Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Νομιζω οτι οι θέσεις στην πυλωτη δεν επανεποικίζονται.Μονο κλειστες θέσεις σταθμευσης.

Σωστά !

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Νομιζω οτι οι θέσεις στην πυλωτη δεν επινοικίαζονται.Μονο κλειστες θέσεις σταθμευσης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι ισχύει σύμφωνα με τον Νόμο.

Συμβαίνει όμως με προφορικές συμφωνίες που γίνονται μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και ως παράδειγμα έχω αυτό που είπα παραπάνω σε μια πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι μου.

΄Οπως και να έχει, το είπα με σκωπτική διάθεση. 😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Συμβαίνει όμως με προφορικές συμφωνίες που γίνονται μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και ως παράδειγμα έχω αυτό που είπα παραπάνω σε μια πολυκατοικία απέναντι από το σπίτι μου.

Ειναι παρανομες και στο ειπα για να το μαθεις  μίας και εδω ο λόγος ειναι δημοσιος.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα την γνώμη σας για την περίπτωση που  στο υπόγειο  όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ιδιόκτητες (καλύπτουν συνολικά πάνω από το 50% του χώρου) και κοινόχρηστοι χώροι, υπάρχει ξεχωριστός μετρητής της ΔΕΗ για το υπόγειο  και  έχει αποφασιστεί  να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των θέσεων στάθμευσης το 50% του λογαριασμού και το υπόλοιπο χρεώνεται σε όλη την πολυκατοικία με βάση τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος (συμμετέχουν στο υπόλοιπο μισό του ποσού δηλαδή και όσοι από τους κατόχους θέσης στο υπόγειο έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία, και όσα διαμερίσματα δεν έχουν θέση στο υπόγειο ενώ ΔΕΝ συμμετέχουν όσοι έχουν αγοράσει θέση στο υπόγειο χωρίς να έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία).Κόστος ετήσιο για την ΔΕΗ υπογείου 50 ευρώ ανά θέση.Ο μετρητής γράφει μικρές καταναλώσεις, το μεγαλύτερο ποσό στον λογαριασμό αφορά τα τετραγωνικά μέτρα του υπογείου. Επίσης, τις βλάβες της αυτόματης πόρτας τις χρεώνονται μόνο οι ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης.

Κάθε θέση στάθμευσης στο υπόγειο έχει το 1/1000 του οικοπέδου και αναφέρεται ότι τα χιλιοστά αυτά δεν συμμετέχουν στις δαπάνες κοινοχρήστων, ανελκυστήρα και θέρμανσης και όντως δεν έχουν χρεωθεί πότε για το ρεύμα του  άλλου μετρητή (που ηλεκτροδοτεί φώτα σκάλας, θυροτηλεόραση, λέβητα, ασανσέρ....) ούτε για τα άλλα πάγια έξοδα, με 1/1000 οι ιδιοκτήτες υπογείου.

Στο σημείο αυτό υπάρχει διαφωνία με ένοικο. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει το 100% του λογαριασμού του υπογείου και οι βλάβες της αυτόματης πόρτας να χρεώνονται σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας με τα χιλιοστά των κοινοχρήστων τους * και έχει την ενθάρρυνση από δικηγόρο να προχωρήσει σε μήνυση.

* και συνεπώς οι "εξωτερικοί" ιδιοκτήτες θέσεων στο υπόγειο να μην πληρώνουν το παραμικρό ποσό.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, xrysi68 είπε

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα την γνώμη σας για την περίπτωση που  στο υπόγειο  όπου υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ιδιόκτητες (καλύπτουν συνολικά πάνω από το 50% του χώρου) και κοινόχρηστοι χώροι, υπάρχει ξεχωριστός μετρητής της ΔΕΗ για το υπόγειο  και  έχει αποφασιστεί  να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες των θέσεων στάθμευσης το 50% του λογαριασμού και το υπόλοιπο χρεώνεται σε όλη την πολυκατοικία με βάση τα χιλιοστά κάθε διαμερίσματος (συμμετέχουν στο υπόλοιπο μισό του ποσού δηλαδή και όσοι από τους κατόχους θέσης στο υπόγειο έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία, και όσα διαμερίσματα δεν έχουν θέση στο υπόγειο ενώ ΔΕΝ συμμετέχουν όσοι έχουν αγοράσει θέση στο υπόγειο χωρίς να έχουν διαμέρισμα στην πολυκατοικία).Κόστος ετήσιο για την ΔΕΗ υπογείου 50 ευρώ ανά θέση.Ο μετρητής γράφει μικρές καταναλώσεις, το μεγαλύτερο ποσό στον λογαριασμό αφορά τα τετραγωνικά μέτρα του υπογείου. Επίσης, τις βλάβες της αυτόματης πόρτας τις χρεώνονται μόνο οι ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης.

Κάθε θέση στάθμευσης στο υπόγειο έχει το 1/1000 του οικοπέδου και αναφέρεται ότι τα χιλιοστά αυτά δεν συμμετέχουν στις δαπάνες κοινοχρήστων, ανελκυστήρα και θέρμανσης και όντως δεν έχουν χρεωθεί πότε για το ρεύμα του  άλλου μετρητή (που ηλεκτροδοτεί φώτα σκάλας, θυροτηλεόραση, λέβητα, ασανσέρ....) ούτε για τα άλλα πάγια έξοδα, με 1/1000 οι ιδιοκτήτες υπογείου.

Στο σημείο αυτό υπάρχει διαφωνία με ένοικο. Υποστηρίζει ότι θα πρέπει το 100% του λογαριασμού του υπογείου και οι βλάβες της αυτόματης πόρτας να χρεώνονται σε όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας με τα χιλιοστά των κοινοχρήστων τους * και έχει την ενθάρρυνση από δικηγόρο να προχωρήσει σε μήνυση.

* και συνεπώς οι "εξωτερικοί" ιδιοκτήτες θέσεων στο υπόγειο να μην πληρώνουν το παραμικρό ποσό.

Το καταστατικό της πολυκατοικίας τι προβλέπει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xrysi68 είπε

Καλησπέρα σας,

Το σωστό είναι αυτό που κάνετε αυτή την στιγμή.

Αλλά θα πρεπει να περαστεί και στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Θελει όμως πλήρη συναίνεση εάν δεν είναι ήδη γραμμένο.

Επειδή είναι το δικαιο και σωστό ακόμη και εάν αποφασίσουν να πάνε στο δικαστήριο οι πιθανότητες είναι μαζί σας.

Αλλά θα πρέπει κατ ελάχιστον αυτή η πρακτική να έχει αποφασιστεί επίσημα από την γενική συνέλευση και να υπάρχει σε πρακτικά (ακόμη και με απλή πλειοψηφία).

Προσωπικά δεν θα άλλαζα τίποτε. Δεν προβλέπεται άλλωστε η ύπαρξη πόρτας σε υπόγειο γκαράζ από κανένα κανονισμό. Αφήστε τη χαλασμένη και ας πάνε στα δικαστήρια να βρουν το δίκιο τους.

Ποιο ακριβώς δίκιο θα διεκδικήσουν δεν ξέρω. Την κατάχρηση θα εννοουν μάλλον.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αναφέρεται πουθενά ο μετρητής του υπόγειου, ούτε όμως και η αυτόματη πόρτα. Μάλιστα πριν αρκετά χρόνια αντικαταστάθηκε με έξοδα των ιδιοκτητών του υπόγειου. Ο εργολάβος τοποθέτησε ξεχωριστή παροχή στο υπόγειο λόγω του ότι πούλησε  θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο σε άτομα που δεν είχαν διαμέρισμα στην πολυκατοικία.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Το καταστατικό της πολυκατοικίας τι προβλέπει?

Δεν αναφέρεται πουθενά το ρολόι του υπόγειου, αναφέρει ότι κάθε θέση έχει το 1/1000 του οικοπέδου και την μη συμμετοχή των "θέσεων" στις δαπάνες κοινοχρήστων, θέρμανσης και ανελκυστήρα και όντως ποτέ δεν έχουν χρεωθεί κάτι τέτοιο.  Πληρώνουν μόνο 50 % του λογ. της ΔΕΗ υπόγειου και τα  οποία έξοδα για επισκευές της αυτόματης πόρτας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, xrysi68 είπε

Δεν αναφέρεται πουθενά ο μετρητής του υπόγειου, ούτε όμως και η αυτόματη πόρτα. Μάλιστα πριν αρκετά χρόνια αντικαταστάθηκε με έξοδα των ιδιοκτητών του υπόγειου. Ο εργολάβος τοποθέτησε ξεχωριστή παροχή στο υπόγειο λόγω του ότι πούλησε  θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο σε άτομα που δεν είχαν διαμέρισμα στην πολυκατοικία.

Τα πράγματα πρέπει να είναι επίσημα.

Κάντε μια γενική συνέλευση να επικυρωθεί η απόφαση κατά πλειοψηφία.

Το υπόγειο έτσι όπως είναι ΔΕΝ αποτελεί κοινοκτηστο/κοινόχρηστο χώρο.

Είναι ιδιωτικός και διαχωρισμενος χώρος που ανηκει και χρησιμοποιείται μόνο από τους ιδιοκτήτες των υπόγειων πάρκινγκ.

Αυτό αποδεικνύεται από α) την ύπαρξη ξεχωριστού μετρητή ρεύματος μόνο για τον συγκεκριμένο χώρο β) την ύπαρξη πόρτας εισόδου μόνο για αυτό τον χώρο γ) την ύπαρξη τηλεκοντρόλ χειρισμού και κλειδιών για τον χώρο μόνο στους ιδιοκτήτες των υπόγειων γκαραζ (υποθέτω ότι αυτό ισχύει)

Όπως είπα ήδη και βεβαιωσατε και εσείς η γκαραζοπορτα δεν προβλέπεται σαν πάγια εγκατάσταση και ήταν έξοδο που αποφασίστηκε από τους ιδιοκτήτες των υπόγειων πάρκινγκ.

Ως μη κοινοκτητος/κοινόχρηστος χώρος της οικοδομής οι εκάστοτε ιδιοκτήτες έχουν υποχρέωση στα εκάστοτε έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του χώρου αυτού. Η οικοδομή δεν συμμετέχει στα έξοδα του χώρου.

Εάν νομίζουν ότι δικαστικώς θα μπορέσουν να έχουν δωρεάν στην πράξη συντήρηση των ιδιοκτησιων τους εγώ θα τους προέτρεπα να το δοκιμάσουν για να πληρώσουν ακριβά ένα καλό μάθημα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι κανένα απολύτως δικαστήριο δεν πρόκειται να τους δικαιώσει.

Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνουν και το 100% του ρολογιού.

---

Τα περί πλήρως διαχωρισμενου χώρου ισχύουν σε περίπτωση που δεν υπάρχουν άλλες ιδιοκτησίες όπως αποθήκες στο υπόγειο ή που οι εν λόγω ιδιοκτησίες είναι ξεκάθαρα διαχωρισμενες από τις θέσεις στάθμευσης.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα συντήρησης και επισκευής της γκαραζοπορτας δεν υφίσταται καν. Δεν προβλέπεται ως πάγιο.

Επίσης εάν δικαστικώς καταλήξουν κάπου αυτό θα σημαίνει πλήρη συμμετοχή σε όλα τα πάγια και έκτακτα έξοδα του συνόλου της οικοδομής κατά το ποσοστό τους. Κάτι που μόνο εις βάρος τους θα βγει.

Αφήστε τους να πάνε δικαστικώς. Μην ασχολείστε

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, xrysi68 said:

και έχει την ενθάρρυνση από δικηγόρο να προχωρήσει σε μήνυση.

Μεροκάματο θέλουν να βγάλουν κι αυτοί, σιγά μη του πούνε πως είναι χαμένη υπόθεση. 😛

Αν όντως το κάνει πράξη, εσείς θα βάλετε δικηγόρο με χρέωση στα κοινόχρηστα σας. Κι όταν χάσει ο άλλος, θα περάσετε το κόστος στα δικά του κοινόχρηστα και όταν πληρώσει θα πάει στο δικό σας αποθεματικό.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, πόσο στέκει επιχείρηση κοινοχρήστων να μη δίνει αριθμο λογαριασμού για πληρωμή ή πληρωμή με κάρτα και να ζητάει μόνο μετρητά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, πόσο στέκει επιχείρηση κοινοχρήστων να μη δίνει αριθμο λογαριασμού για πληρωμή ή πληρωμή με κάρτα και να ζητάει μόνο μετρητά; 

Με κάρτα πες έχουν δίκιο γιατί πληρώνουν προμήθεια χωρίς να έχουν όφελος. 

Το να μην δίνουν όμως λογαριασμό, το λες και ύποπτο... Για εμένα θα ήταν red flag. 

Αυτό που βλέπω είναι να έχουν κατασχεμενους λογαριασμούς κ για αυτό να μην θέλουν καταθέσεις. Ή να ετοιμάζονται για κανόνι. 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.

Ναι για την κάρτα να το δεχτώ αλλά για το λογαριασμό όχι.

Πόσο υποχρεωμένος είμαι να πληρώσω μόνο μετρητά; Και αν δεν πληρώσω πως θα είμαι καλυμμένος ότι δεν το έκανα επειδή δε μου δίνουν τρ.λογαριασμό 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Ναι για την κάρτα να το δεχτώ αλλά για το λογαριασμό όχι.

Πόσο υποχρεωμένος είμαι να πληρώσω μόνο μετρητά; Και αν δεν πληρώσω πως θα είμαι καλυμμένος ότι δεν το έκανα επειδή δε μου δίνουν τρ.λογαριασμό 

Για το πόσο υποχρεωμένος είσαι δεν γνωρίζω. 

Για το πως θα είσαι καλούμενος. Αν έχουν email στην ιστοσελίδα τους. Τους γράφεις ένα καλογραμμένο επώνυμο email ως διαχειριστής ώστε να σε ενημερώσουν για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν ώστε να προβείς στην πληρωμή τους. Επεχει θέση επιστολής. Τώρα, πρέπει να περιμένεις την απάντηση τους. Αν δεν απαντήσουν σημαίνει ότι δεν σε ενημέρωσαν.

Δημοσ.

Δεν είμαι εγώ ο διαχειριστής άλλος είναι. Η επιχείρηση έχει άτομο που περνάει συγκεκριμένες ώρες/μέρες για είσπραξη μόνο μετρητά η τα δίνω στο διαχειριστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...