nikolaos_ Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Διαβάζω σήμερα σε ειδήσεις πολιτικής έναν πολιτικό να γράφει tweet ότι τα ΕΛΤΑ είναι για 15 μέρες εκτός λειτουργίας από επίθεση στο πληροφοριακό του σύστημα. Επιβεβαιώνω και το συμβάν σε μερικά σάιτ ακόμη. Λέω μέσα μου, θα το βρω στο insomnia να το συζητάνε, να δούμε τι πράγματι συνέβη. Κάνω αναζήτηση, "ΕΛΤΑ" μόνο στις αγγελίες και στις γκρίνιες που έχουν οι παραδόσεις, στα διάφορα θέματα. Επί του γεγονότος της επίθεσης, τίποτα. Πρόλαβε και το πολιτικοποίησε ένας για να το πάρω χαμπάρι. Τόση πολλή απαξίωση που ούτε θέμα να ανοίξει; Ανοίγω εγώ. Λοιπόν, τι έγινε, ξέρει κανείς; Έστω, υποθέτει;
filip123go Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 7 λεπτά πριν, nikolaos_ είπε Τόση πολλή απαξίωση που ούτε θέμα να ανοίξει; Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπάρχει θέμα. Μία μικρή αναφορά έχει γίνει μόνο στο 3 στον αέρα.
verylife78 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 εφαγε επιθεση ransome σε ενα σταθμο εργασιας, μολυνε ή και οχι και τους υπολοιπους και το τζιμανια τα εκλεισαν ολα για να ελεγξουν ολα τα τερματικα Σιγα σιγα λεει οι υπηρεσιες επανερχονται Το θεμα ειναι πραγματικα η απαξιωση που εχει πεσει απο παντου. Αφου δεν εγινε θεμα στην τηλεοραση ειναι σαν να μην υπαρχει Το οτι παει για πουλημα αρα πρεπει να τα δωσουμε κοψωχρονια με δικαιωνει οτι στην Ελλαδα δεν υπαρχει τιποτα που να δουλευει σωστα περα απο την λαμογια !!!
Nabuko Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, nikolaos_ είπε Τόση πολλή απαξίωση που ούτε θέμα να ανοίξει; 6 λεπτά πριν, filip123go είπε Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι δεν υπάρχει θέμα Υπάρχει από τις 20 Μαρτίου Και έχει αναφερθεί και εκτενώς στο θέμα των ΕΛΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 Στο πλαίσιο της συνεχούς και υπεύθυνης ενημέρωσης του κοινού και των πελατών τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ενημερώνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Πληροφορικής, σε σύμπραξη με τους ειδικούς στο ΙΤ Security συνεργάτες, εργάζονται σε 24ωρη βάση για την πλήρη αποκατάσταση των πληροφοριακών συστημάτων και την επαναφορά της ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου. Προσδιορίστηκε ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών. Για την επίλυση του τεχνικά δύσκολου αυτού έργου εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agents. Στόχος η άμεση επαναλειτουργία του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος, η ασφάλεια όλων των δεδομένων και η ταχύτερη εξομάλυνση στην λειτουργία των καταστημάτων. Επισημαίνεται ότι σήμερα, Τρίτη 22 Μαρτίου, η διανομή αλληλογραφίας και δεμάτων θα γίνει κανονικά, αλλά στα καταστήματα δεν θα εξυπηρετούνται οι εισπράξεις λογαριασμών, η αποστολή αλληλογραφίας και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Όλες αυτές οι λειτουργίες, όμως, πλην των χρηματοοικονομικών θα εξυπηρετούνται κανονικά από την ΕΛΤΑ Courier, καθώς το συγκεκριμένο συμβάν δε σχετίζεται με την λειτουργία της. Τα ΕΛΤΑ ζητούν εκ νέου την κατανόηση του κοινού και των πελατών τους για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται από την στοχευμένη κακόβουλη επίθεση κοινών κακοποιών του κυβερνοχώρου και θα ενημερώνουν υπεύθυνα για την εξέλιξη της αποκατάστασης του προβλήματος. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από Nabuko
filip123go Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Υπάρχει από τις 20 Μαρτίου Το έπεσε το elta.gr δεν είναι το ίδιο με το "επιθεση ransome στα ελτα." To elta.gr καθε λίγο πέφτει. 1
Nabuko Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Το έπεσε το elta.gr δεν είναι το ίδιο με το "επιθεση ransome στα ελτα." To elta.gr καθε λίγο πέφτει. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το θέμα έχουν αναφερθεί είτε με λινκς είτε εκτενώς στα παραπάνω ποστς που παρέθεσα. 🙂 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις