abelale Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Στη πολυκατοικία μας είμαστε 5 οροφοδιαμερίσματα. Στα τρία μείνουν ιδιοκτήτες και στα υπόλοιπα δυο-με εμένα- ενοικιαστές. Εχει υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 4 θέσεων του οποίου οι ιδιοκτήτες είναι 2 ένοικοι και επίσης άλλοι 2 εκτός πολυκατοικίας. Στο πάρκινγκ υπάρχει ηλεκτρική γκαραζόπορτα η οποία από ότι έχω καταλάβει λειτουργεί με κοινόχρηστο ρεύμα. Εγω σαν ενοικιαστής (δεν εχω πρόσβαση στο πάρκινγκ) πρέπει να πληρώνω την κατανάλωση ρεύματος για τη πόρτα, βάσει έκδοσης κοινοχρήστων? Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το εκάστοτε ποσό? Επίσης υπάρχουν και φώτα στο χώρο. 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, abelale είπε Στη πολυκατοικία μας είμαστε 5 οροφοδιαμερίσματα. Στα τρία μείνουν ιδιοκτήτες και στα υπόλοιπα δυο-με εμένα- ενοικιαστές. Εχει υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 4 θέσεων του οποίου οι ιδιοκτήτες είναι 2 ένοικοι και επίσης άλλοι 2 εκτός πολυκατοικίας. Στο πάρκινγκ υπάρχει ηλεκτρική γκαραζόπορτα η οποία από ότι έχω καταλάβει λειτουργεί με κοινόχρηστο ρεύμα. Εγω σαν ενοικιαστής (δεν εχω πρόσβαση στο πάρκινγκ) πρέπει να πληρώνω την κατανάλωση ρεύματος για τη πόρτα, βάσει έκδοσης κοινοχρήστων? Υπάρχει τρόπος να αφαιρεθεί το εκάστοτε ποσό? Επίσης υπάρχουν και φώτα στο χώρο. Για τι ποσό μιλάμε? Είναι σημαντικό ποσό (χλωμό το κόβω), ή απλά ψάχνεις ευκαιρία να κάνεις μανούρα? 7 1
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Αν δεν είναι συνενοησιμοι άνθρωποι το βλέπω χλωμό να βγάλεις άκρη. Οι διαχειριστές έχουνε σκυλιάσει από αρκετά προβλήματα και δυστροπιες που παρουσιάζονται και το μόνο που θέλουν έναν να εισπράττουν το συντομότερο τα χρήματα από τα κοινόχρηστα που εκδίδονται. Ρώτα τον ιδιοκτήτη σου αν δέχεται να πληρώνει αυτός το κόστος αν δεν μιλάμε για καμιά τεράστια πόρτα με δυνατό μοτέρ και συχνή χρήση, εκτιμώ ότι το κόστος είναι ασήμαντο, και αυτό εφόσον υπάρχει ξεχωριστός μετρητης να το καταγραφει και όχι μόνο ένας ενιαίος κοινόχρηστος.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για τι ποσό μιλάμε? Είναι σημαντικό ποσό (χλωμό το κόβω), ή απλά ψάχνεις ευκαιρία να κάνεις μανούρα? Μάλλον το πρόβλημα του είναι ότι δεν είχε θέση στο παρκινγκ ....... φαντάζομαι την ιδια θέση είχε και για τον ενοικο του 1ου ορόφου που δεν χρησιμοποιεί τον ανελκυστήρα
casaniva Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Εφόσον πρόκειται για κλειστό πάρκινγκ, τα κοινόχτηστα πρέπε να τα επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες των θέσεων. Τουλάχιστον στην δική μου πολυκατοικία αυτό συμβαίνει. Δηλαδή αν χαλάσει η γκαραζόπορτα θα περάσει στα έξοδα των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας ; 1
abelale Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Στη πολυκατοικία σας πως το υπολογίζετε εσείς?υπάρχει τρόπος?
casaniva Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, abelale είπε Στη πολυκατοικία σας πως το υπολογίζετε εσείς?υπάρχει τρόπος? Δεν είμαι σίγουρος, ενδεχομένως να υπάρχει και ξεχωριστό ρολόι.
GREGORYMO Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 16 λεπτά πριν, abelale είπε Στη πολυκατοικία σας πως το υπολογίζετε εσείς?υπάρχει τρόπος? Ανέβασε ένα λογαριασμό να δούμε τι χρεώνεται.
casaniva Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Θα μπορούσε πάντως να μπει ενδιάμεσος μετρητής ώστε να υπολογίζεται το ρεύμα που καταναλώνεται. Υπόψιν ότι δεν μιλάμε για πυλωτή που είναι κοινόχρηστος χώρος αλλά για υπόγειο γκαραζ που αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία όπως το διαμέρισμα.
tsaltinho Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 αν προκειται για κοινοχρηστο χωρο, τοτε πληρωνουν όλοι. Αν όμως μιλαμε για οριζοντιες ιδιοκτησίες, τοτε θα πρέπει να είναι συνδεδεμενες με τα ρολογια των διαμερισμάτων. Η μια θεση σταθμευσης ανοικει στο διαμερισμα που νοικιάζεις ή οχι ?
abelale Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 27 λεπτά πριν, tsaltinho είπε αν προκειται για κοινοχρηστο χωρο, τοτε πληρωνουν όλοι. Αν όμως μιλαμε για οριζοντιες ιδιοκτησίες, τοτε θα πρέπει να είναι συνδεδεμενες με τα ρολογια των διαμερισμάτων. Η μια θεση σταθμευσης ανοικει στο διαμερισμα που νοικιάζεις ή οχι ? Εγώ βάζω το αμαξι μου στη πυλωτη.Αυτη η θέση ανήκει στον ιδιοκτήτη μου. Δεν έχει θέση στο υπόγειο πάρκινγκ.Ανηκουν σε άλλους ιδιοκτήτες.Τα ρολόγια που έχουμε είναι στο σύνολο έξι.5 για τα διαμερίσματα και ένα για το κοινόχρηστο.
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 54 λεπτά πριν, abelale είπε Στη πολυκατοικία σας πως το υπολογίζετε εσείς?υπάρχει τρόπος? Φυσικά και υπάρχει τρόπος, δεν απάντησες όμως, για τι ποσό μιλάμε? Πόσο νομίζεις ότι σε επιβαρύνει μηνιαίως το ρεύμα που καταναλώνει η γκαραζόπορτα και τα φώτα, 0,20€? 50€? Για να μπορέσει κάποιος να σου δώσει τη βέλτιστη λύση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κατανοήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. 3
abelale Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Φυσικά και υπάρχει τρόπος, δεν απάντησες όμως, για τι ποσό μιλάμε? Πόσο νομίζεις ότι σε επιβαρύνει μηνιαίως το ρεύμα που καταναλώνει η γκαραζόπορτα και τα φώτα, 0,20€? 50€? Για να μπορέσει κάποιος να σου δώσει τη βέλτιστη λύση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει κατανοήσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Καλησπέρα, δεν ξερω το ποσό διότι δεν γνωρίζω εάν φαίνεται κάπου.Αυτο που έχω στα χέρια μου είναι ο εκκαθαριστικος λογαριασμός της ΔΕΗ.
Joshua21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 15 λεπτά πριν, abelale είπε Καλησπέρα, δεν ξερω το ποσό διότι δεν γνωρίζω εάν φαίνεται κάπου.Αυτο που έχω στα χέρια μου είναι ο εκκαθαριστικος λογαριασμός της ΔΕΗ. Εφόσον όπως λες ρευματοδοτείται από το κοινόχρηστο φυσικά και ΔΕΝ φαίνεται κάπου, και από τον εκκαθαριστικό του κοινόχρηστου το μόνο που μπορείς να δεις είναι το τι έχουν χρεωθεί όλα τα διαμερίσματα για ρεύμα, δλδ στην ουσία τίποτα. Μάθε παραπάνω λεπτομέρειες, και τα ξαναλέμε.
tollisth Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δεν αξίζει να ασχοληθείς καν για αυτό τζάμπα θα χαλάσετε την διάθεση σάς και τον χρόνο σου εκτός αν υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή κάτι παρόμοιο εκεί πρέπει να δράσεις άμεσα επειδή υπάρχουν αρκετοί που τα φορτίζουν εις βάρος άλλων ώσπου να τους πάρουν πρέφα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα