Προς το περιεχόμενο

ZTE H1600 (Cosmote)

SabotazNic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, union21 είπε

Παραθέτω και τα στοιχεία της γραμμής πριν κ μετά την αλλαγή  

Το καλύτερο θα ήταν να την αφήσετε να δουλέψει κάποιες (αρκετές) ώρες και να παραθέσετε πάλι τα στοιχεία της γραμμής. Όλα αυτά, εφόσον δεν έχετε τακτικές αποσυνδέσεις. 

Εκ πρώτης όψεως πάντως, δείχνει να κλειδώνει σε πολύ καλή ταχύτητα. SNR και εξασθένηση είναι σε πολύ καλό επίπεδο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και από έμενα το έχω σε χρήση περίπου 3 μήνες σε γραμμή VDSL από Α/Κ Περιοχή Δάσος Χαϊδαρίου.

Προβλήματα με browsing / streaming / downloading δεν έχω.

Το πρόβλημα με το DDNS (φανταστείτε ότι πληρώνω συνδρομή ανά μήνα στο No-IP) έχει να κάνει με το firewall που δεν σε αφήνει να το πειράξεις ενώ γίνεται resolve το hostname με την WAN-IP δεν μπορείς να το Pingάρεις καν από έξω.Πρόσφατα κάλεσα για να με βγάλουν από CGNAT δεν ήξερα ότι ο συγκεκριμένος πάροχος το χρησιμοποιούσε καθώς έχει μεγάλο ipv4 pool και βγαίνει με dual stack (ipv4+ipv6). Με το speedport smart χρειαζόταν πέρα από ddns να ενεργοποιήσεις και το remote login...Μόνο με το speedport plus ήταν εύκολα τα πράγματα.Επίσης δεν μπορείς να κλείσεις από το PPP το ipv6 μόνο από το dhcp επίσης δεν μπορείς να πειράξεις τα vdsl profiles.Γενικά το firmware θέλει αρκετή δουλειά και δεν το βλέπω να το φτιάχνουν.Η μόνη λύση είναι να βρείς root access ώστε να δούμε άμα υπάρχουν "ξεκλείδωμα ρυθμίσεων".

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μετά απο 24ωρη χρήση του νεο ZTE-h1600 

Θετικά: α) Αυξηση της ταχύτητας μου, απο περίπου 5496/38500 kbps σε 5496/48500 kbps (σταθερά) με την 50άρα γραμμή που εχω.

β) Wi-Fi 5GHz

Αρνητικά: Με χρήση του Wi-Fi είχα συνέχεια (κάθε 5 λεπτά) αποσυνδέσεις. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω Ip-Tv, τα παιχνίδια On line έπεφταν. (Η λύση ήταν "refresh" την σελίδα η το κανάλι.)

Το αποσυναρμολόγησα και έβαλα το παλιό μου πάλι. (Speedport Entry 2i) και γλύτωσα.

P.s: Αντιμετώπισα στην επαναφορά του παλιού ρουτερ το εξής προβλημα, ΔΕΝ είχα τηλέφωνο μόνο Ιντερνετ.

Με τηλέφωνο στον Οτε αποκαταστάθηκε το πρόβλημα μου σε 10 λεπτά.

Γεια σας παιδιά,

Κι εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα με το H1600. Μου το δώσανε πριν κάποιους μήνες γιατί πέθανε το SpeedPort Plus απο κεραυνό. Το H1600 έχει συνεχείς αποσυνδέσεις και full ασταθές σε αντίθεση με το Plus που ήταν βράχος.

Δήλωσα βλάβη, ήρθε σήμερα τεχνικός του ΟΤΕ και είπε οτι δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα στην γραμμή ή την καλωδίωση. Αρα... για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Έχω κι ενα ρούτερ ASUS DSL-AC68VG, το έχω δοκιμάσει και συγχρονίζει μια χαρά αλλά τα τζιμάνια της τεχνικής υποστήριξης δεν μου στέλνει τους κωδικούς τηλεφωνίας για να τους περάσω. 2 φορές αναμονή από 1,5 ώρα στο τηλέφωνο (του μεγαλύτερου παρόχου στην Ελλάδα) για να το αιτηθώ και στο τέλος δεν μου στέλνουν τιποτα.

Αν κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να κρατήσω μόνο το H1600 για τηλεφωνία πίσω από το ASUS ας μου πει παρακαλώ. 🙏

Καλησπερα και απο εμενα.
Τελικα ειμαστε παρα πολλοι που εχουμε θεματα με τον συγχρονισμο , προσωπικα δεν εχω δει χειροτερο ρουτερ,θα γυρισω πισω στο Plus οποτε μπορεσω.

Εδω με το Plus https://prnt.sc/hfQEOi8S5ybN εδω με το ZTE H1600 https://prnt.sc/H21Bt0ngN1z1

26 λεπτά πριν, MAN0U είπε

Έχω κι ενα ρούτερ ASUS DSL-AC68VG, το έχω δοκιμάσει και συγχρονίζει μια χαρά αλλά τα τζιμάνια της τεχνικής υποστήριξης δεν μου στέλνει τους κωδικούς τηλεφωνίας για να τους περάσω. 2 φορές αναμονή από 1,5 ώρα στο τηλέφωνο (του μεγαλύτερου παρόχου στην Ελλάδα) για να το αιτηθώ και στο τέλος δεν μου στέλνουν τιποτα.

Τηλέφωνο στο 13788 μετά τις 22:00 καλύτερα.

• Thanks 2

Πραγματικα δε μπορω να πιστεψω τι διασταση αποψεων υπαρχει.

Εχω το zte σε 100αρα και δουλευει αψογα. Το speedport plus δουλευε εξισου καλα, βεβαια.

Ειχα αλλο speedport σε 24αρα και πραγματικα πρωι και βραδυ εκανε σταθερας τις αποσυνδεσεις του. Μαζευε φουλ λαθη (ειμαι μακρια απο Α/Κ). Ειχα απελπιστει, εψαχνα ολες τις δυνατες λυσεις και δεν ηξερα τι να κανω μεχρι που πηρα fritz και καθε βραδυ ευγνωμονω την avm, οχι για το fritz αλλα επειδη εβαλα στο ντουλαπι το αναθεματισμενο speedport plus.

2 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Εμένα βράχος. Καμία αποσύνδεση. Αρχίζω και πιστεύω ότι κάτι παίζει με τις γραμμές σας?

Αυτό ακριβώς που είπες. 

Btw 700h uptime αυτή τη στιγμή, 33CRC. Δεν το λες και άσχημα.

Θμήθηκα και ένα θεϊκό που διάβασα εδώ 10 σελίδες πίσω 

Spoiler

αργα η γρηγορα θα κανει επανεκκινηση μονο του , οχι οτι θα αλλαξει κατι φυσικα, η αποψη μου ειναι οτι λογω ημερων οι πιο πολλοι λειπουν και εχουν ξεφορτωσει τα καφαο, οποτε οι υπολοιποι που μενουμε πισω βλεπουμε μια βελτιωση, ας περιμενουμε τον Σεπτεμβρη με το νεο lockdown να δουμε πως θα λειτουργησουν οι γραμμες μας υπο αυτη την πιεση!!

Μέσα σε όλα έπεσε ο μπαγάσας :lol: 

6 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Εμένα βράχος. Καμία αποσύνδεση. Αρχίζω και πιστεύω ότι κάτι παίζει με τις γραμμές σας?

Εγω εχω αποσυνδεσεις αλλα σχετικα σπανια αλλα και παλι ειναι περισσοτερες απ'οτι ειχα με το speedport plus. Επισης συγχρονιζει 12-15 MBps* λιγοτερα απο το speedport plus. Νομιζω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το ρουτερ και οχι με τις γραμμες μας. Τοσα ατομα δεν ειχαμε θεματα πριν και ξαφνικα αποκτησαμε ολως τυχαιως με το καινουργιο ρουτερ;

* Μαλλον κανω λαθος αλλα εχω την ιδεα οτι το speedport plus δεν εδειχνε το attainable αλλα τεσπα συγχρονιζε στα 105.000kbps καρφι. Με το H1600 το attainable ειναι στα 106 και συγχρονιζει απο 88-92 οσο το εχω κοιταξει.

Επειδή γίνεται αρκετός λόγος για το συγχρονισμό του, ας αφήσω τα παρακάτω στοιχεία: 

• ZTE H268Q (1/8 depth): ~140 to 150 Mbps down
  • ZTE H1600 (1/8 depth): ~ 170 Mbps down
  • ZTE H1600 (1/16 depth): ~ 185 to 198 Mbps down

Εικόνες από τα στατιστικά: https://imgur.com/a/n1YrJjn
Σε δοκιμή με άλλο ZTE H1600 το οποίο δε γύριζε σε 1/16 interleave deapth συγχρόνιζε στη γραμμή μου περίπου στα 170 Mbps.

Δυστυχώς δεν έχω Plus διαθέσιμο αλλά θέλω να πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα βρω και ένα Plus.

• Like 1

10 ώρες πριν, speedy23 είπε

Εγω εχω αποσυνδεσεις αλλα σχετικα σπανια αλλα και παλι ειναι περισσοτερες απ'οτι ειχα με το speedport plus. Επισης συγχρονιζει 12-15 MBps* λιγοτερα απο το speedport plus. Νομιζω οτι οι πιθανοτητες ειναι με το ρουτερ και οχι με τις γραμμες μας. Τοσα ατομα δεν ειχαμε θεματα πριν και ξαφνικα αποκτησαμε ολως τυχαιως με το καινουργιο ρουτερ;

* Μαλλον κανω λαθος αλλα εχω την ιδεα οτι το speedport plus δεν εδειχνε το attainable αλλα τεσπα συγχρονιζε στα 105.000kbps καρφι. Με το H1600 το attainable ειναι στα 106 και συγχρονιζει απο 88-92 οσο το εχω κοιταξει.

Και εμένα με το 2i ήταν καλύτερη η 100ρα και μόλις μπήκε το ΖΤΕ, εξέθεσε το πρόβλημα που είχα. Μόλις συγυρίστηκε η γραμμή, 220 καρφωτά και δεν κουνιέται από κει. 

Και εμένα μου κάνει κάποιες επανεκινήσεις που και που (1-2 μέσα στην εβδομάδα) 

Το 2i δεν το έχω επιστρέψει ακόμα. Θα με χρεώσει η Cosmote αν δεν το επιστρέψω?  Γνωρίζει κανείς ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...