τις ταχυτητες, το θεμα ειναι οτι το ZTE H1600 θα πρέπει να το επιστρέψω σε κατάστημα Cosmote. Ευχαριστώ πολύ Και εγω πριν απο λιγο εκανα αναβαθμιση, απο 100αρα σε 200αρα. Θα μου φερουν το Speedport smart την ερχομενη Πεμπτη. Να τονισω οτι δεν ειχα το παραμικρο προβλημα με το ZTE H 1600. Ειναι και WIFI 6 !! Εχω την εντυπωση οτι το Speedport Smart δεν ειναι WIFI 6. Τωρα δε ξερω τι να περιμενω απο το Speedport Smart. Εννοειται θα τα δοκιμασω και τα 2 και θα μιλησω με Cosmote για να κρατησω οποιο κατ'εμε ειναι καλυτερο, για το χωρο του σπιτιου μου. Ουτως ή αλλως εχω ηδη 1 repeater εγκατεστημενο στο σπιτι. Ποιος ο λογος να βαλω το καινουριο που δινει μαζι? Εκτος και αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα. 1
Μιχάλης Π Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 6 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Για να έχεις καλύτερο WiFi θεωρητικά. Το διαφημίζουν και σαν προνόμιο το Smart στα μεγαλύτερα πακέτα και λόγω του Mesh που παρέχει. Ενσύρματα δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στο FTTH. Μέχρι στιγμής δεν βλέπω καμία διαφορά στην ταχύτητα. Θα το τεστάρω 2-3 ημέρες και μετά θα αποφασίσω ποιο κρατάω. Το θέμα δεν είναι μόνο η ταχύτητα, αλλά και πόσο σταθερό είναι. Από την Cosmote μου είπαν ότι το Speedport είναι πιο σταθερό κλπ κλπ. Τωρα στην πράξη θα φανεί 4 ώρες πριν, smoothjimmy27 είπε Και εγω πριν απο λιγο εκανα αναβαθμιση, απο 100αρα σε 200αρα. Θα μου φερουν το Speedport smart την ερχομενη Πεμπτη. Να τονισω οτι δεν ειχα το παραμικρο προβλημα με το ZTE H 1600. Ειναι και WIFI 6 !! Εχω την εντυπωση οτι το Speedport Smart δεν ειναι WIFI 6. Τωρα δε ξερω τι να περιμενω απο το Speedport Smart. Εννοειται θα τα δοκιμασω και τα 2 και θα μιλησω με Cosmote για να κρατησω οποιο κατ'εμε ειναι καλυτερο, για το χωρο του σπιτιου μου. Ουτως ή αλλως εχω ηδη 1 repeater εγκατεστημενο στο σπιτι. Ποιος ο λογος να βαλω το καινουριο που δινει μαζι? Εκτος και αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα. Πριν λίγη ώρα το συνέδεσα εγώ. Ακόμα δεν βλέπω καμία διαφορά. Επίσης το repeater δεν θα το χρησιμοποιήσω. Θα δώσω λίγες μέρες περιθώριο να δω πως δουλεύει και αν είναι σταθερό. 1
smoothjimmy27 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, Μιχάλης Π είπε Μέχρι στιγμής δεν βλέπω καμία διαφορά στην ταχύτητα. Θα το τεστάρω 2-3 ημέρες και μετά θα αποφασίσω ποιο κρατάω. Το θέμα δεν είναι μόνο η ταχύτητα, αλλά και πόσο σταθερό είναι. Από την Cosmote μου είπαν ότι το Speedport είναι πιο σταθερό κλπ κλπ. Τωρα στην πράξη θα φανεί Πριν λίγη ώρα το συνέδεσα εγώ. Ακόμα δεν βλέπω καμία διαφορά. Επίσης το repeater δεν θα το χρησιμοποιήσω. Θα δώσω λίγες μέρες περιθώριο να δω πως δουλεύει και αν είναι σταθερό. Πάντως για την ώρα έχω 160mbps download και καρφωμένο στα 20mbps το upload. Βέβαια δεν έχω fiber to the home όποτε σίγουρα παίζει το ρόλο του. Λογικά με ftth πρέπει να είναι απόλυτα καρφωμένο στα 200mbps Πάντως ο γιος μου γενικά παραπονιέται με το zte, ότι αργεί να ξεκινήσει το κάθε βιντεακι στο YouTube. Θέλει refresh στη σελίδα για να ξεκινήσει κανονικά. Δε ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό.
Μιχάλης Π Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 1 ώρα πριν, smoothjimmy27 είπε Πάντως για την ώρα έχω 160mbps download και καρφωμένο στα 20mbps το upload. Βέβαια δεν έχω fiber to the home όποτε σίγουρα παίζει το ρόλο του. Λογικά με ftth πρέπει να είναι απόλυτα καρφωμένο στα 200mbps Πάντως ο γιος μου γενικά παραπονιέται με το zte, ότι αργεί να ξεκινήσει το κάθε βιντεακι στο YouTube. Θέλει refresh στη σελίδα για να ξεκινήσει κανονικά. Δε ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτό. Με το ZTE δεν είχα τετοια ζητήματα. Αυτό ίσως είναι θέμα του υπολογιστή, browser. Εμένα πάντως ακόμα και τώρα με μερικές ώρες χρήσης, το Speedport Smart ίδιο μου φαινεται. Έχω 300αρα και με σύνδεση με wifi 2 δωμάτια πέρα πιάνει 280-300mpbs 1
smoothjimmy27 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2022 35 λεπτά πριν, Μιχάλης Π είπε Με το ZTE δεν είχα τετοια ζητήματα. Αυτό ίσως είναι θέμα του υπολογιστή, browser. Εμένα πάντως ακόμα και τώρα με μερικές ώρες χρήσης, το Speedport Smart ίδιο μου φαινεται. Έχω 300αρα και με σύνδεση με wifi 2 δωμάτια πέρα πιάνει 280-300mpbs Το περιμένω την ερχόμενη Πέμπτη. Τότε θα συγκρίνω κιολας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα