airtrelomike13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Kamia επιπτωση δεν θα εχει. Πηγα 9 μηνες, με περιπολα, σκοπιες, φυλακια για να εχουμε το καθε αγραμματο τσομπανοοχωριατη εποπ να μας τη λεει και να μας ειρωνευετε. Που σε ενα αλλλο κρατος θα ηταν ενα ΤΙΠΟΤΑ, 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 23 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Kamia επιπτωση δεν θα εχει. Πηγα 9 μηνες, με περιπολα, σκοπιες, φυλακια για να εχουμε το καθε αγραμματο τσομπανοοχωριατη εποπ να μας τη λεει και να μας ειρωνευετε. Που σε ενα αλλλο κρατος θα ηταν ενα ΤΙΠΟΤΑ,
Vasilis Kontizas Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Παιδια το θεμα του στρατου ειναι πολυ μεγαλο και αμα αρχισουμε να ανοιξουμε την συζητηση δεν θα καταληξουμε πουθενα γιατι ο καθενας εχει την αποψη του και τα πιστευω του...εγω εχω εναν πολυ καλο μου φιλο ο οποιος δεν μπορει να ασφαλιστει πουθενα για παραδειγμα και το εχει σκυλομετανοιωσει, επεισης εχει χασει δουλεια λογω ι5 και τρελοχαρτου απο επιχειρηση η οποια πιστευε οτι οντως πασχει απο κατι και το παιδι ειναι φυσιολογικοτατο! 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ο στρατος λειτουργει τελειως διαφορετικα απο την κοινωνια μας οποτε μας φαινεται απιστευτα ξενο το ολο πραγμα και αντιδραμε...εγω θεωρω οτι 9-12 μηνες ειναι αναγκαιο για να μαθεις καποια βασικα πραγματα και ευχομαι να μην χρειαστουν πουθενα αλλα οπως βλεπεται τα παντα μπορουν να γινουν και ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαστε χειροτεροι απο τους ρωσους που κανκυν επιστρατευση και οι μισοι τρεχουν να εξαφανιστουν...
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 7 λεπτά πριν, Vasilis Kontizas είπε Παιδια το θεμα του στρατου ειναι πολυ μεγαλο και αμα αρχισουμε να ανοιξουμε την συζητηση δεν θα καταληξουμε πουθενα γιατι ο καθενας εχει την αποψη του και τα πιστευω του...εγω εχω εναν πολυ καλο μου φιλο ο οποιος δεν μπορει να ασφαλιστει πουθενα για παραδειγμα και το εχει σκυλομετανοιωσει, επεισης εχει χασει δουλεια λογω ι5 και τρελοχαρτου απο επιχειρηση η οποια πιστευε οτι οντως πασχει απο κατι και το παιδι ειναι φυσιολογικοτατο! είναι παράνομο να μάθει επιχείρηση για ποιον λόγο δεν έκανε θητεία,το μονο που δικαιούται να ξέρει είναι αν είναι νομίμως εκτός στρατού.Επίσης τι εννοείς δεν μπορεί να ασφαλιστεί; 2 2
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 18 λεπτά πριν, Vasilis Kontizas είπε εγω εχω εναν πολυ καλο μου φιλο ο οποιος δεν μπορει να ασφαλιστει πουθενα για παραδειγμα και το εχει σκυλομετανοιωσει, επεισης εχει χασει δουλεια λογω ι5 και τρελοχαρτου απο επιχειρηση η οποια πιστευε οτι οντως πασχει απο κατι και το παιδι ειναι φυσιολογικοτατο! Σε καμια δουλεια δεν σε ρωτανε αν ησουν Ι1-2-3-4-5...απλα λες οτι εχεις εκπληρωσει τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις...Εχω κανει αρκετες συνεντευξεις απο οταν πηγα στρατο και ουτε ενας δεν με ρωτησε. 1 2
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Σε καμία δουλειά δεν με ρώτησαν ουδέποτε να τους δείξω το χαρτί του στρατού. ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ. Μονο στο Δημοσιο μου ζήτησαν το πιστοποητικό ότι έχω ολοκληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις αλλά σε μερικές προκηρύξεις βλέπω ότι αναφέρει αν κάποιος έχει απαλλαγεί νομίμως Προσωπικά θεωρώ ότι είναι 9 μήνες χάσιμο χρόνου. Ή θα πας στα 18 να ξεμπερδευεις πριν τις σπουδες ή θα πας μεγαλος που θα εχεις ολοκληρωσει πτυχια, μεταπτυχιακα , διδακτορικά. Αλλιως ΔΕΝ πας. 1
Haldol Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, Vasilis Kontizas είπε και ειμαι σιγουρος οτι θα ειμαστε χειροτεροι απο τους ρωσους που κανκυν επιστρατευση και οι μισοι τρεχουν να εξαφανιστουν... Καλά κάνουν. Όχι θα πεθάνουν επειδή έχει κ*βλες ο Πούτιν 3 1
MiKe-Dee Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Ο καθένας λέει τον πόνο του, οπότε να σου πω κι εγώ τον δικό μου. Δουλεύω στον ιδιωτικό και όχι στον δημόσιο τομέα, και λόγω του κανονιστικού πλαισίου του περιβάλλοντος ήμουν υποχρεωμένος να περάσω από background check. Δεν δουλεύω ούτε σε σώματα ασφαλείας, ούτε security αλλά σε έναν πολύ κοινό τομέα που γνωρίζουμε όλοι εδώ και προτιμώ να μην πω. Στο πλαίσιο του check, μεταξύ πολλών άλλων, μου ζητήθηκε βεβαίωση στρατογολογικής κατάστασης τύπου "Α", ήτοι φαίνεται που παρουσιάστηκα, που μετατέθηκα και από που απολύθηκα. Αυτά. Για μένα, πήγαινε. 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MiKe-Dee είπε Στο πλαίσιο του check, μεταξύ πολλών άλλων, μου ζητήθηκε βεβαίωση στρατογολογικής κατάστασης τύπου "Α", ήτοι φαίνεται που παρουσιάστηκα, που μετατέθηκα και από που απολύθηκα. Το οτι σου ζητηθηκε δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο! Επισης απο τι λεει στο site του ΥΠ. Αμυνας Πιστοποιητικά Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» α. Τα Πιστοποιητικά Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις, που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν την κατάταξη τους στα Σώματα Ασφαλείας ή την πρόσληψη τους σε Δημόσια ή ιδιωτική θέση ή τη χορήγηση κάποιου ευεργετήματος προβλεπόμενου από το Νόμο, ύστερα από αίτησή τους. Χορηγούνται σ’ όσους εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή σε όσους έχουν απαλλαγεί από αυτές σύμφωνα με το άρθρο 23 του Νόμου εξαιρουμένων όσων απαλλάσσονται ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ή τους έχει χορηγηθεί αναβολή από την εκπλήρωση υποχρέωσης στρατιωτικής υπηρεσίας δυνάμει των εδαφίων (στ), (ζ), (θ) και (ι) του άρθρου 24 (1) του Νόμου. β. Στα πιστοποιητικά τύπου «Α» αναγράφονται μόνο οι μεταβολές εκπλήρωσης (κατάταξη-απόλυση) ή όχι των στρατιωτικών υποχρεώσεων, εκτός αν ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο η έκδοση «πλήρους» πιστοποιητικού Τύπου Α. Αρα το παιρνεις ακομα και αν δεν υπηρετησεις...Οποτε τι θες να μας πεις με το παραπανω? Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2022 από Αλεξανδρος A.92
dpolal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 28 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Το οτι σου ζητηθηκε δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο! Επισης απο τι λεει στο site του ΥΠ. Αμυνας Πιστοποιητικά Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» α. Τα Πιστοποιητικά Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου «Α» χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις, που οι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν την κατάταξη τους στα Σώματα Ασφαλείας ή την πρόσληψη τους σε Δημόσια ή ιδιωτική θέση ή τη χορήγηση κάποιου ευεργετήματος προβλεπόμενου από το Νόμο, ύστερα από αίτησή τους. Χορηγούνται σ’ όσους εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή σε όσους έχουν απαλλαγεί από αυτές σύμφωνα με το άρθρο 23 του Νόμου εξαιρουμένων όσων απαλλάσσονται ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού ή τους έχει χορηγηθεί αναβολή από την εκπλήρωση υποχρέωσης στρατιωτικής υπηρεσίας δυνάμει των εδαφίων (στ), (ζ), (θ) και (ι) του άρθρου 24 (1) του Νόμου. β. Στα πιστοποιητικά τύπου «Α» αναγράφονται μόνο οι μεταβολές εκπλήρωσης (κατάταξη-απόλυση) ή όχι των στρατιωτικών υποχρεώσεων, εκτός αν ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο η έκδοση «πλήρους» πιστοποιητικού Τύπου Α. Αρα το παιρνεις ακομα και αν δεν υπηρετησεις...Οποτε τι θες να μας πεις με το παραπανω? «ή ιδιωτική θέση» Ιδιωτικό τομέα σημαίνει αυτό και είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να το ζητήσει ή όχι. Και προφανώς αν αναγράφει ότι έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση ο εργοδότης πιθανότατα θα ρωτήσει για ποιο λόγο, οπότε αν πει για «ψυχολογικούς λόγους»υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει η πρόσληψη. Υποθετικά όλα τα παραπάνω αλλά μπορεί και να γίνει.
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 https://www.lawspot.gr/nomika-nea/paranomi-anagrafi-prosopikon-dedomenon-se-pistopoiitiko-stratoy-typoy-apdph-apofasi-2 https://www.pglaw.gr/στρατιωτικό-δίκαιο-παράνομη-αναγραφ/ https://www.dikastiko.gr/eidhsh/kokkini-karta-sto-ypoyrgeio-ethnikis-amynas-gia-paraviasi-prosopikon-dedomenon-strateymenon/ 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 21 λεπτά πριν, dpolal είπε Ιδιωτικό τομέα σημαίνει αυτό και είναι στην ευχέρεια του εργοδότη να το ζητήσει ή όχι. Φυσικα και οχι...αυτη την ευχερεια την καθοριζουν οι νομοι περι προσωπικων δεδομενων! Το οτι δεν τους σεβεται ο εργοδοτης μαλλον ειναι μια κακη αρχη για το που θα πας να δουλεψεις. Τοσο απλα...
dpolal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 9 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Φυσικα και οχι...αυτη την ευχερεια την καθοριζουν οι νομοι περι προσωπικων δεδομενων! Το οτι δεν τους σεβεται ο εργοδοτης μαλλον ειναι μια κακη αρχη για το που θα πας να δουλεψεις. Τοσο απλα... Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα, οι νόμοι περί προσ. δεδομένων αφορούν τα δεδομένα που αναγράφονται πάνω στα πιστοποιητικά και την περαιτέρω επεξεργασία που μπορεί να γίνει. Το εν λόγο πιστοποιητικό μπορεί να το ζητήσει ο εργοδότης γιατί αποτελεί βεβαίωση. Εσύ ο ίδιος το ανάρτησες από το site του υπουργείου. 1 1
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 43 λεπτά πριν, dpolal είπε Έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα, οι νόμοι περί προσ. δεδομένων αφορούν τα δεδομένα που αναγράφονται πάνω στα πιστοποιητικά και την περαιτέρω επεξεργασία που μπορεί να γίνει. Το εν λόγο πιστοποιητικό μπορεί να το ζητήσει ο εργοδότης γιατί αποτελεί βεβαίωση. Εσύ ο ίδιος το ανάρτησες από το site του υπουργείου. Και το παιρνουν ποιοι? Αυτο μας ενδιαφερει κυριως...για το αν ειναι νομιμο ή οχι αφορουσε πιο πολυ αν σε ρωτησει ο μελλοντικο εργοδοτης με ποιον τροπο εκπληρωσες τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις (με εξαιρεση τα σωματα ασφαλειας φυσικα) οπως πολλοι ζητανε εκκαθαριστικο ή χαρτι απο το λογιστηριο για το ποσα λεφτα επερνες σε προηγουμενη δουλεια και οι κουτοι πανε και τα δειχνουν! Ειναι παρανομο γιατι αποτελει προσωπικο δεδομενο. Δεν εχεις υποχρεωση να το δειξεις. 1
dpolal Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2022 31 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε Και το παιρνουν ποιοι? Αυτο μας ενδιαφερει κυριως...για το αν ειναι νομιμο ή οχι αφορουσε πιο πολυ αν σε ρωτησει ο μελλοντικο εργοδοτης με ποιον τροπο εκπληρωσες τις στρατιωτικες σου υποχρεωσεις (με εξαιρεση τα σωματα ασφαλειας φυσικα) οπως πολλοι ζητανε εκκαθαριστικο ή χαρτι απο το λογιστηριο για το ποσα λεφτα επερνες σε προηγουμενη δουλεια και οι κουτοι πανε και τα δειχνουν! Ειναι παρανομο γιατι αποτελει προσωπικο δεδομενο. Δεν εχεις υποχρεωση να το δειξεις. Δεν βγαίνει άκρη, καλά ξεμπερδέματα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις