Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

+1 και απο εμενα για Skroutz εχω δει (δεν εχω κανει ακομα) οτι βαζοντας το αφμ μου μου βγαζει για αφαίρεση το φπα απο αυτους. οποτε κατι λαμογιες του τυπου 300 και με τιμολογιο 280 λογικα ειναι παρελθον.

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tsilitheo2 είπε

Τον Νοέμβριο αγορασα κινητο ... Πηγα μεσω Σκρουτζ αν και ελαφρως ακριβοτερο ,γιατι ο φτηνοτερος ζητουσε   ενα καρο χαρτια για αποφορολογηση ,ισως και πιστοποιητικο γεννησης ,καθαρα για να σε αποτρεψει. Μεσω Σκρουτζ χρειάστηκε μονο να βγαλω κωδικους απο το taxis. Εγινε η παραγγελία ,πληρωθηκε (στο Σκρουτζ,) και ηρθε μειλ οτι η παραγγελία ειναι σε επεξεργασια απο το ταδε καταστημα με χρονο παραδοσης εως 3 μερες... Στις 3 μερες το στατους δεν ειχε αλλαξει ακομα. Μειλ εγω στο Σκρουτζ τι γινετε. Απαντουν οτι ΔΕΝ ειναι πλεον διαθεσιμο στο συγκεκριμένο μαγαζι και αναζητουν αλλο και οτι τυχον διαφορα θα την καλυψουν αυτοι. Βρισκουν ενα αλλο ,παλι μειλ οτι επεξεργαζονται την παραγγελία. Παλι τα ιδια... Και παλι τα ιδια. Ενδιάμεσα υπηρχαν και δικα μου μνμ ισως εριστικα αλλα ενδεικτικα οτι δεν ειμαι βλακας και ξερω τι παιζει. Βρεθηκε μαγαζακι. Μπαινω στις αξιολογησεις του και διαβαζω εναν αγοραστη οτι μετα απο αγορα μεσω 39α απο Σκρουτζ ,τον πηραν τηλ και του λεγαν κατι ασυναρτησίες οτι το κινητο ειναι αγγλικο και οχι ελληνικο και την ψυλλιαζομαι. Και περιμένω τηλ οπως και εγινε. Και πριν προλαβει να μου πει το στορι,του το λεω εγω,του στυλ ειμαι μαγος και ξερω γιατι καλεσες. Αλαλα τα χειλη των ασεβων και την επομενη ειχα επιτέλους το κινητο... Συμπέρασμα δικο μου ,το 90% των σκρουτζομαγαζων αποζητουν την μη εκδοση τιμολογιου για την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευων

Στην περίπτωσή μου πάντως η αγορά απευθείας μέσω skroutz έχει την ίδια τιμή για το κινητό που θέλω, απλά από την εμπειρία σου μπερδεύτηκα τελικά αν αξίζει τον κόπο να κάνω την αγορά μέσω skroutz ή όχι. Σε όσα μαγαζιά μπαίνω αναφέρει για 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπεία, οπότε με αφορά αν είναι αγγλικό ή ελληνικό;

Σε επικοινωνία μου με το ίδιο το skroutz για αγορά μέσω άρθρου 39Α με παρέπεμψαν σε ένα 13σέλιδο .pdf με οδηγίες και μου είπαν ότι χρειάζεται:

Αναφορά σε κείμενο

1. Απόκτηση ειδικών κωδικών πρόσβασης μέσω της εφαρμογής Διαχείριση Ειδικών Κωδικών (Taxis)

2. Χρήση ενός προγράμματος για την εγγραφή στην υπηρεσία με τους παραπάνω ειδικούς κωδικούς

3. Ορισμός εκπροσώπου (υποχρεωτικό ακόμη και για αυτοαπασχολούμενους) και κωδικών μιας χρήσης εκπροσώπου (για επιβεβαίωση του εκπροσώπου).

, όπου το 2 περιέχει link για κατέβασμα μιας java εφαρμογής. Εκεί είναι που το'χασα λίγο.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sadako είπε

Στην περίπτωσή μου πάντως η αγορά απευθείας μέσω skroutz έχει την ίδια τιμή για το κινητό που θέλω, απλά από την εμπειρία σου μπερδεύτηκα τελικά αν αξίζει τον κόπο να κάνω την αγορά μέσω skroutz ή όχι. Σε όσα μαγαζιά μπαίνω αναφέρει για 2 χρόνια εγγύηση από την επίσημη αντιπροσωπεία, οπότε με αφορά αν είναι αγγλικό ή ελληνικό;

Σε επικοινωνία μου με το ίδιο το skroutz για αγορά μέσω άρθρου 39Α με παρέπεμψαν σε ένα 13σέλιδο .pdf με οδηγίες και μου είπαν ότι χρειάζεται:

, όπου το 2 περιέχει link για κατέβασμα μιας java εφαρμογής. Εκεί είναι που το'χασα λίγο.

Δεν υπαρχει αγγλικο ή ελληνικο. Μονο ευρωπαϊκό. Αλλα πετανε την μλκ τους μην βρουν καναν αδαη . Την εφαρμογή πρεπει να την τρεξεις στο pc και να συνδεθεις στο ταχις και να βαλεις τον κλειδάριθμο που εχεις ηδη παρει για να σου δωσει τους 2 κωδικους Καλυτερα ζητα το απο 1 λογιστη

Δημοσ.

Α δηλαδή σου έλεγαν ότι είναι αγγλικό για να ψαρώσεις και να πεις "α τότε δεν θέλω" και να ακυρώσεις την παραγγελία; 😀

Θα τις δω τις οδηγίες που μου έστειλαν κάποια στιγμή, φαίνονται αναλυτικές, με εικόνες κλπ, ίσως δεν χρειαστεί να το αναθέσουμε σε λογιστή.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Θεωρητικα ειναι το ιδιο. Το θετικο της αποφορολογησης ειναι οτι ΤΩΡΑ θα δωσεις -24% της τιμης, αλλιως περιμενεις να κλεισει το οικονομικο 3μηνο ωστε να αποδωσεις στο κρατος τον ΦΠΑ-τον ΦΠΑ του αντικειμενου που αγορασες (ως εξοδο επιχειρησης)

Θεωρητικά είναι το ίδιο όπως είπες. Μόνο που δεν το δέχεται η εφορία οπότε στην περίπτωση έκδοσης τιμολογίου δεν γίνεται συμψηφισμός του ΦΠΑ. Εκτός εάν το περάσει ο λογιστής στη ζούλα και δεν σου γίνει ποτέ έλεγχος.

• Moderators
Δημοσ.

Είναι κλασική τακτική διαφόρων καταστημάτων για να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ και να τον καβατζώνουν. Σου λένε ότι πρέπει να στείλεις ένα πάκο χαρτιά για να τσεκάρουν μετά από 10 μέρες αν «δικαιούσαι» αποφορολόγηση (για μια διαδικασία που είναι δύο κλικς μακριά) και μόλις βλέπουν ότι «δικαιούσαι» ως διά μαγείας εξαφανίζεται η συσκευή από το ράφι τους. Επειδή όλο αυτό το πράγμα είναι πολύ κουραστικό, όποιος θέλει να το αποφύγει έχει τις εξής επιλογές:

1. Αγορά από μεγάλη ή μικρή αλυσίδα. Υπάρχουν και επιλογές για να παίξεις αν θέλεις, καθώς κάποιες αλυσίδες κάνουν απευθείας αποφορολόγηση στο τιμολόγιο, ενώ άλλες κόβουν πιστωτικό με τον ΦΠΑ κατόπιν έκδοσης του τιμολόγιου. Bonus το ότι θα μπορείς να πληρώσεις με δόσεις, με προγράμματα επιβράβευσης κλπ.
  2. Αγορά από ευρωπαϊκό amazon (ή άλλο κατάστημα που έχει περασμένα στοιχεία στο VIES). Με αυτό τον τρόπο γλυτώνεις απ' όλα τα προϊόντα αποφορολόγηση όταν περάσεις τον επαγγελματικό ΑΦΜ σου στο σύστημα, όχι μόνο σε όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο 39α.

Στην περίπτωση αγοράς από σκρουτζομάγαζο θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία:

α) Στο eshop δεν πρέπει επ' ουδενί να αναφέρει διαφορετική τιμή για τιμολόγιο και απόδειξη.

β) Δεν πρέπει να ζητάει 10 σελίδες χαρτούρα για να σου κάνει αποφορολόγηση.

γ) Ιδανικά στο eshop του να δέχεται Paypal.

δ) Το κατάστημα θα πρέπει να έχει κανονική φυσική μορφή με εμπόρευμα μέσα. Να μην είναι σε γκαράζ, να μην είναι στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και να μην έχει στην βιτρίνα του μόνο θήκες κινητών και USB καλώδια.

Αν δεν πληρούνται τουλάχιστον 3 από τις 4 προϋποθέσεις πιο πάνω, τότε το κατάστημα κάνει μόνο για καμιά microSD, ως εκεί. Γιατί το πιθανότερο δεν είναι μόνο ότι θα υπάρξει ταλαιπώρια σε ότι αφορά την αποφορολόγηση, το σημαντικότερο είναι ότι σε περίπτωση που χρειαστείς εγγύηση θα πέσει κλάμα.

• Like 7
Δημοσ.

Ωραία. Το ερώτημα τώρα είναι:

- Αν η αγορά γίνει μέσω skroutz δεν παρέχεται μια μεγαλύτερη ασφάλεια;

- Μπήκα λίγο και τσέκαρα τι παίζει στο Amazon, στο γερμανικό έχει μικρή διαφορά, αλλά πρέπει να είναι sold by Amazon και fulfilled by Amazon; Γιατί αυτό που είδα είναι sold by "άλλο μαγαζί" και fulfilled by Amazon. Μας χαλάει αυτό γενικά; Σε περίπτωση ανάγκης αντικατάστασης δεν αναλαμβάνει πάλι το Amazon; Στο παρελθόν (πολύ παρελθόν όμως, τότε ακόμα που είχε δωρεάν μεταφορικά για αγορές πάνω από 25 λίρες) είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από το after sales support.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Malthador είπε

Είναι κλασική τακτική διαφόρων καταστημάτων για να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ και να τον καβατζώνουν. Σου λένε ότι πρέπει να στείλεις ένα πάκο χαρτιά για να τσεκάρουν μετά από 10 μέρες αν «δικαιούσαι» αποφορολόγηση (για μια διαδικασία που είναι δύο κλικς μακριά) και μόλις βλέπουν ότι «δικαιούσαι» ως διά μαγείας εξαφανίζεται η συσκευή από το ράφι τους. Επειδή όλο αυτό το πράγμα είναι πολύ κουραστικό, όποιος θέλει να το αποφύγει έχει τις εξής επιλογές:

1. Αγορά από μεγάλη ή μικρή αλυσίδα. Υπάρχουν και επιλογές για να παίξεις αν θέλεις, καθώς κάποιες αλυσίδες κάνουν απευθείας αποφορολόγηση στο τιμολόγιο, ενώ άλλες κόβουν πιστωτικό με τον ΦΠΑ κατόπιν έκδοσης του τιμολόγιου. Bonus το ότι θα μπορείς να πληρώσεις με δόσεις, με προγράμματα επιβράβευσης κλπ.
  2. Αγορά από ευρωπαϊκό amazon (ή άλλο κατάστημα που έχει περασμένα στοιχεία στο VIES). Με αυτό τον τρόπο γλυτώνεις απ' όλα τα προϊόντα αποφορολόγηση όταν περάσεις τον επαγγελματικό ΑΦΜ σου στο σύστημα, όχι μόνο σε όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο 39α.

Στην περίπτωση αγοράς από σκρουτζομάγαζο θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία:

α) Στο eshop δεν πρέπει επ' ουδενί να αναφέρει διαφορετική τιμή για τιμολόγιο και απόδειξη.

β) Δεν πρέπει να ζητάει 10 σελίδες χαρτούρα για να σου κάνει αποφορολόγηση.

γ) Ιδανικά στο eshop του να δέχεται Paypal.

δ) Το κατάστημα θα πρέπει να έχει κανονική φυσική μορφή με εμπόρευμα μέσα. Να μην είναι σε γκαράζ, να μην είναι στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας και να μην έχει στην βιτρίνα του μόνο θήκες κινητών και USB καλώδια.

Αν δεν πληρούνται τουλάχιστον 3 από τις 4 προϋποθέσεις πιο πάνω, τότε το κατάστημα κάνει μόνο για καμιά microSD, ως εκεί. Γιατί το πιθανότερο δεν είναι μόνο ότι θα υπάρξει ταλαιπώρια σε ότι αφορά την αποφορολόγηση, το σημαντικότερο είναι ότι σε περίπτωση που χρειαστείς εγγύηση θα πέσει κλάμα.

Προσυπογράφω, για το ipad στον Κωτσοβολο έδωσα μόνο αφμ και δου της εταιρείας και αγόρασα αμέσως χωρίς ΦΠΑ 

• Moderators
Δημοσ.
5 minutes ago, Sadako said:

- Αν η αγορά γίνει μέσω skroutz δεν παρέχεται μια μεγαλύτερη ασφάλεια;

Δεν θεωρώ ότι σου παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε περίπτωση που η συσκευή είναι παραεισαγωγή από το Περού και χρειαστείς εγγύηση τι θα κάνει το skroutz; Θα αναλάβει αυτό την επισκευή ή θα σου πει «εγώ είμαι μεσάζοντας, βρες τα με το κατάστημα»; Ειδικά από τη στιγμή που το skroutz δείχνει ανοχή σε ύποπτες συμπεριφορές.

15 minutes ago, Sadako said:

- Μπήκα λίγο και τσέκαρα τι παίζει στο Amazon, στο γερμανικό έχει μικρή διαφορά, αλλά πρέπει να είναι sold by Amazon και fulfilled by Amazon; Γιατί αυτό που είδα είναι sold by "άλλο μαγαζί" και fulfilled by Amazon. Μας χαλάει αυτό γενικά; Σε περίπτωση ανάγκης αντικατάστασης δεν αναλαμβάνει πάλι το Amazon; Στο παρελθόν (πολύ παρελθόν όμως, τότε ακόμα που είχε δωρεάν μεταφορικά για αγορές πάνω από 25 λίρες) είχα μείνει πολύ ικανοποιημένος από το after sales support.

Δεν μας χαλάει το fulfilled by Amazon. Σε δεδομένη στιγμή που μου είχε έρθει ένα αξεσουάρ ελαφρώς φθαρμένο (αξίας €30~) το οποίο είχε αγοραστεί από τρίτο seller, το Amazon μου έκανε refund χωρίς να στείλω καν πίσω το προϊόν.

Δημοσ.

Καλά ναι, ως προς το πρώτο που αναφέρεις βασιζόμουν σε αυτό που στην σελίδα για "2ετή εγγύηση αντιπροσωπείας", αλλά εδώ που τα λέμε δεν έχεις και πολύ άδικο, δεν μου φαίνεται πολύ αξιόπιστο γενικά.

Για αγορά με τιμολόγιο (και αποφορολόγηση) μέσω ευρωπαϊκού Amazon (στο γερμανικό είναι που κοίταξα σε πρώτη φάση, λόγω brexit κλπ, δεν ξέρω αν έχει ουσία να κοιτάξω και από Amazon άλλων χωρών, θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα) είναι πολύπλοκη η διαδικασία;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Sadako είπε

Ένα 

https://kavatza.gr/

μήπως το έχει χρησιμοποιήσει κανείς; 

Εγώ και τους είχα κάνει μεγαλη μακακια. Τους γύρισα την μισή παραγγελία πίσω γιατί δεν μου αρέσει το κουτί (πήγα σε ακριβό) και τον επεξεργαστή. 

Στο δευτερόλεπτο η αλλαγή. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. 

• Like 1
Δημοσ.

To Kaizershop δεν θεωρείται γενικά από τα αξιόπιστα σκρουτζομάγαζα; Το θυμάμαι πριν 10+ χρόνια.

Το περίεργο είναι ότι βλέπω για αγορά μέσω shopflix χαμηλότερη τιμή σε σχέση με αγορά απευθείας μέσω του Kaizer, ενώ η μείωση δεν αντιστοιχεί στην απλή αφαίρεση του ΦΠΑ.

https://shopflix.gr/tekhnologia/tilefonia/kinita-tilefona/smartphones/samsung-galaxy-a52s-5g-6gb-128gb-smartphone-black/

https://www.kaizershop.gr/samsung-galaxy-a52s-a528-128gb-6gb-5g-dual-black-eu-new?search=galaxy a52s&sub_category=true

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/4/2022 στις 11:56 ΠΜ, insomniac01 είπε

Εγώ και τους είχα κάνει μεγαλη μακακια. Τους γύρισα την μισή παραγγελία πίσω γιατί δεν μου αρέσει το κουτί (πήγα σε ακριβό) και τον επεξεργαστή. 

Στο δευτερόλεπτο η αλλαγή. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. 

Πραγματικα κι εγω ειχα μεινει τρομερα ικανοποιημενος απο την εξυπηρετηση. Η μονη στραβη που μου ειχε γινει ηταν με την εταιρεια κουριερ που συνεργαζοντουσαν και τους το ειχα ενημερωσει με πολυ φιλικη διαθεση και μου ζητησαν κι συγγνωμη οι ανθρωποι εκ μερους τους..
Πραγματικα εξαιρετικοι, με κερδισαν.

Επεξ/σία από bOne_
Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση πάντως, μετά από κάποιες μέρες ευτυχώς έβγαλε ο Κοτσώβολος μια προσφορά στο κινητό που ήθελα με μια δωροεπιταγή ανάλογα με την αξία του κινητού (στην δική μου περίπτωση ήταν μια δωροεπιταγή 100€) οπότε μου βγήκε -έστω και εμμέσως, γιατί σίγουρα κάποια στιγμή θα βρω κάτι να πάρω από εκεί, είτε εγώ είτε κάποιος φίλος- χαμηλότερα.

Και ως προς το θέμα της αποφορολόγησης, μόνο ένα χαρτί που εκτύπωσα από taxisnet χρειάστηκε, η διαδικασία έγινε εκεί μέσα σε 5 λεπτά (και πολύ βάζω)...

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα κύριοι, κανονίσαμε με έναν φίλο μου να αγοράσω ένα κινητό στα 300€ μέσω skroutz και αγορά μέσω άρθρου 39Α (αποφορολόγηση)

Δηλαδή να το πληρώσω εγώ με την χρεωστική μου κάρτα και ο φίλος μου για να με διευκολύνει να κανει την αποφορολόγηση 24% με το δικό του επαγγελματικό του ΑΦΜ

Και με πήρε πριν λίγο τηλέφωνο ο φίλος μου και μου λέει "Δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει γιατι τον 24% ΦΠΑ που θα γλυτώσω εγώ  θα τον πληρώσει αυτός μετά στην εφορία με τα έσοδα/εξοδα κτλ"

Ισχύει;

Επεξ/σία από MrGalaxy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...