lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδια ηρθε η ωρα να αλλαξω το παλιο μου pc. Η χρηση που κανω ειναι σερφαρισμα δουλειες γραφειου office και unzip μεγαλων αρχειων. το budget ειναι 1000ευρω και ειμαι διατεθιμενος να ανεβω. Οθονη πηκτρολογιο ποντικι υπαρχει. θα παω σιγουρα σε amd επεξεργαστη θελω 32gb ram απλα το κουτι αν γινεται να εχει ιδιες διαστασεις με αυτο https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/centurion6/ cpu:https://www.skroutz.gr/s/25578831/AMD-Ryzen-7-5800X-3-8GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί.html Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από lak10
nickol-us Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Καλησπέρα Καλό θα ήταν να έχεις συμπληρώσει την φόρμα Θες windows μέσα στην τιμή; Θες να έρθει συναρμολογημένο ή μπορείς μόνος σου να κάνεις συναρμολόγηση; 32gb βάζουν μόνο όσοι δουλεύουν σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και συγκεκριμένα progs, η χρήση που γράφεις δεν φαίνεται να δικαιολογεί την ύπαρξη 32gb ram εκτός αν με το "ζόρι" θες να μπει τόση Το κουτί έτσι που το θέτεις είναι ένα ζήτημα από μόνο τους, δεν φαντάζομαι ποιός θα κάτσει να δει σε όλα τα κουτιά τα specs για να βρει διαστάσεις απ'ολα τα κουτιά. Ποιός ο περιορισμός που έχεις και θέλεις να είναι στο ίδιο μέγεθος; 1
hln3 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Γιατί να ανέβεις; 5600g με μία msi b450m mortar και εισαι μια χαρά. Κουτί μπορείς να πάρεις και μικρότερο 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Xωρις να θελω να γινω κυνικος,για τη χρηση που μας αναφερεις με 500 ευρω φτιαχνεις τουμπανο pc που θα σε βγαλει για πολλα χρονια. Τωρα ο 5800 για να σερφαρεις και να δουλευεις office ειναι σιγουρα overkill,παρολα αυτα εαν εσυ θελεις να φτιαξεις διαστημοπλοιο καμια αντιρρηση απο εμενα,απλα στο αναφερω γιατι πρεπει να γνωριζεις την πραγματικοτητα. Τη δουλεια και πολλα περισσοτερα θα την κανεις με τα μισα χρηματα. Εαν δεν ειμαι αδιακριτος απο τι αποτελειται το pc σου τωρα; Mηπως εχεις pc αρκετα αρχαιο και νομιζεις οτι απλα πρεπει να βαλεις οτι καλυτερο υπαρχει για να μπορει να ανταπεξελθει σε σημερινες εφαρμογες; Η τεχνολογια εχει κανει αλματα επεξεργαστες τωρα των 100-200 ευρω ειναι 10 (να μην πω 20) φορες ταχυτεροι απο παλια chipset. 1
lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 13 λεπτά πριν, hln3 είπε Γιατί να ανέβεις; 5600g με μία msi b450m mortar και εισαι μια χαρά. Κουτί μπορείς να πάρεις και μικρότερο σκεφτηκα αφου θα την κανω την κινηση να την κανω με κατι πιο future proof 1 λεπτό πριν, JDROGAS είπε Xωρις να θελω να γινω κυνικος,για τη χρηση που μας αναφερεις με 500 ευρω φτιαχνεις τουμπανο pc που θα σε βγαλει για πολλα χρονια. Τωρα ο 5800 για να σερφαρεις και να δουλευεις office ειναι σιγουρα overkill,παρολα αυτα εαν εσυ θελεις να φτιαξεις διαστημοπλοιο καμια αντιρρηση απο εμενα,απλα στο αναφερω γιατι πρεπει να γνωριζεις την πραγματικοτητα. Τη δουλεια και πολλα περισσοτερα θα την κανεις με τα μισα χρηματα. Εαν δεν ειμαι αδιακριτος απο τι αποτελειται το pc σου τωρα; Mηπως εχεις pc αρκετα αρχαιο και νομιζεις οτι απλα πρεπει να βαλεις οτι καλυτερο υπαρχει για να μπορει να ανταπεξελθει σε σημερινες εφαρμογες; Η τεχνολογια εχει κανει αλματα επεξεργαστες τωρα των 100-200 ευρω ειναι 10 (να μην πω 20) φορες ταχυτεροι απο παλια chipset. η τραγικη αληθεια ειναι οτι εω ενα χρεπι του 2008. ειμαι ανοικτος σε καθε προταση παιδια δεν ειναι οτι θελω να φτιαξω διαστημοπλοιο. Απλα τωρα ειμαι σαν το παιδακι στο μαγαζι με τα ζαχαρωτα. Windows δεν θελω την συναρμολογηση θα την κανω εγω 18 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλησπέρα Καλό θα ήταν να έχεις συμπληρώσει την φόρμα Θες windows μέσα στην τιμή; Θες να έρθει συναρμολογημένο ή μπορείς μόνος σου να κάνεις συναρμολόγηση; 32gb βάζουν μόνο όσοι δουλεύουν σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και συγκεκριμένα progs, η χρήση που γράφεις δεν φαίνεται να δικαιολογεί την ύπαρξη 32gb ram εκτός αν με το "ζόρι" θες να μπει τόση Το κουτί έτσι που το θέτεις είναι ένα ζήτημα από μόνο τους, δεν φαντάζομαι ποιός θα κάτσει να δει σε όλα τα κουτιά τα specs για να βρει διαστάσεις απ'ολα τα κουτιά. Ποιός ο περιορισμός που έχεις και θέλεις να είναι στο ίδιο μέγεθος; το κουτι θα μπει σε θηκη που εχει συγκεκριμμενες διαστασεις 1
JDROGAS Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Σε Amd εγω θα πηγαινα περιπου εδω 500-600 ευρω χωρις το κουτι (θα ψαξω και θα επανελθω μιας και θες συγκεκριμενες διαστασεις) Ειτε 5600g ειτε 5700g θεωρω οτι δεν θα δεις διαφορες σε αυτα που κανεις,η επιλογη ειναι δικη σου. Η μητρικη κατα την αποψη μου ειναι εξαιρετικη και κορυφαια μπορεις να πας και αρκετα πιο κατω (δες επιλογες δικες μου) https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085416,20085845,24005309,24222314,24068592 Στα υπολοιπα πολυ καλος δισκος και πολυ γρηγορος,μνημες οτι χρειαζεσαι πολυ καλες και τροφοδοτικο gold με αρκετα χρονια εγγυηση και αξιοπιστια και semi-modular σε πολυ καλη τιμη. Τη δεδομενη στιγμη που μιλαμε βεβαια εγω θα επελεγα την αντιπερα οχθη της intel ως πιο future proof λυση αφου στο 1700 socket που "παιζει"τωρα θα παρει και αλλη μια γενια επεξεργαστες. Εαν θελεις και intel αποψη εδω ειμαστε. Το κουτι που εχεις εχει διαστασεις 200 x 464.5 x 481 mm Δες αυτο με διαστασεις 209 x 429 x 480 mm https://www.e-shop.gr/case-thermaltake-versa-h21-midi-tower-black-p-PER.642633 Το επελεξα γιατι ειδα οτι και το δικο σου εχει θεσεις 5.25 που ισως χρειαζεσαι. Αποψη μου οτι θα χρειαστεις και εστω εναν απο τους δυο ανεμιστηρες που παιρνει εμπρος. 2
lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Σε Amd εγω θα πηγαινα περιπου εδω 500-600 ευρω χωρις το κουτι (θα ψαξω και θα επανελθω μιας και θες συγκεκριμενες διαστασεις) Ειτε 5600g ειτε 5700g θεωρω οτι δεν θα δεις διαφορες σε αυτα που κανεις,η επιλογη ειναι δικη σου. Η μητρικη κατα την αποψη μου ειναι εξαιρετικη και κορυφαια μπορεις να πας και αρκετα πιο κατω (δες επιλογες δικες μου) https://www.skroutz.gr/comparelists/31?compare=20085416,20085845,24005309,24222314,24068592 Στα υπολοιπα πολυ καλος δισκος και πολυ γρηγορος,μνημες οτι χρειαζεσαι πολυ καλες και τροφοδοτικο gold με αρκετα χρονια εγγυηση και αξιοπιστια και semi-modular σε πολυ καλη τιμη. Τη δεδομενη στιγμη που μιλαμε βεβαια εγω θα επελεγα την αντιπερα οχθη της intel ως πιο future proof λυση αφου στο 1700 socket που "παιζει"τωρα θα παρει και αλλη μια γενια επεξεργαστες. Εαν θελεις και intel αποψη εδω ειμαστε. ευχαριστω για τον κοπο σου. εχω ενα φιλο που ισως μπορει να φερει καποια κομματια σε χαμηλοτερη τιμη. πχ μου εφερε τον 980pro για το PS5 τα 2tb την εκδοση με το heatsink στα 240. θα ρωτησω τι μπορει να κανει. τωρα για το τροφοδοτικο ελεγα να δωσω κατι παραπανω και να παω εδω https://www.skroutz.gr/s/30558858/Corsair-RM-Series-RM750-ATX12V-Version-v2-52-750W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold.html
JDROGAS Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Nα ξερεις οτι με ενα τροφοδοτικο 400-500w εισαι υπερ υπερ καλυμμενος. Απλα για τα χρηματα του αυτο που σου εβαλα ειναι πολυ καλο και 650w εαν ποτε θελησεις να βαλεις ας πουμε μια καρτα γραφικων. Αχρειαστο ειναι και αυτο ποσο μαλλον τα 750w.Επισης ειναι και σχεδον τα διπλα χρηματα. Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από JDROGAS
lak10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, JDROGAS είπε Nα ξερεις οτι με ενα τροφοδοτικο 400-500w εισαι υπερ υπερ καλυμμενος. Απλα για τα χρηματα του αυτο που σου εβαλα ειναι πολυ καλο και 650w εαν ποτε θελησεις να βαλεις ας πουμε μια καρτα γραφικων. Αχρειαστο ειναι και αυτο ποσο μαλλον τα 750w.Επισης ειναι και σχεδον τα διπλα χρηματα. θα βαλω σιγουρα εναν hdd 6tb για αποθηκη
JDROGAS Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, lak10 είπε θα βαλω σιγουρα εναν hdd 6tb για αποθηκη Και πεντε δισκους να βαλεις παλι καλυπτεσαι μην ανησυχεις.
lak10 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/4/2022 στις 11:44 ΜΜ, JDROGAS είπε Και πεντε δισκους να βαλεις παλι καλυπτεσαι μην ανησυχεις. τελικα ενας φιλος ειχε αμεταχειριστο ενα amd 5600g και μια msi mpg b550 gaming plus και καναμε το pc της εικονας με αλλο κουτι και cpu cooler. θα το συναρμολογησει αυτος και θα μου τον στειλει μαζι με windows και office ολα μαζι βγηκαν 590 το κουτι το cpu cooler και το psu Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από lak10 2 1
lak10 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) delete Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από lak10
nickol-us Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω. Δώσατε 155 ευρώ για pcie 4 δίσκο; Δώσατε επίσης 130 ευρώ για b550 gaming plus; Φτιάξατε ένα φοβερά future proof μηχάνημα αντί να φτιάξετε ένα σημερινό δυνατό μηχάνημα. Ο 5600g δεν διαθέτει pcie 4 και για να μην μακρυγορω δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως ούτε το b550 chipset αλλά ούτε τον δίσκο. Με λίγο πιο "λογικές" επιλογές σε αυτά τα χρήματα έφτιαχνες σύστημα με τον πιο δυνατό 5700g. Οπως και να έχει, καλορίζικο και καλοδούλευτο Επεξ/σία 14 Απριλίου 2022 από nickol-us 3
lak10 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 16 ώρες πριν, nickol-us είπε Δυστυχώς θα σε στεναχωρήσω. Δώσατε 155 ευρώ για pcie 4 δίσκο; Δώσατε επίσης 130 ευρώ για b550 gaming plus; Φτιάξατε ένα φοβερά future proof μηχάνημα αντί να φτιάξετε ένα σημερινό δυνατό μηχάνημα. Ο 5600g δεν διαθέτει pcie 4 και για να μην μακρυγορω δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως ούτε το b550 chipset αλλά ούτε τον δίσκο. Με λίγο πιο "λογικές" επιλογές σε αυτά τα χρήματα έφτιαχνες σύστημα με τον πιο δυνατό 5700g. Οπως και να έχει, καλορίζικο και καλοδούλευτο τον σκληρο τον πηρα 80 ευρω απο φιλο οπως και την μητρικη 100 ευρω
lak10 Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2022 εστεισα το pc kai to κουτι μπροστα εχει 2 κενες θυρες μαλλον για να μπουν 2X USB 2.0 εχετε να μου προτεινετε κατι το κουτι ειναι αυτο https://cougargaming.com/products/cases2/mx330/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα