Sadako Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Καλησπέρα. Θέλω να πάρω ένα κινητό μέσω τιμολογίου και άμεσης αποφορολόγησης (άρθρο 39Α) στην εταιρία της γυναίκας μου. Δεν έχω κάνει προσωπικά την ίδια διαδικασία ξανά, από μεγάλα μαγαζιά (τύπου Public, Plaisio κλπ) το καπέλο είναι αρκετά μεγάλο, οπότε είπα να ψαχτώ σε skroutz και bestprice. Εκεί διαπίστωσα κάτι αρκετά περίεργο (μέχρι και ύποπτο), στην πιο φθηνή τιμή που έχει στο bestprice βλέπω: https://www.netmobile.gr/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=2954&ref=bestprice.gr Τιμή στο κατάστημα: 329,00€ Τιμή Τιμολογίου (άρθρου 39Α): 265,32€ Τιμή web: 267,60€ Δηλαδή αν το πάρεις (ως ιδιώτης) ΜΕ το ΦΠΑ το παίρνεις στην ίδια τιμή που το παίρνεις αποφορολογημένο ως εταιρία! Τι φάση; Το πονηρό μυαλό πάει στο ότι -με κάποιο τέχνασμα- δεν αποδίδουν ίσως το ΦΠΑ, κάτι που στα μάτια μου μειώνει κατακόρυφα την αξιοπιστία τέτοιων μαγαζιών. Σε κουβέντα με φίλο που έχει εταιρία μου μετέφερε και προσωπική του εμπειρία από 2-3 άλλα σκρουτζομάγαζα, που "τυπικά" προσέφεραν την επιλογή αποφορολόγησης, αλλά στην πράξη του ζητούσαν τόσα χαρτιά και με συνεχείς καθυστερήσεις τον αποθάρρυναν τόσο που έκανε πίσω. Ποια είναι η δική σας εμπειρία γενικά; Έχετε καταφέρει με ευκολία να κάνετε αγορά μέσω σκρουτζομάγαζου με αποφορολόγηση; Αξίζει να το ψάξω παραπάνω; Ή τσάμπα θα χάσω τον χρόνο μου;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δύο φορές προσπάθησα -ειλικρινά δεν θυμάμαι επωνυμίες, το ένα ήταν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο δημαρχείο- και μου έβγαλαν το λάδι. Οι δε τιμές που δίνουν αν πας με τιμολόγιο κανονικά θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου από τα αρμόδια υπουργεία. Έχουν διάφορα θέματα οι μεγάλες αλυσίδες, αλλά τουλάχιστον δεν σε κάνουν να βλαστημήσεις με την αποφορολόγηση, ταχύτατη και άμεση διαδικασία. Στον άλλο ζήταγε χαρτιά και κόντρα χαρτιά, βεβαιώσεις έναρξης και κάτι τέτοια, μου έδωσε την αίσθηση πως ήθελε να αποφύγει τη διαδικασία. Φαντάζομαι κάποιοι θα είναι σωστοί στη διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν έχω πετύχει τέτοιο κατάστημα. 3
ekechagi Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Γιατί να κάνεις αποφορολόγηση και να μην εκδώσεις τιμολόγιο;
Sadako Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 6 λεπτά πριν, Snoob είπε Δύο φορές προσπάθησα -ειλικρινά δεν θυμάμαι επωνυμίες, το ένα ήταν στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο δημαρχείο- και μου έβγαλαν το λάδι. Οι δε τιμές που δίνουν αν πας με τιμολόγιο κανονικά θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο ελέγχου από τα αρμόδια υπουργεία. Έχουν διάφορα θέματα οι μεγάλες αλυσίδες, αλλά τουλάχιστον δεν σε κάνουν να βλαστημήσεις με την αποφορολόγηση, ταχύτατη και άμεση διαδικασία. Στον άλλο ζήταγε χαρτιά και κόντρα χαρτιά, βεβαιώσεις έναρξης και κάτι τέτοια, μου έδωσε την αίσθηση πως ήθελε να αποφύγει τη διαδικασία. Φαντάζομαι κάποιοι θα είναι σωστοί στη διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν έχω πετύχει τέτοιο κατάστημα. Άρα επιβεβαιώνεις τις εμπειρίες και του φίλου μου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι εφόσον πραγματικά -για κάποιο δικό τους λόγο- δεν θέλουν να το κάνουν, γιατί δείχνουν καν να το προσφέρουν ως επιλογή από την σελίδα τους; Γιατί η αλήθεια είναι ότι πήρα σβάρνα και έστειλα email σε καμιά 10αριά μαγαζιά και ήταν κάποια που μου είπαν απλά και ξάστερα ότι κάνουν πώληση μόνο λιανικής, δεν πουλάνε με τιμολόγιο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, Sadako είπε Άρα επιβεβαιώνεις τις εμπειρίες και του φίλου μου. Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι εφόσον πραγματικά -για κάποιο δικό τους λόγο- δεν θέλουν να το κάνουν, γιατί δείχνουν καν να το προσφέρουν ως επιλογή από την σελίδα τους; Γιατί η αλήθεια είναι ότι πήρα σβάρνα και έστειλα email σε καμιά 10αριά μαγαζιά και ήταν κάποια που μου είπαν απλά και ξάστερα ότι κάνουν πώληση μόνο λιανικής, δεν πουλάνε με τιμολόγιο. Γενικά, δεν είχα καλές εμπειρίες με τα μικρά καταστήματα σε αυτό το κομμάτι. Τώρα, για την πώληση μόνο λιανικής, ναι, μπορεί ένα κατάστημα να έχει πάρει μόνο κωδικό λιανικού εμπορίου, οπότε να μην πουλάει με τιμολόγιο. Άλλοι, ενδεχομένως να υπεκφεύγουν. Για τις παράξενες τιμές παραπάνω, διάφορες εικασίες μόνο μπορούμε να κάνουμε. 2
UncleKim Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το έχουμε συζητήσει το θέμα. Πρακτικά κάποια καταστήματα υποχρεούνται λόγω δραστηριότητας να πουλάνε με τιμολόγιο, αλλά φυσικά και δεν θέλουν μιας και δεν μπορούν να κάνουν διάφορες κομπίνες με το ΦΠΑ. Από αυτά τα καταστήματα, μακριά και αγαπημένοι ακόμα και για λιανική. Κατά τα άλλα, υπάρχουν κ αξιόπιστα skroutzομάγαζα που μπορείς να κάνεις αγορές με Άρθρο 39Α, πραγματικά με ένα κλικ. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από UncleKim 4
Sadako Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 9 λεπτά πριν, UncleKim είπε Το έχουμε συζητήσει το θέμα. Πρακτικά κάποια καταστήματα υποχρεούνται λόγω δραστηριότητας να πουλάνε με τιμολόγιο, αλλά φυσικά και δεν θέλουν μιας και δεν μπορούν να κάνουν διάφορες κομπίνες με το ΦΠΑ. Από αυτά τα καταστήματα, μακριά και αγαπημένοι ακόμα και για λιανική. Κατά τα άλλα, υπάρχουν κ αξιόπιστα skroutzομάγαζα που μπορείς να κάνεις αγορές με Άρθρο 39Α, πραγματικά με ένα κλικ. Για το τελευταίο μιλάς από προσωπική εμπειρία; Έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο/α μαγαζί/α που η διαδικασία ήταν εύκολη και γρήγορη;
UncleKim Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Sadako είπε Για το τελευταίο μιλάς από προσωπική εμπειρία; Έχεις να προτείνεις συγκεκριμένο/α μαγαζί/α που η διαδικασία ήταν εύκολη και γρήγορη; Ναι έχω, 2 μάλιστα. Δεν κάνω διαφήμιση, το λένε ξεκάθαρα στο site τους άλλωστε. To ένα είναι το OneThing, και το άλλο το Electroholic. Και τα δύο τέρμα αξιόπιστα αναφορικά με την αποφορολόγηση κτλ. Και τα δύο δοκιμασμένα.
SabotazNic Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, ekechagi είπε Γιατί να κάνεις αποφορολόγηση και να μην εκδώσεις τιμολόγιο; Θεωρητικα ειναι το ιδιο. Το θετικο της αποφορολογησης ειναι οτι ΤΩΡΑ θα δωσεις -24% της τιμης, αλλιως περιμενεις να κλεισει το οικονομικο 3μηνο ωστε να αποδωσεις στο κρατος τον ΦΠΑ-τον ΦΠΑ του αντικειμενου που αγορασες (ως εξοδο επιχειρησης) 1 ώρα πριν, Sadako είπε Τιμή στο κατάστημα: 329,00€ Τιμή Τιμολογίου (άρθρου 39Α): 265,32€ Τιμή web: 267,60€ Εγω θα προχωρουσα, και θα εκδιδα απλα τιμολογιο. Με αυτον τον τροπο, κερδιζεις και την ηδη χαμηλη τιμη (φανταζομαι τα 265 ειναι ηδη χαμηλοτερη απο τις αλυσιδες που κανουν ευκολα αποφορολογηση), αλλα και με το τιμολογιο, η γυναικα σου στο τελος του οικ 3μηνου θα αποδωσει στο κρατος 50 ευρω λιγοτερα. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Νομιζω δεν επιτρέπεται καν (τυπικα) να χρεωσεις ΦΠΑ σε προϊόν που εμπιπτει σε αυτο το αρθρο.
Sadako Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εγω θα προχωρουσα, και θα εκδιδα απλα τιμολογιο. Με αυτον τον τροπο, κερδιζεις και την ηδη χαμηλη τιμη (φανταζομαι τα 265 ειναι ηδη χαμηλοτερη απο τις αλυσιδες που κανουν ευκολα αποφορολογηση), αλλα και με το τιμολογιο, η γυναικα σου στο τελος του οικ 3μηνου θα αποδωσει στο κρατος 50 ευρω λιγοτερα. Μα αφού γράφει ότι 265 είναι "αποφορολογημένα". Έτσι δεν δουλεύει αυτό; Δίνεις από την αρχή το "καθαρό" ποσό για να μην έχεις να πάρεις στο 3μηνο το ΦΠΑ. Πώς θα γλιτώσεις επιπλέον 50€; Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από Sadako 1
SabotazNic Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, Sadako είπε Μα αφού γράφει ότι 265 είναι "αποφορολογημένα". Έτσι δεν δουλεύει αυτό; Δίνεις από την αρχή το "καθαρό" ποσό για να μην έχεις να πάρεις στο 3μηνο το ΦΠΑ. Πώς θα γλιτώσεις επιπλέον 50€; Λεει τιμη web. Απο εκει και περα, αν θες ζητας αποδειξη ή τιμολογιο. 1
Tsilitheo2 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Θεωρητικα ειναι το ιδιο. Το θετικο της αποφορολογησης ειναι οτι ΤΩΡΑ θα δωσεις -24% της τιμης, αλλιως περιμενεις να κλεισει το οικονομικο 3μηνο ωστε να αποδωσεις στο κρατος τον ΦΠΑ-τον ΦΠΑ του αντικειμενου που αγορασες (ως εξοδο επιχειρησης) Εγω θα προχωρουσα, και θα εκδιδα απλα τιμολογιο. Με αυτον τον τροπο, κερδιζεις και την ηδη χαμηλη τιμη (φανταζομαι τα 265 ειναι ηδη χαμηλοτερη απο τις αλυσιδες που κανουν ευκολα αποφορολογηση), αλλα και με το τιμολογιο, η γυναικα σου στο τελος του οικ 3μηνου θα αποδωσει στο κρατος 50 ευρω λιγοτερα. Κινητα λαπτοπς ταμπλετς και παιχνιδοκονσολες ΔΕΝ μπορεις απλα να τα κοψεις τιμολογιο... Πρεπει να πας μεσω αυτου του 39α. 2 ώρες πριν, Sadako είπε Τιμή στο κατάστημα: 329,00€ Τιμή Τιμολογίου (άρθρου 39Α): 265,32€ Τιμή web: 267,60€ Ποια είναι η δική σας εμπειρία γενικά; Έχετε καταφέρει με ευκολία να κάνετε αγορά μέσω σκρουτζομάγαζου με αποφορολόγηση; Αξίζει να το ψάξω παραπάνω; Ή τσάμπα θα χάσω τον χρόνο μου; Τον Νοέμβριο αγορασα κινητο ... Πηγα μεσω Σκρουτζ αν και ελαφρως ακριβοτερο ,γιατι ο φτηνοτερος ζητουσε ενα καρο χαρτια για αποφορολογηση ,ισως και πιστοποιητικο γεννησης ,καθαρα για να σε αποτρεψει. Μεσω Σκρουτζ χρειάστηκε μονο να βγαλω κωδικους απο το taxis. Εγινε η παραγγελία ,πληρωθηκε (στο Σκρουτζ,) και ηρθε μειλ οτι η παραγγελία ειναι σε επεξεργασια απο το ταδε καταστημα με χρονο παραδοσης εως 3 μερες... Στις 3 μερες το στατους δεν ειχε αλλαξει ακομα. Μειλ εγω στο Σκρουτζ τι γινετε. Απαντουν οτι ΔΕΝ ειναι πλεον διαθεσιμο στο συγκεκριμένο μαγαζι και αναζητουν αλλο και οτι τυχον διαφορα θα την καλυψουν αυτοι. Βρισκουν ενα αλλο ,παλι μειλ οτι επεξεργαζονται την παραγγελία. Παλι τα ιδια... Και παλι τα ιδια. Ενδιάμεσα υπηρχαν και δικα μου μνμ ισως εριστικα αλλα ενδεικτικα οτι δεν ειμαι βλακας και ξερω τι παιζει. Βρεθηκε μαγαζακι. Μπαινω στις αξιολογησεις του και διαβαζω εναν αγοραστη οτι μετα απο αγορα μεσω 39α απο Σκρουτζ ,τον πηραν τηλ και του λεγαν κατι ασυναρτησίες οτι το κινητο ειναι αγγλικο και οχι ελληνικο και την ψυλλιαζομαι. Και περιμένω τηλ οπως και εγινε. Και πριν προλαβει να μου πει το στορι,του το λεω εγω,του στυλ ειμαι μαγος και ξερω γιατι καλεσες. Αλαλα τα χειλη των ασεβων και την επομενη ειχα επιτέλους το κινητο... Συμπέρασμα δικο μου ,το 90% των σκρουτζομαγαζων αποζητουν την μη εκδοση τιμολογιου για την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευων Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από Tsilitheo2
Sadako Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Ένα https://kavatza.gr/ μήπως το έχει χρησιμοποιήσει κανείς;
Thesoundmakergr Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Αξιόπιστες συναλλαγές και γρήγορες απο την στιγμή που θα τους παρέχεις τα σχετικά δικαιολογητικά, κάνει και το msystems για όποιον ενδιαφέρεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα