Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω ξαναγράψει εδώ αλλά χρειάζομαι συμβουλή.

Χάλασε ο εξωτερικός μου σκληρός δίσκος που είχα μέσα όλο το υλικό της δουλειάς μου αλλά και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ξέρω ότι το κόστος ανάκτησης δεν θα είναι μικρό και ότι υπάρχουν αρκετές εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό που μπορούν να κάνουν τη δουλειά αλλά θέλω να επιλέξω με κριτήριο την προστασία των προσωπικών μου δεδομένων. Υπάρχει κάποια εταιρία που να δίνει λύση σε αυτό το θέμα; Είναι δυνατόν να τα ανακτήσει κάποιος τεχνικός χωρίς να τα δει καθόλου;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν υπάρχει σοβαρός τεχνικός στο χώρο που να ενδιαφέρεται για το τι έχει μέσα ο δίσκος σου. Αλλη είναι η δουλειά που κάνουμε.

Μην τα πεις λοιπόν αυτά πουθενά, γιατί αν τους προσβάλλεις έτσι, θα σου τον δώσουν να τον κάνεις καπέλο. Εγώ αυτό θα έκανα, ανταποδίδοντας και την προσβολή με ένα "μην κρίνετε εξ ιδίων, δεν είμαστε το ίδιο, κύριε".

• Like 7
  • Confused 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκτος και αν εσαι κανας παιδεραστης και πρεπει να επιμεινεις στη γνωμη σου............. Απο την επειρια μου μονο απο κατι τετοιους εχω ακουσει τετοια κουλα.

Αν το θεμα εμπλεκει κωδικους πυροδοτησης πυρηνικων οπλων δε θα σου πουν ποτε τπτ. Αν εμπεριεχει ομως σεξουαλικα παντα ακου αυτο που ειπε ο ts.

Επεξ/σία από Gogotsa
  • Confused 3
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι θέλεις. Και να ήθελες να τα δει, κανένας μας δεν ενδιαφέρεται να το κάνει.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, snbblp είπε

Μην τα πεις λοιπόν αυτά πουθενά, γιατί αν τους προσβάλλεις έτσι, θα σου τον δώσουν να τον κάνεις καπέλο. Εγώ αυτό θα έκανα, ανταποδίδοντας και την προσβολή με ένα "μην κρίνετε εξ ιδίων, δεν είμαστε το ίδιο, κύριε".

Είναι σοβαρός τρόπος αυτό να αντιμετωπίσεις τις αμφιβολίες και τις φοβίες του πελάτη? σοβαρά τώρα? ευτυχώς που δεν θα έχω ποτέ την ανάγκη σου...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nkarama είπε

Είναι σοβαρός τρόπος αυτό να αντιμετωπίσεις τις αμφιβολίες και τις φοβίες του πελάτη? σοβαρά τώρα? ευτυχώς που δεν θα έχω ποτέ την ανάγκη σου...

Ευτυχώς γιατί θα είχα φόρτο εργασίας και δεν θα μπορούσα να αναλάβω. Δεν παρακαλάμε.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nkarama είπε

well, δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι ο αλλος εχει και αλλες δουλειες (πχ και αλλους σκληρους για recover), και οτι δεν θα χασει την ωρα του βλεποντας 1-1 τα αρχεια. Ουτε και στον ελευθερο του χρονο.

@Rainbowboy δοκιμασε το recuva

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Rainbowboy είπε

Ρε παιδια, ηρεμηστε... τι ειπα? Ειναι κακο να μην θελω να δει τα αρχεια μου ο καθενας? Τωρα σοβαρα?

Δεν γίνεται να μην τα δει έστω και λίγο. Ο μόνος τρόπος είναι να του δέσεις τα μάτια και να κάθεσαι δίπλα του να εξηγείς τι βλέπεις στην οθόνη...

Δεν θα κάτσει να τα ανοίξει αλλά τα ονόματα των αρχείων και τυχών thumbnails θα τα δει έστω και ελάχιστα. Οπότε, καλά θα κάνεις,να  μην έχεις την ίδια λογική που σε έφερε σε αυτή τι θέση.

Σοβαρά τώρα? Είχες αρχεία που δεν ήθελες να χάσεις μόνο σε ένα δίσκο? 

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.

Παιδιά πραγματικά εκπλήσσομαι από τις απαντήσεις σας. Η ανησυχία που εξέφρασε ο χρήστης παραπάνω είναι η συνηθέστερη που ακούμε στο εργαστήριο από πελάτες που μας φέρνουν δίσκο για ανάκτηση και ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους τους οποίους δεν ψάχνουμε ούτε αμφισβητούμε ποτέ. Εδώ μέχρι και εγκληματία τον βγάλατε τον άνθρωπο ενώ οι ερωτήσεις περιέργειας σχετικά με το τι αρχεία έχει και ανησυχεί αποδεικνύουν ότι πράγματι υπάρχουν λόγοι να ανησυχεί για την περιέργεια των τεχνικών. 

Αυτό που λέει ο χρήστης   atheatos είναι κατά βάση σωστό όμως δεν ισχύει απόλυτα. Εμείς το 2013 υλοποιήσαμε ερευνητικό έργο στο αντικείμενο της ανάκτησης δεδομένων και στα πλαίσια του έργου κυκλοφορήσαμε ερωτηματολόγιο στους πελάτες από το οποίο διαπιστώσαμε ότι η ανησυχία του παραπάνω χρήστη ήταν ο τρίτος σοβαρότερος λόγος που δεν προχωρούν οι πελάτες σε διαδικασία ανάκτησης μετά το υψηλό κόστος και τη σημαντικότητα των αρχείων. 

Για το λόγο αυτό εδώ και 8 χρόνια περίπου δημιουργήσαμε και χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα FileChecker by CS το οποίο ελέγχει αυτόματα την ακεραιότητα των ανακτημένων αρχείων, διαχωρίζει τα αλλοιωμένα και δίνει ακριβές ποσοστό επιτυχούς ανάκτησης. Έτσι μπορούμε να πούμε στον πελάτη τι ποσοστό ακριβώς ανακτήσαμε χωρίς να χάνουμε χρόνο ελέγχοντας τι πήραμε αλλά και διασφαλίζοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει αυτό για το οποίο ανησυχεί ο πελάτης. 

https://cs-recovery.gr/products/filechecker 

Οπότε στο ερώτημα του φίλου παραπάνω ναι υπάρχει τρόπος να γίνει ανάκτηση χωρίς να δει κανένας τα αρχεία σου αρκεί να χρησιμοποιεί λογισμικό σαν αυτό. Και δεν λέω έλα σε εμάς να στα ανακτήσουμε. Όποιος συνάδελφος θέλει μπορεί να κατεβάσει την πλήρη έκδοση δωρεάν για ένα μήνα και αν του αρέσει την αγοράζει. Όταν το σχεδιάσαμε δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. 

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.

Παράδοση με υπογραφή συμφωνητικού εμπιστευτικότητας, εργασία σε χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση, επένδυση δεκάδων χιλιάδων σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, αποθήκευση ανακτημένου σε server με κρυπτογράφηση, προσωπικό με υψηλού επιπέδου τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, καθαρός θάλαμος μεγέθους δωματίου...
Κι έρχεται ο άλλος και νομίζει πως είναι σε μπακάλικο και πως ενδιαφέρεσαι να δεις τις φωτογραφίες του...

Σόρυ ρε φίλε, δεν θα μπορέσω...

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, snbblp είπε

Παράδοση με υπογραφή συμφωνητικού εμπιστευτικότητας, εργασία σε χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση, επένδυση δεκάδων χιλιάδων σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά, αποθήκευση ανακτημένου σε server με κρυπτογράφηση, προσωπικό με υψηλού επιπέδου τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, καθαρός θάλαμος μεγέθους δωματίου...
Κι έρχεται ο άλλος και νομίζει πως είναι σε μπακάλικο και πως ενδιαφέρεσαι να δεις τις φωτογραφίες του...

Σόρυ ρε φίλε, δεν θα μπορέσω...

Καλά σε λίγο καιρό θα παρακαλάς εσύ... με αυτή την συμπεριφορά.... 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
Στις 8/4/2022 στις 7:41 ΜΜ, nkarama είπε

Καλά σε λίγο καιρό θα παρακαλάς εσύ...

Ό, τι ήταν να κάνει το έκανε. Πλέον έχει αποσυρθεί.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
4 ώρες πριν, nkarama είπε

Καλά σε λίγο καιρό θα παρακαλάς εσύ... με αυτή την συμπεριφορά.... 

Και για σένα, ειδικές τιμές:
20% ακριβότερα. Επίσης στο τέλος της σειράς προτεραιότητας.
🤣

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...