Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και το πιο αστείο απ' όλα, είναι πως και εδώ μέσα αλλά και σε διπλανά forums, πολλοί δεν ήταν ποτέ υπέρ της πολυετούς υποστήριξης. Υπήρχαν πάντα κάποιοι υπεράνω, που έγραφαν, "τι να το κάνω το update αν μου χαλάει την συσκευή, εγώ θέλω σταθερότητα" , ότι "το νέο Android δεν προσφέρει και δεν αλλάζει τίποτα" και άλλα τέτοια κουλά. Επίσης ονομάτιζαν τους λίγους που ήθελαν περισσότερη υποστήριξη από τις εταιρείες, ως "updatoλάγνους" η "αρρωστάκια" με τα updates. Μετά βέβαια, αυτοί οι υπεράνω large τύποι, όταν έφτανε η ώρα που έτρωγαν άκυρο από τη εταιρεία και δεν έπαιρναν το επόμενο Android update στην συσκευή τους, κλαιγόντουσαν στα forums.

Και τώρα ξαφνικά που τα πράγματα έφτιαξαν η είναι σε πολύ καλό δρόμο, φτάνουμε να συζητάμε αν είναι πολλά η λίγα τα 5 χρόνια υποστήριξης :lol:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Waiss είπε

Και τώρα ξαφνικά που τα πράγματα έφτιαξαν η είναι σε πολύ καλό δρόμο, φτάνουμε να συζητάμε αν είναι πολλά η λίγα τα 5 χρόνια υποστήριξης :lol:

Ειναι απλά τα πράγματα.

Παλιότερα που οι τιμές ήταν χαμηλότερες, πολλοί ήταν πιο άνετοι στο να αλλάζουν συσκευές σχετικά συχνά(πχ στα 2χρόνια), και αν τις κρατούσαν παραπάνω τις βαριόντουσαν, ειδικά μιας και έβλεπες αισθητές αλλαγές πχ ανά 2 χρόνια(εκτός αν είχες Pixel που λόγω μεγαλύτερης υποστήριξης, τα κρατούσε παραπάνω ο κόσμος).

Πλέον όμως που σε όλες τις εταιρείες οι τιμές έχουν βαρέσει ταβάνι και δεν πέφτουν(και ας παραπληροφορούν κάποιοι μια ζωή ότι οι τιμές πέφτουν στα μισά σε 7μήνες....)αλλά και οι αλλαγές ανά χρονιά είναι μικρές, ξαφνικά άλλαξε το τροπάρι και πλέον στις ναυαρχίδες ο κόσμος(θέλει να) τις κραταει περισσότερο.

Και ένα παράδειγμα σχετικό και με το εδώ θέμα.

Samsung Galaxy S20 Ultra.

1440p 120hz οθόνη,12gb ram,5000mah μπαταρία,108mp κύρια κάμερα

Samsung S22 Ultra

1440p 120hz οθόνη,12gb ram,5000mah μπαταρία,108mp κύρια κάμερα

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 5
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, SomeFun είπε

Μια χαρά θα μπορούν να πουλάνε καινούργιες συσκευές, αρκεί να έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης και να προσφέρουν κάτι παραπάνω που να είναι ουσιαστικό και όχι "να 'χαμε να λέγαμε". Η λογική του να βγάζω νέο μοντέλο κάθε χρόνο απλά για να το βγάλω μου θυμίζει τα FIFA και ΝΒΑ της EA.

Δε θα πουλουσαν στις ποσοτητες που πουλανε τωρα και με το κερδος που εχουν. Δηλαδη καποια πραγματα ειναι τοσο απλα να τα κατανοησει καποιος που αναρρωτιεμαι για οσους γραφουν εδω μεσα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sellout είπε

Αν οι εταιριες υποστηριζαν για παντα τις συσκευες τους και μονταρανε το λογισμικο τους ουτως ωστε να ηταν usable μετα απο 5 10 20 χρονια τοτε πολυ απλα δε θα πουλουσαν καινουργιες συσκευες. Επομενως δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος για κατι τοσο obvious... Εαν θες να συνεχισεις να χρησιμοποιεις ενα αντικειμενο το οποιο αγορασες και να σταματησεις να εισαι ερμαιο του καθε κατασκευαστη απλα αφιερωσε 3-4 ωρες να μαθεις να περνας μια custom ROM, αλλιως αγοραζε ξανα και ξανα κινητο καθε 3 4 χρονια.

δε εχει να κανει με αυτο γιατι οι συσκευες χαλανε και παλιονουν δεν γινεται για παντα να λειτουργουν ετσι και αλλιως γιατι και οι απαιτησεις αυξάνονται.  

1 ώρα πριν, Waiss είπε

Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε τότε. Γιατί στον μεταξύ τους ανταγωνισμό στο Android, η Samsung μια χαρά υποστήριξη προσφέρει. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από 5 χρόνια.

Συν φυσικά το γεγονός που μας διαφεύγει, ότι αυτή την υποστήριξη θα την έχεις και σε συσκευές τύπου Α52S η S20 FE/21 FE που δεν κοστίζουν μια περιουσία.

ναι και ξανα λεω. οτι τα android γενικα ακομα και οταν παιρνουν αναβαθμισεις τις παιρνουν αργα και ουσιαστικα παιζει η γενια να ειανι ενα βημα μπροστα οταν θα παρει την αναβαμθμιση το κινητο. και παλι παντως δεν νομιζω πως το s22 εχει ανταγωνιστη κινητο απο αλλες εταιριες android  αλλα ουσιαστικα το iphone αλλιως δεν θα τα βαζαμε σε σύγκριση. επισης λες για a52s που οταν βγηκε κοντα 600 ευρω και το 21fe κινητο κοντα στο χιλιαρικο.

Δημοσ.

Ως κάτοχος του S9+ ειλικρινά δεν έχω κανένα παράπονο και κανένα λόγο για να αλλάξω κινητό, το οποίο είχα πάρει σε Black Friday πριν από 3,5 χρόνια γύρω στα 500€ και όχι στα 1.000+ που ζητάνε πλέον.

Καταλαβαίνω πως είμαστε σε ένα (όχι ακριβώς) τεχνολογικό forum και θα έπρεπε να ενθουσιαζόμαστε με τις τελευταίες "εξελίξεις" ή να συντηρούμε διλλήματα τύπου Android ή Iphone, Playstation ή XBox αλλά για κάποιους από εμάς δεν έχει καμία αξία πλέον σε ποια version είμαστε ή πόσα χρήματα θα πάρουμε αν μεταπωλήσουμε το κινητό μας.

Όσο για τα security updates οφείλω να ομολογήσω πως προβληματίστηκα αρχικά αλλά αφού οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ με προστατεύουν σκοπεύω να κρατήσω το S9+ όσο περισσότερο μπορώ. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sellout είπε

Δε θα πουλουσαν στις ποσοτητες που πουλανε τωρα και με το κερδος που εχουν. Δηλαδη καποια πραγματα ειναι τοσο απλα να τα κατανοησει καποιος που αναρρωτιεμαι για οσους γραφουν εδω μεσα.

Δεν ξέρω αν είναι "τόσο απλά", εσύ μάλλον είσαι συμβιβασμένος με την ιδέα ότι βρέξει-χιονίσει πρέπει κάθε χρόνο να βγαίνει κάτι.

Δημοσ.
Στις 6/4/2022 στις 1:44 ΜΜ, kata_tixi είπε

δε εχει να κανει με αυτο γιατι οι συσκευες χαλανε και παλιονουν δεν γινεται για παντα να λειτουργουν ετσι και αλλιως γιατι και οι απαιτησεις αυξάνονται.  

ναι και ξανα λεω. οτι τα android γενικα ακομα και οταν παιρνουν αναβαθμισεις τις παιρνουν αργα και ουσιαστικα παιζει η γενια να ειανι ενα βημα μπροστα οταν θα παρει την αναβαμθμιση το κινητο. και παλι παντως δεν νομιζω πως το s22 εχει ανταγωνιστη κινητο απο αλλες εταιριες android  αλλα ουσιαστικα το iphone αλλιως δεν θα τα βαζαμε σε σύγκριση. επισης λες για a52s που οταν βγηκε κοντα 600 ευρω και το 21fe κινητο κοντα στο χιλιαρικο.

Έχεις ανεβάσει τις αρχικές τιμές των δύο μοντέλων (Α52S, S21 FE) στο μυαλό σου, τουλάχιστον 150 ευρώ πιο πάνω και δεν είναι έτσι. Ούτε 1000 ευρώ κοντά έκανε ποτέ το ένα, ούτε 600 το άλλο.

Όσο για τις καθυστερήσεις των αναβαθμίσεων που λες πιο πάνω, να σου θυμίσω πως η Sammy τα security τα δίνει πιο νωρίς και από την Google (λόγω του ότι η Google τα δίνει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα) αλλά και το A12 το έδωσε έναν μήνα μετά την Google. Παλιότερα αυτόν τον τίτλο τον είχε πχ η Oneplus.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gpgalanis είπε

Ως κάτοχος του S9+ ειλικρινά δεν έχω κανένα παράπονο και κανένα λόγο για να αλλάξω κινητό, το οποίο είχα πάρει σε Black Friday πριν από 3,5 χρόνια γύρω στα 500€ και όχι στα 1.000+ που ζητάνε πλέον.

Καταλαβαίνω πως είμαστε σε ένα (όχι ακριβώς) τεχνολογικό forum και θα έπρεπε να ενθουσιαζόμαστε με τις τελευταίες "εξελίξεις" ή να συντηρούμε διλλήματα τύπου Android ή Iphone, Playstation ή XBox αλλά για κάποιους από εμάς δεν έχει καμία αξία πλέον σε ποια version είμαστε ή πόσα χρήματα θα πάρουμε αν μεταπωλήσουμε το κινητό μας.

Όσο για τα security updates οφείλω να ομολογήσω πως προβληματίστηκα αρχικά αλλά αφού οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ με προστατεύουν σκοπεύω να κρατήσω το S9+ όσο περισσότερο μπορώ. 

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου, το χρησιμοποιούσα μεχρι πρόσφατα και ειμαι 1 μηνα σχεδόν με S10+, ως μέσος χρήστης δεν βρήκα καμμία απολύτως διαφορά σε spec ή χρήσης, ούτε στην καμερα ούτε στη μνημη, στην οθόνη... και τελικά ούτε και στο android 12! 

Δεν είχα έτσι και αλλιώς επιλογή να ξεκλειδώσω bootloader για custom rom λόγω εταιρικής χρήσης, αλλά όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω, καλύτερα να μεινεις χωρίς επίσημα security updates παρά να φλασαρεις custom rom αγνώστου προελεύσεως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, gpgalanis είπε

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά και το S9+ 1000ευρώ ζητούσε day one(980ευρώ για την ακρίβεια το φθηνότερο μοντέλο), και το επόμενο S10+ ανέβηκε στα 1050. Αρα δεν είναι μόνο τα τελευταία χρόνια που ζητάνε 1000+ευρώ οι Android εταιρείες.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Waiss είπε

Έχεις ανεβάσει τις αρχικές τιμές των δύο μοντέλων (Α52S, S21 FE) στο μυαλό σου, τουλάχιστον 150 ευρώ πιο πάνω και δεν είναι έτσι. Ούτε 1000 ευρώ κοντά έκανε ποτέ το ένα, ούτε 600 το άλλο.

Όσο για τις καθυστερήσεις των αναβαθμίσεων που λες πιο πάνω, να σου θυμίσω πως η Sammy τα security τα δίνει πιο νωρίς και από την Google (λόγω του ότι η Google τα δίνει κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα) αλλά και το A12 το έδωσε έναν μήνα μετά την Google. Παλιότερα αυτόν τον τίτλο τον είχε πχ η Oneplus.

Ευτυχώς δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες αντιλήψεις στα πράγματα, οπότε ο καθένας τα βλέπει όπως θέλει η όπως τον αφορούν. Θα με ενδιέφερε όμως και η δική σου αντίληψη πέραν του ξερού "όλα λάθος".

το 21fe 700 δολαρια ξεκινησε οποτε ελλαδα χαλαρα 800 ευρω δλδ κοντα στο χιλιαρικο. εκτος και αν 800 ευρω ειναι λιγα.

Επεξ/σία από kata_tixi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

το 21fe 700 δολαρια ξεκινησε οποτε ελλαδα χαλαρα 800 ευρω δλδ κοντα στο χιλιαρικο. εκτος και αν 800 ευρω ειναι λιγα.

Το S21fe έχει αρχική τιμή στην Ελλάδα κοντά 780ευρώ, καθόλου κοντά στα 1000. Και εννοείται ότι τα 780 δεν είναι καθόλου λίγα χρήματα, αλλά όπως συμβαίνει γενικά με Android συσκευές,πέφτει η τιμή γρήγορα σε φάση στο bestprice να ξεκινά από 440ευρώ.

Και το A52s αρχική τιμή είχε τα 470ευρώ και όχι 600...

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, SomeFun είπε

Δεν ξέρω αν είναι "τόσο απλά", εσύ μάλλον είσαι συμβιβασμένος με την ιδέα ότι βρέξει-χιονίσει πρέπει κάθε χρόνο να βγαίνει κάτι.

Οχι, απλα ξερω τι αγοραζω και γιατι το αγοραζω.

Δημοσ.

Δυστυχώς όλοι οι κατασκευαστές βασίζονται στη Google. Ενώ η apple ελέγχει hw και sw γι αυτό και κάνει ότι θέλει με τα updates. Δεν μπορούν να συγκριθούν.

Το θέμα μου μου όμως δεν είναι με την έκδοση Android. Δεν θα διαφωνήσω με το φίλο @Waiss. Ναι οκ και 3 μεγάλες εκδόσεις να πάρω σε 3 χρόνια, ούτε καν σε 5, δεν έχω προβλημα. Τα security updates όμως θα μπορούσαν να τα δώσουν και για 7 χρόνια, ειδικά στις ναυαρχίδες. Το αν κάποιος θέλει να κρατήσει το ίδιο κινητό τόσα χρόνια είναι επιλογή του.

• Like 3
Δημοσ.

Το κινητό ποτέ δεν με ενδιάφερε να έχει τελευταίο λειτουργικό γιατί λόγω χρήσης το θεωρώ αναλώσιμο. Πιο πιθανόν είναι να μου έχει πέσει και να έχει γίνει κομμάτια πριν κλείσει πενταετία παρά να πάρει update. Αλλά κάτι που δεν χαλάει ή χάνεται τόσο εύκολα όπως είναι το tablet , θέλω να έχει την αντίστοιχη διάρκεια και το λειτουργικό. Εκεί βγάζω το καπέλο στην Apple μιας και τα ανέκδοτα που μου έλεγαν μερικοί με κάτι Samsung tab S3 τοτε τους τα λέω εγώ πίσω τώρα , έχοντας το iPad Pro 2016 να συνεχίζει να παίρνει update , χωρίς να κολλάει.

Ο καθένας κάνει ότι θέλει τα λεφτά του , αλλά στο τέλος παίρνει αυτό που πληρώνει ή μάλλον καλύτερα αυτό που πραγματικά αξιζει. Θα συμφωνήσω ότι ορισμένες εταιρείες βγάζουν ακριβά μοντέλα για να ανταγωνιστούν τα iPhone, χωρίς πραγματικά να τα αξίζουν , αλλά υπάρχουν και μοντέλα που τα αξίζουν τα λεφτά τους γιατί έχουν τεχνολογίες που δεν είναι φτηνές. Εύκαμπτη οθόνη πχ. η σειρά fold της Samsung τα αξίζει τα λεφτά της , σε σχέση με τα galaxy S, για μένα και ας μην πάρει ποτέ update.

Δημοσ.

Με μαυρη καρδια θα αλλαξω το s9+ μου σε s22 ultra,κινητο απιστευτο για το 2018 τρομερη καμερα αθλια μπαταρια και κολλησαμε στο android 10 ενω κοντραρει ανετα κινητα των 500€ σημερα!προχθες πηρα ενημερωση ασφαλειας και την επομενη βγηκε η ειδηση με το τελος της υποστηριξης του!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...