Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, gpgalanis είπε

Επειδή έχω μπερδευτεί, τα security updates της κάθε εταιρίας τι ακριβώς προστατεύουν; Δεν αρκεί πχ η προστασία που σου προσφέρει η κάθε εφαρμογή πχ για το e banking;

Εδώ είναι που μπερδεύεται και ο περισσότερος κόσμος. Η απάντηση είναι, κατα 99,5% ναι. Ο τρόπος που δουλεύουν οι εφαρμογές στο android σε προστατεύει από ευπάθειες το λειτουργικού. Υπάρχει και ένα 0,5 όμως που πρέπει να γίνει patch από το ίδιο το Android.

Σε γενικές γραμμές, αν δεν βάζεις ότι σαβούρα υπάρχει στο κινητό σου, και γενικώς προσέχεις που μπαίνεις, τι κάνεις, και έχεις ενεργοποιημένα και τα extra security features της κάθε εφαρμογής (2 step verification κλπ κλπ) είσαι επαρκώς προστατευμένος.

• Like 2
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, koutsis είπε

Δεν ξέρουν ή δεν θέλουν όλοι να περνάνε custom roms φίλε μου από τον κάθε άγνωστο Ινδο. Το θέμα είναι η επίσημη υποστήριξη που δίνει ο κατασκευαστής!

Ναι ενω στην καθε εταιρια που δε δισταζει να πουλησει τα προσωπικα σου δικαιωματα αριστερα και δεξια επειδη πατησες agree ειναι ευκολο να δειξεις εμπιστοσυνη... Να μη μιλησουμε για το ποσο πισω ειναι στα security patches πολλες εταιριες συγκριτικα με την aosp πχ, τα throttling στο performance που εφαρμοζουν πολλοι κατασκευαστες, τα αμετρητα bugs που κανουν μηνες να διορθωθουν και αλλα πολλα. Δεκα φορες να χτισω ενα divest os και να βαλω μια gsi απο τις δεκαδες που υπαρχουν στο list του phhusson παρα να εχω ενα κινητο το οποιο επειδη η εταιρια μετα απο χρονια αποφασιζει να σταματησει την υποστηριξη του και φροντιζει πριν το κανει να το πιταρει στα bugs προκειμενου να το forcαρει σε constant lags και να οδηγησει τον καταναλωτη στο να αγορασει κατι αλλο. Οπως και σε καθε περιπτωση, η γνωση ειναι δυναμη και το να μαθει καποιος να περναει μια gsi ειναι και ευκολο και γρηγορο. Οσο για τους ινδους και αγνωστους, δεν ειναι οι μονοι που προσφερουν gsi, υπαρχουν και ευρωπαιοι καθως και ατομα γνωστα στο χωρο του android λογισμικου που απλα κανουν share της gsi τους σε οσους θελουν να εχουν degoogled smartphones ή να αναστησουν ενα παλιο τηλεφωνο.

Επεξ/σία από Sellout
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Sellout είπε

Ναι ενω στην καθε εταιρια που δε δισταζει να πουλησει τα προσωπικα σου δικαιωματα αριστερα και δεξια επειδη πατησες agree ειναι ευκολο να δειξεις εμπιστοσυνη... Να μη μιλησουμε για το ποσο πισω ειναι στα security patches πολλες εταιριες συγκριτικα με την aosp πχ, τα throttling στο performance που εφαρμοζουν πολλοι κατασκευαστες, τα αμετρητα bugs που κανουν μηνες να διορθωθουν και αλλα πολλα. Δεκα φορες να χτισω ενα divest os και να βαλω μια gsi απο τις δεκαδες που υπαρχουν στο list του phhusson παρα να εχω ενα κινητο το οποιο επειδη η εταιρια μετα απο χρονια αποφασιζει να σταματησει την υποστηριξη του και φροντιζει πριν το κανει να το πιταρει στα bugs προκειμενου να το forcαρει σε constant lags και να οδηγησει τον καταναλωτη στο να αγορασει κατι αλλο. Οπως και σε καθε περιπτωση, η γνωση ειναι δυναμη και το να μαθει καποιος να περναει μια gsi ειναι και ευκολο και γρηγορο. Οσο για τους ινδους και αγνωστους, δεν ειναι οι μονοι που προσφερουν gsi, υπαρχουν και ευρωπαιοι καθως και ατομα γνωστα στο χωρο του android λογισμικου που απλα κανουν share της gsi τους σε οσους θελουν να εχουν degoogled smartphones ή να αναστησουν ενα παλιο τηλεφωνο.

Φίλε μου όπως είπες και μόνος σου πρέπει κάποιος να έχει τις γνώσεις ή τη διάθεση και το χρόνο να κάτσει να ασχοληθεί και να μάθει να κάνει όλα αυτά που λες. Ποσοι πιστεύεις είναι αυτοί;  ένα 10% των χρηστών και πολύ λέω!

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, dstilio είπε

Θεωρω ότι έχεις μπερδέψει κάποια θέματα:

1) οποίος αγόρασε το s9 δεν έχει αναγκαστικά κλείσει 4 χρόνια ιδιοκτησίας. το έβρισκες σε στοκ και στις αρχές του 2020. Δεν έγραφαν καπου στα μαγαζιά για χρόνο υποστήριξης ασφαλείας μέχρι τέλη του 22. Άρα οι καταναλωτές που αγόρασαν σε φτηνή τιμη ένα και κινητό στις αρχές του 20 έχουν πιαστεί κορόιδα. Μεταπώληση αντίο, σιγουριά ασφαλείας αντίο.

2) το να εισαι γκατζετακιας δε σημαίνει ότι ενδιαφέρεσαι για τη τεχνολογία. Αν πάρω το iPhone 13 δε θα γράφω καλύτερα στο insomnia συγκριτικα με το iPhone xs. Ούτε θα γράφω ημεηλ για τη δουλειά μου ( που είναι πάνω στην τεχνολογία ) πιο αποτελεσματικά. Το κινητό για πολλούς είναι απλά ένα τεχνολογικό εργαλείο αλλά η τεχνολογία ούτε αρχίζει ούτε σταματά στο κινητό.

Και ξαναγράφω. Αυτός που αγόρασε μια τέτοια συσκευή μετά από δύο χρόνια, δεν την αγόρασε προφανώς για τα updates, ούτε γιατί γνώριζε πότε θα σταματήσουν αυτά. Την αγόρασε γιατί την βρήκε σε τιμή χώμα και ενδεχομένως την είχε ανάγκη (;)

Να σου πω γιατί πωλούνται τα παλιά iPhones; Όχι γιατί είναι τεχνολογικά εργαλεία. Τα παίρνουν γιατί δεν θέλουν να αλλάξουν περιβάλλον και οικοσύστημα. Σε αυτό έμαθαν, αυτό συνήθισαν κι αυτό ξέρουν. Το βρίσκουν σε μια καλή τιμή και τελειώνει εκεί η ιστορία. Κι εγώ υπάρχουν στιγμές που θέλω να πάω σε iPhone (για να μην νομίζετε ότι τα κράζω από τα συμφραζόμενα) αλλά υπάρχουν και λόγοι που δεν το κάνω.

9 ώρες πριν, Chris_BMW είπε

Τώρα κατάλαβα γιατί μπερδεύτηκες.

Δεν μιλάω για την οθόνη του 8 plus αλλά όπως γράφω για του Xs max .. Δεν είναι LCD ..

Καλό σου βράδυ 

Μικρό το κακό. Άλλωστε δεν είναι οι οθόνες των iPhones το θέμα μας.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Βρε αξίζουν και οι android ναυαρχίδες απλά όχι στο 1000αρικο. Στα 500 που θα πάνε μετά από 7 8 μήνες. 

Είδες καμία android ναυαρχίδα με αρχική τιμή χιλιάρικο να πέφτει στα 500€ μετά από 7 μήνες;  ούτε μετά από 2 χρόνια δεν πέφτει σε αυτή την τιμή!

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, soconium είπε

Ο μόνος λόγος που λέω να πάω σε iPhone παρότι δεν μ´αρεσει το iOS, η απαρχαιωμένη lightning θύρα και οι πρακτικές της apple. 
Σε αυτή τη φάση τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα σημείο που κάθε νέα έκδοση δεν φέρνει τίποτα συνταρακτικό στο user experience. Και έφτασα σε μια ηλικία που θέλω απλά κάτι να δουλεύει. Πάνε οι εποχές που άλλαζα 10 rom το μήνα.

Οποτε θα μείνω με oneplus 7T μέχρι τέλος του έτους ένεκα της φοβερής υποστήριξης των 3 ετών (για 600€) και μετά iPhone η θα μείνω λίγο ακόμα χωρίς security updates (χμμμμμ).

Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς την σήμερον ημέρα με custom roms ούτε καν με root. Δεν είμαστε ούτε στο 2012, ούτε στο 2015. Με μία βόλτα στο XDA θα καταλάβει κάποιος, πόσος κόσμος ασχολείται με το XDA τώρα και πόσοι ασχολούνταν τότε.

• Like 2
Δημοσ.

Εξαιρετικό το S9+ δεν μου έδωσε καμία αφορμή τόσα χρόνια να το αντικαταστήσω.
Κύριο μέλημα μελλοντικά αποτελεί βέβαια η μπαταρία, ποια η πρόταση σας για αντικατάσταση;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Waiss είπε

Ποιοι είναι "οι άλλοι"; Αν δεν σου φτάνουν 4 χρόνια Android updates και 5 χρόνια security, τότε πας σε iPhone. 

ναι και ξαναλεω. 1000 ευρω κινητο και τα updates ειναι πολυ λιγα δεν γινεται δλδ να βγαινει το καινουριο android και να μην το παιρνει αμεσως συσκευη με 1000 ευρω. λες οι αλλοι δεν κανουν ουτε τοσα και σου λεω οτι επειδη οι αλλοι δεν το κανουν δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτο που κανει η sumsung. εισαι ο βασικος ανταγωνιστης του iphone και δεν κανεις αναβαθμισεις σοβαρες ουτε στα flagships 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kariolikos είπε

Δεν κάνει 500€ η εν λόγω συσκευή ας μην δημιουργούμε υπεραξία μόνοι μας.

Καλημέρα .

Έγραψα από 450-500.

Και για να το γράφω ξέρω . Και δεν ξέρω μόνο γιατί πουλάω αλλά και γιατί έχω δυο παραδείγματα αγοράς μιας τέτοιας συσκευής .

Το ένα παιδί το πλήρωσε 500 τα 256Gb ενός χρόνου και κάτι συσκευή . Και ο άλλος 580 τα 512GB(αυτος βεβαια πριν περίπου τέσσερις μήνες ) αλλά 3 χρόνων συσκευή και μάλιστα χωρίς αλλαγμένη μπαταρία η δεύτερη .

Τέλος πούλησα 8 plus μέσα σε μια μέρα 300€ . 
 Το τηλέφωνο δούλευε σχεδόν 3 χρόνια χωρίς να έχει αλλάξει μπαταρία .

Και Xs max πούλησα αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός όποτε δεν είναι ενδεικτικό .

Αυτές είναι οι τιμες .Καμενας δεν δημιουργεί καμία υπεραξία . Βάζεις μια τιμή και αν πουληθεί πουλήθηκε .

Και πουλιούνται 

Υ.Γ Δεν θα σου μιλήσω για το 12 pro Max μου . Στα 850 έφυγε σε δυο μέρες με μια θήκη γνήσια χωρίς κανένα παζάρι ενός χρόνου ακριβώς με διετή εγγύηση .

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 3
Δημοσ.
15 ώρες πριν, iaponezos είπε

Ποιος κρατάει κινητό 4 χρόνια πλέων το πολύ μια 2 αντε βαριά 3 

Πολλοί :)

Κάθε χρόνο κινητό αλλάζεις αν είσαι tech freak και θες το τελευταίο, να δοκιμάσεις, κ.λπ. Άλλωστε σε καμία εταιρεία δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά από τη μία γενιά στην άλλη. Ή αν παίρνεις κουδουνίστρες και βρίσκεσαι μόνιμα σε μία κατάσταση που δε σ' ικανοποιεί το κινητό! :P 

Προσωπικά, Τα τελευταία κινητά που άλλαξα, ήταν iPhone 4 (2010), iPhone 6 (2014), XR (2018) και τώρα Pro 13 (2022).... πόσα χρόνια βλέπεις ανάμεσά τους; Από αυτά, τα πιο παλιά τα πούλησα (οπότε δε ξέρω τι απέγιναν), αλλά το XR το 'χει πλέον η κοπέλα μου η οποία και έχει ενθουσιαστεί απ' την αλλαγή απ' το A21s, οπότε το βλέπω να κλείνει 6-ετία σε χρήση.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

ναι και ξαναλεω. 1000 ευρω κινητο και τα updates ειναι πολυ λιγα δεν γινεται δλδ να βγαινει το καινουριο android και να μην το παιρνει αμεσως συσκευη με 1000 ευρω. λες οι αλλοι δεν κανουν ουτε τοσα και σου λεω οτι επειδη οι αλλοι δεν το κανουν δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτο που κανει η sumsung. εισαι ο βασικος ανταγωνιστης του iphone και δεν κανεις αναβαθμισεις σοβαρες ουτε στα flagships 

Ωραία. Και τώρα που όπως έχουμε γράψει πολλάκις εδώ, άλλαξε πολιτική και αύξησε τα χρόνια υποστήριξης, ποιο είναι το παραμύθι;

Κανείς δεν είναι ανταγωνιστής των iPhones. Τα iPhones είναι μία κατηγορία μόνα τους. Δεν υπάρχουν άλλες συσκευές, άλλων εταιρειών με iOS εκεί έξω για να μιλάμε για ανταγωνισμό. Στο μόνο που προσπαθούν οι Android εταιρείες να μοιάσουν στην Apple, είναι οι υψηλές τιμές που θέλουν να τους οδηγήσουν σε κέρδη και υπερκέρδη. Τίποτα παραπάνω. Φυσικά βλέπουμε νομίζω κάθε χρόνο πόσο ελάχιστα πούλησαν οι αντίστοιχες Android ναυαρχίδες των 1200 και 1400 ευρώ.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Waiss είπε

Ωραία. Και τώρα που όπως έχουμε γράψει πολλάκις εδώ, άλλαξε πολιτική και αύξησε τα χρόνια υποστήριξης, ποιο είναι το παραμύθι;

Κανείς δεν είναι ανταγωνιστής των iPhones. Τα iPhones είναι μία κατηγορία μόνα τους. Δεν υπάρχουν άλλες συσκευές, άλλων εταιρειών με iOS εκεί έξω για να μιλάμε για ανταγωνισμό. Στο μόνο που προσπαθούν οι Android εταιρείες να μοιάσουν στην Apple, είναι οι υψηλές τιμές που θέλουν να τους οδηγήσουν σε κέρδη και υπερκέρδη. Τίποτα παραπάνω. Φυσικά βλέπουμε νομίζω κάθε χρόνο πόσο ελάχιστα πούλησαν οι αντίστοιχες Android ναυαρχίδες των 1200 και 1400 ευρώ.

κοιτα. και τα 2 την ιδια δουλεια κανουν. μια χαρα ανταγωνιστες ειναι αλλοι επιλεγουν το ενα αλλοι το αλλο για διαφορους λογους. προσωπικα εμενα για παραδειγμα ειναι βασικο το να κανει μια εταιρια updates. αυτο δεν εχει να κανει με το αν εχει ios ή android . δεν ειπες κανεις στην sumsung να βγαζει μοντελα παρα μοντελα λες και ειναι xiaomi. βγαλε 4 κατηγοριες κα τελος και κανε υποστηριξει τουλαχιστον στα flagship. περα απο αυτα ομως. δεν γινεται ολες οι συσκευες andoid οσο ακριβες και να ειναι ακομα και οι καινουργιες να ειναι πισω καποιες φορες σε λειτουργικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kata_tixi είπε

περα απο αυτα ομως. δεν γινεται ολες οι συσκευες andoid οσο ακριβες και να ειναι ακομα και οι καινουργιες να ειναι πισω καποιες φορες σε λειτουργικο.

Ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε τότε. Γιατί στον μεταξύ τους ανταγωνισμό στο Android, η Samsung μια χαρά υποστήριξη προσφέρει. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από 5 χρόνια.

Συν φυσικά το γεγονός που μας διαφεύγει, ότι αυτή την υποστήριξη θα την έχεις και σε συσκευές τύπου Α52S η S20 FE/21 FE που δεν κοστίζουν μια περιουσία.

Επεξ/σία από Waiss
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν οι εταιριες υποστηριζαν για παντα τις συσκευες τους και μονταρανε το λογισμικο τους ουτως ωστε να ηταν usable μετα απο 5 10 20 χρονια τοτε πολυ απλα δε θα πουλουσαν καινουργιες συσκευες. Επομενως δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος για κατι τοσο obvious... Εαν θες να συνεχισεις να χρησιμοποιεις ενα αντικειμενο το οποιο αγορασες και να σταματησεις να εισαι ερμαιο του καθε κατασκευαστη απλα αφιερωσε 3-4 ωρες να μαθεις να περνας μια custom ROM, αλλιως αγοραζε ξανα και ξανα κινητο καθε 3 4 χρονια.

Επεξ/σία από Sellout
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sellout είπε

Αν οι εταιριες υποστηριζαν για παντα τις συσκευες τους και μονταρανε το λογισμικο τους ουτως ωστε να ηταν usable μετα απο 5 10 20 χρονια τοτε πολυ απλα δε θα πουλουσαν καινουργιες συσκευες. Επομενως δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοσος ντορος για κατι τοσο obvious... Εαν θες να συνεχισεις να χρησιμοποιεις ενα αντικειμενο το οποιο αγορασες και να σταματησεις να εισαι ερμαιο του καθε κατασκευαστη απλα αφιερωσε 3-4 ωρες να μαθεις να περνας μια custom ROM, αλλιως αγοραζε ξανα και ξανα κινητο καθε 3 4 χρονια.

Μια χαρά θα μπορούν να πουλάνε καινούργιες συσκευές, αρκεί να έχουν πραγματικό λόγο ύπαρξης και να προσφέρουν κάτι παραπάνω που να είναι ουσιαστικό και όχι "να 'χαμε να λέγαμε". Η λογική του να βγάζω νέο μοντέλο κάθε χρόνο απλά για να το βγάλω μου θυμίζει τα FIFA και ΝΒΑ της EA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...