Προς το περιεχόμενο

365shop.gr

Alexper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 λεπτά πριν, ikorolis είπε

άσε τους όρους μήνυση/αγωγή για αυτούς που είναι δικηγόρους/νομικούς

εγώ μιλάω απλά να κινηθείς μέσω δικηγόρου και να πας στα δικαστήρια πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ για να γίνει η μήνυση και δεν ξέρω τι άλλο (άσε την αμοιβή του δικηγόρου και τα έξοδα του δικαστηρίου αν γίνει ποτέ)

κατηγορούμενος απέναντι σου (προσοχή δεν μιλάω για εσένα προσωπικά) ποιος θα είναι το κατάστημα/επιχείρηση-απατεώνας (ΙΚΕ) που έχει κηρύξει πτώχευση και έκλεισε , ο υποφαινόμενος ιδιοκτήτης/διαχειριστής (όπως θέλεις μπορείς να τον πεις) που στην ουσία είναι ο λεγόμενος αχυράνθρωπος/αυτοφωράκιας οποίος δεν έχει κανένα τραπεζικό λογαριασμό ή περιουσιακό στοιχείο άρα δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα ακόμα και φυλακή να καταφέρετε να τον βάλετε που δεν θα συμβεί φυσικά.

Αγαπητέ φίλε

κατά την γνώμη μου όλοι οφείλουν να μάθουν απλά νομικά. Η Δημοκρατία απαιτεί ενημερωμένους πολίτες. Διαφορετικά με τι κριτήρια βλέπουν, κρίνουν, ψηφίζουν κλπ; Η πτώχευση, έλλειψη περιουσίας κλπ αφορά τις αγωγές όπου το αντικείμενο είναι οικονομική διεκδίκηση. Οπως έχω γράψει αρκετές φορές στο forum δεν είμαι αισιόδοξος για την τύχη των αγωγών. Από την άλλη όμως το θέμα της μήνυσης για απάτη ανάλογα με το ύψος της απάτης μπορεί να είναι εύκολα ποινικό και με ποινές κάθειρξης. 

Το κακό με το ποινικό σκέλος είναι ότι απαιτεί να συγκεντρωθούν οι υποθέσεις και να "φτιάξουν" το απαιτούμενο ύψος της απάτης άνω των 120 χιλ. ευρώ. 

Δυστυχώς οι περισσότεροι παθόντες περιορίζονται στην ανόρθωση της οικονομικής ζημιάς και στην περίπτωση αυτή αφού οι τράπεζες θα "φάνε" τις κάρτες και το σκρουτζ θα "φάει" τις καταθέσεις κανείς εκ των παθόντων δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω.

Ετσι οι απατεώνες χωρίς πρόβλημα θα τρώνε και θα πίνουν εις υγείαν της κοινωνίας μας (των κορόιδων) καθώς ΟΛΟΙ μας θα μοιραστούμε την ζημιά από την απάτη.

Συμπέρασμα 1. Δεν βλέπω θετικά την στάση του σκρουτζ και των τραπεζών  που περιορίζεται απλά στην επιστροφή των χρημάτων στα θύματα. Η ευθύνη τους είναι τέτοια που οφείλουν να επιδιώξουν νομικά το θέμα. Γνώμη μου όμως. Η στάση τους αυτή καθορίζεται από εμάς τους ίδιους καθώς βλέπουν ότι το μόνο ενδιαφέρον των απλών πολιτών είναι η άρση της ζημιάς τους και τίποτε άλλο.

Συμπέρασμα 2. Δεν είμαι αισιόδοξος για την πρόοδο μια κοινωνίας (και μιλώ για εμάς τους πολίτες) που κοντόφθαλμα βλέπει μόνο την ατομική ζημιά του σήμερα και επιτρέπει με την στάση της οι απατεώνες να ξεφεύγουν της τιμωρίας άρα να συνεχίζουν αύριο.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

11 λεπτά πριν, Hetfield είπε

Το δυσκολο της υποθεσης ειναι να αποδειξεις οτι η προθεση του ιδιοκτητη απο την εναρξη της επιχειρησης ειναι να εξαπατησει.

Ο ιδιοκτητης μπορει να ισχυριστει οτι απλα επεσε εξω.

Βεβαια, εδω βλεπω στο ΓΕΜΗ οτι το συγκεκριμενο καταστημα ξεκινησε στις 9 Φλεβαρη. 

Αν ήταν μια περίπτωση, ναι μπορεί να δυσκολευόταν ο άλλος να το αποδείξει. Εδώ μιλάμε για εκατοντάδες όμως περιπτώσεις. Επίσης, αν τα χρήματα που καταθέτονταν στους λογαριασμούς, αμέσως γίνονταν ανάληψη, επίσης καταλαβαίνεις ότι δεν γινόταν αυτό για να καλύψει τυχόν εμπόρους που χρωστάει.

• Like 1

Όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός (shopflix) βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, και καταναλωτές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και μικρά μαγαζιά.

Όταν υπάρχει κακός ανταγωνισμός (κομπίνες ΦΠΑ κλπ, ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι-βιτρίνα  συνήθως υπερήλικες/αλλοδαποί/ναρκομανείς) βγαίνουν κερδισμένοι μερικοί επιχειρηματίες-μαγαζάτορες και μερικοί καταναλωτές.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα με τς παθογένειες είναι πρώτα ο κακός ανταγωνισμός και μετά η οικονομία. 

• Super Moderators
2 minutes ago, Platijet said:

Όταν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός (shopflix) βγαίνουν κερδισμένοι όλοι, και καταναλωτές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και μικρά μαγαζιά.

Όταν υπάρχει κακός ανταγωνισμός (κομπίνες ΦΠΑ κλπ, ιδιοκτήτες αχυράνθρωποι-βιτρίνα  συνήθως υπερήλικες/αλλοδαποί/ναρκομανείς) βγαίνουν κερδισμένοι μερικοί επιχειρηματίες-μαγαζάτορες και μερικοί καταναλωτές.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα με τς παθογένειες είναι πρώτα ο κακός ανταγωνισμός και μετά η οικονομία. 

Μέσα στον "υγιή ανταγωνισμό" είναι και οι πληρωμένες στρατιές λογαριασμών με 0 posts στο twitter για να προωθήσουν το hashtag cancel_skroutz? 😛 

• Like 6

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, billdanos είπε

Πως θα καταλάβαινε πως έχει σκοπό να πιστολιάσει αν δεν υπήρχαν αναφορές από τους πελάτες?

Απλό και το έχω γράψει σε προηγούμενο σχόλιο.

Σε κάθε μαγαζί έχει εγκαταστήσει κώδικα που παρακολουθεί και καταγράφει το ΣΥΝΟΛΟ των πωλήσεων του (ακόμη και αυτές που δεν είναι από το skroutz). Το κατάστημα αυτό μέχρι πρότινος ήταν ένα μικρό κατάστημα με τζίρο της τάξης των 2-3 χιλ ευρώ την ημέρα. Ξαφνικά ο τζίρος έγινε 10χ ανέβασε το ύψος των προμηθειών που πλήρωνε στο σκρουτζ από παραγγελίες που λάμβανε και επιπλέον σε δεκάδες βαριά προϊόντα (ύποπτα και από προηγούμενες απάτες) έβγαινε πρώτο στην τιμή. ΟΛΑ αυτά συνιστούν απότομη ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ και με το ιστορικό (ως μάθημα) των προηγούμενων απατεώνων όφειλε να έχει κώδικα ελέγχου που να ανιχνεύει τέτοιες ξαφνικές αλλαγές και να το σταματήσει μέσα σε 1-2 ημέρες. 

Απόδειξη ότι σκρουτζ μπορεί να παράξει τέτοιον κώδικα είναι ότι για όσα θέματα ένιωθε ότι επιδρούσαν στην κερδοφορία του έχει φτιάξει κώδικα που παρακολουθεί δεκάδες KPIs των καταστημάτων (πχ. ποσοστό μη εκτέλεσης παραγγελιών, μέσες ημέρες παράδοσης σε courier, σημαντικές αλλαγές τιμών (πιθανά λάθη καταστήματος). 

Ο λόγος που δεν είχε τέτοιο κώδικα in place δεν είναι ότι δεν μπορούσε ή ότι δεν ήξερε πως λειτουργούν αυτές οι απάτες. Ο λόγος έχει ομολογηθεί από την 1η αντίδρασή του την προηγούμενη εβδομάδα όπου έλεγε ότι το θέμα το λυπεί αλλά δεν το αφορά.

Επεξ/σία από nova_centurion
  • Like 1

17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Μέσα στον "υγιή ανταγωνισμό" είναι και οι πληρωμένες στρατιές λογαριασμών με 0 posts στο twitter για να προωθήσουν το hashtag cancel_skroutz? 😛 

Τώρα σοβαρά πιστεύεις πως ο όμιλος του Βαγγέλα (Πρώτο Θέμα/in.gr/vima.gr/tanea.gr κλπ κλπ) θα έβαζε λογαριασμούς με 0 post να κάνουν spread; Φυσικά και κάνουν προπαγάνδα αλλά για τόσο γατάκια τους έχεις;

Μήπως το έκαναν κάποιοι για να αμυνθούν για να έχουν να λένε "Άτομα με 0 post είναι αυτά που ποστάρουν το hastag" 

Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι, το Skroutz νιώθει για 1η φορά στον σβέρκο του την ανάσα του ανταγωνισμού..... σκέτου ανταγωνισμού και από την στιγμή που ανάγκασαν το Skroutz να πληρώσει για 1η φορά αφού φταίει, τότε ναι, ο ανταγωνισμός είναι υγιής.-

• Like 2

Eπειδή πολλά όμως έχω πει για το σκρουτζ για το οποίο υπάρχουν ευθύνες που έχω αναφέρει θα ήθελα να σχολιάσω λίγο το θέμα shopflix:

α. Η στάση του και η προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης από τα μέσα ιδίων συμφερόντων για εμένα είναι απαράδεκτη.

β. Το σκρουτζ δεν άλλαξε στάση εξ αιτίας του shopflix (που λένε κάποιοι εδώ) αλλά γιατί είδε τις αντιδράσεις όλων μας από την προηγούμενη εβδομάδα για 2-3 ημέρες μέχρι το Σαβ που έβγαλε την ανακοίνωση για κάλυψη των θυμάτων. Τα μέσα του shopflix χαμπάρι ΔΕΝ είχαν πάρει μέχρι το ΣΚ και αυτό φαίνεται ότι οι δημοσιεύσεις έγιναν χτες όταν το θέμα είχε λήξει.

Ως ενεργός πολίτης και ως καταναλωτής λέω ότι το  shopflix για εμένα έδειξε ανήθικη στάση και ως εκ τούτου έπεσε πολύ χαμηλά στην εκτίμηση μου. Με τέτοιες πρακτικές ΔΕΝ θα κερδίσει την αγορά και προβλέπω ότι αν δεν σοβαρευτεί και σκύψει στο να κάνει δουλειά όπως αναντίρρητα έχει κάνει το σκρουτζ ΔΕΝ πρόκειται να μακροημερεύσει.

Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να είμαστε ΑΥΣΤΗΡΟΙ αλλά ΔΙΚΑΙΟΙ προς ΟΛΟΥΣ.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Eπειδή πολλά όμως έχω πει για το σκρουτζ για το οποίο υπάρχουν ευθύνες που έχω αναφέρει θα ήθελα να σχολιάσω λίγο το θέμα shopflix:

β. Το σκρουτζ δεν άλλαξε στάση εξ αιτίας του shopflix (που λένε κάποιοι εδώ) αλλά γιατί είδε τις αντιδράσεις όλων μας από την προηγούμενη εβδομάδα για 2-3 ημέρες μέχρι το Σαβ που έβγαλε την ανακοίνωση για κάλυψη των θυμάτων. Τα μέσα του shopflix χαμπάρι ΔΕΝ είχαν πάρει μέχρι το ΣΚ και αυτό φαίνεται ότι οι δημοσιεύσεις έγιναν χτες όταν το θέμα είχε λήξει.

Στις προ Shopflix περιπτώσεις εξαπάτησης, γιατί δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία;  Και εκεί ο κόσμος είχε ξεσηκωθεί.

Επεξ/σία από Platijet
  • Like 3
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, Platijet είπε

Τώρα σοβαρά πιστεύεις πως ο όμιλος του Βαγγέλα (Πρώτο Θέμα/in.gr/vima.gr/tanea.gr κλπ κλπ) θα έβαζε λογαριασμούς με 0 post να κάνουν spread; Φυσικά και κάνουν προπαγάνδα αλλά για τόσο γατάκια τους έχεις;

Μήπως το έκαναν κάποιοι για να αμυνθούν για να έχουν να λένε "Άτομα με 0 post είναι αυτά που ποστάρουν το hastag" 

Μάλλον δεν κατάλαβες κάτι, το Skroutz νιώθει για 1η φορά στον σβέρκο του την ανάσα του ανταγωνισμού..... σκέτου ανταγωνισμού και από την στιγμή που ανάγκασαν το Skroutz να πληρώσει για 1η φορά αφού φταίει, τότε ναι, ο ανταγωνισμός είναι υγιής.-

Αγαπητέ φίλε

αναφέρεις πράγματα υπερ του shopflix και κατά τη γνώμη μου του δίνεις αξία που ΔΕΝ έχει αποδείξει ακόμη.

1ον. Το ότι έχει επενδύσει ο Μαρινάκης δεν λέει κάτι. Ρώτα καλύτερα πόσα έχει επενδύσει (ως καθαρό ποσό, όχι ως διαφήμιση στα μέσα του). Ισως εκπλαγείς αρνητικά από το ποσό.

2ον. Το μοντέλο του shopflix ΔΕΝ φέρνει κάτι διαφορετικό στην αγορά. Είναι ένα υποδεέστερο μοντέλο του Public καθώς τα αφεντικά του shopflix είναι άτομα που έχουν πορεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και όλοι ξέρουμε πόσο αποτυχημένο μοντέλο ήταν.

3ον. Ενα πράγμα που έχω μάθει στην επαγγελματική μου ζωή είναι ότι ΔΥΣΚΟΛΑ αλλάζει συνήθειες ο καταναλωτής. Σήμερα το skroutz είναι συνώνυμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν θα αλλάξει αυτό επειδή απλά κάνει κάποιες διαφημίσεις ο νέος παίκτης ή επειδή ο Μαρινάκης έχει τον Ολυμπιακό.

• Like 2

51 λεπτά πριν, nova_centurion είπε

Αγαπητέ φίλε

κατά την γνώμη μου όλοι οφείλουν να μάθουν απλά νομικά. Η Δημοκρατία απαιτεί ενημερωμένους πολίτες. Διαφορετικά με τι κριτήρια βλέπουν, κρίνουν, ψηφίζουν κλπ; Η πτώχευση, έλλειψη περιουσίας κλπ αφορά τις αγωγές όπου το αντικείμενο είναι οικονομική διεκδίκηση. Οπως έχω γράψει αρκετές φορές στο forum δεν είμαι αισιόδοξος για την τύχη των αγωγών. Από την άλλη όμως το θέμα της μήνυσης για απάτη ανάλογα με το ύψος της απάτης μπορεί να είναι εύκολα ποινικό και με ποινές κάθειρξης. 

Το κακό με το ποινικό σκέλος είναι ότι απαιτεί να συγκεντρωθούν οι υποθέσεις και να "φτιάξουν" το απαιτούμενο ύψος της απάτης άνω των 120 χιλ. ευρώ. 

Δυστυχώς οι περισσότεροι παθόντες περιορίζονται στην ανόρθωση της οικονομικής ζημιάς και στην περίπτωση αυτή αφού οι τράπεζες θα "φάνε" τις κάρτες και το σκρουτζ θα "φάει" τις καταθέσεις κανείς εκ των παθόντων δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω.

Ετσι οι απατεώνες χωρίς πρόβλημα θα τρώνε και θα πίνουν εις υγείαν της κοινωνίας μας (των κορόιδων) καθώς ΟΛΟΙ μας θα μοιραστούμε την ζημιά από την απάτη.

Συμπέρασμα 1. Δεν βλέπω θετικά την στάση του σκρουτζ και των τραπεζών  που περιορίζεται απλά στην επιστροφή των χρημάτων στα θύματα. Η ευθύνη τους είναι τέτοια που οφείλουν να επιδιώξουν νομικά το θέμα. Γνώμη μου όμως. Η στάση τους αυτή καθορίζεται από εμάς τους ίδιους καθώς βλέπουν ότι το μόνο ενδιαφέρον των απλών πολιτών είναι η άρση της ζημιάς τους και τίποτε άλλο.

Συμπέρασμα 2. Δεν είμαι αισιόδοξος για την πρόοδο μια κοινωνίας (και μιλώ για εμάς τους πολίτες) που κοντόφθαλμα βλέπει μόνο την ατομική ζημιά του σήμερα και επιτρέπει με την στάση της οι απατεώνες να ξεφεύγουν της τιμωρίας άρα να συνεχίζουν αύριο.

άρα σύμφωνα με τα δικά σου λεγόμενα και με την προιστορία των προηγούμενων θεμάτων στην παρούσα δημόσια διαδικτυακή κοινότητα/ιστοσελίδα αλλά και σε άλλες που αφορούν καταστήματα-απατεώνες στα οποία υπάρχουν περιπτώσεις με μεγαλύτερα ποσά όπως και πρόστιμα φυσικά που έχουν δοθεί δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα στα δικαστήρια.

1 λεπτό πριν, nova_centurion είπε

Αγαπητέ φίλε

αναφέρεις πράγματα υπερ του shopflix και κατά τη γνώμη μου του δίνεις αξία που ΔΕΝ έχει αποδείξει ακόμη.

1ον. Το ότι έχει επενδύσει ο Μαρινάκης δεν λέει κάτι. Ρώτα καλύτερα πόσα έχει επενδύσει (ως καθαρό ποσό, όχι ως διαφήμιση στα μέσα του). Ισως εκπλαγείς αρνητικά από το ποσό.

2ον. Το μοντέλο του shopflix ΔΕΝ φέρνει κάτι διαφορετικό στην αγορά. Είναι ένα υποδεέστερο μοντέλο του Public καθώς τα αφεντικά του shopflix είναι άτομα που έχουν πορεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο και όλοι ξέρουμε πόσο αποτυχημένο μοντέλο ήταν.

3ον. Ενα πράγμα που έχω μάθει στην επαγγελματική μου ζωή είναι ότι ΔΥΣΚΟΛΑ αλλάζει συνήθειες ο καταναλωτής. Σήμερα το skroutz είναι συνώνυμο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεν θα αλλάξει αυτό επειδή απλά κάνει κάποιες διαφημίσεις ο νέος παίκτης ή επειδή ο Μαρινάκης έχει τον Ολυμπιακό.

Καλή η κρίση σου και η γνώμη σου αλλά δεν απαντάς.

• Super Moderators
8 minutes ago, Platijet said:

Μα καλά που ζεις? Σε αγγελικά φτιαγμένο κόσμο? :) 

• Like 1

1 ώρα πριν, Xara_alfa147 είπε

Καλημέρα να ενηνερωσω ότι είχα κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής στην Πειραιώς με κάρτα και χθες μου έβαλαν όλο το ποσό πίσω με αντιλογισμο αμφισβήτηση συναλλαγής για το συγκεκριμένο κατάστημα.

Να και ενα καλο νεο!Εγω ειμαι στο περιμενε απο την εθνικη

Καταρχήν ακόμα το SHOPFLIX έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά του μέχρι να γίνει πλατφόρμα αναζήτησης προιόντων/αγοράς και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνεργαζόμενων καταστημάτων αλλά και των πελατών/καταναλωτών

Δεν είναι τυχαίο το χρονικό διάστημα που έχουν περάσει τα αντίστοιχα SKROUTZ και BESTPRICE

Δεν αρκούν τα θετικά σχόλια ή δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ.

π.χ. εγώ έχω γραφτεί και στις τρεις πλατφόρμες αλλά χρησιμοποιώ πρώτα το SKROUTZ μετά ως μέσο σύγκρισης το BESTPRICE και αυτό λόγω εμπιστοσύνης που δείχνουν από το pcsteps.gr

το SHOPFLIX σε σύντομη περιήγηση που είχα δεν με έχει κερδίσει καθώς έχει λίγα προιόντα ακόμα και από συγκεκριμένα καταστήματα δεν λέω αρκετά επώνυμα καταστήματα που είμαι ήδη πελάτης τους χρόνια τώρα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...