Προς το περιεχόμενο

365shop.gr

Alexper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
3 minutes ago, SPY_oo7 said:

Το να απαγορευτει η καταθεση εσενα δηλαδη σε βρισκει αντιθετο.Δεν λεω να δουμε νομικα τι γινεται και πως.Εγω ρωταω κατα αρχας σαν ιδεα.

Δεν είναι ευθύνη του skroutz αν ένα κατάστημα επιτρέπει την κατάθεση! Ούτε και μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο. 

Εδω έχουμε ακόμη κόσμο που αρνείται να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές και πάει στα γκισέ των τραπεζών για να στειλει εμβάσματα! 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 654
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

6 λεπτά πριν, sortie είπε

Μπορεί νομικά μια ιδιωτική επειχήρηση να απαγορεύσει σε μια άλλη ιδιωτική να χρησιμοποιηεί συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής; Θα αστιεύεσαι φαντάζομαι. 

Ο μόνος που μπορεί είναι καταναλωτής. Όποιον οδηγό αγορών διαβάσεις εκεί έξω το πρώτο πράγμα που προτείνεται είναι να αποφύγεις κατάθεση. Δεν μπορεί ο Skroutz και ο κάθε Skroutz να μας ξεβλαχεβει μια ζωή, το έχει κάνει τόσα χρόνια άλλωστε.

Αναρωτιέμαι αν το εν λόγω μαγαζί ήταν και σε άλλες πλατφόρμες πάντως γιατί βλέπω μόνο το skroutz ανέλαβε ευθήνη και ας μην την είχε. Οι υπόλοιποι σιωπή.

Να με συγχωρείς που θα διαφωνήσω με την άποψη σου

Ναι μπορεί η (κάθε) πλατφόρμα να επιβάλλει οι αγορές να γίνονται μέσω καλαθιού αγορών της και οι πληρωμές τους μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας ή PAYPAL και να απαγορέψει κάθε μέθοδο πληρωμής που δεν θεωρεί ασφαλή.

αυτό που κάνει ήδη το SHOPFLIX του γνωστού επιχειρηματία Μαρινάκη

μπορεί να το κάνουν και το SKROUTZ και το BESTPRICE.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν είναι ευθύνη του skroutz αν ένα κατάστημα επιτρέπει την κατάθεση! Ούτε και μπορεί να επιβάλει κάτι τέτοιο. 

Οκ εγω καταλαβα πολλα απ την απαντηση σου.Φυσικα και μπορει να επιλεξει τι θα κανει και ποιον θα βαλει στο  μαγαζι του.Εχεις τον τροπο σου να απαντας χωρίς να απαντας......

Εδω έχουμε ακόμη κόσμο που αρνείται να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές και πάει στα γκισέ των τραπεζών για να στειλει εμβάσματα! 

.Εγω λοιπον λεω οτι αν δεν την απαγορεύσει εχει και το σκρουτζ ευθύνη

Επεξ/σία από SPY_oo7

• Super Moderators

SKROUTZ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Αναφορικά με το συμβάν που έχει προκύψει με την επιχείρηση 365 SHOP GR ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, κατάστημα “365shop”, ως εταιρεία Skroutz επιθυμούμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Από τα πρώτα κιόλας σχόλια των καταναλωτών ανταποκριθήκαμε άμεσα, διερευνώντας την υπόθεση και προχωρήσαμε σε λήξη - διακοπή της συνεργασίας με το συγκεκριμένο κατάστημα.
Ταυτόχρονα, έχοντας πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δραστηριότητάς μας, την εξυπηρέτηση και την υποστήριξη των καταναλωτών, προχωρήσαμε σε ενέργειες στήριξης και αποζημίωσης των καταναλωτών. 

Πιο συγκεκριμένα, αξίζει να αναφερθεί ότι το κατάστημα 365 SHOP GR MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, με έδρα την Κατερίνη, δραστηριοποιούνταν στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών του Skroutz από το 2019, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες προϊόντων, πληρώντας τις τότε ισχύουσες προϋποθέσεις για ένταξη στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών. 

Στις 9/02/2022 προέβη σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος με έδρα την Αθήνα, ενώ η αλλαγή αναρτήθηκε επίσημα στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) στις 31/3/2022. Τη Δευτέρα 4/4/2022 λάβαμε τις πρώτες αρνητικές κριτικές για το συγκεκριμένο κατάστημα και ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι μηχανισμοί ελέγχου μας.

Το κατάστημα την ίδια ημέρα αφαιρέθηκε από την πλατφόρμα σύγκρισης τιμών του Skroutz, καθώς διαπιστώθηκε η αλλαγή του καθεστώτος ιδιοκτησίας στο ΓΕΜΗ, για την οποία δεν ήταν ενήμερες ούτε οι τράπεζες με τις οποίες συνεργαζόταν εως τότε το κατάστημα. Με κύριο γνώμονα την προστασία των καταναλωτών, το κατάστημα αφαιρέθηκε άμεσα από την πλατφόρμα και προχωρήσαμε σε άμεση επικοινωνία με τους καταναλωτές ώστε να τους ενημερώσουμε να προχωρήσουν σε αμφισβήτηση της τραπεζικής τους συναλλαγής.

Εν συνεχεία με πρωταρχικό μας μέλημα μας την άψογη αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες στήριξης και αποζημίωσης των καταναλωτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη του συμβάντος μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει ήδη απαντήσει σε 492 emails καταναλωτών στα οποία είτε προσφέρει αποζημίωση με μορφή κουπονιού ίσης αξίας με εκείνη της παραγγελίας - μέσω του Skroutz Marketplace - για τους καταναλωτές που ολοκλήρωσαν την αγορά τους μέσω τραπεζικής κατάθεσης, είτε στηρίζει και βοηθά τους καταναλωτές που έκαναν την αγορά τους με κάρτα (χρεωστική η πιστωτική) να λάβουν πίσω τα χρήματά τους από την εκδότρια τράπεζα της κάρτας μέσω της διαδικασίας αμφισβήτησης συναλλαγής. Έως τώρα έχουν εκδοθεί 106 κουπόνια αξίας: €51,418.75.

Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στην πολιτική ένταξης καταστημάτων στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών της Skroutz η οποία και μεταβάλλεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου με στόχο να γίνεται όλο και πιο αυστηρή ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των καταναλωτών. Πιο συγκεκριμένα, η ισχύουσα πολιτική συμμετοχής στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών της Skroutz από το Φεβρουάριο του 2022 είναι η εξής: 

Κάθε κατάστημα που επιθυμεί να εγγραφεί στο Skroutz με το δικό του e-shop θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον τρεις ετήσιες χρήσεις πριν την υποβολή της αίτησης. Παράλληλα, η εταιρεία θα πρέπει να έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους τουλάχιστον 50.000 ευρώ.

Αν το κατάστημα έχει λιγότερες από τρεις (κλεισμένες) χρήσεις και καταγράφει ετήσιο κύκλο εργασιών χαμηλότερο των 50.000 ευρώ (σε κάθε χρήση), τότε μπορεί να αξιοποιήσει το Skroutz Marketplace για τα επόμενα δύο χρόνια. Με την πάροδο των δύο ετών, θα μπορεί να αξιολογηθεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του redirection μοντέλου.

Αν η εταιρεία έχει περισσότερες από τρεις χρήσεις και καταγράφει ετήσιο κύκλο εργασιών υψηλότερο των 50.000 ευρώ/χρήση, τότε μπορεί να αξιοποιήσει τόσο το μοντέλο συμμετοχής στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών όσο και το Skroutz Marketplace.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας, laptop, tablet, κονσόλες παιχνιδιών θα μπορούν να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο μέσω του Skroutz Marketplace (για τουλάχιστον δύο χρόνια).

Να υπογραμμιστεί τέλος, ότι τα στοιχεία κάθε εταιρείας ελέγχονται για την εγκυρότητά τους μέσω της εφαρμογής του GSIS (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) ενώ είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή των εταιρειών στην πλατφόρμα σύγκρισης τιμών της Skroutz μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κλείνοντας, να τονιστεί ότι η Skroutz δεν διαμεσολαβεί στις αγορές μεταξύ του καταναλωτή και του ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν εκπροσωπεί ούτε υποκαθιστά οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα παρά μόνο για τις παραγγελίες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας Skroutz Marketplace, όπου η συναλλαγή ολοκληρώνεται με πλήρη ασφάλεια στην σελίδα μας (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Να υπογραμμίσουμε δε, ότι παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του καταναλωτή ανά πάσα στιγμή και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε συστήματα και διαδικασίες που προσφέρουν άμεση, γρήγορη και εύκολη αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές, συνδυαζόμενη με την κατάλληλη υποστήριξη και εξυπηρέτηση”.

6 minutes ago, SPY_oo7 said:

Οκ εγω καταλαβα πολλα απ την απαντηση σου.Φυσικα και μπορει να επιλεξει τι θα κανει και ποιον θα βαλει στο  μαγαζι του.Εχεις τον τροπο σου να απαντας χωρίς να απαντας......

.Εγω λοιπον λεω οτι αν δεν την απαγορευσει εχει και το σκρουτζ ευθηνη

Και εγώ λέω κάτι άλλο. So? Μετράει η γνώμη κάποιου από τους 2 μας; Έχω την εντύπωση πως υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί και υπηρεσίες που τα καθορίζουν αυτά.

Αν εγώ ανοίξω ένα eshop αύριο και είμαι νόμιμος και τυπικός σε όλα, γιατί να μην έχω και τέτοια μέθοδο πληρωμής; Αφού ακόμη υπάρχει κοινό που το ζητάει! :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά κοινά με την υπόθεση του piratebay πριν 11-12 χρόνια πότε ήταν. Φταίει που έχει παράνομο υλικό αλλά δεν το παρέχει αυτό;

Νομίζω μόνο στο δικαστήριο θα λυθεί και έτσι να καλυφθεί νομικά η περίπτωση. Δεν θα αργήσει να πάει.

Επεξ/σία από valkon
  • Like 1

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Κλείνοντας, να τονιστεί ότι η Skroutz δεν διαμεσολαβεί στις αγορές μεταξύ του καταναλωτή και του ηλεκτρονικού καταστήματος, δεν εκπροσωπεί ούτε υποκαθιστά οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα παρά μόνο για τις παραγγελίες οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της υπηρεσίας Skroutz Marketplace, όπου η συναλλαγή ολοκληρώνεται με πλήρη ασφάλεια στην σελίδα μας (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Amen to that.

5 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Το να απαγορευτει η καταθεση εσενα δηλαδη σε βρισκει αντιθετο.Δεν λεω να δουμε νομικα τι γινεται και πως.Εγω ρωταω κατα αρχας σαν ιδεα.Διοτι με αυτο τον τροπο παμε παρακατω .Ολα οσα εγιναν ειναι απλα μπαλωματα κατω απο την πιεση των καταστασεων.

Αν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σου θα πω ότι είμαι αντίθετος στην απαγόρευση της κατάθεσης. Αντίθετα θεωρώ ότι πρέπει να καταργηθεί η αντικαταβολή γιατί είναι ακριβή μέθοδος για το μέσο καλάθι (2-2,5 ευρώ για μέοο καλάθι 40 ευρώ δηλ. 5%), γιατί είναι μη δεσμευτική για τον καταναλωτή με μεγάλα ποσοστά Αρνησης παραλαβής που κοστίζει στα μαγαζιά, γιατί προωθεί τα μαύρα και γιατί καμία προηγμένη οικονομία δεν την υποστηρίζει (έχεις δει το amazon ή οποιοδήποτε άλλο site σε δυτική χώρα) να δέχεται αντικαταβολή; Επιπλέον η τραπεζική κατάθεση είναι αποδεκτή σ' όλο τον δυτικό κόσμο. Φυσικά όποιος διαφωνεί με την κατάθεση μπορεί απλά να μην την κάνει και να πληρώνει κατ' επιλογήν του αλλιώς.

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, billdanos είπε

Αν εγώ ανοίξω ένα eshop αύριο και είμαι νόμιμος και τυπικός σε όλα, γιατί να μην έχω και τέτοια μέθοδο πληρωμής; Αφού ακόμη υπάρχει κοινό που το ζητάει! :) 

Και γιατι να μην την εχεις καθολου.Μιας και το κοινο πλεων μπορει να πληρωσει με πολλούς άλλους ασφαλεστερους για αυτο τροπους.Απο παχια λογια χορτασαμε να πεις στο σκρουτζ.Δεν πειραζει υπαρχει πλεων και αλλη επιλογη και θα μαζευτουν θελουν δεν θελουν.Την ειδαν πολυ καιρο μονοπολιο και τον πηραν ψηλα τον αμανε.Αμα δεν τους ζοριζε δε το  SHOPFLIX ειμαι σίγουρος οτι θα κανανε την παπια όπως κανανε και τις προηγούμενες φορες

Επεξ/σία από SPY_oo7

Εκεί στο skroutz έχουν αργήσει πολύ το θέμα με τις ιδιόκτητες αποθήκες. Άντε να τις δούμε επιτέλους, πριν ο Βαγγέλης αρχίσει να παίρνει μερίδιο.

• Super Moderators
10 minutes ago, SPY_oo7 said:

Και γιατι να μην την εχεις καθολου.Μιας και το κοινο πλεων μπορει να πληρωσει με πολλούς άλλους ασφαλεστερους για αυτο τροπους.Απο παχια λογια χορτασαμε να πεις στο σκρουτζ.Δεν πειραζει υπαρχει πλεων και αλλη επιλογη και θα μαξευτουν θελουν δεν θελουν

Κάτσε γιατί τώρα διακρίνω μια αντίφαση! Αφού το κοινο έχει πλέον ασφαλέστερους τρόπους για να πληρώσει, γιατί πήγε και πλήρωσε με κατάθεση; 😛 

Έπισης γιατί επικεντρώνεσαι μόνο στο skroutz ενώ υπάρχουν χιλιάδες eshops που δέχονται αυτή τη μέθοδο πληρωμής; 

Στο skroutz εγώ δεν θα πω τίποτα μιας και δεν το εκπροσωπώ. Γνωρίζω όμως τα παιδιά που το έστησαν μιας και ξεκίνησαν από εδώ μέσα και υπάρχουν ακόμη τα μηνύματα τους όταν έβγαλαν στον αέρα την πρώτη έκδοση με το scriptακι που συγκέντρωνε τις τιμές από eshops. 

btw ξέρεις πως το χρησιμοποιώ εγώ το skroutz? Επειδή είμαι Αθήνα και ανέκαθεν ήμουν ανυπόμονος, ψάχνω αυτό που με ενδιαφέρει, βρίσκω κατάστημα που το έχει διαθέσιμο, τους παίρνω τηλέφωνο για επιβεβαίωση και πάω επι τόπου από εκεί και το αγοράζω! 😛 

• Like 3

2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Κοίτα να δεις. Ας θεωρήσουμε ότι έχουν ανοίξει 1000 ΙΚΕ (τυχαίο νούμερο) και οι 10 είναι απατεώνες. Το ποσοστό είναι 1%.

Αν το σύνολο όλων των απατεώνων όλων των κατηγοριών είναι 10 και μεταξύ αυτών οι 9 είναι με ΙΚΕ τότε το ποσοστό απατεώνων με ΙΚΕ είναι 90%.

Οπότε το νούμερο που αναφέρεις πρακτικά δεν έχει καμία σημασία πέραν της δημιουργίας εντυπώσεων. Άσε που είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι αυθαίρετο.

Όλες οι ΙΚΕ δεν είναι απατεώνες αλλά όλοι οι απατεώνες είναι ΙΚΕ.

Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι εντελώς παράλογο να ανοίγεις εταιρία με κεφάλαιο 1 ευρώ τότε το πρόβλημα είναι δικό σου.

• Like 3

1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Κάτσε γιατί τώρα διακρίνω μια αντίφαση! Αφού το κοινο έχει πλέον ασφαλέστερους τρόπους για να πληρώσει, γιατί πήγε και πλήρωσε με κατάθεση;

Δεν υπαρχει αντιφαση.Απλα απαγορευοντας την καταθεση χτυπας το προβλημα στην ουσια αντι να κάνεις το κοροιδο γυριζοντας γυρο γυρο .Αλλωστε εγινε ηδη στο SHOPFLIX και αρα δεν τιθετε θεμα .

btw ξέρεις πως το χρησιμοποιώ εγώ το skroutz? Επειδή είμαι Αθήνα και ανέκαθεν ήμουν ανυπόμονος, ψάχνω αυτό που με ενδιαφέρει, βρίσκω κατάστημα που το έχει διαθέσιμο, τους παίρνω τηλέφωνο για επιβεβαίωση και πάω επι τόπου από εκεί και το αγοράζω!

Και εγω κανω ακριβως το ιδιο εστω και αν μου κοστισει μερικα ευρο παραπανω.Ελλαδα όμως δεν ειναι μονο η Αθηνα

17 λεπτά πριν, billdanos είπε

Έπισης γιατί επικεντρώνεσαι μόνο στο skroutz ενώ υπάρχουν χιλιάδες eshops που δέχονται αυτή τη μέθοδο πληρωμής; 

Γιατι δεν ειναι στον σκρουτζ.

3 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Δεν υπαρχει αντιφαση.Απλα απαγορευοντας την καταθεση χτυπας το προβλημα στην ουσια αντι να κάνεις το κοροιδο γυριζοντας γυρο γυρο .Αλλωστε εγινε ηδη στο SHOPFLIX και αρα δεν τιθετε θεμα .

ερώτηση:

Ποια είναι η ουσία του προβλήματος κατά τη γνώμη σου; 

1. Η προστασία του καταναλωτή

2. Ο περιορισμός των απατεώνων

Ποια από τα 2; 

Για εμένα πρόβλημα είναι το 2. Από ότι καταλαβαίνω για εσένα πρόβλημα είναι το 1.

Αν έχω δίκιο έχουμε διαφορετική προσέγγιση καθώς κατά τη γνώμη μου το 1 ΔΕΝ θα εμποδίσει κανέναν απατεώνα ενώ η επίτευξη του 2 θα επιδράσει θετικά και στο 1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειλικρινα τωρα πιστευεις οτι το κρατος θα κλεισει τους απατεωνες στη φυλακη.Δεν το εχει κανει ποτε μεχρι τωρα.Και να το κανει παλι ο καταναλωτής δεν προκειτε να παρει πισω τα λεφτα του με αυτον τον τροπο.Συγνωμη  φιλε μου  αλλα μετα απο 50 χρονια εμαθα να βλεπω την ζωη καταματα και να μην κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου.

Τέλος παντων αν με ρωτας εγω θα ηθελα να λειτουργούν και τα δυο σωστα.

Επεξ/σία από SPY_oo7

Θυμάμαι κάποια στιγμή,
μετά ή μέσα στις φραπελιές,
τις κεραλοιφές (η οποία όντος κάνει δουλειά σε θέματα μικροτραυματισμών και ξηροδερμίας, αλλά όχι εναντίων covid και λοιπον θαυμάτων)
και τα υαλουρονικά
που γέμισε ο τόπος με κράξιμο για τις τάχα θαυματουργές ιδιότητες που τους πρόσδιδαν οι πωλητές / απατεώνες,
είχε υπάρξει κάποια ξερή απάντηση / ανακοίνωση του στυλ
"ας μην υπήρχαν κορόιδα, δεν μπορούμε να απαγορέψουμε να πουλάει κάποιος, ας είχε μυαλό αυτός που αγοράζει"

έφαγα πόση ώρα να τη βρώ αλλά δεν.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...