Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους. Αρχικά αγνοήστε το username, πριν 15 χρόνια που άνοιξα το λογαριασμό είχα άλλα μυαλά 😁

Ενδιαφέρομαι για desktop για προσωπική χρήση στο σπίτι. Εδώ και πολλά χρόνια δεν παρακολουθώ καθόλου τις τάσεις κι έχω μαύρα μεσάνυχτα από hardware.

Στο δια ταύτα. Το pc θα είναι για προσωπική χρήση. Software development στον ελεύθερο χρόνο κι ελαφρύ gaming. Τα τπόλοιπα περιφερειακά υπάρχουν.

Όσον αφορά το software development, τα προγράμματα που τρέχω τύπου IntelliJ, Docker, Postman, VS Code κλπ περισσότερο μνήμη απαιτούν παρά επεξεργαστική ισχύ. Εδώ θέλω μίνιμουμ 16GB μνήμης, τα 8 που έχω τώρα στο λαπτοπ οριακά φτάνουν.

Gaming: αν και το έχω άχτι να παίξω κάποια παιχνίδια με καλά γραφικά, εδώ που έχουν φτάσει οι τιμές στις κάρτες τα τελευταία χρόνια δε το συζητώ καν να πάρω discrete κάρτα. Άλλωστε ούτε πολύ ελεύθερο χρόνο για gaming έχω, ούτε και φοβερή διάθεση. Γενικά το τελευταίο διάστημα παίζω κάτι χαλαρούς indie τίτλους που τρέχουν μια χαρά στο λαπτοπ με UHD 620 φαντάσου. Νομίζω τα πιο βαριά παιχνίδια που έχω, είναι Torchlight 3 & Euro/American Truck Simulator (αν και δεν τα έχω δοκιμάσει σ' αυτό το λαπτοπ).

Θεωρώ ότι με έναν Ryzen 5 5600G είμαι καλυμμένος για τις ανάγκες μου για τα επόμενα χρόνια. Αν μπορούμε να τα βάλουμε αυτά σε ένα πιο μικρό και μαζεμένο case (δεν έχω πολύ χώρο στο γραφείο), είναι το ιδανικό.

Δεν έχω ακριβές budget (σ' αυτό δε συμπεριλαμβάνεται η άδεια για Windows 11 Pro) αλλά νομίζω γύρω στα 800 μπορούμε να κινηθούμε κι είναι εφικτό γι' αυτά που ζητάω.

Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα η αγορά των parts να γίνει από ένα κατάστημα για να τα πάρω όλα και να τελειώνουμε.

Γενικά τώρα πια καταλαβαίνετε ότι το gaming δεν είναι πρώτης σημασίας για μένα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό μου λαπτοπ μια χαρά με βολεύει σ' αυτά που κάνω, απλά επειδή πρακτικά το έχω πάντα στο γραφείο δε βρίσκω νόημα να μην έχω desktop.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ, οποιεσδήποτε προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Επεξ/σία από Wise_One
Δημοσ.

Είστε φανταστικοί και οι δύο, ευχαριστώ πολύ!

triplex1 είσαι δυνατός ρε συ αλλά είμαι Αθήνα, δε βασίζομαι να έρθει pc με μεταφορική τόσο δρόμο, να μη το έχω δει από κοντά κιόλας...

Ο pano βέβαια μ' έφτιαξε με τα 32 γίγα μνήμης!

Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι μια χαρά λεφτά βγαίνουν και τα δύο συστήματα, αν δε χρειάζεσαι τουμπανιάρικη κάρτα γραφικών. Που απ' ό,τι είδα άνετα πάνε 500+ ευρώ ακόμα και παλιότερες κάρτες.

Τι θα γίνει ρε μ' αυτά τα κρυπτονομίσματα επιτέλους...

Δημοσ.

Εγώ να συμπληρώσω ότι στο διαθέσιμο σου budget,  μπορείς να πας για discrete gpu, πολύ άνετα και με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε γραφικά.

Δημοσ.

Μετά από ελάχιστο ψάξιμο, πάνω σε αυτό που έλεγα...

multicopter

multic.PNG.7a580b5a480c897b71721fef853095c8.PNG

Μένουν ~140 ευρώ υπόλοιπο για κουτί και τροφοδοτικό (δεν είδα κάτι να με συνεπαίρνει από τιμές οπότε μάλλον πας για άλλο κατάστημα), αν δεν σπαταλήσεις πολλά,. μπορείς να χωρέσεις ίσως και τα 32gb ram που θες, είτε να βάλεις κάποια ψύκτρα για να είσαι "αεράτος" και σε θερμοκρασίες.

Προφανώς σε αυτό το σενάριο πάμε προς εξάντληση του budget, μιλάμε όμως για πολύ καλύτερο cpu, μητρική και φυσικά γραφικά.

Δεν ξέρω αν σε "συγκινεί" σαν ιδέα, απλά έχε τη ως εναλλακτική

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι εγω απο multicopter μια εκδοχη σε intel με 32gb ram.

235277651_Screenshot2022-04-06at17-10-46.png.84fab595452ac324b31dfb2cc0c7ffa2.png

Οντως απο κουτακια οπως ειπε και ο Νικολας δεν εχει κατι ιδιαιτερο.

Μπορεις να δεις και αυτο για μαζεμενο απο e-shop που δεν εχει και μεταφορικα.

Τωρα βεβαια δεν ρωτησαμε εαν μπορεις να το συναρμολογησεις εσυ η αν το θελεις ετοιμο οποτε και αλλαζουν οι επιλογες καταστηματων.

250066803_Screenshot2022-04-06at17-00-45-Page2E-shop_gr.png.26d38834e428c0bfc646f00f4b87c231.png

Edit:

Μισο να διορθωσω το καλαθι γιατι δεν μου προσθετει το τροφοδοτικο.......

Διορθωθηκε!

Επεξ/σία από JDROGAS
  • Like 2
Δημοσ.

Ω ρε φίλε, κάνετε γερό παιχνίδι!

Έχει να πέσει το σ/κ πολλή σκέψη 😄

Καθόλου άσχημες οι προτάσεις με κάρτα γραφικών, μεγάλο future proofing για την περίπτωσή μου.

Όσο για το στήσιμο εντάξει ξέρω, το παλιό μου desktop εγώ το έκανα. Συντήρηση για καθάρισμα, αλλαγή πάστας κλπ. Έχω να ακουμπήσω desktop εδώ και 7 χρόνια βέβαια αλλά δεν αλλάζουν αυτά τα πράγματα και πολύ χεχε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...