Προς το περιεχόμενο

Ο νέος File Explorer των Windows 11 θα έχει νέο σχεδιασμό αλλά και...tabs

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, petran79 είπε

Αν βάλεις 2-3 πυγμάχους μεσαίου επιπέδου  εναντίον 100 άσχετων με την πυγμαχία, περίμενε μακελειό

Κοίτα αν κρατήσουν καταστάσεις insomnia με Win users, Linux users, Apple users και Android users, πιο πολύ σε ερωτοδικείο μας βλέπω πάρα σε μακελειό…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

36 λεπτά πριν, Broli007 είπε

Η πλάκα είναι ότι τα στατιστικά αυτά με τα 2%, είναι για τους Desktop υπολογιστές. Δεν σημαίνει ότι τα linux είναι μόνο εκεί. Για παράδειγμα το Android, τρέχει σε linux kernel, το οποίο για το 2018 , είχε το 75% της αγοράς και το 85% όλων των smartphone είναι βασισμένα στο linux. Το 2021, το ποσοστό των top 500 υπερυπολογιστών που έτρεχαν linux, ήταν το 100%, ούτε ένας που να τρέχει άλλο λειτουργικό. Το 95% στο top 1.000.000 σων Servers παγκοσμίως, τρέχει Linux και μόνο το 1.9% τρέχει κάποια έκδοση των Windows.

Το linux ανεβαίνει, κερδίζει κοινό και φαίνεται. To Steam έχει ήδη ένα σωρό παιχνίδια που παίζουν σε linux, πολλές παιχνιδομηχανές βασίζονται πάνω σε αυτό και τα Windows ενσωματώνουν λειτουργίες των Linux, αλλά και kernel του Linux για να μπορεί να τρέχει εφαρμογές του σε μια προσπάθεια να κρατήσει το μεριδιό του.

Η εξοικείωση  των νεότερων γενιών, όπως και η εξάπλωση του internet βοηθάει σε αυτό. Τρέμε Microsoft.... :P

BTW, για περισσότερα τέτοια στατιστικά, εδώ:

https://webtribunal.net/blog/linux-statistics/

Και για δημιουργία γραφικών σε υπερπαραγωγές

https://www.foxrenderfarm.com/share/post-id-72

• Like 2

5 ώρες πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

Ακριβως. Και (τον καθε) εμενα δεν με ενδιαφερει το γιατι και πως. Δεν εχω κανενα προβλημα να παω σε Linux. Αρκει να εχει αυτα που θελω και χρειάζομαι. Δεν σημαινει οτι θεωρω τα Λινουξ τραγικα η τα windows φοβερα. Ειναι θεμα του τι θελω. Δεν εχω ουτε το χρονο ουτε την ορεξη να κανω πατεντες για να χρησιμοποιώ οτι χρειάζομαι. Αυτο δεν καταλαβαινουν.

Απολύτως λογικό και κατανοητό. Όπως προ είπα η χρόνια του desktop Linux (άλλο λινουξο αστειάκι) θα έρθει μόνο όταν οι εταιρίες κάνουν support. Τεράστιο το βήμα του Steam. Το gaming είναι ένας τεράστιος παράγοντας, αν όχι ο μεγαλύτερος για κάποιον να μείνει σε windows. Λίγοι δουλεύουν adobe πολλοί παίζουν.

Στο θέμα των tabs όμως, λινούξας η μη δεν γίνεται να μην κράξεις την ms λίγο. Έλεος δλδ με τους κάγκουρες. 20 χρόνια για ένα απλό feature.

Προσωπικά είμαι με OpenSuse στο pc μου, Mac η win στη δούλεια (ανάλογα τι laptop μου δίνει η εταιρία) και gaming στο ps5.

• Like 1

Ο Καθένας μπορεί να λέει το μακρύ και το κοντό του εδω μέσα, δεν θα υπάρξει ποτε το απόλυτο Ux Και Ui διότι ο καθενας εχει και απο μια διαφορετική άποψη για τα πάντα,

εαν βολεύεσαι με το δικο σου λογισμικό, δικο σου file manager τοτε ολα καλα, απλα κράτα την άποψη για σένα. 

και είσαι οκ.

Υ.Γ Εδώ υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν Norton Commander για file manager. Οπότε καταλαβαίνετε.

Υ.Γ 2 Εδω υπάρχουν άτομα που θεωρουν τα XP πιο ομορφο UI απο τα 11. Οπότε καταλαβαίνετε.

21 hours ago, NotAliki177 said:

Τι συγκρίνεις; ένα λειτουργικό της μεγαλύτερης εταιρίας στον κόσμο με ένα open-source λειτουργικό ανθρώπων που κάνουν ότι κάνουν γιατί τους αρέσει να προσφέρουν?

Αν είχε και το λινουξ τμήμα μαρκετινγκ κλπ για να το προωθήσουν, θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση. Πάρε για παράδειγμα το MacOS. ένα fork του linux που έχει φτάσει σχεδόν 10% επειδή έχει μια μεγάλη εταιρία από πίσω που το προωθεί.

Fork του linux δεν είναι με καμία κυβέρνηση/παναγία/you-name-it. Επίσης άλλο Unix Product, άλλο σκέτο μόνο POSIX compliant. Άλλο FreeBSD άλλο Linux.

POSIX-compliant, Open Brand UNIX 03
Registered Product
Open source kernel based on FreeBSD
and Mach 3.0

• Like 1

Στις 5/4/2022 στις 10:28 ΜΜ, chek2fire είπε

Σε ακόμα 12 χρόνια θα γίνετε και split στα δύο

Όταν ο Norton δούλευε με split ο Linus έπαιζε ακόμα με τουβλάκια. :D 😄

16 ώρες πριν, spykapo21 είπε

Υ.Γ Εδώ υπάρχουν άτομα που χρησιμοποιούν Norton Commander για file manager. Οπότε καταλαβαίνετε.

Πλάκα πλάκα το layout του Norton Commander που μετέπειτα πέρασε στον Total Commander και πόσους άλλους file managers είναι διαχρονικό λόγο της απίστευτης ευκολίας στη διαχείριση.

Στις 6/4/2022 στις 10:36 ΠΜ, mordred είπε

Μάλλον είσαι ο πρώτος και μόνος που λέει οτι η αχρηστευμένη taskbar (app drawer πλέον) και το αστείο start ειναι καλά... Φαντάζομαι η λογική είναι, το start button που έιναι στο κέντρο και πηγαινοέρχεται ανάλογα με το τι έχεις ανοιχτό, αντί να είναι fixed στην άκρη και άρα εύκολα προσβάσιμο ακόμα και με κλειστά μάτια, είναι διαφορετικό άρα καλό...

Το καταλαβαινω αυτο αλλα πραγματικά με εχει βολεψει η νεα σχεδίαση και στο σταρτ στο κεντρο και μου φαινεται μια χαρα. Αλλά αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχει ρυθμιση να ξαναπας το σταρτ αριστερα; Παντως το ιδιο το σταρτ μενου δεν ειναι τελειο, χρειάζεται αρκετο στρωσιμο ακομα. Κατι πανε να κανουν αλλα ακομα δεν επιασε. Γενικα ειναι λιγο beta η φαση, αλλά σταρτ μενου στο κεντρο +1 απο μενα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, cosbu83 είπε

Το καταλαβαινω αυτο αλλα πραγματικά με εχει βολεψει η νεα σχεδίαση και στο σταρτ στο κεντρο και μου φαινεται μια χαρα. Αλλά αν θυμαμαι καλα δεν υπαρχει ρυθμιση να ξαναπας το σταρτ αριστερα; Παντως το ιδιο το σταρτ μενου δεν ειναι τελειο, χρειάζεται αρκετο στρωσιμο ακομα. Κατι πανε να κανουν αλλα ακομα δεν επιασε. Γενικα ειναι λιγο beta η φαση, αλλά σταρτ μενου στο κεντρο +1 απο μενα

Οκ δε διαφωνώ ότι σε βόλεψε. Και ναι όντως σου δίνει επιλογή. Δε διαφωνώ γενικά με τις αλλαγές.Ίσως για κάποιον που δεν έχει αρκετά παράθυρα ανοιχτά, και δε δουλεύει αρκετές εφαρμογές, φύλλα, instances κλπ όλα αυτά να είναι ευχάριστα στο μάτι και σε απλότητα. Γιατί όμως δε μου έχεις επιλογή ρε άνθρωπε αν θέλω να το αλλάξω; Να βλέπω μη groupαρισμένα και με labels ότι έχω ανοιχτό στη taskbar. Γιατί μου κάνεις τη ζωή δύσκολη; 

Επειτα  γιατί να μη μπορώ να γκρουπάρω σαν άνθρωπος τις pinned εφαρμογές μου στο start; Το έκανε τοσο περίπλοκο; Όποιος δεν ήθελε ας μη τα έβαζε σε ομάδες ας τα άφηνε χύμα.

Με λίγα λόγια έχουν αφαιρέσει δυνατότητες και του start και της taskbar. Με μόνη διαφορά ότι μπορείς να τη πας στο κέντρο. Φοβερό feature. Δηλαδή το σκέφτηκαν πολύ ώρα πραγματικά;

Να είχα τώρα στο PC της δουλειάς win11 θα είχα αυτοκτονήσει πραγματικά...

Επεξ/σία από mordred

3 ώρες πριν, mordred είπε

Οκ δε διαφωνώ ότι σε βόλεψε. Και ναι όντως σου δίνει επιλογή. Δε διαφωνώ γενικά με τις αλλαγές.Ίσως για κάποιον που δεν έχει αρκετά παράθυρα ανοιχτά, και δε δουλεύει αρκετές εφαρμογές, φύλλα, instances κλπ όλα αυτά να είναι ευχάριστα στο μάτι και σε απλότητα. Γιατί όμως δε μου έχεις επιλογή ρε άνθρωπε αν θέλω να το αλλάξω; Να βλέπω μη groupαρισμένα και με labels ότι έχω ανοιχτό στη taskbar. Γιατί μου κάνεις τη ζωή δύσκολη; 

Επειτα  γιατί να μη μπορώ να γκρουπάρω σαν άνθρωπος τις pinned εφαρμογές μου; Το έκανε τοσο περίπλοκο; Όποιος δεν ήθελε ας μη τα έβαζε σε ομάδες ας τα άφηνε χύμα.

Με λίγα λόγια έχουν αφαιρέσει δυνατότητες και του start και της taskbar. Με μόνη διαφορά ότι μπορείς να τη πας στο κέντρο. Φοβερό feature. Δηλαδή το σκέφτηκαν πολύ ώρα πραγματικά;

Να είχα τώρα στο PC της δουλειάς win11 θα είχα αυτοκτονήσει πραγματικά...

συμφωνώ 100%, επρεπε να μας αφηνουν να επιλεγουμε. Αυτο το απλοποιημένο δεξι κλικ δεν το αντεχω με τιποτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, cosbu83 είπε

συμφωνώ 100%, επρεπε να μας αφηνουν να επιλεγουμε. Αυτο το απλοποιημένο δεξι κλικ δεν το αντεχω με τιποτα

Άλλο αυτό πραγματικά. Τι "click to see more" βρε κανιβαλοι; Τα icons... Πατάς στα 10 το wifi επιλέγεις ότι θελεις. Πατάς volume αλλαζεις ένταση... Οοοοχι τωρα στα 11 θα είσαι δύο κλικ μακρια από αυτό που θελεις να κανεις. Πατάς volume θα ανεβαίνει group εικονιδίων και μετά θα ξαναπατάς για να αλλάζει η ένταση. Αλλά μη τα ξαναλέμε οι τύποι καπνισαν χόρτο από μπαζούκα.  Αλλά tabs στον file explorer... Βεεβαια. Τι λε ρε παιδί μου σοβαρά; Για να ανέβει το productivity σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Στη τελική ας έβγαζαν μια έκδοση για παιδιά, γέρους και mac users, που δε μπορούν πολλές επιλογές, μπερδεύονται. Κανείς δε θα τους έλεγε τίποτα. Θα ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Επεξ/σία από mordred

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...