Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το οτι σου ζητηθηκε δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο!

Μου ζητήθηκε σχετική συγκατάθεση.

Αρα το παιρνεις ακομα και αν δεν υπηρετησεις...Οποτε τι θες να μας πεις με το παραπανω?

Δεν είμαι σίγουρος τι γράφει το πιστοποιητικό αν κάποιος έχει απαλλαγεί. Αν όμως ήταν ζητούμενο το πιστοποιητικό, και έβλεπες ένα χωρίς μεταβολές, εσένα δεν θα σου δημιουργούσε απορίες;

1 ώρα πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Φυσικα και οχι...αυτη την ευχερεια την καθοριζουν οι νομοι περι προσωπικων δεδομενων! Το οτι δεν τους σεβεται ο εργοδοτης μαλλον ειναι μια κακη αρχη για το που θα πας να δουλεψεις. Τοσο απλα...

Τα έχεις λίγο μπερδεμένα. Δηλαδή σε μια δουλειά όπου απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, το θεωρείς παράλογο να παρέθετε κάποιος τις εξετάσεις του; Αυτό κι αν δεν είναι προσωπικό δεδομένο, αλλά θα προσλάμβανε μια εταιρεία κάποιον που θα διακινδύνευε την ζωή του χωρίς να έχει προσκομίσει σχετικές βεβαιώσεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει; Ξαναδιάβασε τι έγραψε ο @dpolal.

24 λεπτά πριν, dpolal είπε

Δεν βγαίνει άκρη, καλά ξεμπερδέματα.

Εγκζάκτλι.

Εν κατακλείδι, και επειδή έχουμε την τάση να βλέπουμε μέχρι εκεί που φτάνουμε, αν σε 15 ή 20 χρόνια από τώρα, οι νόμοι είναι αλλιώς και για οποιονδήποτε λόγο του ζητηθεί του φίλου μας κάποια σχετική βεβαίωση (όπως ζητήθηκε σε μένα), άντε να πείσει κάποιον ότι πήρε με μέσο αναβολή με ψευδή στοιχεία ότι γυαλίζει λίγο το μάτι του. Και όλα αυτά γιατί βασίστηκε σε ένα forum με απόψεις εντελώς άγνωστων ανθρώπων που του είπαν ότι θα χάσει 9 μήνες από την ζωή του (12 δεν είναι τώρα η θητεία;) ή ότι το χαρτί απαλλαγής είναι προσωπικό δεδομένο.

• Confused 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, dpolal είπε

Δεν βγαίνει άκρη, καλά ξεμπερδέματα.

σαφως, οσο καποιοι επιμενουν οτι το να παρεις απαλλαγη θα σου φερνει προβληματα στην επαγγελματικη σου αποκατασταση δεν θα βγαινει ακρη! 

8 ώρες πριν, MiKe-Dee είπε

Δηλαδή σε μια δουλειά όπου απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, το θεωρείς παράλογο να παρέθετε κάποιος τις εξετάσεις του;

Δεν βλεπω να νοιαζει κανεναν στα σωματα ασφαλειας το ποσα κιλα ειναι καποιος ουτε την ψυχολογικη κατασταση παιδαγωγων και ανθρωπων που κρατανε οπλα.  Οποτε γιατι να τους νοιαζει η φυσικη κατασταση?

8 ώρες πριν, MiKe-Dee είπε

Δεν είμαι σίγουρος τι γράφει το πιστοποιητικό αν κάποιος έχει απαλλαγεί. Αν όμως ήταν ζητούμενο το πιστοποιητικό, και έβλεπες ένα χωρίς μεταβολές, εσένα δεν θα σου δημιουργούσε απορίες;

Σε αυτο που ανεβασα γραφει ξεκαθαρα οτι το παιρνεις ακομα και αν απαλλαγεις! Δεν ειναι δουλεια του εργοδοτη να δημιουργουνται αποριες για το που εκανα το φανταρικο μου αλλα για το ποσο σωστος επαγγελματιας θα ειμαι στην εταιρια του.

Καλη συνεχεια 

Επεξ/σία από Αλεξανδρος A.92
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

σαφως, οσο καποιοι επιμενουν οτι το να παρεις απαλλαγη με απάτη θα σου φερνει προβληματα στην επαγγελματικη σου αποκατασταση δεν θα βγαινει ακρη!

Καλη συνεχεια 

Δεν το έγραψες σωστά, τώρα είναι πλήρες.

Καλά ξεμπερδέματα.

• Thanks 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Οφφτοπικ

Εγω παντως ειχα παρει ενα τυπου Α πριν καταταγω στον Στρατό.

Το εχει ζητησει το βυσμα, ενας Ναυαρχος, κολλητος μιας θειας μου ... (το πιασατε ε?)

Δεν ξερω αν με βοηθησε, οπως ελεγε μετα, αλλα τους μηνες μου στην Σαμο τους εκανα.

Περασα εναν χειμωνα στην Ουγκαντα ολο τρελα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια εγω υπηρετησα ειδικες δυναμεις-αλεξιπτωτιστης και ο αδελφος μου ψαχνει τροπους να βγαλει τρελοχαρτο...ειλικρινα το θεωρω ντροπη να μην μπορουμε να αφιερωσουμε 9 μηνες στην πατριδα...πριν 100 χρονια οι παππουδες μας σκοτωνονταν στα βουνα και σημερα ψαχνουν τροπους να μην πανε απλα φανταροι...ειναι πραγματικα ντροπη!(προσωπικη αποψη παντα)

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Vasilis Kontizas είπε

προσωπικη αποψη παντα

Το θεμα ειναι να δεχεσαι και την αποψη του αλλου, ακομα και αν ειναι εκ διαμετρου αντιθετες.

Ο αδελφος σου προφανως θεωρει ντροπη, 1ον που θεωρεις οτι κατι εκανες που πηγες και εγινες αλεξιπτωτιστης και του το χτυπας στην μουρη λες και εκανες κατορθωμα

2ον  που θεωρεις οτι υποχρεουνται ολοι να αφιερωσουν 9-12 μηνες απο την ζωη τους για ΚΑΝΕΝΑ ανταλλαγμα ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ! Αντε στην καλυτερη κανα φιλο και αρκετα ψυχολογικα απο τους πολλους παπαρες που θα γνωρισουν εκει.

3ον και τελευταιο το οτι πριν 100 χρονια οι παππουδες μας σκοτωνονταν δεν το διαλεξαν, δεν ειχαν επιλογη γιατι ο πολεμος χτυπησε την πορτα μας. Αν γινει και αυριο αυτο δεν θα εχει σημασια για τον αδερφο σου αν  θεωρει τον στρατο χασιμο χρονου αλλα θα πολεμησει για να υπερασπιστει το σπιτι του, τους γονεις του και τον αδερφο του.

(προσωπικη μου αποψη παντα, ισως και του αδερφου σου και πολλων ακομα - ναι εχω υπηρετησει κανονικα αλλα αν μπορουσα να γυριζα τον χρονο πισω θα εκανα οτι μπορω για να μην χασω τον χρονο μου και τα λεφτα μου)

• Like 1
Δημοσ.

ΔΕΝ έχετε καμια επιπτωση αν δεν πατε στρατο, αρκεί να πάρετε νόμιμα την απαλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ρωτήσετε δικηγόρο που ειδικεύεται στο στρατιωτικό δίκαιο

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

ΔΕΝ έχετε καμια επιπτωση αν δεν πατε στρατο, αρκεί να πάρετε νόμιμα την απαλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ρωτήσετε δικηγόρο που ειδικεύεται στο στρατιωτικό δίκαιο

Το πρόβλημά είναι πως οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους κολλάνε λίγο στην λέξη με τα κόκκινα γράμματα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dpolal είπε

Το πρόβλημά είναι πως οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους κολλάνε λίγο στην λέξη με τα κόκκινα γράμματα.

giati? περνας απο επιτροπη και ΤΕΛΟΣ. Απλα ισως παρει χρονο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, dpolal είπε

Το προβλημα ειναι οτι καποιοι εχετε μπερδεψει την λεξη στα κοκκινα γραμματα, και τις λεξεις παρανομο και ανηθικο.

Την απαλλαγη τελειως νομιμα την παιρνεις μεσα απο τους επισημους τροπους :) 

Στις 6/10/2022 στις 11:06 ΜΜ, MiKe-Dee είπε

Δηλαδή σε μια δουλειά όπου απαιτείται καλή φυσική κατάσταση, το θεωρείς παράλογο να παρέθετε κάποιος τις εξετάσεις του; Αυτό κι αν δεν είναι προσωπικό δεδομένο, αλλά θα προσλάμβανε μια εταιρεία κάποιον που θα διακινδύνευε την ζωή του χωρίς να έχει προσκομίσει σχετικές βεβαιώσεις

Αρα, μηπως η θεση αφορουσε σωμα ασφαλειας? Ποιος αλλος ρισκαρει την ζωη του και δεν το ξερω? 

Δημοσ.
Στις 18/10/2022 στις 7:46 ΠΜ, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το θεμα ειναι να δεχεσαι και την αποψη του αλλου, ακομα και αν ειναι εκ διαμετρου αντιθετες.

Ο αδελφος σου προφανως θεωρει ντροπη, 1ον που θεωρεις οτι κατι εκανες που πηγες και εγινες αλεξιπτωτιστης και του το χτυπας στην μουρη λες και εκανες κατορθωμα

2ον  που θεωρεις οτι υποχρεουνται ολοι να αφιερωσουν 9-12 μηνες απο την ζωη τους για ΚΑΝΕΝΑ ανταλλαγμα ΚΑΝΕΝΑ ΟΜΩΣ! Αντε στην καλυτερη κανα φιλο και αρκετα ψυχολογικα απο τους πολλους παπαρες που θα γνωρισουν εκει.

3ον και τελευταιο το οτι πριν 100 χρονια οι παππουδες μας σκοτωνονταν δεν το διαλεξαν, δεν ειχαν επιλογη γιατι ο πολεμος χτυπησε την πορτα μας. Αν γινει και αυριο αυτο δεν θα εχει σημασια για τον αδερφο σου αν  θεωρει τον στρατο χασιμο χρονου αλλα θα πολεμησει για να υπερασπιστει το σπιτι του, τους γονεις του και τον αδερφο του.

(προσωπικη μου αποψη παντα, ισως και του αδερφου σου και πολλων ακομα - ναι εχω υπηρετησει κανονικα αλλα αν μπορουσα να γυριζα τον χρονο πισω θα εκανα οτι μπορω για να μην χασω τον χρονο μου και τα λεφτα μου)

Ποιος ρε παλικαρι μου σου ειπε οτι το κοπαναω?Διαβασες κατι τετοιο?

1ον)ναι κατι εκανα που εγινα αλεξιπτωτιστης οσο και αν θες να το μειωσεις οπως και χιλιαδες αλλα παιδια...

2ον)στην ζωη οτι κανεις δεν ειναι ολα με ανταλλαγμα αμα λειτουργεις ετσι καλη τυχη στην ζωη σου...

3ον)μαθε στην ζωη οτι δεν ειναι ολα θελω υπαρχει και το πρεπει!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Vasilis Kontizas είπε

Ποιος ρε παλικαρι μου σου ειπε οτι το κοπαναω?Διαβασες κατι τετοιο?

Φαινεται απο μακρυα, δεν χρειαζεται να το γραψεις...Μπηκες στο θεμα λεγοντας οτι "τι σπουδαια που εκανα που ειμαι αλεξιπτωτιστης και η ντροπη της οικογενειας ψαχνει να βγαλει τρελοχαρτο" δειτε τι τραβαω...

1)Καποια στιγμη θα καταλαβεις οτι σιγα τα αυγα...οταν κανεις κατι.

2)Φυσικα και δεν ειναι ολα ανταλλαγματα ποιος ειπε  κατι τετοιο? Για τον στατο μιλαμε εδω. Και δεν αναφερομαι σε υλικα ανταλλαγματα.

3)Σωστα, παλι για τον στρατο μιλαμε και οχι για την ζωη. 

Καπου μοιαζει να εχεις μπερδευτει του τι ακριβως ειναι ο στρατος (σαν φανταρος και οχι στρατιωτικος) και τι η υπολοιπη ζωη σου. 

• Like 1
Δημοσ.

αν ήταν τόσο απλό όλοι θα είχαν πάει να πάρουν απολυτήριο Ι5

τώρα αν παίζει ρόλο όταν θα πάει να ζητήσει δουλειά σε μανάβικο η δώσει εξετάσεις για σώματα ασφαλείας η οτιδήποτε άλλη εργασια θα το μάθει  όταν θα βγει στην αγορά εργασίας....

εσύ σαν εργοδότης (δημόσιο η ιδιωτικό τομεα) όταν έρθει κάποιος για δουλειά και ρωτήσεις αν είναι εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις και σου απαντήσουν ...έχω νόμιμα απαλλαγεί.....θα ρωτήσεις το λόγο??και αν δεις ότι αποφεύγει να σου πει η να σου δείξει απολυτήριο θα τον πάρεις για δουλειά ??? υποθετικά πάντα....και ωραία  σου λέει Ι5 δεν έχω τίποτα αλλά με μέσον για να μη παω φαντάρος.....θα το δεχτείς?? και άντε μετά να σε πείσει ότι είναι καλά......

• Like 1
Δημοσ.

Εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις λες, ή πιο ατυπα εχω τελειωσει με το στρατο. Ουτε πως ουτε γιατι ουτε τιποτα. 

αν σε ρωτήσουν όμως τι θα πεις???δεν είναι δίκη σου δουλειά??τι σε ενδιαφέρει?? θα σηκωθείς να φύγεις??εργοδότης είναι ότι θέλει ρωτάει ....και 'σύ αν θέλεις απαντάς ...όποτε πας στον επόμενο

• Like 1
  • Confused 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...