laxanoulis Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Σύντομα (τον Ιούνιο) το συμβόλαιο μου με την Nova λήγει. Για να σας βάλω στο νόημα όμως πρέπει να σας πω πως καιρό τώρα, επειδή έχουμε συμβόλαιο 2 ετών και δεν μπορούμε να το σπάσουμε, έχουμε 2 συνδέσεις ίντερνετ στο σπίτι. Και τι εννοώ. Έχουμε την Nova που έχουμε τηλέφωνο(απεριόριστα σταθερά και κινητά), ίντερνετ (έως 24) και τηλεόραση(Nova TV με το cinema pack). Παράλληλα έχουμε και σύνδεση σε μια τοπική επιχείρηση οπτικών ινών που έχουμε μόνο ίντερνετ 50 up 50 down. Η σύνδεση των οπτικών ινών είχε γίνει γιατί παλιότερα ήθελα καλό upload, αλλά έμεινε γιατί βόλεψε. Η γυναίκα μου χρησιμοποιεί την σύνδεση της Nova και εγώ, στο pc και στην κονσόλα για gaming, των οπτικών ινών. Έφτασε, όπως είπα λοιπόν, η στιγμή που σε 2 μήνες το συμβολαιο τελειώνει με την Nova(επιτέλους) και είχα σκοπό να διακόψω με την Nova αφού δεν βλέπουμε τηλεόραση από Nova, και να ανεβάσω ταχύτητα στην τοπική επιχείρηση των οπτικών ινών στα 100/100 ή 200/200. Αυτή τη στιγμή λοιπόν πληρώνουμε ~34€ για Nova και 18€ για τις οπτικές 50/50. Αν ανεβάσω ταχύτητα στις οπτικές και σταματήσω την Nova η τιμή θα πάει στα 27€ για 100/100 + 1500 λεπτά προς σταθερά + 120 λεπτά προς κινητά ή 42€ για 200/200 + 1500 λεπτά προς σταθερά + 120 λεπτά προς κινητά. Να σημειώσω ότι η τοπική επιχεηση δεν σε δεσμεύει με κανένα συμβόλαιο. Είναι τύπου πληρωμή μήνα μήνα και όσο πληρώνεις συνεχίζεις να έχεις την υπηρεσία. Παράλληλα όμως, πριν περίπου έναν χρόνο στο σπίτι που ζούμε, ήρθε το Cosmote Fiber και σήμερα από απορία μπήκα να δω τι δίνει και σε τι τιμές το δίνει. Και είδα ότι με την επιδότηση το 200 τα δίνει 43.9€ και τα 100 με 28.9€ με τα δύο πακέτα να δίνουν απεριόριστα προς σταθερά και 420 λεπτά προς κινητά. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω πως μιλάμε στο σταθερό. Η δική μου η απορία είναι πρώτον αν αξίζει το Cosmote Fiber Internet. Δεύτερον, αξίζει να δεσμευτω ξανά για 24 μήνες? Τρίτον, η ταχύτητα του Cosmote Fiber είναι 100/100-200/200 ή κλασικά το upload είναι χαμηλότερο? Και γενικά, έτσι όπως σας τα αναφέρω, τι θεωρείται πως συμφέρει περισσότερο από άποψη value for money? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 100/10,200/20 ειναι της cosmote. Εαν εισαι ευχαριστημενος απο το τοπικο παροχο και εφοσον σου βγαινει στα ιδια λεφτα ουσιαστικα και δεν εισαι δεσμευμενος ,δε βλεπω λογο να πας κοσμοτε. Και λιγοτερη ταλαιπωρια θα περασεις για τη μεταβαση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laxanoulis Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Dantε είπε 100/10,200/20 ειναι της cosmote. Εαν εισαι ευχαριστημενος απο το τοπικο παροχο και εφοσον σου βγαινει στα ιδια λεφτα ουσιαστικα και δεν εισαι δεσμευμενος ,δε βλεπω λογο να πας κοσμοτε. Και λιγοτερη ταλαιπωρια θα περασεις για τη μεταβαση. Κ εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Στην αρχή, πριν περάσουν οπτικές ίνες για τον τοπικό πάροχο, είχα κεραία και είχα τρομερά θέματα και πάνω κάτω στις ταχύτητες. Αλλά εδώ και 1-2 χρόνο που έχω συνδεθεί με οπτική απευθείας στο διαμέρισμα μου, παίζει πολύ σταθερά και οι ταχύτητες μια χαρά απροβληματιστα. Το μόνο που με απασχολεί είναι αυτά που δίνει για το τηλέφωνο, αλλά whatever. Αυτό το ρυθμίζεις. Απλά προσέχεις να μην ξεφύγεις. Έχουμε και τα κινητά, άρα καλά και εκεί. Επίσης, όντως η εγκατάσταση υπάρχει ήδη. Απλά θα πρέπει να αυξήσουν την ταχύτητα και είμαστε μια χαρά. Ενώ κοσμοτε θα θέλει σίγουρα κάποια διαδικασία για να γίνει και σίγουρα και κάποια χρήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Baggos91 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Θέλει διαδικασια η cosmote ή και κάποιος άλλος πάροχος αλλά δεν έχεις κάποιο κόστος διότι είναι επιδοτούμενο. Επιπλέον, εδώ και μια εβδομάδα έχει πακέτα και η nova στο sfbb και είναι οικονομικότερα και από τους 3 κλασικούς παρόχους. Θα γίνει σίγουρα αλλαγή στο ρούτερ( δεν ξέρω κατά πόσο θα σε επηρεάσει αυτό). Εάν σε καλύπτει το upload 10/20, ανάλογα το πακέτο, μπορείς να προχωρήσεις αλλιώς είναι μονόδρομος η συμμετρική γραμμή. Η hcn έχει πρόγραμμα και με το σταθερό πάντως (Download: 120 Mbps Upload: 120 Mbps + Απεριόριστα λεπτά προς σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά στα 29 ευρώ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laxanoulis Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 29 λεπτά πριν, Baggos91 είπε Θέλει διαδικασια η cosmote ή και κάποιος άλλος πάροχος αλλά δεν έχεις κάποιο κόστος διότι είναι επιδοτούμενο. Επιπλέον, εδώ και μια εβδομάδα έχει πακέτα και η nova στο sfbb και είναι οικονομικότερα και από τους 3 κλασικούς παρόχους. Θα γίνει σίγουρα αλλαγή στο ρούτερ( δεν ξέρω κατά πόσο θα σε επηρεάσει αυτό). Εάν σε καλύπτει το upload 10/20, ανάλογα το πακέτο, μπορείς να προχωρήσεις αλλιώς είναι μονόδρομος η συμμετρική γραμμή. Η hcn έχει πρόγραμμα και με το σταθερό πάντως (Download: 120 Mbps Upload: 120 Mbps + Απεριόριστα λεπτά προς σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά στα 29 ευρώ) Δυστυχώς δεν είμαι Θεσσαλονίκη, αλλά Σέρρες. Άρα δεν έχω πρόσβαση σε hcn. Από εκεί και πέρα, είδα λιγάκι τα πακέτα της Nova. Δεν με ενοχλεί το upload τόσο πολύ πλέον, αλλά περισσότερο η δέσμευση των 2 ετών. Είναι λίγο no go για εμένα ξανά τα 2 χρόνια συμβόλαιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giama Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Κι εγώ θα ανέβαζα το πακέτο στον πάροχο οπτικών ινών στη θέση σου. Για μένα θα ήταν πρόβλημα τα 120 λεπτά προς κινητά που ερχόμενος από απεριόριστα θα ήταν ίσως ένας περιορισμός (πόσο κοστίζουν τα επιπλέον λεπτά; Θα χρειαστείτε πάνω από 120;). Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να κάνεις κλήσεις και με voip πάροχο με τον αριθμό σου να εμφανίζεται κανονικά όταν καλείς, π.χ. σε betamax μπορείς να πάρεις απεριόριστα προς Ελλάδα σταθερά και κινητά με 2 Ευρώ/μήνα (ενεργοποιώντας την αυτόματη ανανέωση υπολοίπου με Paypal). Είναι λιγότερο πρακτικό βέβαια. Σχετικά με την επιδότηση: Ήταν να λήξει στις 31/3/22; Έχει πάρει παράταση; Έριξα μια γρήγορη ματιά στο sfbb.gr και φαίνεται να βγαίνει κανονικά κουπόνι, αν και δεν έκανα τη διαδικασία μέχρι το τέλος. Επεξ/σία 8 Απριλίου 2022 από Giama Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
laxanoulis Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 8 λεπτά πριν, Giama είπε Κι εγώ θα ανέβαζα το πακέτο στον πάροχο οπτικών ινών στη θέση σου. Για μένα θα ήταν πρόβλημα τα 120 λεπτά προς κινητά που ερχόμενος από απεριόριστα θα ήταν ίσως ένας περιορισμός (πόσο κοστίζουν τα επιπλέον λεπτά; Θα χρειαστείτε πάνω από 120;). Υπάρχει όμως και η δυνατότητα να κάνεις κλήσεις και με voip πάροχο με τον αριθμό σου να εμφανίζεται κανονικά όταν καλείς, π.χ. σε betamax μπορείς να πάρεις απεριόριστα προς Ελλάδα σταθερά και κινητά με 2 Ευρώ/μήνα (ενεργοποιώντας την αυτόματη ανανέωση υπολοίπου με Paypal). Είναι λιγότερο πρακτικό βέβαια. Σχετικά με την επιδότηση: Ήταν να λήξει στις 31/3/22; Έχει πάρει παράταση; Έριξα μια γρήγορη ματιά στο sfbb.gr και φαίνεται να βγαίνει κανονικά κουπόνι, αν και δεν έκανα τη διαδικασία μέχρι το τέλος. Κοίταξε να δεις, συνήθως σε σταθερά μιλάμε. Αλλά όταν έχουν απεριόριστα πριν κινητά και σταθερά και ξαφνικά πέφτουμε σε περιορισμό, μας φαίνεται κάπως. Αλλά γενικά θα την παλέψουμε. Όπως γράφω και πάνω, έχουμε και τα κινητά μας που σίγουρα θα κάνουν δουλειά. Από εκεί και πέρα, για το VoIP δεν το έχω ψάξει ποτέ, αλλά ακούγεται ενδιαφέρον για μόνο 2€/μήνα. Όσο για το αν μπορούμε να ανεβάσουμε λεπτά στο προγραμ κτλ κτλ, δεν υπάρχει η δυνατότητα. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στο website του παρόχου. Θέλω να πάω και από το κατάστημα στις αρχές του επόμενου μήνα για να το μιλήσω και δια ζώσης για να συνεννοηθώ καλύτερα και να αποφασίσω. Όσο για τις επιδοτήσεις, δεν μπήκα στο sfbb.gr, αλλά μπήκα μόνο στην κοσμοτε. Και μου έβγαζε τιμές με επιδότηση. Όταν μπήκα είχε ήδη αλλάξει ο μήνας, άρα θεωρώ πως ίσως η ημερομηνία 31/3/2022 να μην ισχύει. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Ίσως να πάω και από ένα κατάστημα κοσμοτε όταν είναι να πάρω την τελική απόφαση. Παρόλα αυτά, η διετής δέσμευση με κάνει να το σκέφτομαι όλο και λιγότερο το να πάω σε έναν κλασικό πάροχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2022 Ναι το sfbb πηρε παραταση μεχρι Σεπτεμβρη. Εκανα αιτηση πριν 2 μερες και περασε κανονικα κιολας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα