gpapadakis Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Ουτε η εταιρεια διαχειρισης, ουτε ο διαχειριστης ουτε ο καθε ιδιοκτητης ή ενοικιαστης κανει οτι θελει, υπαρχει κανονισμος της πολυκατοικιας που οριζει ποιος πληρωνει τι, αυτο πρεπει να καταλαβει ο topic starter. Αν καποιος παει να φορτισει ηλεκτρικο οχημα σε κοινοχρηστο χωρο απο κοινοχρηστη μπριζα, μπορειτε να κανετε γενικη συνελευση και να καταργησετε τις παροχες στο γκαραζ. Για εκτακτες περιπτωσεις π.χ. επισκευες μπαλαντεζα απο πανω.
sphinxgr Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Στη θεωρητική συζήτηση τύπου καφενείου μπορούμε να πούμε ότι όντως θα πληρωνει 1€ το μηνα επιπλέον, ότι ίσως είναι άδικο, ίσως είναι δίκαιο, για να μπει 2ο ρολόι πρέπει να τραβήξουμε γραμμή και να πληρώσουμε Χ χρήματα και κάποιος να κάνει τις αφαιρέσεις κάθε μήνα κλπ κλπ Η μόνη απάντηση με υπόβαθρο είναι 1. Ότι ορίζει ο κανονισμός της πολυκατοικίας. Ο κανονισμός, είναι νόμος. Αν θέλετε αλλαγές, πρέπει να αλλαχθεί αυτός ο νομος.
csontheline Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εδώ είναι τα μαθηματικά (σε γενικές γραμμές). Ως θεωρητικά δεδομένα έχουμε : Αυτοκίνητα/ θέσεις Μετακινήσεις οχημάτων (μέσα ή έξω) (έκαστο) ανά μέρα Κίνηση πόρτας ανά μετακίνηση Χρόνος (δευτερόλεπτα) λειτουργίας κινητήρα ανά κίνηση πόρτας Κατανάλωση κινητήρα σε λειτουργία (Wh) Κατανάλωση κινητήρα σε αναμονή (Wh) Λάμπες χώρου Κατανάλωση φωτισμού ανά φωτιστικό (W) Ώρες λειτουργίας φωτισμού ανά ημέρα 4 6 2 30 500 5 5 10 8 Ως αποτελέσματα έχουμε : Κόστος KWh σε € Χρόνος λειτουργίας πόρτας ανά ημέρα σε ώρες Χρόνος αναμονής πόρτας ανά ημέρα σε ώρες Κατανάλωση λειτουργίας ανά ημέρα (ανά μήνα) σε KWh Κατανάλωση αναμονής ανά ημέρα (ανά μήνα) σε KWh Κατανάλωση φωτισμού ανά ημέρα (ανά μήνα) σε KWh 0,2 0,4 23,6 0,2 (6) 0,118 (3,54) 0,4 (12) Σύνολο χρήσης σε € (Αφορά ΜΟΝΟ την ΔΕΗ) = 4,31€ / μήνα (30 ημέρες) (2,4€ φωτισμός + 1,2€ λειτουργία + 0,71€ αναμονή) Τα παραπάνω είναι απλώς μία εκτίμηση. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από csontheline
Free Bird Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Όπως αναφέρθηκε αυτά είναι ξεκάθαρα απο τον κανονισμό της πολυκατοικίας και από τα χιλιοστά που έχει το κάθε διαμέρισμα. Άρα ΔΕΝ τίθεται κανένα θέμα για λιγότερη η περισσότερη χρέωση. Τέλος !! Υπάρχει όμως ένα ζήτημα ! Εγώ μπαινοβγαίνω καθημερινά 50 φορές στο parking που έχει κοινόχρηστο ρεύμα και ο άλλος 1 φορά τη βδομάδα. Όπως επίσης εγώ χρησιμοποιώ το ασανσέρ 50 φορές τη μέρα γιατί είμαστε 5 άτομα στο διαμέρισμα και ο άλλος 2 φορές. Φαίνεται άδικο αλλά δε μπορείς να κάνεις τίποτα, απλά είσαι άτυχος ...
StamTheMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, Free Bird είπε Άρα ΔΕΝ τίθεται κανένα θέμα για λιγότερη η περισσότερη χρέωση. Τέλος !! Αν γινεται μεγαλη καταναλωση ( φορτιση ηλεκτρικου οχηματος / ψυγεια / ηλεκτρικα εργαλει ) στο υπογειο,μια χαρα περισσοτερη χρεωση θα εχει,ενω δεν κανει χρηση. Το αν ειναι αξιο αναφορας το ποσο ειναι αλλο θεμα. Στην τελικη και 1 ευρω παραπανω να βγαινει,ειναι 12 ευρω απο το πουθενα το χρονο.
tounion Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Στις 7/4/2022 στις 11:12 ΜΜ, abelale είπε Όταν εγώ πληρώνω για κάτι το οποίο εστω και εάν έχει μικρή αξία όπως το ρεύμα της γκαραζοπορτας ή ο φωτισμός στον ίδιο χώρο, κάποιος άλλος που τα χρησιμοποιεί , γλυτώνει αυτό το κόστος που σε βάθος χρόνου συνολικα δεν είναι και τόσο μικρό.Ειμαι υποχρεωμένος βάσει νομοθεσίας να πληρώνω τα έξοδα των νόμιμων κοινόχρηστων και αυτό συμβαίνει.Οχι όμως να χάνω εγώ και να κερδίζει κάποιος άλλος στη πλάτη μου. Εάν συμφωνείς να χαρίζεις 1 και 2 και 3 ευρώ το μήνα χωρίς λόγο δικαίωμα σου. Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο. Για μένα πρέπει να κάνεις μεγάλη φασαρία και ας είναι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος σου. Απορώ πως το δέχεσαι τόσο καιρό εις βάρος σου
Sibyl Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Τελικά δεν παύει να με εκπλήσσει ο τόσο διαφορετικός τρόπος σκέψης των ανθρώπων πάνω σ΄ένα θέμα. Αξίζει άραγε όλη η φασαρία και η σχεδόν σίγουρη αντιπάθεια που θα προκαλέσει στους συγκατοίκους (με όλα τα ευνόητα επακόλουθα), για ένα τόσο ασήμαντο ποσό; Ούτε από τους ανθρώπους που δεν διεκδικούν το δίκιο τους είμαι ούτε πλούσια είμαι, όμως ποτέ δεν θα περνούσε από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Στις πολυκατοικίες, απόλυτη δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Κάποιος θα μένει τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι του και θα πληρώνει "άδικα" την κατανάλωση του ασανσέρ ενώ κάποιος άλλος θα ανεβοκατετεβαίνει 30 φορές την ημέρα και στην πυλωτή που βάζει το αυτοκίνητο κάποια φώτα θ΄ανάβουν που θα τα πληρώνουν και όσοι δεν την χρησιμοποιούν και αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιεί ελάχιστα ή καθόλου και όμως πληρώνει το φουσκωμένο πάγιο εξαιτίας κάποιων που θέλουν να έχουν όλο το 24ωρο 30 βαθμούς θερμοκρασία στο διαμέρισμά τους κτλ, κτλ. Να μιλούσαμε για ένα σεβαστό ποσό ή για μια προσπάθεια εκμετάλλευσης από τους συγκατοίκους, να το καταλάβω να προβεί σε όλα τα μέσα προκειμένου να βρει το δίκιο του. Και γω θα το έκανα. Κορόϊδο δεν είμαι. Αλλά να δημιουργηθεί τώρα τόσο θέμα για "ψείρες"; 2 4
TuXaKoS Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Sibyl είπε Τελικά δεν παύει να με εκπλήσσει ο τόσο διαφορετικός τρόπος σκέψης των ανθρώπων πάνω σ΄ένα θέμα. Αξίζει άραγε όλη η φασαρία και η σχεδόν σίγουρη αντιπάθεια που θα προκαλέσει στους συγκατοίκους (με όλα τα ευνόητα επακόλουθα), για ένα τόσο ασήμαντο ποσό; Ούτε από τους ανθρώπους που δεν διεκδικούν το δίκιο τους είμαι ούτε πλούσια είμαι, όμως ποτέ δεν θα περνούσε από το μυαλό μου κάτι τέτοιο. Στις πολυκατοικίες, απόλυτη δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Κάποιος θα μένει τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι του και θα πληρώνει "άδικα" την κατανάλωση του ασανσέρ ενώ κάποιος άλλος θα ανεβοκατετεβαίνει 30 φορές την ημέρα και στην πυλωτή που βάζει το αυτοκίνητο κάποια φώτα θ΄ανάβουν που θα τα πληρώνουν και όσοι δεν την χρησιμοποιούν και αν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιεί ελάχιστα ή καθόλου και όμως πληρώνει το φουσκωμένο πάγιο εξαιτίας κάποιων που θέλουν να έχουν όλο το 24ωρο 30 βαθμούς θερμοκρασία στο διαμέρισμά τους κτλ, κτλ. Να μιλούσαμε για ένα σεβαστό ποσό ή για μια προσπάθεια εκμετάλλευσης από τους συγκατοίκους, να το καταλάβω να προβεί σε όλα τα μέσα προκειμένου να βρει το δίκιο του. Και γω θα το έκανα. Κορόϊδο δεν είμαι. Αλλά να δημιουργηθεί τώρα τόσο θέμα για "ψείρες"; Προφανώς, αν το θέμα δεν είναι τρολ, κάτι άλλο υπάρχει. Κάποια άλλη διαφωνία ή η λογική γιατί αυτοί να παρκάρουν στο υπόγειο και εγώ έξω; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, tounion είπε Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο. Για μένα πρέπει να κάνεις μεγάλη φασαρία και ας είναι και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος σου. Απορώ πως το δέχεσαι τόσο καιρό εις βάρος σου Αυτό λέω και εγώ εδώ και χρόνια, δεν χρησιμοποιώ τον ανελκυστήρα, και πάντα με φακό κλπ κλπ ……….
sphinxgr Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Ο γείτονας φέρνει συνέχεια φίλους του. Γιατί να πληρώνω εγώ το κουδούνι του, που χτυπάει συνέχεια ενώ εμένα δεν χτυπάει ποτέ γιατί δεν έρχεται κάνεις να με δει?!!! 1111
marmagia Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 2 minutes ago, sphinxgr said: Ο γείτονας φέρνει συνέχεια φίλους του. Γιατί να πληρώνω εγώ το κουδούνι του, που χτυπάει συνέχεια ενώ εμένα δεν χτυπάει ποτέ γιατί δεν έρχεται κάνεις να με δει?!!! 1111 Ο γείτονας παραγγέλνει πολλά ντελίβερι και έρχονται πολλά κούριερ. Δεν πρέπει να πληρώνει παραπάνω ρεύμα για το κουδούνι και το ασανσέρ;
baspav Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Συνήθως όσοι έχουν ξεχωριστά κλειστά γκαράζ με χιλιοστά και στη σύσταση οριζόντιου ιδιοκτησίας τότε αυτά τροφοδοτούνται από το ρόλοι του διαμερίσματος. Στο δικό μου (και τα υπόλοιπα της πολυκατοικίας) έτσι είναι. Τσεκαρισμένο και με τον πινάκα στο διαμέρισμα μου (ασφάλεια).
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Ο γείτονας φέρνει συνέχεια φίλους του. Γιατί να πληρώνω εγώ το κουδούνι του, που χτυπάει συνέχεια ενώ εμένα δεν χτυπάει ποτέ γιατί δεν έρχεται κάνεις να με δει?!!! 1111 Να απαιτήσεις από την ΓΣ τοποθέτηση μικρων μετρητών ραγας δίπλα από το πλήκτρο σε κάθε ονοματεπώνυμο, προσοχή να μετράει μικρά ρεύματα αλλιώς σε κάθε πάτημα θα λέει 0 kwh.
Sibyl Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 22 ώρες πριν, TuXaKoS είπε Προφανώς, αν το θέμα δεν είναι τρολ, κάτι άλλο υπάρχει. Κάποια άλλη διαφωνία ή η λογική γιατί αυτοί να παρκάρουν στο υπόγειο και εγώ έξω; Ε τότε υπάρχει και άλλη λύση. Μπορεί να παρκάρει στον δρόμο και να νοικιάσει την θέση του στην πυλωτή σε κάποιον άλλον. Απέναντι από το σπίτι μου κάποιος το έχει κάνει και παίρνει 90 ευρώ τον μήνα. Με τόσα λεφτά θα βγάλει την χασούρα και θα του μείνουν και τα περισσότερα στην τσέπη! 🤣 1
SPY_oo7 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, Sibyl είπε Ε τότε υπάρχει και άλλη λύση. Μπορεί να παρκάρει στον δρόμο και να νοικιάσει την θέση του στην πυλωτή σε κάποιον άλλον. Νομιζω οτι οι θέσεις στην πυλωτη δεν επινοικίαζονται.Μονο κλειστες θέσεις σταθμευσης. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2022 από SPY_oo7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα