Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ATG είπε

Θεωρητική ερώτηση: Αν ο ΟΤΕ έδινε αύριο στους πελάτες τους τα 100 χωρίς πάγιο, θα μας άρεσε;

Απάντηση: Θα μας άρεσε και όποιος θα έλεγε να δοθεί χρόνος στην ΕΕΤΤ να ελέγξει τον ΟΤΕ θα ήταν εχθρός του λαού. Μετά από 5 χρόνια που θα ο ΟΤΕ είχε πάλι όλη την Ελλάδα θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει η φράση "μονοπώλιο του ΟΤΕ" πάρα πολύ καλά.

2 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Ήταν καλή κίνηση του ΟΤΕ να το κάνει αυθαίρετα γιατί οι εναλλακτικοί θα το καθυστερούσαν μέχρι τη δευτέρα παρουσία και δεν θα γινόταν ποτέ, τώρα εκ των πραγμάτων δεν γίνεται αυτό ενώ ήδη κάποιοι έχουν πάει σε διπλάσια ταχύτητα, το κράξιμο και η πίεση είναι τεράστια.

Δεν το καθυστερούν οι εναλλακτικοί αλλά η ΕΕΤΤ που ελέγχει τον ΟΤΕ, οι εναλλακτικοί απλώς είπαν στην ΕΕΤΤ να ελέγξει τον ΟΤΕ.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kurkosdr said:

Δεν το καθυστερούν οι εναλλακτικοί αλλά η ΕΕΤΤ που ελέγχει τον ΟΤΕ, οι εναλλακτικοί απλώς είπαν στην ΕΕΤΤ να ελέγξει τον ΟΤΕ.

Εάν ρωτούσε ο ΟΤΕ πριν τραβήξει την σκανδάλη θα έκαναν 1002 ενστάσεις καθυστερώντας το επ' αόριστον, τώρα και η ΕΕΤΤ και οι εναλλακτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν την πίεση του κόσμου αν δεν ισχύσει η κίνηση.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Εμένα σαν καταναλωτή δεν με ενδιαφέρει αν μικρύνει η Vodafone στην αγορά ή έχει πρόβλημα γενικώς καθώς η Vodafone ωφελείται με την παρούσα κατάσταση χωρίς να κάνει επενδύσεις, εμένα το όφελος μου είναι διπλάσιες ταχύτητες ΟΤΕ με ίδιες τιμές, το αν έχουν χασούρα οι άλλοι 2, tough luck, ας πάμε σε διπλασιασμούς με απειλή πρώτα και μετά επιβάλλει η ΕΕΤΤ μεγαλύτερη μείωση χονδρικής από το 60% που ο ΟΤΕ πρότεινε

Εξάλλου για διαμάχη Deutsche Telekom (OTE) με Vodafone Αγγλίας (Vodafone Ελλάδας) μιλάμε, τι με νοιάζει αν έχει χασούρα η Vodafone Αγγλίας

Εμένα σαν καταναλωτή που έχω ζήσει εποχές μονοπωλίου ΟΤΕ με ενδιαφέρει αν μικρύνει η Vodafone, αλλά μόνο αν αυτό είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο ΟΤΕ κάνει ότι θέλει χωρίς να ελέγχεται από την ΕΕΤΤ.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, kurkosdr said:

Εμένα σαν καταναλωτή που έχω ζήσει εποχές μονοπωλίου ΟΤΕ με ενδιαφέρει αν μικρύνει η Vodafone, αλλά μόνο αν αυτό είναι συνέπεια του γεγονότος ότι ο ΟΤΕ κάνει ότι θέλει χωρίς να ελέγχεται από την ΕΕΤΤ.

Μόνο που δεν είμαστε στο 2003 με κρατικό ΟΤΕ, δεν μπορεί να κάνει τραγικές αυθαιρεσίες η Deutsche Telekom. Εμένα δεν με φοβίζει το μεγάλωμα του μεριδίου της DT (OTE), με φοβίζει η ελώδης κατάσταση της μετριότητας του status quo, εάν η αλλαγή προϋποθέτει ζημιές και σμίκρυνση της Vodafone, so be it

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Εάν ρωτούσε ο ΟΤΕ πριν τραβήξει την σκανδάλη θα έκαναν 1002 ενστάσεις καθυστερώντας το επ' αόριστον, τώρα και η ΕΕΤΤ και οι εναλλακτικοί έχουν να αντιμετωπίσουν την πίεση του κόσμου αν δεν ισχύσει η κίνηση.

Η ΕΕΤΤ δεν παρέχει υπηρεσίες στον καταναλωτή οπότε δεν έχει καμία πίεση. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει η ΕΕΤΤ.

Επίσης, ποιος σου είπε ότι είναι θεμιτός ανταγωνισμός η πρακτική του "τραβάω τη σκανδάλη για να πιέσω την ΕΕΤΤ να ολοκληρώσει πιο γρήγορα τον έλεγχο που θα μου κάνει"; Αν ο ΟΤΕ κάνει τέτοιες πρακτικές, τότε αυτά που λέω ότι πρέπει να αποφύγουμε ένα νεο μονοπώλιο ΟΤΕ έχουν ακόμα μεγαλύτερη βάση.

1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Μόνο που δεν είμαστε στο 2003 με κρατικό ΟΤΕ, δεν μπορεί να κάνει τραγικές αυθαιρεσίες η Deutsche Telekom.

Μα... μόλις έκανε μια αυθαιρεσία ο ΟΤΕ. Γι αυτό και του είπε στοπ η ΕΕΤΤ μέχρι να τον ελέγξει.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, Hacker?pcs said:

και μετά επιβάλλει η ΕΕΤΤ μεγαλύτερη μείωση χονδρικής από το 60% που ο ΟΤΕ πρότεινε

Όχι γενικά, σε μια συγκεκριμένη εφάπαξ τιμή. Η οποία μείωση λογικά θα είναι και πάλι συμφέρουσα για τον ΟΤΕ, αλλιώς δεν θα την πρότεινε. Άρα όπως έγραψε κι ο ATG στο "διπλανό" forum, φαντάσου τι κέρδος είχε...

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, kurkosdr said:

Μα... μόλις έκανε μια αυθαιρεσία ο ΟΤΕ.

Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει αυθαιρεσίες εναντίων μου, εναντίων ανταγωνιστών και κατ' επέκτασιν της μέτριας τύπου καρτέλ κατάστασης που επικρατεί δεν με πειράζει. Πρέπει να σπάσουν αυγά για να γίνει κάτι καλό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Εμένα με ενδιαφέρει να μην κάνει αυθαιρεσίες εναντίων μου, εναντίων ανταγωνιστών και κατ' επέκτασιν της μέτριας τύπου καρτέλ κατάστασης που επικρατεί δεν με πειράζει. Πρέπει να σπάσουν αυγά για να γίνει κάτι καλό

Αυτό το "καρτέλ" πόυ λες είναι ο λόγος που ο ΟΤΕ σου παρέχει αυτά που σου παρέχει στις τιμές που στα παρέχει, γιατί οι άλλοι πάροχοι δρουν ως εναλλακτικοί που δεν επιτρέπουν στον ΟΤΕ να τη δει μονοπώλιο. Όπως σου είπα πιο πάνω, δες τι γίνεται σε άλλες χώρες.

Οπότε εμένα με νοιάζει αν κάνει αυθαιρεσίες εναντίων των ανταγωνιστών.

Κανείς δεν λέει να μην αλλάξει η κατασταση, αλλά να δοθεί χρόνος στην ΕΕΤΤ να ελέγξει τον ΟΤΕ πρώτα. Και ας περιμένει λίγο ο διπλασιασμός ταχύτητας.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ δεν έχω πρόβλημα όταν οι εναλλακτικοί κάνουν επενδύσεις και προχωράνε την τεχνολογία, είχα 10 χρόνια περίπου Cyta ADSL χωρίς πρόβλημα με χαμηλότερη τιμή από τις ψηλές τιμές του ΟΤΕ, 2-3 χρόνια μετά την είσοδο της DT. Τώρα εδώ και μερικά χρόνια έχουμε βαλτώσει στην ίδια κατάσταση με πιλοτικό FTTH στα 100/10-200/20 και το γνωστό VDSL 50/100 και ADSL με τους 2 εναλλακτικούς γύρω στα 5-10 ευρώ φθηνότερα από τον ΟΤΕ και δεν λέει να προχωρήσουμε μπροστά. Η United ήταν καλή είσοδος στην αγορά και πιστεύω θα δούμε επενδύσεις αλλά η Vodafone πολλά χρόνια τώρα δεν κάνει τίποτα, κάθεται πάνω στα κέρδη (όσα υπάρχουν) και τώρα που έγινε μια κίνηση να εξελιχθούμε λίγο πρώτη την μπλόκαρε (σημειωτέον γιατί η United δεν έκανε το ίδιο άραγε;), γι' αυτό την θεωρώ βαρίδι για την αγορά.

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 3
Δημοσ.

Αντί να κλαίγονται οι παροχοι όποιος και αν είναι p.x. σήμερα η voda χθες η cosmote αύριο η wind ... ας κοιτάξουν να χώσουν και κανένα φράγκο για την υποδομή του δικτύου τους

Ολόκληρες πολυεθνικές τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να κλαίγονται και να τα σκάνε για να παίζουν διαφημίσεις παντού  όλο το 24ωρο
Εχουν καλομάθει στη κονόμα από το τίποτα τον κοπανιστό αέρα κρεμάμενοι από τα @@ κάποιου άλλου και όταν φτάνει η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη φταίνε άλλοι και όχι ο δρόμος που διάλεξαν οι ίδιες να πορευτούν

Οι μικροί πάροχοι όπως η inalan, hcn ktlp πως μπορούν να στήνουν δικά τους δίκτυα ανεξάρτητα έστω και σε λίγες περιοχές ξεκινώντας από το μηδέν σαν εταιρίες και με μηδενική υποδομή και ολόκληρες πολυεθνικές μετά από τόσα χρονιά το μόνο που έχουν να επιδείξουν είναι ότι βρήκαν έτοιμο από άλλους (βόδα-χολ) και μερικές καμπίνες - δίκτυα σε κάποιες γείτονες το οποία και αυτά επιδοτούμενα από τη δική μάς τσέπη είναι...

• Like 4
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, Deu164 said:

Οι μικροί πάροχοι όπως η inalan, hcn ktlp πως μπορούν να στήνουν δικά τους δίκτυα ανεξάρτητα έστω και σε λίγες περιοχές ξεκινώντας από το μηδέν σαν εταιρίες και με μηδενική υποδομή

Έχουν ρίξει το κόστος αρκετά κι η κάλυψη είναι τρομερά μικρή, γι' αυτό δεν έχει καμμία από τις δύο 5ψηφιο νούμερο συνδρομητών. Επιπλέον οι ίνες δεν είναι αρκετά βαθιά και κάθε 2-3 βδομάδες το πολύ κάποιος εργολάβος που σκάβει κόβει κατα λάθος οπτική με αποτέλεσμα να πέφτουν δεν ξέρω κι εγώ πόσες περιοχές γιατί δεν έχουν "redundancy". Άσε που έχουν κι αυτές μια στασιμότητα στην επέκτασή τους εδώ και καιρό.

• Like 2
Δημοσ.

Το ιντερνετ στην ελλαδα ειναι πια μια χαρα δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει αναγκη τα 200mbs αρα το μονο που μενει ειναι να ενωσουν και τις επαρχιακες προαστιακες περιοχες. 

αντι να ασχολουνται με τις γραμμες τηλ μηπως επρεπε να ασχοληθουν με των κινητων που ακομα οι παροχοι δινουν μερικα gb το μηνα αντι για tb?

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 minutes ago, dieksodo said:

Το ιντερνετ στην ελλαδα ειναι πια μια χαρα δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει αναγκη τα 200mbs

Ε ναι, απορώ τι γκρινιάζει όλος ο κόσμος...

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Το ιντερνετ στην ελλαδα ειναι πια μια χαρα δεν υπαρχει ανθρωπος που να εχει αναγκη τα 200mbs αρα το μονο που μενει ειναι να ενωσουν και τις επαρχιακες προαστιακες περιοχες. 

αντι να ασχολουνται με τις γραμμες τηλ μηπως επρεπε να ασχοληθουν με των κινητων που ακομα οι παροχοι δινουν μερικα gb το μηνα αντι για tb?

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρειάζεται 200Mbps???

Εγώ και και Gbps γραμμή να μου δώσεις τη χρειάζομαι. Απεναντίας, τα 40GB που έχω στο κινητό δεν έχω καταφέρει να τα ξοδέψω ποτέ. Μήπως κρίνεις μόνο απ'τον εαυτό σου;

Εσύ με τι ταχύτητα υπολογίζεις ότι θα κάνεις TB traffic τον μήνα στο κινητό;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...