terry308 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, Black Demis είπε Δεν ξέρω τι λες εγώ liqui moly long life από το επισιμο μετάπολίτη της liquimoly 0w30 longlife τα παίρνω 88 ευρώ με μεταφορικά Για το ibiza tgi; Στην ομάδα του Facebook λένε καλύτερα είναι τα castrol, castrol βάζουν και στις αντιπροσωπείες
JimxxZe Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, PLACEBO_89 είπε Δηλαδη οσο ειναι κρυο και μονο στο ξεκινημα? Οταν ειναι κρυο το μοτερ και το βαλεις μπροστα, απο την στιγμη που θα παρει μπρος και για τα επομενα 10δευτ βγαζει προσθετους μεταλλικους θορυβους που πριν δεν τους ειχες??? Και αν ειναι ετσι,εκεινη την στιγμη αν πατησεις λιγο γκαζι (νεκρα) οι θορυβοι αυξανονται..??? Όχι δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Απλά κάποιες φορές όταν ξεκινάω με πρώτη παράγεται ένας θόρυβος σαν να τρίζει κάτι που δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς από που προέρχεται. Τέλος πάντων παρόλο που δεν έχω κλείσει χρόνο και το βιβλίο λέει πρώτο σέρβις στα 30.000χλμ θα το πάω για έναν έλεγχο Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από JimxxZe
korakios Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 29 λεπτά πριν, JimxxZe είπε Τέλος πάντων παρόλο που δεν έχω κλείσει χρόνο και το βιβλίο λέει πρώτο σέρβις στα 30.000χλμ θα το πάω για έναν έλεγχο ανάλογα το μοντέλο λέει 1ο χρόνο ή 2 χρόνια . Δες το manual , επίσης το κείμενο που έγραψα πριν είναι απο το αγγλικό και δώσε μεγάλη βάση σε αυτό όσο για το θόρυβο ελπίζω να μην είναι σασμάν . Μήπως έχεις και τρέμουλο στο τιμόνι ? 32 λεπτά πριν, bezan είπε βρε μπας και ειναι καμια βαση μοτερ σπασμενη.... δε θα το έκανε συνέχεια ?
JimxxZe Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Το τιμόνι δεν τρίζει, απλά το αμάξι το πηγαίνω συχνά σε δυσβατους δρόμους λες και είναι κανά suv. Ειχα γράψει πριν κανα μήνα ένα άλλο θέμα ότι στις πρώτες δύο σχέσεις ακογούταν ένας θόρυβος στο συμπλέκτη και κάτω απο αυτόν. όλοι εδώ μέσα μου είπαν ότι έχεις καψει το συμπλεκτη' και μαλλον θελει αλλαγη κιβωτίου. Να σημειώσω ότι τους πρώτους 2-3 μήνες σαν νεος οδηγός έκανα πολλά λάθη. Πάντως μετά από μερικές μέρες το παραπάνω θέμα με το συμπλέκτη σταμάτησε απο μόνο του. Μπορεί ενδεχομένως να είχε κουνηθεί η βάση της μηχανής. Γενικά πιστεύω ότι επειδή το οδηγώ και το πηγαίνω σε περίεργους δρόμους λες και εχω crossover ίσως έχει λασκάρει κάτω στι βάση του μοτέρ ή οπουδήποτε αλλού Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από JimxxZe
Black Demis Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 4 ώρες πριν, terry308 είπε Για το ibiza tgi; Στην ομάδα του Facebook λένε καλύτερα είναι τα castrol, castrol βάζουν και στις αντιπροσωπείες άλλαξε ηχος αρκετά με liqui δεν κανει πλεον λες και μεσα βαρούσαν σίδερα (το μόνο ενοχλητικό που ειχε ουσιαστικά) το αμαξι το εχει αδελφή μου...... εγώ ειμαι ακομη με ενα μια αρχαιολογία του 2012 (colt) 1
korakios Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 17 λεπτά πριν, Black Demis είπε εγώ ειμαι ακομη με ενα μια αρχαιολογία του 2012 (colt) εργαλείο 1 ώρα πριν, JimxxZe είπε Το τιμόνι δεν τρίζει, απλά το αμάξι το πηγαίνω συχνά σε δυσβατους δρόμους λες και είναι κανά suv. δεν είπα αν τρίζει , αν τρέμει στην εκκίνηση παράλληλα με το θόρυβο που ακούς 1 ώρα πριν, JimxxZe είπε Μπορεί ενδεχομένως να είχε κουνηθεί η βάση της μηχανής. αν ήταν βάση θα ακούγονταν συνέχεια , άλλο είναι , πήγαινε αντιπροσωπία και ανεβάστε το σε ράμπα αν θεωρούν το θόρυβο φυσιολογικό πάρτο γραπτώς απαραίτητα με υπογραφή και σφραγίδα φυσικά δεν αναφέρεις οτι το ζορίζεις 1 1
NTC Labs Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Στις 5/4/2022 στις 1:20 ΜΜ, liakinen είπε Δεν μπαίνω σε νούμερα αλλά όσο συχνότερα αλλάζουμε λάδια το μόνο "κακό" που κάνουμε αφορά την τσέπη μας. Από την άλλη μόνο καλό κάνουμε στην μηχανή. Προσωπικά θα τα είχα αλλάξει τα πρώτα σε λίγες χιλιάδες πχ 2 - 3 αφού θα είχε πλυθεί το μοτέρ και θα έφευγαν τα ρινίσματα και μετά κάθε 10.000χλμ. Φουλ συνθετικά αλλαγή κάθε 10.000 χλμ για τον φόβο των Ιουδαίων αν και αντέχουν παραπάνω σίγουρα. Ημισυνθετικά κάθε 7500 χλμ. Όταν τσιμπάει λάδι κάθε 5000 χλμ. Πάντα με αλλαγή φίλτρου. Το παραπάνω πλάνο δεν είναι κανόνας βέβαια απλά το ακολουθώ χρόνια μετά από εμπειρίες. Δεν διαφωνώ στην ουσία του μηνύματος σου και σαφέστατα γνωρίζουν αυτοί που το κατασκεύασαν και όχι εγώ και εσύ. Αν όμως τους ακολουθούμε τυφλά τότε θα πρέπει να ήμαστε οκ και με όσα άλλα γράφουν στο manual πχ 800ml στα 1000χλμ κατανάλωση λαδιού είναι εντός προδιαγραφών (ένα παράδειγμα αναφέρω). Για να τελειωνουν καποια στιγμη οι μυθοι που μας πασαρανε καπου καπως καποτε δηθεν μηχανικοι , ΔΕΝ υπαρχουν ρινισματα μεσα στον κινητηρα για να φυγουν με τα πρωτα λαδια. Αντιλαμβανεσαι οτι αν υπηρχαν θα παθαινε ζημια ο κινητηρας ΟΤΙ και να εκανες. Απο την αλλη οι κινητηρες πλεον "στρωνονται" στο εργοστασιο δεν περιμενουν εμενα και εσενα. Επειδη λες και για χρονια εμπειριας. Για δειξε μεγεθυμενο λαδι στην πρωτη αλλαγη να δουμε τα υποτιθεμενα "ρινισματα". Στις 5/4/2022 στις 4:51 ΜΜ, ideal09 είπε Τα ρινίσματα από που προκύπτουν μυθος μιας αλλης δεκαετιας. 7
PLACEBO_89 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 5 ώρες πριν, JimxxZe είπε Όχι δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο. Απλά κάποιες φορές όταν ξεκινάω με πρώτη παράγεται ένας θόρυβος σαν να τρίζει κάτι που δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς από που προέρχεται. Τέλος πάντων παρόλο που δεν έχω κλείσει χρόνο και το βιβλίο λέει πρώτο σέρβις στα 30.000χλμ θα το πάω για έναν έλεγχο 99,9% δεν ειναι απο τα λαδια του κινητηρα! Γενικα δεν πρεπει να προερχεται απο τον κινητηρα.. Κατι απο το συστημα μεταδοσης.. Τωρα αν στο κανει στην αρχη ισως επειδη ο κινητηρας εχει αλλους κραδασμους και συντονιζει.. ή κατι απο το δισκοπλατο και με τις τριβες/δουλεμα στρωνει.. 4 ώρες πριν, JimxxZe είπε Το τιμόνι δεν τρίζει, απλά το αμάξι το πηγαίνω συχνά σε δυσβατους δρόμους λες και είναι κανά suv. Ειχα γράψει πριν κανα μήνα ένα άλλο θέμα ότι στις πρώτες δύο σχέσεις ακογούταν ένας θόρυβος στο συμπλέκτη και κάτω απο αυτόν. όλοι εδώ μέσα μου είπαν ότι έχεις καψει το συμπλεκτη' και μαλλον θελει αλλαγη κιβωτίου. Να σημειώσω ότι τους πρώτους 2-3 μήνες σαν νεος οδηγός έκανα πολλά λάθη. Πάντως μετά από μερικές μέρες το παραπάνω θέμα με το συμπλέκτη σταμάτησε απο μόνο του. Μπορεί ενδεχομένως να είχε κουνηθεί η βάση της μηχανής. Γενικά πιστεύω ότι επειδή το οδηγώ και το πηγαίνω σε περίεργους δρόμους λες και εχω crossover ίσως έχει λασκάρει κάτω στι βάση του μοτέρ ή οπουδήποτε αλλού Ξερεις που παει το μυαλο μου, λες τριγμο και οταν ξεκινας! Εχεις ταλαιπωρησει το δισκοπλατο και εχεις φθορα στα ελατηρια-μαλακωσαν με αποτελεσμα στο ξεκινημα να κανει αυτο το πραγμα και αναλογα το φορτιο ή και σε μεγαλη χρηση σταματα-ξεκινα να στο κανει και πιο εντονα! Και αν συμβαινει αυτο στα 13000χλμ σημαινει οτι εχει φαει αρκετες ''σφαλιαρες'' το δισκοπλατο! Δηλαδη οχι ομαλη συμπλεξη! Προφανως επειδη δεν ηξερες για να μην σου σβηνει παταγες περισσοτερο γκαζι και αφηνες πιο γρηγορα το πενταλ του συμπλεκτη με αποτελεσμα να το τιναζεις!!!!
manos0013 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Διαβασα παρα πολλες απαντησεις και ερωτησεις σχετικα στα ποσα χιλιομετρα πρεπει να αλλαζονται τα λαδια και παρα πολλοι λενε οτι οι κατασκευαστες ξερουν. Εχω ενα audi και 15.000 km το αφησα μονο μια φορα,στο πρωτο service που εγινε στην Καρεντα. 15.000 km θα τα ξανα αφηνα στο αμαξι μονο αν αυτο κινουταν παντα εθνικη με νορμαλ οδηγηση και μεχρι 2.500 στροφες. Απο εκει και περα για να δωσω μια απαντηση σχετικα με το οτι ο κατασκευαστης ξερει ,η Audi η οποια οταν αγορασα εγω το αμαξι συνεργαζοταν με την Castrol προτεινε αλλαγη καθε 15.000 km ή μια φορα τον χρονο ή και καθε 30.000km αν θυμαμαι καλα (για το τελευταιο δεν ειμαι σιγουρος). Ενοοειται οτι τα λαδια που παιρνει το αμαξι ειναι φουλ συνθετικα. Το αστειο ειναι ,οτι η ιδια η castrol στο site της λεει οτι τα λαδια ''αυτα'' με κανονικη χρηση αλλαγη καθε 15.000 και με σκληρη χρηση καθε 7.500. Οποτε ,πως ερχεται η Audi και λεει αλλαγη καθε 15.000 οταν η ιδια η εταιρεια (castrol) ακυρωνει τα λεγομενα της Audi. Προσωπικα νομιζω οτι καθε 7.500 km (για συνθετικο) ειναι το καλυτερο. Οποιος δεν μπορει ας τα αλαλζει καθε 10.000 Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από manos0013 2
sofiathereal Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 3 ώρες πριν, NTC Labs είπε Για να τελειωνουν καποια στιγμη οι μυθοι που μας πασαρανε καπου καπως καποτε δηθεν μηχανικοι , ΔΕΝ υπαρχουν ρινισματα μεσα στον κινητηρα για να φυγουν με τα πρωτα λαδια. Αντιλαμβανεσαι οτι αν υπηρχαν θα παθαινε ζημια ο κινητηρας ΟΤΙ και να εκανες. Απο την αλλη οι κινητηρες πλεον "στρωνονται" στο εργοστασιο δεν περιμενουν εμενα και εσενα. Hyundai Theta II engines had left the chat.
SinAkuma Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 https://youtu.be/eVyPWP5t09c https://youtu.be/T-yt5a1cWd4 Ίσως αυτά τα δύο βίντεο βοηθήσουν λίγο. 1
bezan Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 13 ώρες πριν, korakios είπε ανάλογα το μοντέλο λέει 1ο χρόνο ή 2 χρόνια . Δες το manual , επίσης το κείμενο που έγραψα πριν είναι απο το αγγλικό και δώσε μεγάλη βάση σε αυτό όσο για το θόρυβο ελπίζω να μην είναι σασμάν . Μήπως έχεις και τρέμουλο στο τιμόνι ? δε θα το έκανε συνέχεια ? Οχι απαραίτητα, εαν η πανω εχει σπασει τοτε μπορει το μοτερ να κατεβηκε λιγο πιο κατω, και κατα την εκκίνηση μονο να ακουγεται μιας και εκει τρωει το μεγαλυτερο ζορι . Μηχανικο θελει, να ανεβασεις το χειρόφρενο και να κανεις πως θα ξεκινησεις με πρώτη μπας και κανει τον θορυβο και καταλαβει απο που ερχεται
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 8 ώρες πριν, manos0013 είπε αστειο ειναι ,οτι η ιδια η castrol στο site της λεει οτι τα λαδια ''αυτα'' με κανονικη χρηση αλλαγη καθε 15.000 και με σκληρη χρηση καθε 7.500. Δώσε λίγο το link που το λέει αυτό για επιβατικά οχηματα η castrol στην επίσημη ιστοσελίδα της. Εσύ κάνεις στο αμάξι σου "σκληρή χρήση"; Γνωρίζεις τι σημαίνει αυτό;
cumulus Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 Δημοσ. 7 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ που περιμένω το audi q3 ,ρώτησα τον πωλητή κάθε πότε θέλει σέρβις και μου απάντησε "η audi λέει κάθε 2 χρόνια ,αλλά κατά τη γνώμη καλυτερ α,ρωτήστε στο insomnia,αυτοί σαφώς ξέρουν καλύτερα από τον κατασκευαστή " Επεξ/σία 7 Απριλίου 2022 από cumulus
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα