Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν σε ρωτήσουν όμως τι θα πεις???δεν είναι δίκη σου δουλειά??τι σε ενδιαφέρει?? θα σηκωθείς να φύγεις??εργοδότης είναι ότι θέλει ρωτάει ....και 'σύ αν θέλεις απαντάς ...όποτε πας στον επόμενο

Είτε πήγες, είτε έβγαλες τρελοχαρτο (ασχετο ι5 βγαζεις κ για αλλους λογους) το χαρτί που παίρνεις στο τέλος είναι ίδιο.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kostasbm είπε

εργοδότης είναι ότι θέλει ρωτάει

σιγα μην με ρωτησει ποια ειναι η αγαπημενη μου σταση.

Αν ρωτησει και εχει το στυλ που αναφερεις σαφως και παω στον επομενο αλλα οχι γιατι με ρωτησε πως διεκπεραιωσα τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις αλλα γιατι προφανως και την δουλεια θα ειναι τετοιο "αφεντικο". 

Ωστοσο δεν εχει τυχει ΠΟΤΕ σε κανεναν γνωστο μου που ειναι ολοι σε ηλικιες (~30) που στελνουν-εστελναν φουλ βιογραφικα για να εχουν καλυτερες θεσεις με πιο πολλα λεφτα κτλπ. Για την ακριβεια δεν με εχουν ρωτησει ποτε τι εχω κανει με τον στρατο. Γραφεις στο βιογραφικο εκπληρωμενες υποχρεωσεις και τελος. 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Φαινεται απο μακρυα, δεν χρειαζεται να το γραψεις...Μπηκες στο θεμα λεγοντας οτι "τι σπουδαια που εκανα που ειμαι αλεξιπτωτιστης και η ντροπη της οικογενειας ψαχνει να βγαλει τρελοχαρτο" δειτε τι τραβαω...

1)Καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι σιγα τα αυγα...οταν κανεις κατι.

2)Φυσικα και δεν ειναι ολα ανταλλαγματα ποιος ειπε  κατι τετοιο? Για τον στατο μιλαμε εδω. Και δεν αναφερομαι σε υλικα ανταλλαγματα.

3)Σωστα, παλι για τον στρατο μιλαμε και οχι για την ζωη. 

Καπου μοιαζει να εχεις μπερδευτει του τι ακριβως ειναι ο στρατος (σαν φανταρος και οχι στρατιωτικος) και τι η υπολοιπη ζωη σου. 

Αδελφε ολο αερολογιες και συμπερασματα εισαι μαθε να κανεις εναν σοβαρο διαλογο και τα ξαναλεμε...

Εγω ειπα την προσωπικη μου αποψη οτι χαιρομαι που υπηρετησα την πατριδα απο ενα επιλεκτο σωμα και εκανα το καθηκον μου...τωρα εσυ μπορεις να γελας(και καλα θα κανεις) και αντιστοιχα εγω μπορει να σε θεωρω ξεφτιλα που κλαιγεσαι για 9 μηνες φανταριλικι...ειναι προσωπικες αποψεις και δεκτα τα παντα εγω απλα ειπα ενα συμβαν προσωπικο μου...τωρα αν αρχισω και εγω να βγαζω συμπερασματα για σενα και να λεω ασε ξερω και εχω καταλαβει,δεν θα πιστεψω και πολυ οτι πηγες φανταρος πιο πολυ θα σκεφτω οτι εκμεταλευεσαι τις παθησεις ανθρωπων που εχουν σοβαρα προβληματα για να βγαλεις ενα τρελοχαρτο και να απαλαγεις απο την υποχρεωση σου...

Και για να ληξουμε το θεμα οτι ο στρατος ειναι χασιμο χρονο...υπαρχουν σωματα στον στρατο που θα μαθεις πολυ ενδιαφερον πραγματα και μπορει να μην καθεσαι ουτε λεπτο αλλα γιατι δεν πας εκει αφου δεν θες να εχεις καφεδακι και μαζεμα φυλλων ολη μερα?Γιατι δεν πας εκει?Γιατι ετσι σε βολευει,ετσι εχεις μαθει μονο στην καλοπεραση,ετσι εχεις μαθεο να ασκεις κριτικη σε ανθρωπους που κανουν τα πραγματα ετσι οπως πρεπει αλλα εσενα δεν σε βολευει αυτο...

Απλα το προβλημα φιλε αλεξανδρε με εσενα και με τον αδελφο μου και ολα τα παιδια που σκεφτονται κατι τετοιο ειναι οτι θελετε μια κοινωνια μονο με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...δεν θελετε να εχετε υποχρεωσεις απλα μονο δικαιωματα!

Και συμφωνω οτι ο στρατος δεν ειναι ετσι οπως πρεπει εχει προβληματα αλλα να λειτουργω στις πλατες ανθρωπων με προβληματα και να το εκμεταλευομαι αυτο δεν οδηγει πουθενα!

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

αν σε ρωτήσουν όμως τι θα πεις???δεν είναι δίκη σου δουλειά??τι σε ενδιαφέρει?? θα σηκωθείς να φύγεις??εργοδότης είναι ότι θέλει ρωτάει ....και 'σύ αν θέλεις απαντάς ...όποτε πας στον επόμενο

Βασικά δεν μπορεί να σε ρωτήσει. Μπορεί να θίξει αν υπάρχει θητεία στον ορίζοντα ή στρατιωτικές υποχρεώσεις όπου λες ναι ή όχι, εφόσον απαιτείται από το ζητούμενο εργασιακό προφίλ. Το να ρωτήσει τι έκανες στον στρατό, τι σειρά ήσουν, πού υπηρέτησες κτλ είναι ακριβώς το ίδιο με το να σε ρωτάει αν έχεις οικογένεια, αν θα κάνεις παιδιά ή αν σου αρέσει ο Μουζουράκης. Όχι μόνο απαγορεύεται είναι red flag για να την κάνεις.

Εσύ ο ίδιος μπορείς να μιλήσεις για τη θητεία σου αν έκανες κάτι αντίστοιχο με τη θέση της συνέντευξης, αν ήσουν ΙΤ, μηχανικός, μάγειρας, κουρέας. Ούτως ή άλλως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το είχες βάλει στο βιογραφικό σου και να περιμένεις αντίστοιχες ερωτήσεις.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Vasilis Kontizas είπε

Εγω ειπα την προσωπικη μου αποψη οτι χαιρομαι που υπηρετησα

Ειπες την αποψη σου καθως και οτι οποιος δεν συμφωνει με αυτη πρεπει να αισθανεται ντροπη για τους παπουδες μας κτλπ κτλπ...Τι περιμενες να ακουσεις? Τι καλα που τα λες?

Υπαρχουν πολλες αποψεις στο συγκεκριμενο θεμα.

Αν απο την αρχη δεχοσουν την διαφορετικη αποψη του αδελφου σου (γιατι προφανως δεν ενδιαφερεσαι για την δικη μου και του καθε μελους εδω περα) το θεμα θα ειχε ληξει στο σπιτι σας λεγοντας οτι αδελφε δεν συμφωνω αλλα κανε οτι θες. Τοσο απλα.

Οταν ερχεσαι να βρεις δικιο απο αγνωστους ετοιμασου να ακουσεις και την αντιθετη αποψη. Δεν ειναι τοσο κακο. 

1 ώρα πριν, Vasilis Kontizas είπε

Απλα το προβλημα φιλε αλεξανδρε με εσενα και με τον αδελφο μου και ολα τα παιδια που σκεφτονται κατι τετοιο ειναι οτι θελετε μια κοινωνια μονο με ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...δεν θελετε να εχετε υποχρεωσεις απλα μονο δικαιωματα!

Και συμφωνω οτι ο στρατος δεν ειναι ετσι οπως πρεπει εχει προβληματα αλλα να λειτουργω στις πλατες ανθρωπων με προβληματα και να το εκμεταλευομαι αυτο δεν οδηγει πουθενα!

Πραγματι πολλοι μεγαλωνουν χωρις να ξερουν απο υποχρεωσεις. Η κοινωνια θα σε αναγκασει αργα η γρηγορα να τις αναλάβεις. Οποτε ουτε εκει τιθεται θεμα. Θα μαθεις με το καλο ή το κακο. 

Ωστοσο δεν καταλαβαινω σε ποιες πλατες ανθρωπων πατας οταν παιρνεις για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λογο I5 και απαλλάσεσαι απο τον στρατο?

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Ειπες την αποψη σου καθως και οτι οποιος δεν συμφωνει με αυτη πρεπει να αισθανεται ντροπη για τους παπουδες μας κτλπ κτλπ...Τι περιμενες να ακουσεις? Τι καλα που τα λες?

Υπαρχουν πολλες αποψεις στο συγκεκριμενο θεμα.

Αν απο την αρχη δεχοσουν την διαφορετικη αποψη του αδελφου σου (γιατι προφανως δεν ενδιαφερεσαι για την δικη μου και του καθε μελους εδω περα) το θεμα θα ειχε ληξει στο σπιτι σας λεγοντας οτι αδελφε δεν συμφωνω αλλα κανε οτι θες. Τοσο απλα.

Οταν ερχεσαι να βρεις δικιο απο αγνωστους ετοιμασου να ακουσεις και την αντιθετη αποψη. Δεν ειναι τοσο κακο. 

Πραγματι πολλοι μεγαλωνουν χωρις να ξερουν απο υποχρεωσεις. Η κοινωνια θα σε αναγκασει αργα η γρηγορα να τις αναλάβεις. Οποτε ουτε εκει τιθεται θεμα. Θα μαθεις με το καλο ή το κακο. 

Ωστοσο δεν καταλαβαινω σε ποιες πλατες ανθρωπων πατας οταν παιρνεις για ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ λογο I5 και απαλλάσεσαι απο τον στρατο?

Αδελφε Αλεξανδρε σταματαω να σου απανταω γιατι απαντας επιλεκτικα και λες οτι θες...τα μπερδευεις και λες αερολογιες χωρις νοημα!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/10/2022 στις 3:28 ΜΜ, Vasilis Kontizas είπε

Παιδια εγω υπηρετησα ειδικες δυναμεις-αλεξιπτωτιστης και ο αδελφος μου ψαχνει τροπους να βγαλει τρελοχαρτο...ειλικρινα το θεωρω ντροπη να μην μπορουμε να αφιερωσουμε 9 μηνες στην πατριδα...πριν 100 χρονια οι παππουδες μας σκοτωνονταν στα βουνα και σημερα ψαχνουν τροπους να μην πανε απλα φανταροι...ειναι πραγματικα ντροπη!(προσωπικη αποψη παντα)

Δίνουμε έναν σκασμό λεφτά στο κράτος κάθε μηνα μέσω φόρων. Μια χαρά το υπηρετούμε. Οι ε.ε ειδικά το έχουν και συναίτερο στην επιχείρηση τους σχεδόν 50-50. Όσοι έχουμε πάει στρατό και δεν είμαστε στρατογκ@υλοι ξέρουμε τι παράνοια και τι πεταμένος χρόνος είναι. 
(προσωπικη αποψη παντα)

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Βασικά δεν μπορεί να σε ρωτήσει. Μπορεί να θίξει αν υπάρχει θητεία στον ορίζοντα ή στρατιωτικές υποχρεώσεις όπου λες ναι ή όχι, εφόσον απαιτείται από το ζητούμενο εργασιακό προφίλ. Το να ρωτήσει τι έκανες στον στρατό, τι σειρά ήσουν, πού υπηρέτησες κτλ είναι ακριβώς το ίδιο με το να σε ρωτάει αν έχεις οικογένεια, αν θα κάνεις παιδιά ή αν σου αρέσει ο Μουζουράκης. Όχι μόνο απαγορεύεται είναι red flag για να την κάνεις.

Εσύ ο ίδιος μπορείς να μιλήσεις για τη θητεία σου αν έκανες κάτι αντίστοιχο με τη θέση της συνέντευξης, αν ήσουν ΙΤ, μηχανικός, μάγειρας, κουρέας. Ούτως ή άλλως αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να το είχες βάλει στο βιογραφικό σου και να περιμένεις αντίστοιχες ερωτήσεις.

ημουν για 2 χρονια στο προσωπικο στον ιδιωτικο τομεα .....ρωταει η προσωπαρχης καποιες κοπελλες που ειχαν υποββαλλει βιογραφικα....ειστε παντρεμενη ?? αν ναι σκοπευετε να μεινετε εγκυος συντομα??  ....εγω δεν θα ρωτουσα αυτη ρωτησε και αυτες απαντησαν....

αν ολα αυτα ειναι red flags για σενα για την εταιρεια δεν ησαν....

αν σε ρωτησουν οτι εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις σε προσωπικη συνεντευξη εσυ θα πεις ναι η οχι και αν μετα σου ζητησουν το χαρτι εσυ θα πεις δεν στο δειχνω γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο??  η δε σας αφορα ...η το εργασιακο προφιλ δεν το απαιτει......και αν σου πει μετα ,θα σε ενημερωσουμε και δεν σε παιρνουν θα σε πειραξει ?

οταν εγω προσληφθηκα περασα απο ιατρικες εξετασεις και επρεπε να προσκομισω   χαρτι οτι εχω λευκο ποινικο μητρωο και απολυτηριο στρατου...αν δεν δεχομουν δεν θα δουλευα ..απλα πραγματα.......

Δημοσ.
5 ώρες πριν, bilya είπε

Είτε πήγες, είτε έβγαλες τρελοχαρτο (ασχετο ι5 βγαζεις κ για αλλους λογους) το χαρτί που παίρνεις στο τέλος είναι ίδιο.

Το δικό μου το χαρτί πάντως αναφέρει "έχει υποστεί τις παρακάτω μεταβολές" και παραθέτει μια-μια τις μονάδες που υπηρέτησα. Είναι το ίδιο λες με το "τρελόχαρτο"; :huh:

33 λεπτά πριν, kostasbm είπε

αν σε ρωτησουν οτι εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις σε προσωπικη συνεντευξη εσυ θα πεις ναι η οχι και αν μετα σου ζητησουν το χαρτι εσυ θα πεις δεν στο δειχνω γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο??  η δε σας αφορα ...η το εργασιακο προφιλ δεν το απαιτει......και αν σου πει μετα ,θα σε ενημερωσουμε και δεν σε παιρνουν θα σε πειραξει ?

οταν εγω προσληφθηκα περασα απο ιατρικες εξετασεις και επρεπε να προσκομισω   χαρτι οτι εχω λευκο ποινικο μητρωο και απολυτηριο στρατου...αν δεν δεχομουν δεν θα δουλευα ..απλα πραγματα.......

Ακριβώς...

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, MiKe-Dee είπε

Το δικό μου το χαρτί πάντως αναφέρει "έχει υποστεί τις παρακάτω μεταβολές" και παραθέτει μια-μια τις μονάδες που υπηρέτησα. Είναι το ίδιο λες με το "τρελόχαρτο"; :huh:

Ακριβώς...

Παίρνεις (κ πλεον κατεβάζεις αν θες) δυο χαρτιά τύπου Α το πλήρες, που θεωρείται απόρρητο, κ το κανονικό που είναι για καθε χρήση κ δεν αναφέρει τπτ.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, kostasbm είπε

αν σε ρωτήσουν όμως τι θα πεις??

"Κατσε να παρω τηλ τον Κουγια να στα πει ενα χερακι"

2 ώρες πριν, kostasbm είπε

δεν στο δειχνω γιατι ειναι προσωπικο δεδομενο??

Ναι αυτο θα πω. Θα δειξω μονο το χαρτι που αναφερει οτι εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις

10 ώρες πριν, kostasbm είπε

αν ήταν τόσο απλό όλοι θα είχαν πάει να πάρουν απολυτήριο Ι5

Και κατι τετοια σχολια ειναι ο λογος που πανε ακομα αρκετοι στρατο. Για να τα βλεπουμε σε ενα τεχνολογικο φορουμ, σκεψου τι γινεται εκτος. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ναι αυτο θα πω. Θα δειξω μονο το χαρτι που αναφερει οτι εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις

Και κατι τετοια σχολια ειναι ο λογος που πανε ακομα αρκετοι στρατο. Για να τα βλεπουμε σε ενα τεχνολογικο φορουμ, σκεψου τι γινεται εκτος. 

είπα κατι διαφορετικό...

ο καθένας κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτόν..... 

Δημοσ.

Πρακτικά δεν έχεις καμία επίπτωση. Προσωπικά πήγα και υπηρέτησα στα 29 αν και το σκεφτόμουν το Ι5 δεν το κρύβω. Επαγγελματικά σπάνια θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα πλέον. Είναι απόρρητα και προσωπικά δεδομένα. Μην σου πω το περισσότερο είναι το κοινωνικό. Οι πιο πολλοί πάνε για αυτό, για το 'τι θα πει αλλιώς η κοινωνία'. Ντρέπονται να πούνε στο θείο, στη θεία, στον φίλο, στην υποψήφια κοπέλα τους στον τάδε συγγενή κλπ ότι πήραν τρελόχαρτο απαλλαγή. Να είσαι σίγουρος πάρα πολλοί. Απλώς βάζουν βύσμα βγαίνουν Ι4 και τέλος δεν κάνουν τίποτα ή πάνε δίπλα στο σπίτι τους. Και κάνανε και τους ράμπο με φώτο από instagram και facebook. Όλα για το ΄φαίνεσθαι'. Αυτή ήταν η πρακτική ειδικά πριν το νέο νόμο  για χρόνια.. 

Αυτή είναι η εμπειρία και η άποψη μου που αποκόμισα εδώ και χρόνια και από το περιβάλλον μου και στο μέσα στο στρατό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, BillisGS είπε

'τι θα πει αλλιώς η κοινωνία'

τι θα πει η κοινωνία εν έτι 2022? πραγματικά αναρωτιέμαι...!!!

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.
18 ώρες πριν, kostasbm είπε

Δεν θα πεις ψέματα. Θα δείξεις το χαρτί που λέει ότι δεν είσαι υπόχρεος στρατιωτικής θητείας. Δε χρειάζεται και ούτε πρέπει να ρωτηθείς για περισσότερες λεπτομέρειες.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...