Προς το περιεχόμενο

θα αντεξει το τροφοδοτικο μου??(350w)

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2 σκληρους δισκους 2 drives-dvd + cd-r- και ενα fan λιγο πιο μεγαλο απο το κανονικο νομιζω 12ν αλλα μπορει να κανω και λαθος για το fan

ευχαριστω

Δημοσ.

Nαι ρε συ. Εμένα 300αρι και τα τραβάει. Δεν καταλαβαίνω όλη αυτή την ιστορία με τα θηρία τροφοδοτικά. Μέχρι και 600αρι τροφοδοτικό έχω διαβάσει!

Βέβαια αν σκοπεύεις να βάλεις τη νέα GF6800 με τον τελευταίο athlon64 άλλο θέμα, αλλά αν είχες τα 600+ euro που αναμένεται να κοστίζει η GF δε νομίζω να έκανες καν την ερώτηση για το τροφοδοτικό. Θα πήγαινες και θα έπαιρνες και τα ακριβότερο τροφοδοτικό. :D

Anyway αν δεις ό,τι σβήνει το τροφοδοτικό με την εκκίνηση του συστήματος προφανώς δεν αντέχει 2δίσκους οπότε πας γι' αλλο μεγαλύτερο. Διαφορετικά save your money.

Τα fans ελάχιστα καταναλώνουν.

Δημοσ.

Ανετα τα αντεχει, το προβλημα με τα τροφοδοτικα υπαρχει οταν μιλαμε για ολοκαινουργιους επεξεργαστες και καρτες γραφικων που "διψανε" για Watts!!! :D Για drives μην ανησυχεις...

Δημοσ.

Συμφωνώ με όλους παραπάνω και να προσθέσω ότι ένα καλά και μεγάλο τροφοδοτικό σου χρειάζεται αν θέλεις να κάνεις overclicking.

Δημοσ.
αν θέλεις να κάνεις overclicking.

Είναι από τα επιτυχημένα, κατα λάθος εννοείται, ορθογραφικά ... :D :D

Το θέμα δεν είναι μόνο αν αντέχει το psu να δώσει το ρεύμα που του τραβάνε, αλλά πρέπει να το κάνει αυτό με χαμηλό θόρυβο... Ο περισσότερος θόρυβος οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας των ηλεκτρονικών μερών του psu και η θερμοκρασία του αυξάνει όταν αυτό φτάνει στα όρια λειτουργίας του... Δηλάδή αν το pc σου καίει 280 Watt και το τροφοδοτικό σου είναι 300W, τότε επειδή δουλεύει κοντά στο όριο του ο θερμικός του θόρυβος είναι πολύ μεγαλύτερος...

Γενικά, καλό είναι να χρησιμοποιούμαι psu αρκετά μεγσλύτερα από την ισχύ που καταναλώνουμε π.χ. καταναλώνεις 300 πάρε 350, 400 πάρε 450, 530 (όπως εγώ) πάρε 600... Φυσικά τα 500 μπορεί να έναι 2*250 και τα 600 να είναι 2*300... έτσι μειώνεται και το κόστος...

Δημοσ.

παιδιά άλλη μια ερώτηση από μένα

έχω 300αρι τροφοδοτικο

πανω του έχω ήδη 2 σκληρούς, dvd, cd, intel p4 1,6, geforce4mx, sb live kai wifi και θέλω να του βάλω άλλον ένα σκληρό (με pci->ide κάρτα ) και κάρτα LAN.

Θα τα αντέξει? Και αν δεν τα αντέξει πως θα το δω? υπάρχει περίπτωση να κανει ζημια ή απλώς δεν θα ανοίγει?

ευχαριστώ

Δημοσ.

To θέμα με τα psu είναι ότι δεν συνήθως παθαίνουν κάτι όταν δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο (στην ουσία να δώσουν ρεύμα στο φορτίο), δηλαδή εσένα οι απαιτήσεις σου να είναι 380W και να έχεις psu 350W π.χ. τότε δεν σημαίνει ότι θα καεί το τροφοδοτικό, απλά θα δίνει την μέγιστη ισχύ του και όποιος προλάβει να ρουφήξει... Το αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργούν οι συσκευές και να δημιουργείται πρόβλημα... π.χ. οι σκληροί όταν πάνε να διαβάσουν μαζί να σταματάνε και να ξεκινάνε συνέχεια, γιατί δεν υπάρχει αρκετό ρεύμα να τροφοδοτηθούν οι βηματικοί κ.ο.κ...

Για να καεί το τροφοδοτικό, συνήθως θα πρέπει κάτι να του τραβήξει ξαφνικά πολύ μεγαλύτερο ρεύμα απ'ότι μπορεί να δώσει... και αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του τροφοδοτικού, γιατί υπάρχουν κάποια τα οποία έχουν ασφάλειες και πέφτουν...

Το tagan που είχα κάηκε, γιατί δεν είχε τέτοια ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δώσει πολύ ρεύμα χωρίς να κλείσει... όταν άνοιξα το κουτί του είχε καεί το pcb...!!! Αυτό έγινε γύρω από μια δίοδο ισχύος, της οποίας το package έλιωσε στο pcb κανονικά...!!! αλοιφή έγινε...

Δημοσ.

Για τον φιλο προηγουμενως, πιστευω οτι θα τα αντεξει, αλλα παιδια το θεμα ειναι αλλο. Οπως πολυ σωστα ειπε ο Jacο, το θεμα δεν ειναι αν θα τα αντεξει, αλλα να μπορει το συστημα να "τρεφεται" σωστα. Αν εσυ του δινεις λιγο, λιγο θα σου δινει και αυτο. Γνωμη μου ειναι να υπαρχει ΠΑΝΤΑ ενα ποιοτικο τροφοδοτικο, αυτο θα σε σωσει απο πολλα προβληματα. Πολλοι πιστευουν οτι το τροφοδοτικο ειναι το τελευταιο που πρεπει να κοιτανε, για εμενα ειναι το ΠΡΩΤΟ!!! Αν ο υπολογιστης δεν παιρνει "σωστο" ρευμα, τοτε δεν θα λειτουργει σωστα. Τα λεω απλα για να γινομαι αντιληπτος.

Δημοσ.

εγω παλι σε ενα 300αρι εχω βαλει ενα dvd+RW ενα dvd απλο 2 σκληρους εναν ανεμιστηρα 12v μια λαμπα νεον και εχω σε pci μια καρτα τηλεορασης και modem και μια FX5600 πολλα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...