Tonymard12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Καλησπέρα ☺️ Θέλω να κάνω μεταβίβαση το μηχανάκι μου αλλά έχει παρακράτηση κυριότητας επειδή το είχα αγοράσει με δόσεις, αν ξέρει κάποιος πρώτα πρέπει να κάνω άρση παρακράτησης και μετά να ξεκινήσω τις διαδικασίες μεταβίβασης; Η απλά κάνω διαδικασία μεταβίβασης και δίνω και το έγγραφο από την αντιπροσωπεία που δείχνει ότι μου παραχωρεί την κυριότητα;
greekfragma Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 το μηχανάκι ξοφλήθηκε; αν ναι παίρνεις πρώτα το έγγραφο εξόφλησης και ζητάς από την τράπεζα την άρση της παρακράτησης. μετά γίνεται η μεταβίβαση. αν δεν έχει εξοφληθεί, δε μπορείς να το μεταβιβάσεις. 2
Tonymard12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Ναι έχει εξοφληθεί πολύ καιρό πριν απλά δεν ήξερα ότι πρέπει να πάρω την κυριότητα. Αυτό που ρωτάω είναι ότι πρέπει να γίνει πρώτα η αλλαγή στην δική μου άδεια και μετά να κάνω μεταβίβαση; Η εφόσον έχω το έγγραφο παραχώρησης κυριότητας κάνω κατευθείαν την μεταβίβαση;
greekfragma Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 με το έγγραφο εξόφλησης θα πάει πακέτο με την παλιά άδεια στο τοπικό συγκοινωνιών ώστε η νέα άδεια να γράφει τα νέα στοιχεία και με διορθωμένο το πεδίο της παρακράτησης που θα είναι κενό.
Tonymard12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Άρα πολύς χρόνος... Θα χάσω τον αγοραστή 🤷 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 18 λεπτά πριν, Tonymard12 είπε Ναι έχει εξοφληθεί πολύ καιρό πριν απλά δεν ήξερα ότι πρέπει να πάρω την κυριότητα. Αυτό που ρωτάω είναι ότι πρέπει να γίνει πρώτα η αλλαγή στην δική μου άδεια και μετά να κάνω μεταβίβαση; Η εφόσον έχω το έγγραφο παραχώρησης κυριότητας κάνω κατευθείαν την μεταβίβαση; Παλιότερα μεταβίβαση και άρση μπορούσαν να γίνουν μαζί, απλά μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά έδινες και την ΥΔ άρσης παρακράτησης. Εδώ και χρόνια όμως έχει αλλάξει αυτό, άρση παρακράτησης και μεταβίβαση είναι δύο ξεχωριστές διαδικασίες. Πρώτα κάνεις τη διαδικασία της άρσης - η οποία υπόψιν γίνεται μόνο στη διεύθυνση μεταφορών που έχει εκδοθεί η παλιά άδεια - και αφού πάρεις τη νέα άδεια άδεια τότε και μόνο μπορείς να προχωρήσεις στη μεταβίβαση. 1
meletis_m Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Εάν η παρακράτηση είχε γίνει από τον έμπορο πρέπει να πάρεις τις 2 υπεύθυνες δηλώσεις από τον ίδιο και το ΦΕΚ σύστασης της επιχείρησης του και μετά από στο υπουργείο και αμέσως βγαίνει η άδεια κυκλοφορίας στο όνομα σου χωρίς παρακράτηση. Εάν η παρακράτηση είναι μόνο από τράπεζα συνήθως γίνεται μόνο με το εξοφλητικο.
Tonymard12 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μόνο στην διεύθυνση που έχει εκδοθεί; Δηλαδή εγώ που είμαι επαρχία πρέπει να πάω Αθήνα για αυτό; Η μπορώ και μέσω ΚΕΠ;
Joshua21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Tonymard12 είπε Μόνο στην διεύθυνση που έχει εκδοθεί; Δηλαδή εγώ που είμαι επαρχία πρέπει να πάω Αθήνα για αυτό; Η μπορώ και μέσω ΚΕΠ; Γίνεται και μέσω ΚΕΠ, αλλά να έχεις υπόψιν ότι καθυστερεί.
Papadgianis Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δες και αυτο https://www.newsauto.gr/news/epitelous-arsi-parakratisis-kiriotitas-stin-7etia/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα