Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, manos0013 said:

Επιμένεις σε κάτι που είσαι λάθος.

Αυτή τη στιγμή έχουμε hillux του 17 στην οικογένεια. Η Castrol έχει λάδι με τις προδιαγραφές  που ζητάει ο κατασκευαστής. Και ξανά λέω, η Castrol  αναφέρει αλλαγή στις  15.000km με κανονική χρήση κάθε  7.500 με σκληρή. Η Τογιοτα πουθενά δεν αναφέρει 7.500. Λέει κάθε 15.000Αν δεν το πιστεύεις,μπορώ να βγω φωτογραφίες από το manual του αυτοκινήτου.  Οπότε ξαναλέω, αν έχει κάποιος την δυνατότητα να τα αλλάζει στις 7.500 θεωρώ πως είναι το καλύτερο. Πραγματικά δεν μπορεί να γραφτεί πιο απλά.

Σε 4 Toyota και 2 Daihatsu που έχουν περάσει στην οικογένεια έχουν σημείωση για αλλαγή σε μικρότερο διάστημα ανάλογα των συνθηκών. 

Για το Hilux δυστυχώς βρήκα το manual από Toyota Αυστραλίας όπου και εκεί δίνει μικρότερα διαστήματα ανάλογα τις συνθήκες. 

Τώρα αν οι δικοί μας εδώ ξέχασαν να το γράψουν δεν το γνωρίζω. 

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, manos0013 είπε

Αντε πάλι. Ναι ρε φίλε μου,ξέρω. Το έχω γράψει και πιο πάνω. Σταματά -ξεκινά,μικρές αποστάσεις μέχρι και δούλεμα του κινητήρα σε υψηλές στροφές. Το θέμα είναι αν ξέρω εγώ τι είναι η σκληρή χρήση? Το θέμα είναι ότι η Castrol σου λέει..για το χ,ψ λόγο τα λαδια πρέπει να αλλαχθουν στα 7.500 km αντί για τα 15.000 που προτείνει ο κατασκευαστής. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι απλά στο μυαλό του ιδιοκτήτη να τα αλλάξει νωρίς. 

Η castrol σε πάρα πολλά οχήματα προτείνει αλλαγή και σε 30.000χλμ.Εκει γιατί δεν λέει σκληρή χρήση και 7.500χλμ;;;;;

Ξανά, γιατί δεν θέλεις να το καταλάβεις, τα στοιχεία τα παίρνει από τον κατασκευαστή. Δεν τα βγάζει μόνη της. 

Στην τελική, δεν βλαπτει αν αλλάζεις τα λαδια κάθε 10.000 ή 5000 ή 1000 χλμ, το οικονομικό το αφήνουμε, 

αλλά δεν υπάρχει πουθενά απόδειξη ότι θα πάθει κατι το μοτέρ αν αλλάξεις τα λαδια στα 15.000 ή κάθε χρόνο ή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 

Τέλος σκληρή χρήση ειναι να παίρνεις το αμάξι να πας 150 μέτρα να πάρεις τσιγάρα και να γυρίσεις,πριν ζεσταθεί η μηχανή, να είσαι συνέχεια στα κόκκινα,να πας μονίμως σαν κυνηγημένος μεσα σε πόλη και να μην βγαίνεις σχεδόν ποτέ σε ανοιχτό δρόμο,

και όλα αυτά μονίμως, κάθε μέρα. Αυτό δεν το κάνει σχεδόν κανένας. 

Καλή συνέχεια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, NickTG είπε

Σε 4 Toyota και 2 Daihatsu που έχουν περάσει στην οικογένεια έχουν σημείωση για αλλαγή σε μικρότερο διάστημα ανάλογα των συνθηκών. 

Για το Hilux δυστυχώς βρήκα το manual από Toyota Αυστραλίας όπου και εκεί δίνει μικρότερα διαστήματα ανάλογα τις συνθήκες. 

Τώρα αν οι δικοί μας εδώ ξέχασαν να το γράψουν δεν το γνωρίζω. 

Σιγά σιγά έρχεσαι στα λόγια μου.

Ανάλογα των συνθηκών. Και γω πιο πάνω έγραψα ότι αν οι συνθήκες ήταν χαλαρή οδήγηση στην εθνική τότε ναι να το αφήσεις και 15.000km. Όμως επειδή στην Ελλάδα έχουμε πολύ σταματά,ξεκινά καλό θα ήταν να αλλάζουμε συχνότερα. Οπότε ξανά λέω δεν το θεωρώ πεταμένα λεφτά το να αλλάζεις τα λαδια σου νωρίτερα απ ότι λέει ο κατασκευαστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, manos0013 είπε

Αντε πάλι. Ναι ρε φίλε μου,ξέρω. Το έχω γράψει και πιο πάνω. Σταματά -ξεκινά,μικρές αποστάσεις μέχρι και δούλεμα του κινητήρα σε υψηλές στροφές. Το θέμα είναι αν ξέρω εγώ τι είναι η σκληρή χρήση? Το θέμα είναι ότι η Castrol σου λέει..για το χ,ψ λόγο τα λαδια πρέπει να αλλαχθουν στα 7.500 km αντί για τα 15.000 που προτείνει ο κατασκευαστής. Οπότε δεν νομίζω ότι είναι απλά στο μυαλό του ιδιοκτήτη να τα αλλάξει νωρίς. 

Άντε να έχεις και κανα τουρμπάτο βενζινοκίνητο και να τα αλλάζεις στα 30.000 γιατί είναι longlife 🤣

Επεξ/σία από Fordakias7
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, manos0013 είπε

Απο την άλλη η castrol  λάδια πουλάει.........

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, manos0013 said:

Σιγά σιγά έρχεσαι στα λόγια μου.

Ανάλογα των συνθηκών. Και γω πιο πάνω έγραψα ότι αν οι συνθήκες ήταν χαλαρή οδήγηση στην εθνική τότε ναι να το αφήσεις και 15.000km. Όμως επειδή στην Ελλάδα έχουμε πολύ σταματά,ξεκινά καλό θα ήταν να αλλάζουμε συχνότερα. Οπότε ξανά λέω δεν το θεωρώ πεταμένα λεφτά το να αλλάζεις τα λαδια σου νωρίτερα απ ότι λέει ο κατασκευαστής.

Μάλλον δεν έχεις διαβάσει σωστά τα μηνύματα μου ή απλά δεν τα διάβασες καθόλου. 

Σίγουρα δεν έρχομαι στα λόγια σου πάντως αν τα λόγια σου είναι να αλλάζουμε νωρίτερα ανεξάρτητα του τι λέει ο κατασκευαστής. 

Αυτό που έχω πει είναι ότι, τουλάχιστον όσοι κατασκευαστές έχω δει εγώ, έχουν προβλέψει για χειρότερες συνθήκες και προτείνουν συχνότερες αλλαγές σε διάφορα πράγματα πέρα από το λάδι. 

Άρα πάλι με τον κατασκευαστή πάω. 

Δημοσ.

Να πω και γω την εμπειρία-απορια μου. Κίνηση κατά 90% σε ανοιχτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα. Μέχρι στιγμής 25000 χιλιόμετρα με 2 αλλαγές λάδια ανά 10000. Το βιβλίο και η αντιπροσωπεία λέει ανά 20000. Peugeot 208 1.2 puretech turbo 100ps. Να το πάω στα 30000? Η αντιπροσωπεία μου είπε στα 40000 που είναι να γίνει και το μεγάλο service. Λάδια 00 30 total... Το προηγ αμάξι fiat punto 1.2 16v 80ps , με 240000 χιλιόμ, το πήγαινα ανά 10000 , με σαφώς χαμηλότερο κόστος και σε εξωτερικό συνεργείο. Τώρα είναι η αλήθεια πέσαν πολλά έξοδα μαζί , και το σκέφτομαι να το αφήσω να γίνει στα 40000....

Δημοσ.

Για μένα όταν με το καλό φτάσεις 35κ πήγαινε για το μεγάλο μια και καλή είναι η καλύτερη επιλογή θεωρώ αντί για 40 που λέει η εταιρία κάντο 35 τα λάδια θα είναι εντάξει.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, djpolyvios είπε

Να πω και γω την εμπειρία-απορια μου. Κίνηση κατά 90% σε ανοιχτό δρόμο με σταθερή ταχύτητα. Μέχρι στιγμής 25000 χιλιόμετρα με 2 αλλαγές λάδια ανά 10000. Το βιβλίο και η αντιπροσωπεία λέει ανά 20000. Peugeot 208 1.2 puretech turbo 100ps. Να το πάω στα 30000? Η αντιπροσωπεία μου είπε στα 40000 που είναι να γίνει και το μεγάλο service. Λάδια 00 30 total... Το προηγ αμάξι fiat punto 1.2 16v 80ps , με 240000 χιλιόμ, το πήγαινα ανά 10000 , με σαφώς χαμηλότερο κόστος και σε εξωτερικό συνεργείο. Τώρα είναι η αλήθεια πέσαν πολλά έξοδα μαζί , και το σκέφτομαι να το αφήσω να γίνει στα 40000....

δεν σου λεει αυτο

σου λεει 20κ Η ετος

αντι να ρωτας στο ινσομνια, να το πας οποτε οριζει ο κατασκευαστης. Ασε που θα σου αναψει ενδεικτικη λυχνια απο το εσωτερικο ρολοι

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, tutuyo είπε

δεν σου λεει αυτο

σου λεει 20κ Η ετος

αντι να ρωτας στο ινσομνια, να το πας οποτε οριζει ο κατασκευαστης. Ασε που θα σου αναψει ενδεικτικη λυχνια απο το εσωτερικο ρολοι

Στο έτος θα έχω παραπάνω από 20000 οπότε γι'αυτό δεν το ανέφερα κιολας . Η λυχνία τώρα θα ανάψει στα 40000. 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, djpolyvios είπε

Στο έτος θα έχω παραπάνω από 20000 οπότε γι'αυτό δεν το ανέφερα κιολας . Η λυχνία τώρα θα 

Το πας στις 40.000χλμ.

Επειδή πάλι πολύ τράβηξε εντελώς χωρίς ουσία πλέον. 

Υπάρχει πουθενά αναφορά ότι εγινε ζημιά στο μοτέρ αποκλειστικά λόγω αλλαγής λαδιων νωρίτερα από ότι έλεγε ο κατασκευαστής;Μετά από 6ηνες ή μετά από 5. 000 ή 10.000χλμ;

Οχι.

Υπαρχει πουθενά αναφορά ότι έγινε ζημιά στο μοτέρ αποκλειστικά  λόγω αλλαγής λαδιων συμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή; Μετά από 1 ή 2 χρόνια ή μετά από 15.000,20.000 ή 30.000χλμ;Οποίο ερθει πρώτα. 

Οχι. 

Οπότε μην λέτε μπαρούφες ότι θα πάθει κάτι το αμάξι αν πάει με την μελέτη του κατασκευαστή. 

Απο εκεί και πέρα, ο καθένας ξοδεύει τα χρήματα του όπως αυτός νομίζει. 

Καλο ΣΚ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αντιπροσωπεια σου λεει χλμ και ετος, οτι ερθει πρωτο. Για παραδειγμα 30,000 χλμ ή καθε 2 χρονια. 

Στο λεει για να μην σε μπλεξει με την αληθεια, οτι τα λαδια αλλαζονται με την ωρα χρησεις του κινητηρα. 

Τι σημαινει ? Οτι βασικος παραγοντας ειναι μεση ωριαια ταχυτητα καλυψης των χιλιομετρων. Το οποιο οσον αφορα στο οριο των χιλομετρων το υπολογιζουν με 60 χλμ/ωρα.

Εαν εσυ το δουλευεις μεσα στην πολη, δηλαδη 27 χλμ/ωρα, θα πρεπει να το πας στα 15.000 χλμ

Εγω το παω ανα 30.000 χλμ γιατι κραταω το 60 χλμ/ωρα περιπου καθε χρονο, καθως κανω αρκετα χιλιομετρα εντος και εκτος.

Επεξ/σία από SeriesX
Δημοσ.

Υπάρχει κανένας λίγκας για το ότι οι εταιρίες υπολογίζουν τα km από τις ώρες λειτουργίας με μέση ταχύτητα 60 km/h; 🤔

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NT1G είπε

Υπάρχει κανένας λίγκας για το ότι οι εταιρίες υπολογίζουν τα km από τις ώρες λειτουργίας με μέση ταχύτητα 60 km/h; 🤔

Αν θελετε να το πάμε με τις εταιρείες, τα αυτοκίνητα πλέον εχουν υπολογιστές που υπολογίζουν ολα οσα πρέπει, καταπόνηση, λάδια, χρόνο και σε ειδοποιούν αν πρέπει να πας για σέρβις οχι.

Πας λοιπόν με το λαμπάκι και τέλος το παραμύθι

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, jmmys είπε

Οπότε μην λέτε μπαρούφες ότι θα πάθει κάτι το αμάξι αν πάει με την μελέτη του κατασκευαστή. 

για το τι λέει ο κατασκευαστής λέμε

10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν θελετε να το πάμε με τις εταιρείες, τα αυτοκίνητα πλέον εχουν υπολογιστές που υπολογίζουν ολα οσα πρέπει, καταπόνηση, λάδια, χρόνο και σε ειδοποιούν αν πρέπει να πας για σέρβις οχι.

Πας λοιπόν με το λαμπάκι και τέλος το παραμύθι

δεν το κάνουν όλα τα καινούρια αμάξια , πόσο μάλλον τα παλιά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...