ipsydetor Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Καλησπερα, αν εχει καποιος μια γνωμη για το μεταπτυχιακο προγραμμα Εφαρμοσμένου Κινδύνου με ειδικότητα στον Εσωτερικός Έλεγχο, ευχαριστω πολυ
Xaiver Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο ΠΜΣ που ανέφερε ο OP? Είμαι απόφοιτος του Τμήματος ΛοΧρη Παν. Θεσσαλίας, είμαι μεταξύ ΠΑΜΑΚ Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική ή της Εφαρμοσμένης Διαχείρισης Κινδύνου με ειδικότητα Εσωτερικό Έλεγχο. Επίσης, δεν έχω προυπηρεσία στον τομέα και γενικότερα στα λογιστικά ελεγκτικά. Είναι προτιμότερο να εξειδικεύτει κάποιος π.χ στον εσωτερικό έλεγχο και διαχείριση κινδύνου ή να πάει σε κάτι πιο γενικό και περίπου ίδιο όπως δηλαδή σε ΠΜΣ λογιστικής ? Δήλαδη από προπτυχιακό Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε μεταπτυχιακό λογιστικής και ελεγκτικής??
giwrgos555 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Xaiver είπε Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος για το συγκεκριμένο ΠΜΣ που ανέφερε ο OP? Είμαι απόφοιτος του Τμήματος ΛοΧρη Παν. Θεσσαλίας, είμαι μεταξύ ΠΑΜΑΚ Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική ή της Εφαρμοσμένης Διαχείρισης Κινδύνου με ειδικότητα Εσωτερικό Έλεγχο. Επίσης, δεν έχω προυπηρεσία στον τομέα και γενικότερα στα λογιστικά ελεγκτικά. Είναι προτιμότερο να εξειδικεύτει κάποιος π.χ στον εσωτερικό έλεγχο και διαχείριση κινδύνου ή να πάει σε κάτι πιο γενικό και περίπου ίδιο όπως δηλαδή σε ΠΜΣ λογιστικής ? Δήλαδη από προπτυχιακό Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε μεταπτυχιακό λογιστικής και ελεγκτικής?? To μεταπτυχιακό της Λογιστικής και Ελεγκτικής είναι κλάδος που αφορά τους ορκωτούς ελεγκτές και οχι τους εσωτερικούς ελεγκτές ενώ η διαχείριση κινδύνου ειναι κλάδος του εσωτερικού ελέγχου. Είναι δυο διαφορετικοί κλάδοι μεταξύ τους όπου ο ενας κλάδος ελέγχει αν ειναι σωστά συνταγμένες οι οικονομικές καταστάσεις και αν περιέχουν ανακρίβειες σκόπιμα ή απο αμέλεια ενώ ο εσωτερικός ελεγκτής κοιτάει διαδικασίες αν συμμορφώνονται με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και την νομοθεσία. Ο εσωτερικός ελεγκτής είναι υπάλληλος της εταιρείας στην οποία δουλεύει και ελέγχει ενώ ο ορκωτός ελεγκτής ειναι εξωτερικός συνεργάτης είτε υπάλληλος ελεγκτικής εταιρείας(ΕΥ, PwC , Deloitte,KPMG,ΣΟΛ κτλ κτλ) είτε ελεύθερος επαγγελματίας (συνήθως είναι το πρώτο). Για να γίνεις ορκωτός ελεγκτής πρέπει να έχεις και επιτυχώς περάσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τις επαγγελματικές εξετάσεις του ΙΕΣΟΕΛ ή αντίστοιχα οποιουδήποτε αλλου επαγγελματικού σωματείου π.χ ACCA ενώ σαν εσωτερικός ελεγκτής δεν προβλέπεται καμία προυπόθεση συγκεκριμένη απο πλευράς του κράτους για να αδειοδοτηθείς είναι στο χέρι των εταιρειών να θέσουν κριτήρια για πρόσληψη εσωτερικού ελεγκτή που συνήθως είναι να έχεις χρόνια εμπειρίας ως λογιστής ή βοηθός εσωτερικού ελεγκτή.Πρέπει να δείς τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου για να σου πούμε τι είναι καλύτερο για σένα απο τα παραπάνω.Εαν θες πάντως να πάρεις μια ιδέα σχετικά με τον εσωτερικό έλεγχο υπάρχει το cia που ειναι το certified internal auditor που ειναι επαγγελματικό σωματείο εσωτερικών ελεγκτών. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από giwrgos555 1
Xaiver Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Eυχαριστω πολυ για την απαντηση, πραγματι, με καλυψε σε μεγαλο βαθμο σε ερωτηματα που ειχα. Οσον αφορα την επιλογη μου κλινω κατα πολυ στον εσωτερικο ελεγχο διοτι σε συγκριση με τον ορκωτο λ-ε, o εσωτειρικος δεν δουλευει απανωτα 12ωρα και 6ημερα, εχει ουσιαστικα ενα καλυτερο work life balance και λιγοτερα εως καθολου επαγγελματικα ταξιδια (εξαρταται που θα εργαζομαι και τι απαιτησεις θα εχει καθως δεν ειναι παντου το ιδιο). Επειτα απο πολλαπλες ερευνεςστο διαδικτυο συμπερανα αυτο. Αν ηθελα για καριερα ορκωτου θα πηγαινα απ ευθειας για το ΜΕΤΚΕΛ (ακομη δεν το εχω αποκλεισει αυτο το ενδεχομενο). Γνωριζω για το CIA και ναι αν ακολουθησω την καριερα - δρομο του εσωτερικου ειναι μονοδρομος το CIA και αλλες παρεμφερη πιστοποιησεις, καλο να προσθεσω οτι το ΠΜΣ αυτο θετει τα θεμελια και σε προετοιμαζει για τις εξετασεις του. Μετεπειτα της επιτυχης συνεντευξης για το μεταπτυχιακο του ΕΚΠΑ στην εφαρμοσμενη διαχειριση κινδυνου με ειδικοτητα τον εσωτερικο ελεγχο, πληροφορηθηκα πως το ΠΜΣ κυριως στοχευει στελεχη που ειναι ηδη στον χωρο και σε δευτερη η τριτη μοιρα απλα αποφοιτους διχως εμπειρια στην διαχειριση κινδυνου αλλα αποσκοπουν να εργαστουν σε ελεγκτικη (εγω δηλαδη) κατα τη διαρκεια του ΠΜΣ. Αυτο με προβληματισε στην επιλογη μου και σκεφτηκα να θεωρησω και ενα πιο γενικο μεταπτυχιακο οπως αυτα της λογιστικης και ελεγκτικης που θα μου προσφερει μεγαλυτερη γκαμα γνωσεων και ισως περισσοτερες επιλογες ή ευελιξια. (Μπορει να κανω λαθη, διορθωσε με ελευθερα) Κυρίως, βλεπω και θελω τον εαυτο μου σε μια θεση που θα προσφερω την αξια μου χωρις πολλα ταξιδια, ωραρια εργασιας κοντα στο 8-9ωρο μαξιμουμ, εννοειται και κατανοω οτι θα υπαρχουν εξαιρεσεις ορισμενες φορες, για αυτο πιστευω ο εσωτερικος ελεγχος θα ειναι καταλληλοτερος για εμενα και ενα ΠΜΣ οπως αυτο θα με βοηθησει να κατανοησω περισσοτερα και ισως αυξησει τις πιθανοτητες μου για μια θεση οπως ο βοηθος ελεγκτη. Διαψευσε με, διοτι δεν γνωριζω πολλα για τις συνθηκες που επικρατουν στην Ελλαδα τουλαχιστον, παρα μονο το οτι ειναι κακοπληρωμενο οπως οριζει ο κυριος κανονας στην Ελλαδα. Σε ευχαριστω ξανα για τον χρονο σου διοτι πραγματικα δεν ξερω ποιον να ρωτησω να με βοηθησει στην επιλογη μου. Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2022 από Xaiver
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα