Filipposzaxa Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μου εχει γινει μια πολυ καλη προταση για εργασια με προυποθεση να εχω ολοκληρωσει τις στρατολογικες υπηρεσιες. Δεν εχω υπηρετησει και η αναβολη λογω σπουδων μου τελειωνει 12/2022. Εχω την δυνατοτητα να βγαλω "τρελοχαρτο" για "ψυχολογικους" λογους (δεν εχω κατι προφανως) και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν επιπτωσεις. Οχι μονο στον επαγγελματικο τομεα αλλα και σε περιπτωση νοσηλευσης η ασφαλειας ζωης.
velociraptoras Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Αν δεν υπάρχει οντως ιατρικός λόγος καλύτερα να το αποφύγεις γιατι μπορεί στο μέλλον να εχεις θέματα με εργοδότες ή δημοσιο ή αλλους τομείς τις ζωης σου εξαιτίας της διαγνωσης. Σκέψου πχ σε ενα διαζυγιο να χρησιμοποιηθεί αυτη η απόφαση σε βάρος σου και να μη βλέπεις τα παιδιά σου. Επίσης σε ιδιωτική ασφάλιση ισως εχεις πρόβλημα. Τώρα η διαγνωση ειναι προσβάσιμη σε γιατρούς και ασφαλιστικούς φορείς καθως ολα καταχωρουνται στον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενη, νοσηλείες φάρμακα διαγνώσεις 3 2
Nabuko Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Πήγαινε να κάνεις το 9μηνο να τελειώνεις. Θα περάσει γρήγορα. Αν παρόλαυτά επιμένεις, τότε μην πάρεις κάποια απόφαση χωρίς σοβαρή σκέψη που ίσως το μετανιώνεις για την υπόλοιπη ζωή σου. 2 1
vs_skg Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, Filipposzaxa είπε Μου εχει γινει μια πολυ καλη προταση για εργασια με προυποθεση να εχω ολοκληρωσει τις στρατολογικες υπηρεσιες. Δεν εχω υπηρετησει και η αναβολη λογω σπουδων μου τελειωνει 12/2022. Εχω την δυνατοτητα να βγαλω "τρελοχαρτο" για "ψυχολογικους" λογους (δεν εχω κατι προφανως) και αναρωτιεμαι αν υπαρχουν επιπτωσεις. Οχι μονο στον επαγγελματικο τομεα αλλα και σε περιπτωση νοσηλευσης η ασφαλειας ζωης. οχι εκτος αμα θελεις να μπεις ταγματα ασφαλειας. Οτιδήποτε αλλο ακουσεις παρατηρησε οτι ποτε δεν προέρχεται απο πραγματικες εμπειριες, "εγω το μετανιωσα γιατι επαθα το ταδε στην πορεια" ουτε καν απο κουτσομπολιο "εχω τον ταδε γνωστο που επαθε το δεινα λογω Ι5" αλλα παντα απο το τι κουβαλαει ο καθενας στην γκλαβα του. Για το οτι με Ι5 ολα κομπλε, και εγω και πολλοι αλλοι ξερουν ατομα στα 30+ πλεον που ουτε τους εχει απασχολησει. Επισης για Ι5 δεν χρειαζεσαι προφανως επισημη διαγνωση που θα μπει στον ιατρικο σου φακελο και αλλα "δημιουργικα". Στην πράξη ομως στην δικια σου περίπτωση καλυτερα συζητα το στην δουλεια στη βάση σχεδιου, γιατι Ι5 θες χρονια να βγαλεις επισημα λογω αναβολων που ειναι υποχρεωτικες (στο πνευμα του οτι μπορει σε ενα εναμιση χρονο να εισαι "καλα" για να υπηρετησεις). Δηλαδη "δεν εχω εκπλήρωσει τις υποχρεωσεις αλλα δεν πρόκειται και να σηκωθω να φυγω για να τις εκπληρωσω". 8 1
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Εκπληρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις σημαίνει είτε να έχεις υπηρετήσει είτε να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτες. Οποτε ως προς αυτόν τον τομέα δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα αν ο εργοδότης έχει πρόβλημα στο αν έχεις απαλλαγεί και δεν τις έχεις ολοκληρώσει κανονικά, αυτό κακως συμβαίνει και είναι δικό του θέμα, οχι δικό σου. Η δουλειά σου έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης; Πάντως, μιας και έχω πάρει Ι5 παθολογικό, με κολλητό να έχει λάβει Ι5 ψυχολογικό μετά από 2 έτη αναμονής με τις επιτροπές, για πραγματικά προβλήματα όλα αυτά, θα σου συνιστούσα να κάνεις κανονικά την θητεία σου αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα και να τελειώνεις, στην καλύτερη προσπάθησε να βγεις Ι4 μέσα στον στρατό η βρείτε μέσον να έχεις καλύτερη μεταχείριση, διότι όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουν τρόπους αποφυγής απασχολούν άσκοπα τους γιατρούς και φρακαρουν τις υπηρεσίες δυσχαιρενοντας τους υπόλοιπους που θέλουν να πάνε να τελειώνουν, δεν θα ξεχάσω την ταλαιπωρία που τράβηξα μαζί με ένα σωρό άσχετους στις υπηρεσίες όταν πήγα να εκκινησω τις διαδικασίες με τους γιατρούς, στο μεν ορθοπεδικο τμημα του 401 να γίνεται της πόπης από διάφορους που πήγαν να λάβουν αναβολές γιατί δεν ήθελαν να πάνε, αουτς το πόδι μου, αχού η μέση μου, οι γιατροί μέσα στα νεύρα να το παίζουν επιθεωρητές Κλουζω για να βρουν ποιος λέει αλήθεια και ψέμματα. Στα υπόλοιπα τμήματα επικρατούσε αχνά, διότι φυσικά κανένας δεν μπορούσε να σκαρφιστεί αλλα προβλήματα πχ σε καρδιά, ματια, συκώτι κτλ, μόνο όσοι είχαν πραγματικό πρόβλημα. Από τότε κατάλαβα για ποιον λόγο όσοι τελειώνουν στρατιωτικοι γιατροί είναι απότομοι και οξύθυμοι άνθρωποι στην ζωή τους. 4
Filipposzaxa Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εκπληρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις σημαίνει είτε να έχεις υπηρετήσει είτε να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτες. Οποτε ως προς αυτόν τον τομέα δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα αν ο εργοδότης έχει πρόβλημα στο αν έχεις απαλλαγεί και δεν τις έχεις ολοκληρώσει κανονικά, αυτό κακως συμβαίνει και είναι δικό του θέμα, οχι δικό σου. Η δουλειά σου έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης; Πάντως, μιας και έχω πάρει Ι5 παθολογικό, με κολλητό να έχει λάβει Ι5 ψυχολογικό μετά από 2 έτη αναμονής με τις επιτροπές, για πραγματικά προβλήματα όλα αυτά, θα σου συνιστούσα να κάνεις κανονικά την θητεία σου αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα και να τελειώνεις, στην καλύτερη προσπάθησε να βγεις Ι4 μέσα στον στρατό η βρείτε μέσον να έχεις καλύτερη μεταχείριση, διότι όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουν τρόπους αποφυγής απασχολούν άσκοπα τους γιατρούς και φρακαρουν τις υπηρεσίες δυσχαιρενοντας τους υπόλοιπους που θέλουν να πάνε να τελειώνουν, δεν θα ξεχάσω την ταλαιπωρία που τράβηξα μαζί με ένα σωρό άσχετους στις υπηρεσίες όταν πήγα να εκκινησω τις διαδικασίες με τους γιατρούς, στο μεν ορθοπεδικο τμημα του 401 να γίνεται της πόπης από διάφορους που πήγαν να λάβουν αναβολές γιατί δεν ήθελαν να πάνε, αουτς το πόδι μου, αχού η μέση μου, οι γιατροί μέσα στα νεύρα να το παίζουν επιθεωρητές Κλουζω για να βρουν ποιος λέει αλήθεια και ψέμματα. Στα υπόλοιπα τμήματα επικρατούσε αχνά, διότι φυσικά κανένας δεν μπορούσε να σκαρφιστεί αλλα προβλήματα πχ σε καρδιά, ματια, συκώτι κτλ, μόνο όσοι είχαν πραγματικό πρόβλημα. Από τότε κατάλαβα για ποιον λόγο όσοι τελειώνουν στρατιωτικοι γιατροί είναι απότομοι και οξύθυμοι άνθρωποι στην ζωή τους. 4 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Εκπληρωμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις σημαίνει είτε να έχεις υπηρετήσει είτε να έχεις απαλλαγεί νόμιμα από αυτες. Οποτε ως προς αυτόν τον τομέα δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα αν ο εργοδότης έχει πρόβλημα στο αν έχεις απαλλαγεί και δεν τις έχεις ολοκληρώσει κανονικά, αυτό κακως συμβαίνει και είναι δικό του θέμα, οχι δικό σου. Η δουλειά σου έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης; Πάντως, μιας και έχω πάρει Ι5 παθολογικό, με κολλητό να έχει λάβει Ι5 ψυχολογικό μετά από 2 έτη αναμονής με τις επιτροπές, για πραγματικά προβλήματα όλα αυτά, θα σου συνιστούσα να κάνεις κανονικά την θητεία σου αν δεν έχεις σοβαρό πρόβλημα και να τελειώνεις, στην καλύτερη προσπάθησε να βγεις Ι4 μέσα στον στρατό η βρείτε μέσον να έχεις καλύτερη μεταχείριση, διότι όλοι οι υπόλοιποι που ψάχνουν τρόπους αποφυγής απασχολούν άσκοπα τους γιατρούς και φρακαρουν τις υπηρεσίες δυσχαιρενοντας τους υπόλοιπους που θέλουν να πάνε να τελειώνουν, δεν θα ξεχάσω την ταλαιπωρία που τράβηξα μαζί με ένα σωρό άσχετους στις υπηρεσίες όταν πήγα να εκκινησω τις διαδικασίες με τους γιατρούς, στο μεν ορθοπεδικο τμημα του 401 να γίνεται της πόπης από διάφορους που πήγαν να λάβουν αναβολές γιατί δεν ήθελαν να πάνε, αουτς το πόδι μου, αχού η μέση μου, οι γιατροί μέσα στα νεύρα να το παίζουν επιθεωρητές Κλουζω για να βρουν ποιος λέει αλήθεια και ψέμματα. Στα υπόλοιπα τμήματα επικρατούσε αχνά, διότι φυσικά κανένας δεν μπορούσε να σκαρφιστεί αλλα προβλήματα πχ σε καρδιά, ματια, συκώτι κτλ, μόνο όσοι είχαν πραγματικό πρόβλημα. Από τότε κατάλαβα για ποιον λόγο όσοι τελειώνουν στρατιωτικοι γιατροί είναι απότομοι και οξύθυμοι άνθρωποι στην ζωή τους. Ευχαριστώ. Η δουλειά δεν έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης. Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας. Δεν θα προχωρήσω στο Ι5 τελικά. Μήπως γνωρίζετε πόσες απαλλαγές δικαιούμαι και με τι αιτιολογία? Επεξ/σία 5 Απριλίου 2022 από Filipposzaxa
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Filipposzaxa είπε Ευχαριστώ. Η δουλειά δεν έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης. Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας. Δεν θα προχωρήσω στο Ι5 τελικά. Μήπως γνωρίζετε πόσες απαλλαγές δικαιούμαι και με τι αιτιολογία? Τι εξαγορά θητείας; Αν είναι καντην απο τώρα καθώς δεν αλλάζει κάτι στο ποσόν εξαγοράς μετά τα 2 χρόνια. Αν θες απαλλαγή η συνεχείς αναβολές, θα πας μέχρι τα 2 έτη αναβολής, παραπάνω δεν δίνουν πέραν από σπάνιες και ειδικές εριπτώσεις. Δεν σε συμφέρει πιστεύω να περιμένεις 2 χρόνια με αναβολές για το οτιδήποτε εκτός αν έχεις σοβαρό θέμα υγείας που αναγκαστικά δεν δίνουν απευθείας Ι5 αλλά μόνο μετά από 2 έτη. Ακόμα και ο κολλητός μου με σοβαρά ψυχιατρικα δεν του άρεσε που περίμενε 2 έτη μέχρι το Ι5, ηθελε να τελειωνει.
Nabuko Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Filipposzaxa είπε Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας Πως θα το καταφέρεις αυτό? Πόσο είσαι τώρα? 800κατι ευρώ για κάθε μήνα θητείας θα δώσεις.
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, Filipposzaxa είπε Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και Δεν μπορεις να το κανεις αυτο χωρις μεταπτυχιακα και διδακτορικα. Και παλι αν μπορεσεις να περασουν τοσα χρονια.
vs_skg Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Filipposzaxa είπε Ευχαριστώ. Η δουλειά δεν έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης. Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας. Δεν θα προχωρήσω στο Ι5 τελικά. Μήπως γνωρίζετε πόσες απαλλαγές δικαιούμαι και με τι αιτιολογία? δεν ειναι σχολειο να δικαιούσαι απουσιες... και η εξαγορα γίνεται στα 31(δεν ισχυει τελικα) . Ελλάδα η εξω εισαι? Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από vs_skg
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 10 ώρες πριν, vs_skg είπε δεν ειναι σχολειο να δικαιούσαι απουσιες... και η εξαγορα γίνεται στα 31. Ελλάδα η εξω εισαι? Εχεις καποια αποδειξη οτι μπορεις να κανεις εξαγορα στα 31 γιατι το μονο που βλεπω εγω ειναι εξαγορα απτα 33
vs_skg Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 2 ώρες πριν, Fertite είπε Εχεις καποια αποδειξη οτι μπορεις να κανεις εξαγορα στα 31 γιατι το μονο που βλεπω εγω ειναι εξαγορα απτα 33 εχεις δικιο, λαθος μου. Θα ορκιζομουν οτι ηταν 31 πριν απο 3-4 χρονια που με ενδιεφερε αλλα ισως κανω και λαθος
andreas1gr Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Filipposzaxa είπε Μου εχει γινει μια πολυ καλη προταση για εργασια με προυποθεση να εχω ολοκληρωσει τις στρατολογικες υπηρεσιες. 13 ώρες πριν, Filipposzaxa είπε Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας. Δεν θα προχωρήσω στο Ι5 τελικά. Μήπως γνωρίζετε πόσες απαλλαγές δικαιούμαι και με τι αιτιολογία? Άρα η δουλειά πάει περίπατο;;; Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από andreas1gr 2
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 14 ώρες πριν, Filipposzaxa είπε Ευχαριστώ. Η δουλειά δεν έχει σχέση με υπηρεσίες φύλαξης. Λογικά θα προσπαθήσω να πάρω αναβολές μέχρι τα 33 και μετά να κάνω εξαγορά θητείας. Δεν θα προχωρήσω στο Ι5 τελικά. Μήπως γνωρίζετε πόσες απαλλαγές δικαιούμαι και με τι αιτιολογία? Δεν έχεις ιδέα τι ισχύει ε; 11 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Άρα η δουλειά πάει περίπατο;;; Πηγα να το γράψω στο άλλο που κλείδωσε.
Haldol Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Εάν ενδιαφέρεσαι για security, αστυνομία, κ.λπ, δεν είναι καλή ιδέα. Για οτιδήποτε άλλο δε σ' επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο. Έχω εγώ Ι5 (παθολογικό βέβαια, αν και αρχικά πήγα για ψυχολογικό) και δε μ' έχει ενοχλήσει πουθενά. Οι περισσότεροι όταν τους πεις ότι είσαι "μη- υπόχρεος" σταματάνε τις ερωτήσεις, διότι τους νοιάζει μόνο το να μη φύγεις ξαφνικά, όχι το γιατί και πως. Μόνο σε μία (μεγαλούτσικη) εταιρεία με ρώτησαν λίγο παραπάνω, αλλά και πάλι δεν ενόχλησε. Το να γλιτώσεις αυτή τη μ*λακία (που ουσιαστικά, πρόκειται για φυλετική διάκριση) που λέγεται στρατός είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις σαν άντρας, αν τα καταφέρεις. Μη μασάς. 6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις