Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, teo1966 said:

πηρα επιχορηγηση να φανταστω για να αυξησουν τις ταχυτητες πιο πριν και μετα παπαλα

Ποιος πήρε τι?

• Απαντ. 199
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο διπλασιασμός κράτησε 2 μέρες...παρότι μου ήρθε μήνυμα στο κινητό...ξανά πίσω στα 100... Στη Γλυφάδα αυτό.

Εδώ να πω ότι στο χωριό μου, 22 χλμ από την Πάτρα όπου πάει μόνο ο ΟΤΕ και έχω 24άρα πιάνω την απίστευτη ταχύτητα των 0,526 Μbps!!!! Και ήθελαν να το αναβαθμίσουν σε 50άρα!!! Βεβαίως έχει κατατεθεί αίτημα ελέγχου και περιμένουμε...

Δημοσ.
6 hours ago, infin1tyGR said:

Ε ναι, απορώ τι γκρινιάζει όλος ο κόσμος...

seriusly

6 hours ago, CheOnWeb said:

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται 200Mbps???

Εγώ και και Gbps γραμμή να μου δώσεις τη χρειάζομαι. Απεναντίας, τα 40GB που έχω στο κινητό δεν έχω καταφέρει να τα ξοδέψω ποτέ. Μήπως κρίνεις μόνο απ'τον εαυτό σου;

Εσύ με τι ταχύτητα υπολογίζεις ότι θα κάνεις TB traffic τον μήνα στο κινητό;

gbps??? κοροιδευεις ετσι?

εχω 100mbit την εχω κανει cap sta 50 και βαζω στοιχημα 100 ευρω πως κατεβαζω το μηνα περισσοτερα απο οσα εσυ εχεις κατεβασει τα τελευταια 1-2 χρονια !

οσον αφορα το κινητο εχω 10gb και συνηθως μου τελειωνουν. youtube γαρ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Εγώ και και Gbps γραμμή να μου δώσεις τη χρειάζομαι.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται 200τ.μ;

Εμένα και 1000τ.μ βίλα να μου δώσεις τη χρειάζομαι.

Άλλο χρειάζομαι και άλλο θέλω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, CheOnWeb είπε

Εγώ και και Gbps γραμμή να μου δώσεις τη χρειάζομαι. Απεναντίας, τα 40GB που έχω στο κινητό δεν έχω καταφέρει να τα ξοδέψω ποτέ. Μήπως κρίνεις μόνο απ'τον εαυτό σου;

Εσύ με τι ταχύτητα υπολογίζεις ότι θα κάνεις TB traffic τον μήνα στο κινητό;

- Και εσύ το ίδιο ακριβώς κάνεις, κρίνεις με βάση τις δικές σου-και μόνο-απαιτήσεις. Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δίνουν απαντήσεις σε όσα υποστηρίζετε και οι δύο.

ΥΣ: Στη γειτονιά μου στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, ενεργοποιήθηκαν γραμμές FTTH από τις αρχές του 2021. Πολλοί κάτοικοι, ήδη πελάτες του ΟΤΕ (και όχι μόνο) δεν μπήκαν στη διαδικασία της επιδότησης και αγόρασαν κατευθείαν πακέτο 50Mbps (Double Play Fiberspeed 50 L) που ήταν ένα (1) ευρώ ακριβότερο από το πακέτο Double Play Fiberspeed 100 XL (με επιδότηση).

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.
Στις 7/4/2022 στις 9:39 ΜΜ, AtiX είπε

Μα έδωσαν στις υπόλοιπες την δυνατότητα να βγάλουν τον ΟΤΕ από αυτή τη δεσπόζουσα θέση και δεν κάνανε τίποτα…

ίσα ίσα που αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ωραιότατο τραστ και ο μόνος που χάνει είναι ο καταναλωτής… 

αυτο είναι που με εκνευρίζει… δεν φτάνει που μας δουλεύουν ψιλό γαζί μας τα παίρνουν και χοντρά!

Ανέκαθεν μόνο ο καταναλωτής χάνει. Ποτέ οι εταιρείες μιας και έχουν το πιρούνι και το κουτάλι. Αφήνουν τον καταναλωτή χωρίς διέξοδο με τα καρτέλ τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dieksodo είπε

seriusly

gbps??? κοροιδευεις ετσι?

εχω 100mbit την εχω κανει cap sta 50 και βαζω στοιχημα 100 ευρω πως κατεβαζω το μηνα περισσοτερα απο οσα εσυ εχεις κατεβασει τα τελευταια 1-2 χρονια !

οσον αφορα το κινητο εχω 10gb και συνηθως μου τελειωνουν. youtube γαρ

Όχι, γιατί να κοροϊδεύω; 

Έχε ό,τι θες, κατέβαζε όσο θες αλλά μην κρίνεις το τι θέλουν οι άλλοι βάσει των δικών σου αναγκών. Επίσης η ταχύτητα δεν είναι μόνο θέμα του πόσα κατεβάζεις αλλά και σε πόσο χρόνο, έτσι; Τέλος μην ξεχνάς ότι υπάρχει και το "ανεβάζω", και για κάποιους ίσως είναι πιο σημαντικό. Αν είχα Gbps θα άλλαζε ο τρόπος που δουλεύω. 

Αν σου τελειώνουν τα 10 στο κινητό βάλε 20-30-40. Το TB δεν είναι υπερβολή και μάλιστα το να το καταναλώνεις με 50Mbps? Ρωτάω.

1 ώρα πριν, filipN είπε

- Και εσύ το ίδιο ακριβώς κάνεις, κρίνεις με βάση τις δικές σου-και μόνο-απαιτήσεις. Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που δίνουν απαντήσεις σε όσα υποστηρίζετε και οι δύο.

ΥΣ: Στη γειτονιά μου στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, ενεργοποιήθηκαν γραμμές FTTH από τις αρχές του 2021. Πολλοί κάτοικοι, ήδη πελάτες του ΟΤΕ (και όχι μόνο) δεν μπήκαν στη διαδικασία της επιδότησης και αγόρασαν κατευθείαν πακέτο 50Mbps (Double Play Fiberspeed 50 L) που ήταν ένα (1) ευρώ ακριβότερο από το πακέτο Double Play Fiberspeed 100 XL (με επιδότηση).

Όχι, δεν έκανα το ίδιο. Εγώ είπα τι χρειάζομαι εγώ. Δεν είπα τι χρειάζονται και τι δεν χρειάζονται οι άλλοι και μάλιστα με λέξεις όπως "κανένας". Καταλαβαίνεις τη διαφορά; 

3 ώρες πριν, michael92 είπε

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται 200τ.μ;

Εμένα και 1000τ.μ βίλα να μου δώσεις τη χρειάζομαι.

Άλλο χρειάζομαι και άλλο θέλω.

Σωστά.

Αν υπονοείς ότι θέλω Gbps ενώ στην πραγματικότητα δεν το χρειάζομαι, κάνεις λάθος. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ λέω να πληρώνει η cosmote τη vodafone... Είστε ξεφτίλες με τα δίκτυα κινητής και σταθερής σας που είναι ερείπια.

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Αν υπονοείς ότι θέλω Gbps ενώ στην πραγματικότητα δεν το χρειάζομαι, κάνεις λάθος. 

Αν τη χρειαζόσουν θα την είχες ήδη. Είτε θα είχες μετακομίσει στο εξωτερικό είτε σε κάποια γειτονιά που να καλύπτει η HCN είτε θα έβαζες μισθωμένη γραμμή.

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, michael92 είπε

Αν τη χρειαζόσουν θα την είχες ήδη. Είτε θα είχες μετακομίσει στο εξωτερικό είτε σε κάποια γειτονιά που να καλύπτει η HCN είτε θα έβαζες μισθωμένη γραμμή.

Οκ, εσύ ξέρεις καλύτερα. 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Thresh είπε

Έχουν ρίξει το κόστος αρκετά κι η κάλυψη είναι τρομερά μικρή, γι' αυτό δεν έχει καμμία από τις δύο 5ψηφιο νούμερο συνδρομητών. Επιπλέον οι ίνες δεν είναι αρκετά βαθιά και κάθε 2-3 βδομάδες το πολύ κάποιος εργολάβος που σκάβει κόβει κατα λάθος οπτική με αποτέλεσμα να πέφτουν δεν ξέρω κι εγώ πόσες περιοχές γιατί δεν έχουν "redundancy". Άσε που έχουν κι αυτές μια στασιμότητα στην επέκτασή τους εδώ και καιρό.

Έχω 3 φίλους με Inalan.

1 Γαλάτσι, 2 Νέα Ιωνία.
Στην Ν. Ιωνία δεν αντιμετώπισαν ποτέ downtime εδώ και 4 χρόνια.
Στο Γαλάτσι είχε 2 downtime από κόψιμο της ίνας, τα οποία διορθώθηκαν εντός 4ωρου! και τις 2 φορές.
Ας δούμε τέτοιο repair time από Vodafone οπουδήποτε και ας μην ξανά ανατείλει ο ήλιος :D

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, HardwareZone said:

Έχω 3 φίλους με Inalan.

1 Γαλάτσι, 2 Νέα Ιωνία.
Στην Ν. Ιωνία δεν αντιμετώπισαν ποτέ downtime εδώ και 4 χρόνια.
Στο Γαλάτσι είχε 2 downtime από κόψιμο της ίνας, τα οποία διορθώθηκαν εντός 4ωρου! και τις 2 φορές.
Ας δούμε τέτοιο repair time από Vodafone οπουδήποτε και ας μην ξανά ανατείλει ο ήλιος :D

Κάνε subscribe στο topic της Inalan στο adslgr και δες  πόσο συχνά απαντάει το official account της Inalan ότι έχει κοπεί για άλλη μια φορά οπτική ίνα, όταν γράφουν χρήστες από διάφορους δήμους του λεκανοπεδίου για downtime.

Πάνω από 2-3 βδομάδες δεν παίζει να μην έχει συμβεί κάτι. 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Οκ, εσύ ξέρεις καλύτερα. 

Το point είναι ότι όταν χρειάζεσαι κάτι, κάνεις ότι μπορείς για να το αποκτήσεις. Η πραγματικότητα είναι ότι το 99,9% των χρηστών υπερκαλύπτεται από τα 50/100mbps. Ακόμα και για τους επαγγελματίες, ελάχιστοι είναι αυτοί που χρειάζεται να στέλνουν αρχεία δεκάδων GB καθημερινά.

Κάποτε πράγματι οι ταχύτητες ήταν μεγάλο bottleneck, πλέον όμως επειδή η τεχνολογία δεν εξελίσσεται ραγδαία και τα TB των HDDs/SSDs ανεβαίνουν γραμμικά και όχι εκθετικά, πολύ πιθανόν είναι να περάσουν δεκαετίες μέχρι τα 1000mbps να θεωρούνται αναγκαία και όχι nice to have.

• Super Moderators
Δημοσ.
12 minutes ago, michael92 said:

Η πραγματικότητα είναι ότι το 99,9% των χρηστών υπερκαλύπτεται από τα 50/100mbps.

Ούτε για τους οικιακούς δεν θα έβαζα τέτοιο ποσοστό. Επίσης ανά χρήστη, όχι "νοικοκυριό".

Κατα τα άλλα αν δεις στο site της ΕΕΤΤ τα υπο έγκριση πακέτα του ΟΤΕ, θα προσέξεις ότι πχ στην 200αρα θα βγάλει πέρα από το XL πακέτο και L και Μ, πράγμα που σημαινει ότι η διαφορά τιμής με το 100αρι θα μικρύνει ακόμα περισσότερο γι' αυτούς που δεν θέλουν πολλά λεπτά για κλήσεις προς κινητά. Μέχρι και Student πακέτο 200αρας θα βγάλει.

Καλώς ή κακώς το πάνε όπως στο εξωτερικό, δλδ οι χαμηλότερες ταχύτητες να έχουν σημαντικά χειρότερη αναλογία euro/mbps, με αποτέλεσμα να μας "αναγκάζουν" να πηγαίνουμε σε πχ διπλάσιες ταχύτητες επειδή είναι μόνο 1-2 ευρώ παραπάνω το μήνα.

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κάνε subscribe στο topic της Inalan στο adslgr και δες  πόσο συχνά απαντάει το official account της Inalan ότι έχει κοπεί για άλλη μια φορά οπτική ίνα, όταν γράφουν χρήστες από διάφορους δήμους του λεκανοπεδίου για downtime.

Πάνω από 2-3 βδομάδες δεν παίζει να μην έχει συμβεί κάτι. 

Δεν χρειάζεται να κάνω sub πουθενά.
Ο ένας από τους 2 είναι και συνεργάτης μου... στην γραμμή του φιλοξενείται cloud server στον οποίο έχουμε τα αρχεία της δουλειάς.
Και δεν έχει υπάρξει κανένα downtime πάρα πολύ καιρό τώρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...