Προς το περιεχόμενο

365shop.gr

Alexper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Αν και μη παθών, παρακολουθώ το νήμα και έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχόλια. Δεν θα μπω στη διαμάχη ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, αλλά στο γεγονός ότι οι αναφέρεται εδώ μέσα πάρα πολύ η προτροπή να μην προβούν τα θύματα σε μηνύσεις, διεκδικήσεις κλπ, γιατί "έλα μωρέ, τι θα κερδίσεις, αφού δεν θα πάει φυλακή, δεν θα έχει τπτ στο όνομά του για να πάρεις κ.λ.π." και μετά αναρωτιέστε γιατί συνεχίζουν να συμβαίνουν αυτά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο : όσο δεν το κυνηγάτε, τόσο αυτοί δεν θα τιμωρούνται και τόσο θα δίνετε θάρρος και σε άλλους να το πράττουν. Ξέρω ότι όλο αυτό θέλει χρόνο και χρήματα, κυρίως όταν πρόκειται για αστικές διεκδικήσεις, αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχει έστω και μια μικρή περίπτωση να περιοριστεί το πρόβλημα. Ειδικά η μήνυση (το ποινικό κομμάτι δλδ) θέλει μόνο να διαθέσεις χρόνο. Ελπίζω πραγματικά να αποζημιωθείτε όλοι όσοι πέσατε θύματα της απάτης στο ακέραιο.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
1 hour ago, ΚωνσταντίνοςΚιλκίς said:

Έχω κάνει ένα αρνητικό σχόλιο στο skroutz και δεν έβρισα ούτε παρενέβησα τους όρους και δεν εγκρίνουν το σχόλιό μου στο skroutz γιατί κατηγώρησα και το skroutz!!!  Αυτή είναι η δημοκρατία του skroutz είναι συνένοχοι του 365shop.gr !!!!

Η δημοκρατία αγαπητέ προστατεύει όλες τις πλευρές και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Ο δημόσιος λόγος έχει κανόνες και οφείλει να είναι διαφορετικός από αυτά που λέμε μεταξύ μας στις παρέες μας κλπ. 

Έχω κάνει αρνητικές κριτικές στο Skroutz και μάλιστα δημοσιεύτηκαν αμέσως χωρίς κανένα θέμα. Στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν απο το skroutz στο εμπλεκόμενο κατάστημα και αυτοί με τη σειρά τους με κάλεσαν για να δουν όλες τις λεπτομέρειες του θέματος. Σε μία περίπτωση μάλιστα αν και το κατάστημα έκανε το λάθος, μου μίλησαν ειλικρινά και απολογητικά και αργότερα απέσυρα την κριτική. Θα μου πεις "οκ μπορεί να στο έπαιξαν βρεγμένη γάτα για να σε καλοπιάσουν" αλλά προσωπικά ακόμη και αυτό με κάλυψε. Είχαν προσφερθεί ακόμη και να μου κάνουν κάποιο δώρο ή έκπτωση αλλά ακόμη και σε αυτό αρνήθηκα ευγενικά. Χαλάω την "πιάτσα" λες?

12 λεπτά πριν, billdanos είπε

Η δημοκρατία αγαπητέ προστατεύει όλες τις πλευρές και όχι όπως βολεύει τον καθένα. Ο δημόσιος λόγος έχει κανόνες και οφείλει να είναι διαφορετικός από αυτά που λέμε μεταξύ μας στις παρέες μας κλπ. 

Έχω κάνει αρνητικές κριτικές στο Skroutz και μάλιστα δημοσιεύτηκαν αμέσως χωρίς κανένα θέμα. Στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν απο το skroutz στο εμπλεκόμενο κατάστημα και αυτοί με τη σειρά τους με κάλεσαν για να δουν όλες τις λεπτομέρειες του θέματος. Σε μία περίπτωση μάλιστα αν και το κατάστημα έκανε το λάθος, μου μίλησαν ειλικρινά και απολογητικά και αργότερα απέσυρα την κριτική. Θα μου πεις "οκ μπορεί να στο έπαιξαν βρεγμένη γάτα για να σε καλοπιάσουν" αλλά προσωπικά ακόμη και αυτό με κάλυψε. Είχαν προσφερθεί ακόμη και να μου κάνουν κάποιο δώρο ή έκπτωση αλλά ακόμη και σε αυτό αρνήθηκα ευγενικά. Χαλάω την "πιάτσα" λες?

Ακριβώς έτσι

έχω κάνει αρκετές αρνητικές κριτικές όπως και θετικές όλες έχουν δημοσιευτεί και σε όλες υπήρξε επικοινωνία

αν τώρα δεν ξέρετε να μιλάτε δημόσια στο διαδίκτυο τότε λυπάμαι αλλά δεν φταίει το (κάθε) Skroutz αλλά εσείς.

39 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Αν και μη παθών, παρακολουθώ το νήμα και έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα σχόλια. Δεν θα μπω στη διαμάχη ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, αλλά στο γεγονός ότι οι αναφέρεται εδώ μέσα πάρα πολύ η προτροπή να μην προβούν τα θύματα σε μηνύσεις, διεκδικήσεις κλπ, γιατί "έλα μωρέ, τι θα κερδίσεις, αφού δεν θα πάει φυλακή, δεν θα έχει τπτ στο όνομά του για να πάρεις κ.λ.π." και μετά αναρωτιέστε γιατί συνεχίζουν να συμβαίνουν αυτά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο : όσο δεν το κυνηγάτε, τόσο αυτοί δεν θα τιμωρούνται και τόσο θα δίνετε θάρρος και σε άλλους να το πράττουν. Ξέρω ότι όλο αυτό θέλει χρόνο και χρήματα, κυρίως όταν πρόκειται για αστικές διεκδικήσεις, αλλά μόνο με αυτόν τον τρόπο υπάρχει έστω και μια μικρή περίπτωση να περιοριστεί το πρόβλημα. Ειδικά η μήνυση (το ποινικό κομμάτι δλδ) θέλει μόνο να διαθέσεις χρόνο. Ελπίζω πραγματικά να αποζημιωθείτε όλοι όσοι πέσατε θύματα της απάτης στο ακέραιο.

όπως έχουν πει άλλοι συνομιλητές μας αλλά έχω ρωτήσει και δικό μου φίλο δικηγόρο

δυστυχώς αν κάνετε μήνυση και πάτε στα δικαστήρια δεν θα κερδίσετε κάτι γιατί είναι αστική υπόθεση (διεκδίκηση) οποιοσδήποτε απατεώνας ή αχυράνθρωπος ή αυτοφωράκιας δεν έχει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό ούτε περιουσιακά στοιχεία το κατάστημα/επιχείρηση έχει κλείσει άρα χαμένοι θα βγείτε.

ο μόνος τρόπος για να δικαιωθείτε είναι να γίνει ποινική υπόθεση και να υπάρξει ανάμιξη του οικονομικού εισαγγελέα

πράγμα επίσης δύσκολο έως αδύνατο

εδώ δεν το κάνουν με τα πρόστιμα που έχουν ρίξει σε όλα τα καταστήματα-απάτη τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί και ούτε θα εισπραχθούν ποτέ αφού τα καταστήματα/επιχειρήσεις απάτη έχουν βαρέσει κανόνι (πτώχευση).

49 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Δεδομένου του τρόπου που συνήθως γράφεις, λογικό να μην εγκρίνεται το σχόλιο σου.

Ακριβώς μάθε πρώτα την δεοντολογία του διαδικτύου , μάθε πρώτα να μιλάς και να εκφράζεσαι δημόσια απέναντι σε άλλους και μετά έλα να κάνεις παράπονα για λογοκρισία γιατί με τον τρόπο που γράφεις απορώ που το κακό Skroutz δεν σου έχει αποκλείσει και τον λογαριασμό για πάντα να γλυτώσει και εκείνο και εσύ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Ακριβώς έτσι

έχω κάνει αρκετές αρνητικές κριτικές όπως και θετικές όλες έχουν δημοσιευτεί και σε όλες υπήρξε επικοινωνία

αν τώρα δεν ξέρετε να μιλάτε δημόσια στο διαδίκτυο τότε λυπάμαι αλλά δεν φταίει το (κάθε) Skroutz αλλά εσείς.

όπως έχουν πει άλλοι συνομιλητές μας αλλά έχω ρωτήσει και δικό μου φίλο δικηγόρο

δυστυχώς αν κάνετε μήνυση και πάτε στα δικαστήρια δεν θα κερδίσετε κάτι γιατί είναι αστική υπόθεση (διεκδίκηση) οποιοσδήποτε απατεώνας ή αχυράνθρωπος ή αυτοφωράκιας δεν έχει κανέναν τραπεζικό λογαριασμό ούτε περιουσιακά στοιχεία το κατάστημα/επιχείρηση έχει κλείσει άρα χαμένοι θα βγείτε.

ο μόνος τρόπος για να δικαιωθείτε είναι να γίνει ποινική υπόθεση και να υπάρξει ανάμιξη του οικονομικού εισαγγελέα

πράγμα επίσης δύσκολο έως αδύνατο

εδώ δεν το κάνουν με τα πρόστιμα που έχουν ρίξει σε όλα τα καταστήματα-απάτη τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί και ούτε θα εισπραχθούν ποτέ αφού τα καταστήματα/επιχειρήσεις απάτη έχουν βαρέσει κανόνι (πτώχευση).

Καταρχάς δεν είναι μόνο αστική υπόθεση, αλλά και ποινική. Για αυτό και τονίζω το ποινικό κομμάτι, το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να προχωρήσει από όλους με την κατάθεση σχετικών μηνύσεων. Το γνωρίζω ότι δύσκολα θα αποζημιωθούν χρηματικά, αν το προχωρήσουν και αστικά, αλλά άλλο το  ένα, άλλο το άλλο.

Επεξ/σία από prototypegr

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Έχεις κάνει σημαία τα περί τραπεζικής κατάθεσης και λες ότι το shopflix, που έχει 100 μαγαζιά, δεν την δέχεται.

Και ΑΝ αύριο το shopflix άρχισει να την δέχεται, τι θα λες τότε ? Η δεσμευεσαι ότι εσαεί ΔΕΝ θα την δέχεται ?

Η λέμε κάτι και όπου κολλήσει ?

Δεν θα το κάνει το SHOPFLIX και λόγω του συχνού φαινομένου να είσαι σίγουρος ότι θα καταργηθεί και από το SKROUTZ/BESTPRICE αυτή η δυνατότητα σύντομα...

1 λεπτό πριν, prototypegr είπε

Καταρχάς δεν είναι μόνο αστική υπόθεση, αλλά και ποινική. Για αυτό και τονίζω το ποινικό κομμάτι, το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να προχωρήσει από όλους με την κατάθεση σχετικών μηνύσεων. Το γνωρίζω ότι δύσκολα θα αποζημιωθούν χρηματικά, αν το προχωρήσουν και αστικά, αλλά άλλο το  ένα άλλο το άλλο.

ποινικό κομμάτι έναντι σε ποιον?

μεταξύ ιδιωτών δεν είναι ποινικό

ποινικό θα γίνει αν ασχοληθεί το κράτος μέσω των αρμόδιων αρχών

στον αχυράνθρωπο/αυτοφωράκια?

γιατί πραγματικό ιδιοκτήτη αμφιβάλλω αν τον ξέρει κανείς?

το κύκλωμα των καταστημάτων-απατεώνων φίλε μου ξέρει πως κινείται δεν είναι χαζοί αλλά πολύ έξυπνοι έτσι και εκμεταλλεύονται όλα τα παράθυρα της νομοθεσίας που υπάρχουν και το σύστημα δημιουργίας εταιρείας έτσι κάνουν νομική μορφή εταιρείας ΙΚΕ και δεν κινδυνεύουν ότι και να συμβεί να παγώσουν οι προσωπικοί τους τραπεζικοί λογαριασμοί ή να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

απόδειξη όλων αυτών των παραπάνω είναι τα πρόστιμα που έχουν ρίξει οι αρμόδιες αρχές σε όλα τα προηγούμενα καταστήματα-απατεώνες τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής και αμφιβάλλω αν εισπραχθούν καθώς αν το κατάστημα/επιχείρηση κηρύξει πτώχευση τέλος συζήτησης.

όπως και αμφιβάλλω αν έχει προχωρήσει κάποια μήνυση στα δικαστήρια που αφορά τα προηγούμενα καταστήματα-απατεώνες.

άρα αυτό που μένει να μάθουν οι καταναλωτές να αγοράζουν με ασφάλεια

και οι πλατφόρμες να αφαιρέσουν μη ασφαλείς τρόπους αγορών

τότε ίσως εξαφανιστούν οι απατεώνες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ikorolis είπε

Δεν θα το κάνει το SHOPFLIX και λόγω του συχνού φαινομένου να είσαι σίγουρος ότι θα καταργηθεί και από το SKROUTZ/BESTPRICE αυτή η δυνατότητα σύντομα...

ποινικό κομμάτι έναντι σε ποιον?

μεταξύ ιδιωτών δεν είναι ποινικό

ποινικό θα γίνει αν ασχοληθεί το κράτος μέσω των αρμόδιων αρχών

στον αχυράνθρωπο/αυτοφωράκια?

γιατί πραγματικό ιδιοκτήτη αμφιβάλλω αν τον ξέρει κανείς?

το κύκλωμα των καταστημάτων-απατεώνων φίλε μου ξέρει πως κινείται δεν είναι χαζοί αλλά πολύ έξυπνοι έτσι και εκμεταλλεύονται όλα τα παράθυρα της νομοθεσίας που υπάρχουν και το σύστημα δημιουργίας εταιρείας έτσι κάνουν νομική μορφή εταιρείας ΙΚΕ και δεν κινδυνεύουν ότι και να συμβεί να παγώσουν οι προσωπικοί τους τραπεζικοί λογαριασμοί ή να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

απόδειξη όλων αυτών των παραπάνω είναι τα πρόστιμα που έχουν ρίξει οι αρμόδιες αρχές σε όλα τα προηγούμενα καταστήματα-απατεώνες τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής και αμφιβάλλω αν εισπραχθούν καθώς αν το κατάστημα/επιχείρηση κηρύξει πτώχευση τέλος συζήτησης.

όπως και αμφιβάλλω αν έχει προχωρήσει κάποια μήνυση στα δικαστήρια που αφορά τα προηγούμενα καταστήματα-απατεώνες.

άρα αυτό που μένει να μάθουν οι καταναλωτές να αγοράζουν με ασφάλεια

και οι πλατφόρμες να αφαιρέσουν μη ασφαλείς τρόπους αγορών

τότε ίσως εξαφανιστούν οι απατεώνες...

Καλά, δεν γνωρίζεις ότι η απάτη είναι ποινικό αδίκημα? Κι ότι αν καταθέσεις μήνυση (το τονίζω αυτό), αυτή εξετάζεται από ποινικά δικαστήρια? Από που κι ως που πρέπει να μπλεχτεί το κράτος για να κινηθείς ποινικά? Μάλλον έχεις μπερδέψει την μήνυση με την αγωγή. Καλό είναι να γνωρίζουμε την διαφορά, γιατί αλλιώς γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν (όπως π.χ. μεταξύ ιδιωτών δεν είναι ποινικό).

Επεξ/σία από prototypegr

1 ώρα πριν, billdanos είπε

Κι εγώ σε 1 αρνητική που έκανα τόσα χρόνια την δημοσίευσαν κανονικά αφού με πήρε το κατάστημα τηλέφωνο να μου απολογηθεί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλά, δεν γνωρίζεις ότι η απάτη είναι ποινικό αδίκημα? Κι ότι αν καταθέσεις μήνυση (το τονίζω αυτό), αυτή εξετάζεται από ποινικά δικαστήρια? Από που κι ως που πρέπει να μπλεχτεί το κράτος για να κινηθείς ποινικά? Μάλλον έχεις μπερδέψει την μήνυση με την αγωγή. Καλό είναι να γνωρίζουμε την διαφορά, γιατί αλλιώς γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν (όπως π.χ. μεταξύ ιδιωτών δεν είναι ποινικό).

άσε τους όρους μήνυση/αγωγή για αυτούς που είναι δικηγόρους/νομικούς

εγώ μιλάω απλά να κινηθείς μέσω δικηγόρου και να πας στα δικαστήρια πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ για να γίνει η μήνυση και δεν ξέρω τι άλλο (άσε την αμοιβή του δικηγόρου και τα έξοδα του δικαστηρίου αν γίνει ποτέ)

κατηγορούμενος απέναντι σου (προσοχή δεν μιλάω για εσένα προσωπικά) ποιος θα είναι το κατάστημα/επιχείρηση-απατεώνας (ΙΚΕ) που έχει κηρύξει πτώχευση και έκλεισε , ο υποφαινόμενος ιδιοκτήτης/διαχειριστής (όπως θέλεις μπορείς να τον πεις) που στην ουσία είναι ο λεγόμενος αχυράνθρωπος/αυτοφωράκιας οποίος δεν έχει κανένα τραπεζικό λογαριασμό ή περιουσιακό στοιχείο άρα δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα ακόμα και φυλακή να καταφέρετε να τον βάλετε που δεν θα συμβεί φυσικά.

όφελος θα είχε μια τέτοια κίνηση αν ξέρατε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων/επιχειρήσεων-απατεώνων τότε ίσως να μπορούσατε να παγώσετε τραπεζικούς λογαριασμούς/περιουσιακά στοιχεία (αν και πάλι είναι δύσκολο) όπως φυσικά είναι δύσκολο να μάθετε ποιοι είναι αυτοί (δεν το έχουν καταφέρει μέχρι τώρα το κράτος και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί)

άρα το μόνο που θα συμβεί είναι να χαθεί χρόνος και χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα

ενημερωτικά δεν είμαι δικηγόρος/νομικός

έχω πάρα πολύ καλό δικηγόρο (οικογενειακό φίλο)

όπως και αρκετούς πάρα πολύ καλούς δικηγόρους στο νομικό τμήμα της εταιρείας που εργάζομαι (πολυεθνική εταιρεία/οργανισμός)

οι διαφορές μεταξύ ιδιωτών φίλε μου είναι για αστικά δικαστήρια και αφορά αστικές διεκδικήσεις (συνήθως)

δύσκολα έως  αδύνατα γίνεται ποινικό αδίκημα και θα ασχοληθεί ποινικό δικαστήριο

τουλάχιστον όσο παρακολουθώ την παρούσα διαδικτυακή κοινότητα/ιστοσελίδα και άλλες παρόμοιες και παρακολουθώ τα σχετικά θέματα για καταστήματα-απατεώνες εδώ και κάτι δεκαετίες πίσω δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο που αναφέρεις που είναι και περισσότερα τα χρήματα της απάτης λες να συμβεί τώρα...

για αυτό συνεχίζει αυτό το μοτίβο με τα καταστήματα-απατεώνες (εδώ θα είμαστε άλλωστε και στο επόμενο θέμα που θα ανοίξει για το επόμενο κατάστημα-απατεώνας) γιατί δεν τιμωρείται κανείς και φυσικά δεν μαθαίνει κανείς να ψωνίζει/αγοράζει με ασφαλείς τρόπους πληρωμών αντιθέτως προτιμούν να ψωνίσουν/αγοράσουν κάτι κάνοντας κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό τρίτου (αγνώστου) και ελπίζουν ότι θα τους στείλει το προιόν που έκαναν παραγγελία/αγορά , όπως ελπίζουν αν κάτι πάει στραβά ότι θα τους επιστρέψει τα χρήματα πίσω που δεν τα επιστρέφει ούτε η τράπεζα.

ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί η κατάσταση και ίσως να εξαλειφθεί το φαινόμενο με τα καταστήματα-απατεώνες είναι οι ίδιες οι πλατφόρμες να υποχρεώνουν την αγορά μέσω του καλαθιού αγορών τους (marketplace) και την χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας (ξέρω δεν ακούγεται σωστό κάτι τέτοιο έχετε δίκιο).

Επεξ/σία από ikorolis

Καλημέρα να ενηνερωσω ότι είχα κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής στην Πειραιώς με κάρτα και χθες μου έβαλαν όλο το ποσό πίσω με αντιλογισμο αμφισβήτηση συναλλαγής για το συγκεκριμένο κατάστημα.

• Like 5

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Άρα, ο καυγάς είναι για 4 ημέρες καθυστέρηση εκτός οποίων οι 2 ΣΚ !!

Και κάποιοι εδώ στο φόρουμ ήθελαν μπλοκάρισμα λογαριασμων από τις τράπεζες και ότι βάζει ο νους.

Αγαπητέ φίλε

οι 4 ημέρες είναι από τότε που άρχισαν να διαμαρτύρονται οι πελάτες. Η απάτη έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μάρτη απλά έπρεπε να περάσουν περίπου δύο εβδομάδες για να αρχίσουν να διαμαρτύρονται οι πρώτοι παθόντες. Αρα υπήρχε χρόνος για να τον σταματήσουν.

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, ikorolis είπε

άσε τους όρους μήνυση/αγωγή για αυτούς που είναι δικηγόρους/νομικούς

εγώ μιλάω απλά να κινηθείς μέσω δικηγόρου και να πας στα δικαστήρια πρέπει να πληρώσεις 100 ευρώ για να γίνει η μήνυση και δεν ξέρω τι άλλο (άσε την αμοιβή του δικηγόρου και τα έξοδα του δικαστηρίου αν γίνει ποτέ)

κατηγορούμενος απέναντι σου (προσοχή δεν μιλάω για εσένα προσωπικά) ποιος θα είναι το κατάστημα/επιχείρηση-απατεώνας (ΙΚΕ) που έχει κηρύξει πτώχευση και έκλεισε , ο υποφαινόμενος ιδιοκτήτης που στην ουσία είναι ο λεγόμενος αχυράνθρωπος/αυτοφωράκιας οποίος δεν έχει κανένα τραπεζικό λογαριασμό ή περιουσιακό στοιχείο άρα δεν θα κερδίσει κανείς τίποτα ακόμα και φυλακή να καταφέρετε να τον βάλετε που δεν θα συμβεί φυσικά.

όφελος θα είχε μια τέτοια κίνηση αν ξέρατε τους πραγματικούς ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων/επιχειρήσεων-απατεώνων τότε ίσως να μπορούσατε να παγώσετε τραπεζικούς λογαριασμούς/περιουσιακά στοιχεία (αν και πάλι είναι δύσκολο) όπως φυσικά είναι δύσκολο να μάθετε ποιοι είναι αυτοί.

άρα το μόνο που θα συμβεί είναι να χαθεί χρόνος και χρήματα χωρίς κανένα αποτέλεσμα

ενημερωτικά δεν είμαι δικηγόρος/νομικός

έχω πάρα πολύ καλό δικηγόρο (οικογενειακό φίλο)

όπως και αρκετούς πάρα πολύ καλούς δικηγόρους στο νομικό τμήμα της εταιρείας που εργάζομαι (πολυεθνική εταιρεία/οργανισμός)

οι διαφορές μεταξύ ιδιωτών φίλε μου είναι για αστικά δικαστήρια και αφορά αστικές διεκδικήσεις (συνήθως)

δύσκολα έως  αδύνατα γίνεται ποινικό αδίκημα και θα ασχοληθεί ποινικό δικαστήριο

τουλάχιστον όσο παρακολουθώ την παρούσα διαδικτυακή κοινότητα/ιστοσελίδα και άλλες παρόμοιες και παρακολουθώ τα σχετικά θέματα για καταστήματα-απατεώνες εδώ και κάτι δεκαετίες πίσω δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο που αναφέρεις που είναι και περισσότερα τα χρήματα της απάτης λες να συμβεί τώρα...

Επιμένεις δυστυχώς σε λάθος εκφράσεις. Η απάτη είναι ποινικό αδίκημα κι αν καταθέσουν μήνυση θα ασχοληθεί το ποινικό δικαστήριο και δεν χρειάζεται κανένα παράβολο για να κατατεθεί. Κι αν αμφιβάλεις ρώτα τους φίλους σου τους δικηγόρους. Τέλος πάντων, επειδή είμαστε και εκτός θέματος, εγώ προσωπικά το σταματάω εδώ.

34 minutes ago, prototypegr said:

Το δυσκολο της υποθεσης ειναι να αποδειξεις οτι η προθεση του ιδιοκτητη απο την εναρξη της επιχειρησης ειναι να εξαπατησει.

Ο ιδιοκτητης μπορει να ισχυριστει οτι απλα επεσε εξω.

Βεβαια, εδω βλεπω στο ΓΕΜΗ οτι το συγκεκριμενο καταστημα ξεκινησε στις 9 Φλεβαρη. 

• Super Moderators
10 minutes ago, nova_centurion said:

Αγαπητέ φίλε

οι 4 ημέρες είναι από τότε που άρχισαν να διαμαρτύρονται οι πελάτες. Η απάτη έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μάρτη απλά έπρεπε να περάσουν περίπου δύο εβδομάδες για να αρχίσουν να διαμαρτύρονται οι πρώτοι παθόντες. Αρα υπήρχε χρόνος για να τον σταματήσουν.

Πως θα καταλάβαινε πως έχει σκοπό να πιστολιάσει αν δεν υπήρχαν αναφορές από τους πελάτες?

14 λεπτά πριν, Xara_alfa147 είπε

Καλημέρα να ενηνερωσω ότι είχα κάνει αμφισβήτηση συναλλαγής στην Πειραιώς με κάρτα και χθες μου έβαλαν όλο το ποσό πίσω με αντιλογισμο αμφισβήτηση συναλλαγής για το συγκεκριμένο κατάστημα.

σωστα και λογικά. Με κάρτα. 

• Super Moderators
3 minutes ago, great said:

σωστα και λογικά. Με κάρτα. 

Τα έχουμε πει 1000000 φορές. Η μόνη περίπτωση για να μην έχεις εγγύηση συναλλαγής είναι αν πληρώσεις μέσω εμβάσματος. Που και σε αυτή την περίπτωση το κάλυψε το skroutz (για όσους αποδειχτεί φαντάζομαι πως έκαναν την αγορά μέσω της πλατφόρμας και δεν ψώνισαν απλά μόνοι τους από το συγκεκριμένο eshop). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...