Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, ethereum said:

ελεύθερη αγορά δεν έχουμε ?

Όχι δεν είναι από την στιγμή που ρυθμίζεται ο ΟΤΕ λόγω ΣΙΑ (σημαντική ισχύ στην αγορά).

• Like 2
Δημοσ.

Και κάπως έτσι, τίθεται σε ομηρία όλη η Ελλάδα. Επειδή δε ρίχνουν λεφτά οι άλλοι, απαγορεύουν στην κοσμοτε να τραβήξει μπροστά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μα έδωσαν στις υπόλοιπες την δυνατότητα να βγάλουν τον ΟΤΕ από αυτή τη δεσπόζουσα θέση και δεν κάνανε τίποτα…

ίσα ίσα που αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ωραιότατο τραστ και ο μόνος που χάνει είναι ο καταναλωτής… 

αυτο είναι που με εκνευρίζει… δεν φτάνει που μας δουλεύουν ψιλό γαζί μας τα παίρνουν και χοντρά!

Βρε Atix, σε χάνω λίγο. Πότε έγινε κάτι τέτοιο κ ποια ακριβώς ήταν η πρόταση; Ρωτάω γιατί ειλικρινά δε γνωρίζω.
Το μόνο που γνωρίζω ήταν ότι αυτό το δίκτυο στήθηκε με κάποιες χιλιάδες, για να μην πω και εκατομμύρια δραχμές που πλήρωναν οι καταναλωτές.
Για να σου βάλουν την κολόνα της ΔΕΗ όταν έφτιαχνες πολυκατοικία γινόταν σίγουρα και φαντάζομαι-υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και με τον ΟΤΕ.
Πχ σε κάποιες περιοχές που δεν έχει καθόλου κάλυψη ο ΟΤΕ στα γλυκά νερά σε κάποια από τα τελευταία σπίτια προς Παιανία, δεξιά προς το βουνό μου είχαν πει κάτι ποσά που ζητούσε ο ΟΤΕ για να τους πάει γραμμές κ ήταν παρανοϊκά τελείως.
Οπότε αυτό το "δημόσιο" δίκτυο που έχουν πληρώσει οι οικογένειές μας, πώς να το φτιάξει κάποιος πάροχος από την τσέπη του από την αρχή;

14 λεπτά πριν, hln3 είπε

H WIND που την εκθειάζεις ότι επενδύει, πούλησε μερικές εκατοντάδες κεραίες στην VODA, η οποία VODA κατ'εσενα δεν επενδύει - όμως έριξε λεφτά και στην κινητή, και στην σταθερή εξαγαράζοντας το ελληνικο τμήμα της CYTA που πήγαινε στα βράχια.

Η Vodafone δεν εξαγόρασε τη Cyta;!!
Edit: Άκυρο. Αυτό λες.

Επεξ/σία από leonidas_
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, vaskor said:

Και κάπως έτσι, τίθεται σε ομηρία όλη η Ελλάδα. Επειδή δε ρίχνουν λεφτά οι άλλοι, απαγορεύουν στην κοσμοτε να τραβήξει μπροστά...

Αυτοί είναι οι κανόνες όμως, ίσχυαν εδώ και χρόνια.

Αν θέλει ο ΟΤΕ ξεμπερδεύει άμεσα, απλά ρίχνει τις τιμές χονδρικής.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, vaskor είπε

να δουμε τι αποφαση θα βγει

Επεξ/σία από ethereum
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, hln3 είπε

1) Θυμόμαστε και σε τι τιμές έφερε το adsl ο ΟΤΕ και σε τιμές τι προσέφεραν οι εναλλακτικοί μόλις ήρθαν. Από τους πρώτους πελάτες ήμουν στην φορθνετ, έτρεξα να σωθώ μολις έδωσε adsl.

2) H WIND που την εκθειάζεις ότι επενδύει, πούλησε μερικές εκατοντάδες κεραίες στην VODA, η οποία VODA κατ'εσενα δεν επενδύει - όμως έριξε λεφτά και στην κινητή, και στην σταθερή εξαγαράζοντας το ελληνικο τμήμα της CYTA που πήγαινε στα βράχια.

3) Το FTTH όσοι έχουν ασχοληθεί ξέρουν πολύ καλά τι προβλήματα έχει από την γραφειοκρατία. Ο διαχειριστής μπλοκάρει τις αιτήσεις, ο δήμος κάνει να δώσει έγκριση μήνες για να σκαφτεί ένα χαντάκι κτλ κτλ.  Η αργή επέκταση του FTTH είναι γραφειοκρατικό θέμα.

4) Η VODA που κατ'εσένα είναι ο χειρότερος πάροχος ξεκίνησε πρώτη τα unlimited στην κινητή και τώρα έβγαλε και πακέτο unlimited και στην καρτοκινητή. Ο ΟΤΕ εκεί που δεν έχει τους περιορισμούς που έχει στην σταθερή, γιατί ακολουθεί στις παροχές και δεν ηγείται; Μόνο στην σταθερή τον πιάνει ο πόνος για την πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην κινητή παθαίνει αμνησία.

1) Ο νόμος απαγορεύει στον ΟΤΕ να έχει καλύτερες τιμές από τους εναλλακτικούς.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά:
Our law forbids OTE from offering lower prices than the competition.
Θα το έγραφα και στα Γαλλικά αλλά μου έχουν σκουριάσει :D

2) Πήρε δηλαδή κεραίες η Vodafone... bandwidth για να δώσουν internet αυτές οι κεραίες πήρε/έβαλε ? Όχι.

3) Μια χαρά προχωράνε ταχύτατα τα έργα που έχουν αναλάβει οι OTE & Wind. Η Vodafone μάλλον κάνει παζάρια και εκεί...

4) Vodafone έχω στο κινητό (στην 1 SIM)... και το 4G/4G+/5G της ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ στις 99 από τις 100 περιοχές που έχω δοκιμάσει. Ευτυχώς έχω και την Cosmote στην 2η SIM και μπορώ να κάνω τις δουλειές μου και εν κινήσει γιατί αν είναι να υπολογίζω στο πάναργο LTE της Vodafone ζήτω που κάηκα.

Να τα χαρούμε τα unlimited MB όταν κατεβάζει με... kbps...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Thresh είπε

Έδωσαν έτοιμο πανελλαδικό χάλκινο δίκτυο κοψοχρονιά? 😛

17 λεπτά πριν, leonidas_ είπε

Βρε Atix, σε χάνω λίγο. Πότε έγινε κάτι τέτοιο κ ποια ακριβώς ήταν η πρόταση; Ρωτάω γιατί ειλικρινά δε γνωρίζω.
Το μόνο που γνωρίζω ήταν ότι αυτό το δίκτυο στήθηκε με κάποιες χιλιάδες, για να μην πω και εκατομμύρια δραχμές που πλήρωναν οι καταναλωτές.
Για να σου βάλουν την κολόνα της ΔΕΗ όταν έφτιαχνες πολυκατοικία γινόταν σίγουρα και φαντάζομαι-υποθέτω ότι κάτι αντίστοιχο θα γινόταν και με τον ΟΤΕ.
Πχ σε κάποιες περιοχές που δεν έχει καθόλου κάλυψη ο ΟΤΕ στα γλυκά νερά σε κάποια από τα τελευταία σπίτια προς Παιανία, δεξιά προς το βουνό μου είχαν πει κάτι ποσά που ζητούσε ο ΟΤΕ για να τους πάει γραμμές κ ήταν παρανοϊκά τελείως.
Οπότε αυτό το "δημόσιο" δίκτυο που έχουν πληρώσει οι οικογένειές μας, πώς να το φτιάξει κάποιος πάροχος από την τσέπη του από την αρχή;

Η Vodafone δεν εξαγόρασε τη Cyta;!!
Edit: Άκυρο. Αυτό λες.

Βρε παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα έχει χωριστεί σε περιοχές που η κάθε μια από τις εταιρίες κάνει το δίκτυο…

δεν μιλάω για το προ εικοσαετίας δίκτυο adsl αλλά για vdsl μιας και μόνο εκεί ισχύει ο διπλασιασμός…

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, AtiX said:

Βρε παιδιά εδώ και αρκετά χρόνια η Ελλάδα έχει χωριστεί σε περιοχές που η κάθε μια από τις εταιρίες κάνει το δίκτυο…

δεν μιλάω για το προ εικοσαετίας δίκτυο adsl αλλά για vdsl μιας και μόνο εκεί ισχύει ο διπλασιασμός…

Ναι αλλά στις περιοχές FTTC (VDSL) ακόμα κι αν είχε πάρει πχ το 33% η Voda το 33% η Wind και το υπόλοιπο 33% ο ΟΤΕ, οι 2 πρώτοι πάλι θα πλήρωναν χονδρική στον ΟΤΕ επειδή θα χρησιμοποιούσαν το χάλκινο δίκτυό του από την καμπίνα μέχρι το σπίτι.

Αν δεν κάνω λάθος, είναι ίδιες οι τιμές χονδρικής για μίσθωση καμπίνα πχ πες 10 ευρώ ανά γραμμή VDSL τα οποία πρέπει να πληρώνει ο ένας πάροχος στον άλλον για να μισθώνει στις περιοχές που δεν έχει κάνει έργα, αλλά επειδή ο ΟΤΕ έχει το χάλκινο, εισπράττει χρήματα κι από τις περιοχές που έχουν αναλάβει οι άλλοι.

Δλδ Vodafone και Wind, δεν πληρώνουν "χονδρική" μόνο στις FTTC περιοχές του ΟΤΕ, αλλά και στις δικές τους.

• Like 3
Δημοσ.

Η ανακοίνωση της Vodafone σε 5 λέξεις:

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!

Αλήθεια , πόσο πιο χαμηλά θα ξεπέσουν;

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, HardwareZone said:

1) Ο νόμος απαγορεύει στον ΟΤΕ να έχει καλύτερες τιμές από τους εναλλακτικούς.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ.

Όχι ακριβώς.

Ο νόμος τον υποχρεώνει να έχει τιμές χονδρικής σε ένα Χ επίπεδο. Από εκεί και πέρα αν ο άλλος πάροχος δεν θέλει να ρίξει την τιμή λιανικής, είναι δικό του θέμα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές (καταλόγου)  των 200Mbps με VDSL. Εδώ και μήνες ο ΟΤΕ την είχε ρίξει στα 51.90 και Wind, Vodafone την είχαν στα 55 και 57.90 ευρώ αντίστοιχα. Πλέον η Vodafone την έχει ρίξει στα 44.90 και η Wind συνεχίζει στα 55 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει διαφορά αυτό που λες.
Δεν έγινε φθηνότερος ο ΟΤΕ, οι εναλλακτικοί είχαν ψηθεί να πάρουν καλύτερα κέρδη.
Αλλά και πάλι οι τιμές που αναφέρεσαι ήταν στους καταλόγους μόνο... στο τηλ. έδιναν αρκετά φθηνότερα τα πακέτα, οπότε πάλι πιο φθηνοί ήταν από τον ΟΤΕ.

Δημοσ.

Η Vodafone είναι με διαφορά η χειρότερη εταιρεία. Μπορεί να υπάρχει διαφορά στη τιμή, βέβαια εγώ με φορητότητα πήρα καλύτερη τιμή σε Cosmote, αλλά οι άνθρωποι στη Vodafone δείχνουν να μη ξέρουν τι κάνουν.

• Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, HardwareZone said:

Δεν έχει διαφορά αυτό που λες.
Δεν έγινε φθηνότερος ο ΟΤΕ, οι εναλλακτικοί είχαν ψηθεί να πάρουν καλύτερα κέρδη.
Αλλά και πάλι οι τιμές που αναφέρεσαι ήταν στους καταλόγους μόνο... στο τηλ. έδιναν αρκετά φθηνότερα τα πακέτα, οπότε πάλι πιο φθηνοί ήταν από τον ΟΤΕ.

Έχει διαφορά. 😛

Δεν είπα ότι έγινε φτηνότερος, απλά ότι σε τιμές καταλόγου ήταν στο συγκεκριμένο πακέτο. Τις οποίες τιμές καταλόγου ελέγχει η ΕΕΤΤ, καλή τύχη με τις τηλεφωνικές προσφορές.

Εμένα πχ η Wind δεν μου δίνει 200αρα με κάτω από 55, έχω δοκιμάσει 2-3 φορές. Αντιθέτως η Vodafone μου είχε δώσει στα 40 (όταν την είχε 57.90) αλλά ναυάγησε.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...