Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομορφη παρεα, ύστερα από πολλές συζητήσεις που διάβασα είπα να ξεκινήσω και την δικία μου καθώς με απασχολούν κάποια ερωτήματα. Είναι σωστή περιόδος για συναρμολογήση πύργου; Αξίζει να πάω για αυτή την gpu; Είναι όλα κομμάτια που επέλεξα σωστά και ταιριάζουν; Υδροψύξη ή αερόψυξη; Τι motherboard να επιλέξω;  'Oπως έχετε ήδη καταλάβει είμαι ένας απλός ανίδεος φίλο σας που ύστερα από πολλές ωρες ψαξίματος προσπαθεί να αποφασίσει.

Αρχίκα το κόστος θα ήθελα να κυμανθεί στα 1700-1800ευρώ (χωρίς περιφερειακά), το PC το χρησιμοποιώ καθημερίνα 10ωρο. 

Χρήσεις: Working (Πολλαπλές καρτελες),  Python, QGIS, AUTOCAD, REVIT,  Renter (για το μωρακι)    |    Gaming: Battlefield 2042, Warzone, Red redemption, VR στο κοντινο μελλον

CPU AMD Ryzen 7 5800X Box 3.8 GHz
GPU Gigabyte Aorus GeForce RTX 3070 8GB Master Rev 2.0
MOTHERBOARD Asus TUF Gaming B550M-Plus (WI-FI) 
RAM G.Skill Trident Z Neo 16GB (2X8GB) DDR4 3600MHz
COOLER       be quiet Dark rock pro tr4 Processor Cooler
SSD Western Digital SN850 M.2   1TB
POWER SUPPLY CoolerMaster MWE v2 750W Full Modular 80 Plus Gold
CASE Lian Li Lancool 205 Mesh Gaming Midi Tower

Πως σας φαίνεται η SSD; Να πάω για Υδρόψυξη; Θα ήθελα σαν νέος στο χώρο να μπορέσω να δω την συναρμολόγηση και να μαθώ, έχετε κανένα μαγαζί να μου προτείνεται για την συναρμολόγηση ή ακόμα και κανένα γνωστό φίλο σας με τρέλα για τους υπολογιστές, για την ΑΘΗΝΑ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Εγω θα αλλαζα και θα πηγαινα σε 5800X3D αν ηταν σε λογικη τιμη, ΣΙΓΟΥΡΑ θα έβαζα 32GB RAM, ειδικα αν σκεφτεις ποσο φτηνη ειναι και τι προγραμματα προκειται να τρεχεις.

Η ψυκτρα που εχεις διαλεξει λεει πως ειναι για threadripper socket...

Επισης θα προτιμουσα ενα (ακομα) καλυτερο τροφοδοτικο, τυπου seasonic platinum η titanium

Για ssd σε γενικες γραμμες ο καλυτερος αυτη τη στιγμη ειναι ο corsair mp 600 pro XT

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι με 1700 budget θα πήγαινα στ 1700 socket.

Άνετα στα λεφτά που δίνεις για cpu/mobo παίρνεις 12700f/b660, δεν έχει νόημα να συζητήσουμε τις διαφορές.

Αν επιμείνεις σε amd, περίμενε να καλό-επανα-κυκλοφορήσουν οι "νέοι" cpu και να στρώσουν οι τιμές πριν πάς σε αγορά.

+1 για τα 32gb

+1 για άλλο τροφοδοτικό (έστω gold ανώτερης ποιότητας)

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kobeee4 είπε

Πως σας φαίνεται η SSD; Να πάω για Υδρόψυξη; Θα ήθελα σαν νέος στο χώρο να μπορέσω να δω την συναρμολόγηση και να μαθώ, έχετε κανένα μαγαζί να μου προτείνεται για την συναρμολόγηση ή ακόμα και κανένα γνωστό φίλο σας με τρέλα για τους υπολογιστές, για την ΑΘΗΝΑ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Υπαρχουν αφθονα βιντεο στο YT, ξεκινα να κοιτας και να μαθαινεις, και για οποια αλλη απορια εχεις μπορεις να ρωτας εδω μεσα. Μην αφησεις κανενα καταστημα να σου συναρμολογησει τοσο ακριβο συστημα, γιατι αυτοι δεν προκειται ποτε να σου κανουν cable management.

Eπιπλεον, σαν pc enthusiast θα πρεπει σε καθε περιπτωση να μπορεις να λυνεις και να δενεις το pc σου για πλακα. Τι θα κανεις εαν καποια στιγμη στο μελλον παρουσιαστει καποιο προβλημα? Θα τρεχεις στο μαγαζι να τους πληρωνεις και service? ή θα ψαχνεις αυτον που στο συναρμολογησε να σε βοηθησει?

Προσπαθω να σε βοηθησω, και οχι να το παιξω υπερανω, διοτι τα pc ειναι περιεργα τρενα, και πολλες φορες θα παθαινεις απλες ζημιες (π.χ. μνημες που πετανε errors και το συστημα κανει επανεκκινησεις, μπλε οθονες κλπ.) και θα πανικοβαλλεσαι γιατι δεν θα γνωριζεις τι συμβαινει.

Μια καλη αρχη ειναι αυτος εδω: 

Εχει και αλλα βιντεο με pc build, ειναι πολυ καλος και εξηγει τα παντα (εφοσον γνωριζεις καλα αγγλικα). Εγω απο αυτον εμαθα και συναρμολογησα το δικο μου pc.

Επεξ/σία από umbrella co.
Δημοσ.

Αν πας για 1700 Intel πλατφόρμα τελικά και I7+ CPU ΜΗΝ πας για φθηνή μητρική με B660 chipset γιατί πέρα από μπουκάλι οι θερμοκρασίες θα αγγίζουν στα VRM τους 100+ c.

Δημοσ.

Αν το φτιαξεις αυτες τις μερεςκαι πας σε AMD αντι για 5800x πηγαινε σε 5900x

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Αν το φτιαξεις αυτες τις μερεςκαι πας σε AMD αντι για 5800x πηγαινε σε 5900x

Καμια καλη μητρικη να μου προτεινεται; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...