dkmaster Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 Δημοσ. 9 Απριλίου 2022 17 ώρες πριν, carib είπε Παιδιά πραγματικά εκπλήσσομαι από τις απαντήσεις σας. Η ανησυχία που εξέφρασε ο χρήστης παραπάνω είναι η συνηθέστερη που ακούμε στο εργαστήριο από πελάτες που μας φέρνουν δίσκο για ανάκτηση και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους τους οποίους δεν ψάχνουμε ούτε αμφισβητούμε ποτέ. Εδώ μέχρι και εγκληματία τον βγάλατε τον άνθρωπο ενώ οι ερωτήσεις περιέργειας σχετικά με το τι αρχεία έχει και ανησυχεί αποδεικνύουν ότι πράγματι υπάρχουν λόγοι να ανησυχεί για την περιέργεια των τεχνικών. Αυτό που λέει ο χρήστης atheatos είναι κατά βάση σωστό όμως δεν ισχύει απόλυτα. Εμείς το 2013 υλοποιήσαμε ερευνητικό έργο στο αντικείμενο της ανάκτησης δεδομένων και στα πλαίσια του έργου κυκλοφορήσαμε ερωτηματολόγιο στους πελάτες από το οποίο διαπιστώσαμε ότι η ανησυχία του παραπάνω χρήστη ήταν ο τρίτος σοβαρότερος λόγος που δεν προχωρούν οι πελάτες σε διαδικασία ανάκτησης μετά το υψηλό κόστος και τη σημαντικότητα των αρχείων. Για το λόγο αυτό εδώ και 8 χρόνια περίπου δημιουργήσαμε και χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα FileChecker by CS το οποίο ελέγχει αυτόματα την ακεραιότητα των ανακτημένων αρχείων, διαχωρίζει τα αλλοιωμένα και δίνει ακριβές ποσοστό επιτυχούς ανάκτησης. Έτσι μπορούμε να πούμε στον πελάτη τι ποσοστό ακριβώς ανακτήσαμε χωρίς να χάνουμε χρόνο ελέγχοντας τι πήραμε αλλά και διασφαλίζοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει αυτό για το οποίο ανησυχεί ο πελάτης. https://cs-recovery.gr/products/filechecker Οπότε στο ερώτημα του φίλου παραπάνω ναι υπάρχει τρόπος να γίνει ανάκτηση χωρίς να δει κανένας τα αρχεία σου αρκεί να χρησιμοποιεί λογισμικό σαν αυτό. Και δεν λέω έλα σε εμάς να στα ανακτήσουμε. Όποιος συνάδελφος θέλει μπορεί να κατεβάσει την πλήρη έκδοση δωρεάν για ένα μήνα και αν του αρέσει την αγοράζει. Όταν το σχεδιάσαμε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Χωρίς καμία διάθεση προσβολής, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τουλάχιστον στο τμήμα της σελίδας σας για την ανάκτηση δεδομένων υπάρχουν ορθογραφικά λάθη στο κείμενο. Σας ενημερώνω διότι για κάποιους ανθρώπους, όπως για εμένα, τα ορθογραφικά λάθη και η απουσία σημείων στίξης λειτουργούν αποτρεπτικά. 4
Rainbowboy Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Στις 7/4/2022 στις 10:11 ΠΜ, snbblp είπε Δεν υπάρχει σοβαρός τεχνικός στο χώρο που να ενδιαφέρεται για το τι έχει μέσα ο δίσκος σου. Αλλη είναι η δουλειά που κάνουμε. Μην τα πεις λοιπόν αυτά πουθενά, γιατί αν τους προσβάλλεις έτσι, θα σου τον δώσουν να τον κάνεις καπέλο. Εγώ αυτό θα έκανα, ανταποδίδοντας και την προσβολή με ένα "μην κρίνετε εξ ιδίων, δεν είμαστε το ίδιο, κύριε". Eυχαριστώ για τις απαντήσεις, όμως από αυτά που γράφεις εσύ και οι υπόλοιποι καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά αυτό που μου λες είναι ότι: ναι θα τα δω για να επιβεβαιώσω ότι ανακτήθηκαν σωστά όμως μπορείς να με εμπιστευτείς γιατί είμαι πολύ καλός, έχω επενδύσει πολλά και στην τελική δεν με ενδιαφέρει και τι έχεις χωρίς να ξέρεις τι έχω (και δεν μίλησα για φωτογραφίες εγώ, μπορεί να έχω bitcoin που αξίζουν 10 εκατομμυρια). Και απο τα συνφραζόμενα καταλαβαίνω ότι όχι μόνο θα τα δεις αλλά πρέπει να τα δεις και όλα φάκελο προς φάκελο για να είσαι σε θέση να μου πεις τι ανακτήθηκε σωστά και τι όχι. Προφανώς και θα πάω σε κάποιον που μου λέει ότι ξέρεις, έχω ήδη ενδιαφερθεί για τις ανησυχίες σου και αγόρασα εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο τσεκάρει αυτόματα τα αρχεία και δεν χρειάζεται να τα δει κανένας και θα σου πω και ακριβώς τι ποσοστό ανακτήθηκε. Στις 7/4/2022 στις 10:57 ΠΜ, Gogotsa είπε Εκτος και αν εσαι κανας παιδεραστης και πρεπει να επιμεινεις στη γνωμη σου............. Απο την επειρια μου μονο απο κατι τετοιους εχω ακουσει τετοια κουλα. Αν το θεμα εμπλεκει κωδικους πυροδοτησης πυρηνικων οπλων δε θα σου πουν ποτε τπτ. Αν εμπεριεχει ομως σεξουαλικα παντα ακου αυτο που ειπε ο ts. gogotsa, δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις εσυ, αλλά αυτό για την παιδεραστία το ξεπερνάω...
snbblp Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, Rainbowboy είπε Eυχαριστώ για τις απαντήσεις, όμως από αυτά που γράφεις εσύ και οι υπόλοιποι καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά αυτό που μου λες είναι ότι: ναι θα τα δω για να επιβεβαιώσω ότι ανακτήθηκαν σωστά όμως μπορείς να με εμπιστευτείς γιατί είμαι πολύ καλός, έχω επενδύσει πολλά και στην τελική δεν με ενδιαφέρει και τι έχεις χωρίς να ξέρεις τι έχω (και δεν μίλησα για φωτογραφίες εγώ, μπορεί να έχω bitcoin που αξίζουν 10 εκατομμυρια). Και απο τα συνφραζόμενα καταλαβαίνω ότι όχι μόνο θα τα δεις αλλά πρέπει να τα δεις και όλα φάκελο προς φάκελο για να είσαι σε θέση να μου πεις τι ανακτήθηκε σωστά και τι όχι. Προφανώς και θα πάω σε κάποιον που μου λέει ότι ξέρεις, έχω ήδη ενδιαφερθεί για τις ανησυχίες σου και αγόρασα εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο τσεκάρει αυτόματα τα αρχεία και δεν χρειάζεται να τα δει κανένας και θα σου πω και ακριβώς τι ποσοστό ανακτήθηκε. gogotsa, δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις εσυ, αλλά αυτό για την παιδεραστία το ξεπερνάω... Πάμε πάλι: 1. Δεν μας ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, οι εργασίες σου, οι κωδικοί σου, τα τρελομύρια που μπορεί να έχεις. Εμείς ανάκτηση κάνουμε, ανάκτηση χρεώνουμε, ανάκτηση πληρωνόμαστε. Μόνο. 2. Η ανάκτηση δεν βλέπει δομή filesystem (φάκελοι, αρχεία, εναλλακτικά streams κλπ.), βλέπει clusters, sectors, bits, headers, disk head map. 3. Ναι, αν θέλει ο τεχνικός μπορεί να δει τα αρχεία σου όταν έχουν πλέον ανακτηθεί. Αλλά nobody gives a flying f*** for them! Ούτε είναι επαγγελματικό, ούτε είναι συμφέρον ως προς την διαχείριση του χρόνου μας. Και τελοσπάντων είναι αντίθετο με την ηθική μας αντίληψη. 4. Ναι, υπάρχει αντίγραφο του δίσκου σου σε server μας, κρυπτογραφημένο σε ελεγχόμενης πρόσβασης χώρο, και θα υπάρχει για 15 μέρες μετά την ανάκτηση για την περίπτωση που διαπράξει παπάρα ο πελάτης, ώστε να μην ξανακάνουμε τη δουλειά, δεσμεύοντας και το μηχάνημα για μέρες. Μετά διαγράφεται. Η προσωρινή αποθήκευση/φιλοξενία δεν χρεώνεται. 5. Το ποσοστό ανάκτησης δεν αφορά τα αρχεία - σιγά μη κάτσουμε να τσεκάρουμε ένα προς ένα - αλλά τον αριθμό των διάσπαρτων (ή συνεχόμενων) τομέων που ανακτήθηκαν και συνδέθηκαν με επιτυχία. Αυτά δεν τα μετράμε, τα βγάζει το μηχάνημα. 6. Υπογράφουμε συμφωνητικό εμπιστευτικότητας. Αν παραβιαστεί, πέρα από το ποινικό μέρος, το μαγαζί κλείνει. 7. Φτιάξ' το μόνος σου, και μη μας ζαλίζεις με προσβολές και ασχετοσύνη. Προφανώς δεν έχεις δώσει ποτέ και πουθενά κάποιο μέσο για ανάκτηση δεδομένων. 8. Εννιά δεν έχει.- 2
triplex1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 30 λεπτά πριν, Rainbowboy είπε Eυχαριστώ για τις απαντήσεις, όμως από αυτά που γράφεις εσύ και οι υπόλοιποι καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά αυτό που μου λες είναι ότι: ναι θα τα δω για να επιβεβαιώσω ότι ανακτήθηκαν σωστά όμως μπορείς να με εμπιστευτείς γιατί είμαι πολύ καλός, έχω επενδύσει πολλά και στην τελική δεν με ενδιαφέρει και τι έχεις χωρίς να ξέρεις τι έχω (και δεν μίλησα για φωτογραφίες εγώ, μπορεί να έχω bitcoin που αξίζουν 10 εκατομμυρια). Και απο τα συνφραζόμενα καταλαβαίνω ότι όχι μόνο θα τα δεις αλλά πρέπει να τα δεις και όλα φάκελο προς φάκελο για να είσαι σε θέση να μου πεις τι ανακτήθηκε σωστά και τι όχι. Προφανώς και θα πάω σε κάποιον που μου λέει ότι ξέρεις, έχω ήδη ενδιαφερθεί για τις ανησυχίες σου και αγόρασα εξειδικευμένο λογισμικό το οποίο τσεκάρει αυτόματα τα αρχεία και δεν χρειάζεται να τα δει κανένας και θα σου πω και ακριβώς τι ποσοστό ανακτήθηκε. gogotsa, δεν ξέρω τι εμπειρίες έχεις εσυ, αλλά αυτό για την παιδεραστία το ξεπερνάω... ποιος ειναι ο δισκος σου φιλε?
pirmen56 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Δημοσ. 10 Απριλίου 2022 Γενικό συμπέρασμα. Ναι μπορεί να δουν τα αρχεία σου. Και όχι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της επισκευής. Και όχι απαραίτητα ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αλλά κάποιος κακόβουλος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος που μπορεί να δώσει πληροφορίες σε τρίτο, αν πρόκειται για-σοβαρό-οικονομικό ζήτημα. Το ερώτημα είναι γιατί τόσο σημαντικά αρχεία δεν βρίσκονται σε πολλαπλά backups και μάλιστα κρυπτογραφημένα. 2
Rainbowboy Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 23 ώρες πριν, snbblp είπε Πάμε πάλι: 1. Δεν μας ενδιαφέρουν οι φωτογραφίες, οι εργασίες σου, οι κωδικοί σου, τα τρελομύρια που μπορεί να έχεις. Εμείς ανάκτηση κάνουμε, ανάκτηση χρεώνουμε, ανάκτηση πληρωνόμαστε. Μόνο. 2. Η ανάκτηση δεν βλέπει δομή filesystem (φάκελοι, αρχεία, εναλλακτικά streams κλπ.), βλέπει clusters, sectors, bits, headers, disk head map. 3. Ναι, αν θέλει ο τεχνικός μπορεί να δει τα αρχεία σου όταν έχουν πλέον ανακτηθεί. Αλλά nobody gives a flying f*** for them! Ούτε είναι επαγγελματικό, ούτε είναι συμφέρον ως προς την διαχείριση του χρόνου μας. Και τελοσπάντων είναι αντίθετο με την ηθική μας αντίληψη. 4. Ναι, υπάρχει αντίγραφο του δίσκου σου σε server μας, κρυπτογραφημένο σε ελεγχόμενης πρόσβασης χώρο, και θα υπάρχει για 15 μέρες μετά την ανάκτηση για την περίπτωση που διαπράξει παπάρα ο πελάτης, ώστε να μην ξανακάνουμε τη δουλειά, δεσμεύοντας και το μηχάνημα για μέρες. Μετά διαγράφεται. Η προσωρινή αποθήκευση/φιλοξενία δεν χρεώνεται. 5. Το ποσοστό ανάκτησης δεν αφορά τα αρχεία - σιγά μη κάτσουμε να τσεκάρουμε ένα προς ένα - αλλά τον αριθμό των διάσπαρτων (ή συνεχόμενων) τομέων που ανακτήθηκαν και συνδέθηκαν με επιτυχία. Αυτά δεν τα μετράμε, τα βγάζει το μηχάνημα. 6. Υπογράφουμε συμφωνητικό εμπιστευτικότητας. Αν παραβιαστεί, πέρα από το ποινικό μέρος, το μαγαζί κλείνει. 7. Φτιάξ' το μόνος σου, και μη μας ζαλίζεις με προσβολές και ασχετοσύνη. Προφανώς δεν έχεις δώσει ποτέ και πουθενά κάποιο μέσο για ανάκτηση δεδομένων. 8. Εννιά δεν έχει.- Να'σαι καλα ρε φίλε! Μου θυμισες τον Τσάκωνα και γέλασα λιγάκι, "κλασσική περίπτωση βλάβης". Τεσπα. Βρήκα άκρη ευτυχώς... 1
Gogotsa Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δημοσ. 11 Απριλίου 2022 Δεν υπηρχε περιπτωση να μη βρεις ακρη. Τα αρχεια θα στα δουνε παντως...........
Rainbowboy Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 15 ώρες πριν, Gogotsa είπε Δεν υπηρχε περιπτωση να μη βρεις ακρη. Τα αρχεια θα στα δουνε παντως........... Φίλε σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, όμως αυτά που έγραψε ο τεχνικός παραπάνω με το δικό του τρόπο, πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Όταν είναι επαγγελματίες, ούτε έχουν χρόνο ούτε όρεξη να σκαλίζουν τα αρχεία των πελατών. Εφόσον λοιπόν έχουν λογισμικό ελέγχου όπως αυτό στο cs-recovery.gr πραγματικά πρέπει να είναι πολύ περίεργος και αργόσχολος ο τεχνικός για να κάτσει να ασχοληθεί.
*Kopanos* Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Ts καμία ερασιτεχνική ταινιουλα έχεις μέσα και φοβάσαι μην την χαζέψουν οι τεχνικοί;;; 1
SabotazNic Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 10/4/2022 στις 1:21 ΜΜ, Rainbowboy είπε μπορεί να έχω bitcoin που αξίζουν 10 εκατομμυρια Αμα ειχες btc 10 εκ, θα ειχες παρει 1 hardware wallet, και κανα 2-3 hardware authenticators για να εχεις backup. aka, στα crypto δεν υπαρχει recovery με αυτην την εννοια. Η συσκευη που τα αποθηκευεις ειναι ηδη encrypted. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2022 από SabotazNic
RTW4ever Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 6 ώρες πριν, *Kopanos* είπε Ts καμία ερασιτεχνική ταινιουλα έχεις μέσα και φοβάσαι μην την χαζέψουν οι τεχνικοί;;; Αυτό πιστεύω κι εγώ, αν κρίνω από το username rainbow-boy... 1 1
Gogotsa Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 20 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Αυτό πιστεύω κι εγώ, αν κρίνω από το username rainbow-boy... Kαι εγω αυτο ειδα και εκλαιγα...... καθαρα αντρικα πραγματα........... 2 1
peravrexei Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Και εγώ πριν από καιρό αντιμετώπισα ένα παρόμοιο πρόβλημα και χρήστες από το φόρουμ ευγενικά και ας είναι καλά προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν αλλά δυστυχώς η ανάκτηση δεν έγινε ποτέ μια και δεν είχα κόλλημα μην τυχών και δουν τι είχα μέσα και επειδή φοβήθηκα μην με << δαγκώσουν>> οι εδώ εταιρίες ανάκτησης δεδομένων πήρα την γενναία απόφαση να απευθυνθώ στην ίδια την εταιρεία κατασκευής Seagate. μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, βρήκα άκρια, ο δίσκος κατέληξε Ολλανδία τσάμπα δεν πλήρωσα τίποτα , και στο πήγαινε και στο έλα έγινε η ανάκτηση , σχεδόν τα πάντα, 95% και μπήκαν όλα σε ένα ολοκαίνουργιο σκληρό 1,5 τεραμπάιτ της ίδιας μάρκας δοκίμασε το , μέχρι να τον πάρω στα χέρια μου υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος ήξερε ελληνικά με πήρα τρεις φορές τηλέφωνο να δει αν το παρέλαβα και αν κατάφερα να τον ξεκλειδώσω γιατί τον είχανε κλειδωμένο .......αυτό δοκίμασε να τον στείλεις στην εταιρεία 1
Τέρης Α. Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, peravrexei είπε να απευθυνθώ στην ίδια την εταιρεία κατασκευής Seagate Έχουν τέτοια υπηρεσία; Πως επικοινωνεί/ ανοίγει ticket κάποιος μαζί τους;
peravrexei Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 Δημοσ. 12 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Έχουν τέτοια υπηρεσία; Πως επικοινωνεί/ ανοίγει ticket κάποιος μαζί τους; Ακριβώς ,επικοινωνείς σου δημιουργούν τίκετ , στέλνεις το πακέτο, ελέγχεις με κωδικούς που σου δίνουν όλη την διαδικασία κλπ κλπ . Θυμάσαι την περίπτωση; με είχες βοηθήσει τότε για την ανάκτηση με αλλαγή καρτας και chip Επεξ/σία 13 Απριλίου 2022 από peravrexei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα