Προς το περιεχόμενο

365shop.gr

Alexper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις κάνει αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής στην τράπεζα σου για συναλλαγή μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας VISA/MASTERCARD γιατί απλά έπεσες σε κατάστημα απατεώνα και ποτέ δεν σου έδωσε το προιόν που αγόρασες

Η οποιαδήποτε τράπεζα που εκδίδει χρεωστικές/πιστωτικές ακόμα και προπληρωμένες κάρτες με το σήμα VISA/MASTERCARD είναι υποχρεωμένη να σου επιστρέψει τα λεφτά. 

Αν δεν το κάνει απευθύνεσαι στον τραπεζικό διαμεσολαβητή και στην τράπεζα της ελλάδος όπως και στους διεθνείς οργανισμούς με το σήμα VISA/MASTERCARD και απλά της κόβουν τον κώλο.

Επεξ/σία από ikorolis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

10 ώρες πριν, Kostasallinone είπε

Όλοι μιλάνε για skroutz και shopflix.

Το δε bestprice θα είναι κάπως έτσι.

Ας το ξαναδιατυπώσω αυτού του είδους τα μαγαζιά καλό θα είναι να βάζουν κάποιους όρους και κανόνες. ;)

12 ώρες πριν, ikorolis είπε

Αν έχεις κάνει αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής στην τράπεζα σου για συναλλαγή μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας VISA/MASTERCARD γιατί απλά έπεσες σε κατάστημα απατεώνα και ποτέ δεν σου έδωσε το προιόν που αγόρασες

Η οποιαδήποτε τράπεζα που εκδίδει χρεωστικές/πιστωτικές ακόμα και προπληρωμένες κάρτες με το σήμα VISA/MASTERCARD είναι υποχρεωμένη να σου επιστρέψει τα λεφτά. 

Αν δεν το κάνει απευθύνεσαι στον τραπεζικό διαμεσολαβητή και στην τράπεζα της ελλάδος όπως και στους διεθνείς οργανισμούς με το σήμα VISA/MASTERCARD και απλά της κόβουν τον κώλο.

Έτσι και αλλιώς εμπλέκεται το scheme (mastercard,visa) στην διαδικασία. Γενικά το chargeback παίρνει τόσο καιρό γιατί είναι μεγάλη διαδικασία που εμπλέκονται αρκετά διαφορετικά μέρη. 

A Step-By-Step Guide to the Chargeback Process in 2022 εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για διάβασμα για  όποιον θέλει να ξέρει πιο αναλυτικά. Υπάρχει και το guide της Mastercard αλλά είναι και 600 σελίδες 🥲

Δεν χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες απλά να γνωρίζετε ότι δικαιολογία και να πει ο υπάλληλος - προιστάμενος - διευθυντής της τράπεζας σας δεν ισχύει από την στιγμή που έχετε κάνει αίτηση αμφισβήτησης συναλλαγής που έγινε με χρεωστική/πιστωτική/προπληρωμένη κάρτα VISA/MASTERCARD στην τράπεζα σας αυτή ως χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εκδίδει χρεωστικές/πιστωτικές/προπληρωμένες κάρτες VISA/MASTERCARD είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει το αίτημα σας για επιστροφή των χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό σε περίπτωση που εξακολουθεί να αρνείται τότε κάνετε καταγγελία στον διατραπεζικό μεσολαβητή - τράπεζα της ελλάδος - διεθνείς οργανισμούς VISA/MASTERCARD.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε μαγκες πραγματικα κριμα για οτι παθατε αλλα τοσα χρονια ψωνιζω απο το ιντερνετ δεν θυμαμαι μια φορα να εχω φαει πιστολι για εναν βασικο λογο και αυτο γιατι καποιος θα ελεγε οτι εχω μεινει στο παρελθον στον τροπο που πληρωνω και παραλαμβανω τα πραγματα που αγοραζω.

Το σκρουτζ το χρησιμοποιω σαν εργαλειο για να βρω την καλυτερη τιμη και διαθεσιμοτητα και επειτα παιρνω τηλεφωνο το αντιστοιχο καταστημα να δω αν το εχουν να παω να το παρω επι τοπου ή κανω παραγγελια στην σελιδα του καταστηματος και παντοτε διαλεγω πληρωμη κατα την παραλαβη του προιοντος απο το καταστημα, σε περιπτωση που δεν το κανουν και θελουν προκαταβολη ολο ή μερος του ποσου απλα το προσπερναω σαν καταστημα.

Παντοτε διαλεγω φυσικη παρουσια+διαθεσιμοτητα και πληρωμη επι τοπου και οταν δεν εχω αυτην την επιλογη πληρωνω παντα με καρτα/paypal αλλα τουλαχιστον ετσι ειμαι καλυμμενος σε περιπτωση στραβης αν και σε αυτην την περιπτωση μπλεκεις με αμφισβητησεις μεχρι να παρεις τα λεφτα σου πισω αλλα τουλαχιστον δεν σε πιστολιαζουν.

Με λιγα λογια προτεινω την φυσικη παρουσια ωστε να μπορεις ομορφα ωραια να ριξεις 2-3 φαπες αν σου κανουν μαλακια. :P :lol:

Επεξ/σία από icenex

32 λεπτά πριν, icenex είπε

Ρε μαγκες πραγματικα κριμα για οτι παθατε αλλα τοσα χρονια ψωνιζω απο το ιντερνετ δεν θυμαμαι μια φορα να εχω φαει πιστολι για εναν βασικο λογο και αυτο γιατι καποιος θα ελεγε οτι εχω μεινει στο παρελθον στον τροπο που πληρωνω και παραλαμβανω τα πραγματα που αγοραζω.

Το σκρουτζ το χρησιμοποιω σαν εργαλειο για να βρω την καλυτερη τιμη και διαθεσιμοτητα και επειτα παιρνω τηλεφωνο το αντιστοιχο καταστημα να δω αν το εχουν να παω να το παρω επι τοπου ή κανω παραγγελια στην σελιδα του καταστηματος και παντοτε διαλεγω πληρωμη κατα την παραλαβη του προιοντος απο το καταστημα, σε περιπτωση που δεν το κανουν και θελουν προκαταβολη ολο ή μερος του ποσου απλα το προσπερναω σαν καταστημα.

Παντοτε διαλεγω φυσικη παρουσια+διαθεσιμοτητα και πληρωμη επι τοπου και οταν δεν εχω αυτην την επιλογη πληρωνω παντα με καρτα/paypal αλλα τουλαχιστον ετσι ειμαι καλυμμενος σε περιπτωση στραβης αν και σε αυτην την περιπτωση μπλεκεις με αμφισβητησεις μεχρι να παρεις τα λεφτα σου πισω αλλα τουλαχιστον δεν σε πιστολιαζουν.

Με λιγα λογια προτεινω την φυσικη παρουσια ωστε να μπορεις ομορφα ωραια να ριξεις 2-3 φαπες αν σου κανουν μαλακια. :P :lol:

Ο άλλος μπορεί να μην είναι Αθήνα. Δηλαδή τι, να κλείσει αεροπορικά εισιτήρια για να παραλάβει ένα προϊόν με πληρωμή κατά την παραλαβή? 

Αλλά ακόμα και Αθήνα να είσαι με τις αυξήσεις στα καύσιμα δεν λέει η παραλαβή από το κατάστημα, συν ότι χάνεις και το δικαίωμα της υπαναχώρησης. Τώρα, εάν είναι κάτι επείγον σαφώς και θα πας να το αγοράζεις από το φυσικό κατάστημα.

Με κάρτα και όλα μια χαρά. Είπαμε δεν πέφτεις και τόσο συχνά θύμα. 

• Like 1

25 λεπτά πριν, icenex είπε

Αντιστοιχα κανω και εγω πολλα χρονια,και ειναι η πρωτη φορα που την παθαινω ετσι.Διαλεγω καταστηματα με 2+ χρονια λειτουργιας,κριτικες,πληρωμη μεσω καρτας. Η φυσικη παρουσια ως τωρα, δεν ταιριαζε πουθενα!Η θα μου ηταν στα 200 χιλιομετρα (θεσσαλονικη) ή στα 300+ (αθηνα). Αρα ξεκοπτεται αυτη η μεθοδος.Εμελλε να συμβει λοιπον και αυτο. Δυστυχως, με παει παρα πισω η αμφισβητηση ,καθως ειναι χρονοβορα.

Οσον αφορα τη διαθεσιμοτητα, εδω ειναι και το καλο. Μεσω τριων ατομων, ρωτησα αν ειναι 1) διαθεσιμο 2) καινουριο ή refurbished. Οι απαντησεις,καινουριο, και μεγιστος χρονος οι 10 μερες. Σκεφτομαι οκ, macbook με παραπανω στοιχεια απο το αρχικο θα θελει παραγγελια (ολα το ειχαν 4 μερες+).

Που πλεον καταλαβα πως την πατησα; Στο οτι λιγες μερες μετα,τα ειχαν βαλει στο 365 ολα 1-3 μερες!Εκει αρχισα τα επαναλαμβανομενα τηλεφωνα,να βρισω, καθως εγω περιμενα ηδη 3 βδομαδες. Και εκει πλεον ηταν που δεν σηκωναν τηλ.

Καταληγω δηλαδη πως ο απατεωνας θα στα κανει ολα ιδεατα και βολικα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/4/2022 στις 1:51 ΜΜ, SabotazNic είπε

Όπως γυρίσατε όλοι πλάτες στο efood. 

To efood αναδιπλώθηκε αμεσα και πηρε πισω οτι σχεδιαζε φυσικα μετα απο την πιεση του κοσμου.Τι σχεση εχει με το σκρουτζ το οποιο εκτός απο ανακοινωσεις με παχια λογια και καποια λεφτα που αναγκαστηκε να δωσει κατω απο την πιεση του κοσμου,επι της ουσιας δεν πηρε κανενα μετρο.Και το γεγονος οτι εχει φτιαξει ενα ωραιο κειμενο αποποίησης ευθηνων το οποιο αποδέχεται ο χρηστης αυτοματα με την χρηση δεν σημαίνει οτι αμα το πανε στα δικαστηρια θα την βγαλει καθαρη. Το μοντελο φιλοξενω περνω λεφτα αλλα δεν εχω καμια ευθηνη για το τι κανει αυτός που φιλοξενω γνωρίζεις οτι εχει καταδικαστει πολλάκις.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι οτι δεν εχουν ολοι ενα καταστημα κοντα τους.Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα και η θεσσαλονικη.Ακομα και εγω που ειμαι αθηνα μπορει να χρειαστει να κανω 70 χλμ για να παραλαβω κατι αυτοπροσώπως καθώς δεν εχουν ολα τα μαγαζια φυσικη παρουσια.

3 λεπτά πριν, icenex είπε

Απλά είμαι χρόνια στην πιάτσα του ιντερνετ κ έχω δει κ ακούσει πολλά που πλέον για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου κάνω αυτό που εγραψα. Πουθενά δεν έγραψα ότι είναι χαζός οποίος την πάτησε ισα ίσα έγραψα κάποιους τρόπους να μην την ξαναπατήσει κάποιος.Δεν χρειαζεται να είσαι εριστικός κ επιθετικός με τα μέλη έχω δει κ άλλα σχόλια σου σε βλέπω να φεύγεις νύχτα από το φόρουμ γιατί δεν σου φταίνε τα μέλη για ότι έπαθες κ πόσο μάλλον μέλη που δεν είπαν κάτι κακό.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1

Όσο για κάποιον που μου ανέφερε ότι αν είσαι επαρχια,εννοείτε ότι δεν είναι εφικτό να έχεις φυσική παρουσία σε όλα τα καταστηματα εκεί έσχατη λύση είναι κάρτα η paypal.Αλλα κ έτσι προσωπικά στηρίζω τα μαγαζια της γειτονιάς μου, απλά στην περίπτωσή μου δίπλα στο σπίτι μου είναι το msystems.Αμα δω για παράδειγμα σε κάτι που θέλω μικρή διαφορά τιμής το παίρνω από msystems και ας υπάρχει κάπου κ 20 ευρώ λιγότερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβαίνεις λοιπον οτι το θεμα δεν ειναι απλο ουτε εσυ έχεις την μαγικη λυση .Οποτε θελει προσοχη οχι μονο  στο τι λεμε αλλα και πως το λεμε.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Καταλαβαίνεις λοιπον οτι το θεμα δεν ειναι απλο ουτε εσυ έχεις την μαγικη λυση .Οποτε θελει προσοχη οχι μονο  στο τι λεμε αλλα και πως το λεμε.

Και ομως ειναι πολυ απλο, οποιος ξερει απο αγορες online δεν επιλεγει ποτε καταθεση αλλα εναν απο τους τροπους που αναφερα και εγω καθως και ποσοι αλλοι σε προηγουμενα σχολια, αυτο το κανεις για να ειναι καλυμενος σε περιπτωση απατης στραβης οπως θες πες το.

Δεν ειπα οτι εχω καποιον μαγικη λυση απλα ποσταρα καθαρα την δικη μου εμπειρια και πως απεφυγα πιστολιες τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο που ειναι καθαρα αποτελεσμα οτι ειμαι καχυποπτος και προσεκτικος με τον ιντερνετικο χωρο καθως δεν τον πηρα ποτε αψηφιστα και ανωριμα. Επισης δεν εκανα κινησεις και ειδικα αγορες χωρις να εχω κανει την απαραιτητη ερευνα και ουτε ντραπηκα να ρωτησω καποιον για να μαθω και ποσο μαλλον να αμελησω η να μην θελησω να μαθω.

Οταν δεν γνωριζεις κατι ρωτας,ψαχνεις μαθαινεις για να μην την παθεις.Το πρωτο πραγμα που εμαθα για τα εμβασματα/μεταφορες ειναι οτι απαξ και ολοκληρωθουν παει πεταξε το πουλακι.

Επεξ/σία από icenex

Παθων εδω με παρομοιο περιστατικο πριν 2 χρονια (mobilpoint). Ειχα κανει αγορα λαπτοπ 700ε με πιστωτικη καρτα εκανα αμφισβηρηση συναλλαγης και τα χρηματα ειχαν μπει 2 εβδομαδες αργοτερα. Οσο περισσοτερες ειναι οι καταγγελιες και οι αμφισβητησεις τοσο πιο γρηγορα θα παρετε τα χρηματα σας πισω. Γενικα η διαδικασια κανει μεχρι 2 μηνες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, icenex είπε

Και ομως ειναι πολυ απλο, οποιος ξερει απο αγορες online δεν επιλεγει ποτε καταθεση αλλα εναν απο τους τροπους που αναφερα και εγω καθως και ποσοι αλλοι σε προηγουμενα σχολια, αυτο το κανεις για να ειναι καλυμενος σε περιπτωση απατης στραβης οπως θες πες το.

Δεν ειπα οτι εχω καποιον μαγικη λυση απλα ποσταρα καθαρα την δικη μου εμπειρια και πως απεφυγα πιστολιες τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο που ειναι καθαρα αποτελεσμα οτι ειμαι καχυποπτος και προσεκτικος με τον ιντερνετικο χωρο καθως δεν τον πηρα ποτε αψηφιστα και ανωριμα. Επισης δεν εκανα κινησεις και ειδικα αγορες χωρις να εχω κανει την απαραιτητη ερευνα και ουτε ντραπηκα να ρωτησω καποιον για να μαθω και ποσο μαλλον να αμελησω η να μην θελησω να μαθω.

Οταν δεν γνωριζεις κατι ρωτας,ψαχνεις μαθαινεις για να μην την παθεις.Το πρωτο πραγμα που εμαθα για τα εμβασματα/μεταφορες ειναι οτι απαξ και ολοκληρωθουν παει πεταξε το πουλακι.

Η δικια σου εμπειρια που εχουμε βαρεθει πλεων να την διαβαζουμε δεν ειναι εφαρμόσιμη στην ανω κολοπετινιτσα .Αρα πλην της προτροπής για αποφυγη της καταθεσης ολα τα υπολοιπα ειναι περιττά.Εγω λοιπον προτεινα να απαγαρευτει η καταθεση απο τον σκρυτζ ως αποδεκτη μεθοδος πληρωμης ,εσυ συμφωνεις με αυτο.

Επεξ/σία από SPY_oo7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...