Προς το περιεχόμενο

ZTE H1600 (Cosmote)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 "εμένα παραμένει το πρόβλημα με τις αποσυνδέσεις "

και για να πιασεις γραμμη στο 13888 ,ανεκδοτο για μικρα παιδια.......🦜

• Απαντ. 616
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/8/2022 στις 3:45 ΜΜ, MauroPaltoudias είπε

Σύμφωνοι. 

Εφόσον κάνετε και τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα, δεν ενοχλεί σε κάτι που το κάνετε! Ανεβάστε αν θέλετε και το θυμηθείτε, σε κανένα δεκαπενθήμερο ξανά, ένα αντίστοιχο απόσπασμα οθόνης, να ρίξουμε μια ματιά (συγκριτικά δηλ. με το χθεσινό που αναρτήσατε). 

μετα απο σχεδον 10 μερες ανεβασα ξανα ενα σκριν... τι συμπερασμα βγαζουμε..? κατι errors που βγαζει τι ειναι αυτο..?

εικόνα_Viber_2022-08-26_01-14-44-737.jpg

Επεξ/σία από Ducatista
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ducatista είπε

μετα απο σχεδον 10 μερες ανεβασα ξανα ενα σκριν... τι συμπερασμα βγαζουμε..? κατι errors που βγαζει τι ειναι αυτο..?

Τα λάθη αυτά, λίγο πολύ, τα έχουμε οι περισσότεροι με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Ωστόσο, δεν είχατε καμία επανασύνδεση (είστε πολλές ώρες up) και επίσης ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι έχετε μια πραγματική ταχύτητα πολύ κοντά στα 100Mbps. 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Τα λάθη αυτά, λίγο πολύ, τα έχουμε οι περισσότεροι με τον συγκεκριμένο εξοπλισμό. Ωστόσο, δεν είχατε καμία επανασύνδεση (είστε πολλές ώρες up) και επίσης ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι έχετε μια πραγματική ταχύτητα πολύ κοντά στα 100Mbps. 

Αρα φαντάζομαι πως η γραμμή είναι σχετικά σταθερη;  θα δοκιμάσω ένα online gameνα δω αν έχω lag!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

θα δοκιμάσω ένα online gameνα δω αν έχω lag!

Ναι, αυτό θα είχε ενδιαφέρον να το δείτε και να μας πείτε. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν όλα αυτά τα CRC και FEC που εμφανίζονται σε πολλούς μετά την αλλαγή σε ZTE H1600, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ή είναι κάτι άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/8/2022 στις 10:45 ΠΜ, MauroPaltoudias είπε

Ναι, αυτό θα είχε ενδιαφέρον να το δείτε και να μας πείτε. Πραγματικά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν όλα αυτά τα CRC και FEC που εμφανίζονται σε πολλούς μετά την αλλαγή σε ZTE H1600, αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ή είναι κάτι άλλο.

Μάλλον αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα (και την ποιότητα?) του ZTE H1600.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, filipN είπε

Μάλλον αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα (και την ποιότητα?) του ZTE H1600.

Κρύος ιδρώτας με πιάνει, διαβάζοντας αυτό που λέτε (σκέφτομαι τα 150€+ του fritzbox). 

Εν τω μεταξύ, στους περισσότερους υπάρχει αξιοσημείωτη μείωση ταχύτητας, κάτι που με κάνει να σκέφτομαι αν έγινε επί τούτου από τον πάροχο. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Κρύος ιδρώτας με πιάνει, διαβάζοντας αυτό που λέτε (σκέφτομαι τα 150€+ του fritzbox). 

Εν τω μεταξύ, στους περισσότερους υπάρχει αξιοσημείωτη μείωση ταχύτητας, κάτι που με κάνει να σκέφτομαι αν έγινε επί τούτου από τον πάροχο. 

- Διόλου απίθανο το «επί τούτου». Το υποψιάζομαι πολλά χρόνια και εντόπισα πολλές «αποχρώσες ενδείξεις» την τελευταία 15ετία…

- Υπάρχει και η λύση Fritbox παλαιότερης σειράς και 2ο χέρι, όποιος ψάχνει συνεχώς και δεν βιάζεται είναι πολύ πιθανό να εντοπίσει και μια πραγματική ευκαιρία.

Δημοσ.

Με το ρούτερ της ΖΤΕ γίνεται το εξής: 

Προβληματικές γραμμές (από το κουτί έως την πρίζα ή και από πιο ...πέρα  - με ευθύνη του ΟΤΕ στην περίπτωση αυτή) , δεν συμπεριφέρονται καλά, κάτι που "μαγειρεύει" το εκάστοτε speedport ώστε να φαίνονται τα πράγματα καλύτερα.

Η απορία μου είναι, γιατί να δώσουν το ρούτερ αυτό , το οποίο είναι καλό για FTTH ή για ΠΟΛΥ σταθερές συνδέσεις και να μην μείνουν ως έχουν. Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω. Λες και μπορούν να ανταποκριθούν στο 100% των περιπτώσεων και το δίνουν αβέρτα. Guess what. ΔΕΝ μπορούν.

Παίδες σαν ύστατη προσπάθεια, ελέγξτε τις γραμμές σας. Αν από την καμπίνα μέχρι το σπίτι σας είναι κομπλέ, τότε μπορεί να έχετε θέμα από το κουτί έως την πρίζα του σπιτιού σας. 

Δείτε μετρήσεις στο κουτί σας όταν δηλώνετε βλάβες (ζητήστε κάποιον τεχνικό στο σπίτι για να μετρήσει - μέσω του 13788 το έκανα προσωπικά) και αν η συνδεσμολογία σας δεν είναι απευθείας κουτί-τηλεφωνική πρίζα , τότε προχωρήστε σε αλλαγή (εδώ παίζει χρέωση όμως).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

- Το νέο modem/router της ZTE είναι όπως και το παλαιότερο «αδελφάκι» του Entry 2i, έχει τη μικρότερη ταχύτητα σύνδεσης από άλλα modem/router του ΟΤΕ, πιθανόν από μερικά των άλλων παρόχων και από πολλά του εμπορίου όπως συνέβαινε και παλαιότερα με άλλα. Και τα περισσότερα προβλήματα όπως διαβάζω-όχι μόνο εδώ-τους τελευταίους μήνες.

- Δεύτερον, τα δύο τελευταία χρόνια υπάρχουν συνεχείς αναφορές για πτώση της ταχύτητας συγχρονισμού όσων παίρνουν από ΟΤΕ (πιθανόν και αλλού). Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει δικαιολογία για το “τεχνικό επιτελείο” που αποφάσισε τη διάθεση του νέου ΖΤΕ στη συγκεκριμένη συγκυρία γιατί έχει χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το παλαιότερο Speedport Plus.

- Έχουμε επανάληψη ενός ακόμα παλαιότερου παραδείγματος: Σε μια εποχή που ο ΟΤΕ έδινε 3-4 διαφορετικά modem/router, ξαφνικά σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές και περιοχές προωθούσε μόνο το ένα από αυτά. Ακόμα και σε περιοχές Αστικών Κέντρων που αυτό είχε αποδεδειγμένα τη χειρότερη συμπεριφορά από όλα τα υπόλοιπα και το χαμηλότερο συγχρονισμό. Θυμάμαι ακόμα το HUAWEI Echolife HG520 που είχε χειρότερη συμπεριφορά ακόμα και από παλαιότερα modem άλλων παρόχων στο Αστικό Κέντρο της περιοχής μου. Όμως για πολλούς μήνες ο ΟΤΕ Ιλίου έδινε μόνο αυτό σε κατοίκους Ιλίου, Πετρούπολης, κλπ…

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα κι απο μένα, λόγω κεραυνών κάηκε η Phone θύρα του Plus που είχα και μου έδωσαν το ΖΤΕ. Στην αρχή παρατήρησα πως όντως συγχρόνιζε γύρω στα 15Mbps χαμηλότερα απ'το Plus, αλλά με το που πήρε το καινούριο update OTE3 και συγχρονίζει πιο γρήγορα (το Plus με το ΟΤΕ10 update συγχρόνιζε σε 3 λεπτά) και σε πιο μεγάλη ταχύτητα. Αυτό που παρατηρώ και με ανησυχεί είναι τα πάρα πολλά FEC errors, με το Plus είχα ίσως μερικές εκατοντάδες και αν τη μέρα, με το ZTE κάθε δευτερόλεπτο που πατάω refresh αυξάνονται κατά 1000+. Στο browsing δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά ούτε στο κατέβασμα. Σε ping μπορώ να πώ πως έχω και 2ms κάτω με το ΖΤΕ. Αποσυνδέσεις δεν έιχα όπως ούτε και με το Plus και το wifi του είναι σίγουρα καλύτερο απο του Plus. Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρώ ρύθμιση για τα προφίλ, υπάρχει κάπου? Στο Plus μπορούσες να επιλέξεις αν θες το 35b ή 17a, γιατί στην αρχή η 200αρα έκανε όλο αποσυνδέσεις και το είχα ρυθμίσει στο 17a για να συγχρονίζω 100 και stable.
image.png.b1bcf0fa11316dc5f0ad9aef9ecfe6dd.png

Επεξ/σία από FeelsBadMan
Δημοσ.
15 ώρες πριν, FeelsBadMan είπε

Καλησπέρα κι απο μένα, λόγω κεραυνών κάηκε η Phone θύρα του Plus που είχα και μου έδωσαν το ΖΤΕ. Στην αρχή παρατήρησα πως όντως συγχρόνιζε γύρω στα 15Mbps χαμηλότερα απ'το Plus, αλλά με το που πήρε το καινούριο update OTE3 και συγχρονίζει πιο γρήγορα (το Plus με το ΟΤΕ10 update συγχρόνιζε σε 3 λεπτά) και σε πιο μεγάλη ταχύτητα. Αυτό που παρατηρώ και με ανησυχεί είναι τα πάρα πολλά FEC errors, με το Plus είχα ίσως μερικές εκατοντάδες και αν τη μέρα, με το ZTE κάθε δευτερόλεπτο που πατάω refresh αυξάνονται κατά 1000+. Στο browsing δεν έχω παρατηρήσει καμία διαφορά ούτε στο κατέβασμα. Σε ping μπορώ να πώ πως έχω και 2ms κάτω με το ΖΤΕ. Αποσυνδέσεις δεν έιχα όπως ούτε και με το Plus και το wifi του είναι σίγουρα καλύτερο απο του Plus. Επίσης δεν έχω καταφέρει να βρώ ρύθμιση για τα προφίλ, υπάρχει κάπου? Στο Plus μπορούσες να επιλέξεις αν θες το 35b ή 17a, γιατί στην αρχή η 200αρα έκανε όλο αποσυνδέσεις και το είχα ρυθμίσει στο 17a για να συγχρονίζω 100 και stable.
image.png.b1bcf0fa11316dc5f0ad9aef9ecfe6dd.png

- Το αν συγχρονίζει ψηλότερα από το Speedport Plus σε όλους τους χρήστες, και όχι μόνο σε ορισμένες συνδέσεις μετά την αναβάθμιση firmware που αναφέρεις, δεν θα αργήσουμε να το μάθουμε. Προς το παρόν είναι πολύ περισσότερες οι αναφορές που λένε το αντίθετο. Εύχομαι να συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων τουλάχιστον, αυτό που υποστηρίζεις και πρώτη φορά διαβάζω για το ZTE H1600.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...