Προς το περιεχόμενο

ZTE H1600 (Cosmote)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει κανείς συσκευή που δεν βλέπει το 2.4GHz WiFi του ρούτερ;
Ένα laptop με WiFi chip intel dual band wireless-ac 3160, δεν το βλέπει. Δοκιμασα και drivers, αλλά τίποτα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, talos_2002 είπε

Ένα laptop με WiFi chip intel dual band wireless-ac 3160, δεν το βλέπει. Δοκιμασα και drivers, αλλά τίποτα.

Δοκιμασε να αλλαξεις τα ονοματα των 2 ssid 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, talos_2002 είπε

μου το κανε στο γραφειο σε παλιο λαπτοπ. βγαλε το band steering

Δημοσ.

Έκανα ανανέωση συμβολαίου 100αρα FTTH πριν κάποιες μέρες. Έχω το speedport σε FTTH εδώ και 2 χρόνια όλα δούλευαν καλά απλά επειδή είναι λίγο πιο μακριά το ρούτερ θέλω να δοκιμάσω το ZTE για καλύτερο WiFi. Υπάρχει κάποιο θέμα ώστε να μην το αλλάξω σε FTTH γραμμή; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπαθώ να σηκώσω ένα webserver με traefik σε docker και δεν βλέπω να μπορώ να ανοίξω την πόρτα 80 και 443. 

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Παραδόξως άλλη πόρτα που χρησιμοποιώ για Wireguard server δουλευει κανονικά. 

Επίσης αν πάω στο let's debug (μου λεει οτι δεν μπορεί να εκδοθεί cert για το domain μου). 

Το domain ειναι ρυθμισμένο στην public IP με A record. 

Παίζει να μπλοκάρει ο ΟΤΕ τις πόρτες 80 και 443; Παίζει να τις μπλοκάρει το firewall του ρουτερ, του οποιοι τις σχετικές ρυθμίσεις δεν μπορώ να βρω;

Επεξ/σία από georgerov
Δημοσ.

Σοβαρό θέμα: μόνο όρθιο το έχουν βάλει να στέκεται; Αυτή η βάση δεν μπορεί να βγει να είναι ένα με την επιφάνεια; 🙄

Το παρέλαβε σήμερα ο πατέρας και το έστησα remotely αλλά εκεί που είναι "η θέση του modem/router" δεν πολυδείχνει καλά όρθιο, ειδικά τώρα που βάλανε τα καλώδια στο πλάι και όχι από πίσω όπως στο 2i.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα στην ομάδα. Την τρίτη, για να μου κάνουν αντικατάσταση του TV Box, μου αλλάξανε το ρούτερ Speedport plus με την νέα παντόφλα ZTE 1600H. Ενώ με το Speedport plus δεν αντιμετώπισα σημαντικά προβλήματα, με το ΖΤΕ από το πρώτες ώρες λειτουργίας του άρχισε από μόνο του τις επανεκκινήσεις έως τώρα έχει κάνει 10 επανεκκινήσεις σε 4 ημέρες. Μετά από πολλές επικοινωνίες με το τεχνικό τμήμα της Cosmote και την κλασσική ατάκα "οτι κάναμε έλεγχο και η γραμμή φαίνεται να είναι καθαρή" δεν μου αλλάζουν το ρούτερ αλλά το δηλώσαν ως βλάβη. Έχει βρει κανένας λύση για το θέμα αυτό;

Επεξ/σία από stelios120
Δημοσ.
Στις 20/10/2022 στις 8:40 ΜΜ, sndev είπε

μου το κανε στο γραφειο σε παλιο λαπτοπ. βγαλε το band steering

Σε ευχαριστώ. Το δοκίμασα, αλλά δεν δούλεψε.
Βρήκα τους τελευταίους drivers της Intel, version 21.10.1 και δούλεψε κανονικά, ακόμη και με το band steering.
Οι drivers υπάρχουν στη σελίδα
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000006507/wireless.html

και περιλαμβάνει drivers για Intel Wireless 7265 Family (Rev.C), Dual Band Wireless-AC 3160 και Wireless 7260.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 21/10/2022 στις 5:39 ΜΜ, icsd08063 είπε

Σοβαρό θέμα: μόνο όρθιο το έχουν βάλει να στέκεται; Αυτή η βάση δεν μπορεί να βγει να είναι ένα με την επιφάνεια; 🙄

Το παρέλαβε σήμερα ο πατέρας και το έστησα remotely αλλά εκεί που είναι "η θέση του modem/router" δεν πολυδείχνει καλά όρθιο, ειδικά τώρα που βάλανε τα καλώδια στο πλάι και όχι από πίσω όπως στο 2i.

Απο πισω ειναι τα καλωδια και παλι. Δεν σημαινει οτι επειδη η μια πλευρα εχει τα led, πρεπει να ειναι και η προσοψη και να τα βλεπουμε συνεχεια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη φορά που γράφω στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου 15) έχω παρατηρήσει πως πέφτει υπερβολικά χαμηλά η ταχύτητα του ίντερνετ σε σημείο που ουσιαστικά δεν μπαίνω στο ίντερνετ, χωρίς όμως να φαίνεται στο ρούτερ ότι έχει γίνει αποσύνδεση. Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά.

Έχω μιλήσει ήδη μια φορά με την Cosmote, αλλά δεν ήρθε κάποιος τεχνικός γιατί (κακώς) έκριναν πως το πρόβλημα λύθηκε. Σήμερα μίλησα ξανά με την εξυπηρέτηση, μου είπαν στο τηλέφωνο πως φαίνεται ότι έχω πολλές αποσυνδέσεις και θα το προωθήσουν ώστε να έρθει τεχνικός να το δει. Έχω 100άρα γραμμή, αλλά όπως φαίνεται και στην εικόνα, συγχρονίζει πολύ χαμηλά. Υπάρχουν στιγμές όπου συγχρονίζει και κοντά στα 100 βέβαια. 

Έχει κανείς κάποια ιδέα στο τι μπορεί να οφείλεται; Είμαι άσχετος στο θέμα. Το μόνο που παρατηρώ πέρα από την χαμηλή ταχτύτητα είναι τα πολλά CRC Errors.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!image.png.e528aa29564c27aa5eadf027972173b2.png

Επεξ/σία από Sergio_Mts
Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα, πλέον συγχρονίζει στα 80 την ημέρα και πέφτει στα 60 προς το βράδυ.

Πολλές χιλιάδες CRC errors μέσα σε λίγες ώρες, μπόλικο buffering, timeouts σε online gaming.

Τα προβλήματα άρχισαν από την στιγμή που έγινε αναβάθμιση από 50 -> 100 MBps.

Τουλάχιστον πάει καλύτερα σε σύγκριση με το speedport plus που επιπλέον είχα αποσυνδέσεις και έκανε αρκετή ώρα για επανασύνδεση.

Έχω ανοίξει και εγώ θέμα για τεχνική βλάβη, θα ενημερώσω πώς θα πάει

Δημοσ.

Και εγώ χρονικά το τοποθετώ όταν έγινε η γραμμή 100αρα. Υποτίθεται θα έρθει τεχνικός αύριο ή μεθαύριο. Επίσης κάτι που παρατήρησα αλλά δεν φαίνεται στη συγκεκριμένη εικόνα που ανέβασα παραπάνω είναι ότι το Noise Margin (Down) είναι κυρίως γύρω στο 6.1 αλλά το έχω δει να είναι και 1-2… 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Sergio_Mts είπε

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη φορά που γράφω στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου 15) έχω παρατηρήσει πως πέφτει υπερβολικά χαμηλά η ταχύτητα του ίντερνετ σε σημείο που ουσιαστικά δεν μπαίνω στο ίντερνετ, χωρίς όμως να φαίνεται στο ρούτερ ότι έχει γίνει αποσύνδεση. Αυτό συμβαίνει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, και μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα μέχρι μερικά λεπτά.

Έχω μιλήσει ήδη μια φορά με την Cosmote, αλλά δεν ήρθε κάποιος τεχνικός γιατί (κακώς) έκριναν πως το πρόβλημα λύθηκε. Σήμερα μίλησα ξανά με την εξυπηρέτηση, μου είπαν στο τηλέφωνο πως φαίνεται ότι έχω πολλές αποσυνδέσεις και θα το προωθήσουν ώστε να έρθει τεχνικός να το δει. Έχω 100άρα γραμμή, αλλά όπως φαίνεται και στην εικόνα, συγχρονίζει πολύ χαμηλά. Υπάρχουν στιγμές όπου συγχρονίζει και κοντά στα 100 βέβαια. 

Έχει κανείς κάποια ιδέα στο τι μπορεί να οφείλεται; Είμαι άσχετος στο θέμα. Το μόνο που παρατηρώ πέρα από την χαμηλή ταχτύτητα είναι τα πολλά CRC Errors.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παίρνεις υπηρεσία από καμπίνα Vodafone. Συνηθισμένο φαινόμενο πλέον.

Ακόμα να μάθουμε ποιος κοροιδεύει ποιον. Η Cosmote δεν μπορεί να κάνει τίποτα ενώ η Vodafone λέει όλα καλά δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Εφόσον η καλωδίωση σου είναι οκ, μια λύση είναι να γυρίσεις πάλι σε 50άρα μήπως και βελτιωθούν τα πράγματα. Διαφορετικά κάνεις τον σταυρό σου.

Δημοσ.

Καλησπέρα, μετά από πρόσφατη αναβάθμιση 50άρας γραμμής σε 100, μου έστειλαν κι εμένα το τούβλο το ZTE.

Από αυτά που διαβάζω, δεν έχω πειστεί καθόλου ότι πρέπει να το εγκαταστήσω και να επιστρέψω το "θρυλικό" αλλά αξιόπιστο Speedport Entry 2i. Επειδή αφορά κατάστημα όπου τυχόν προβλήματα σε συνδέσεις θα είναι σημαντικά, διστάζω. Τι προτείνετε;

Σημαντικό: όλες οι συνδέσεις στο κατάστημα είναι με καλώδιο, δεν χρησιμοποιούμε το WiFi ιδιαίτερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σε 100αρα σε σπίτι με άψογα χαρακητριστικά και καμία αποσύνδεση. Αλλοι έχουν θέματα. 110% φταίει η γραμμή. Αν η γραμμή σου είναι χάλια με το ΖΤΕ θα είναι εξίσου χάλια και χειρότερα. Δεν έχει καμία σχέση με την αηδία το Entry 2. Αν δεν το βάλεις να δεις πως πάει ΕΣΥ, δεν μπορεί κανείς να σου πει τι να κάνεις γιατί ο καθένας έχει διαφορετική γραμμή σε διαφορετική περιοχή κτλ κτλ.........

Επεξ/σία από dtk-386
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...