Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω πληρωνω 480 το μηνα δανειο.Αν ηταν να παρω τωρα δε θα το εκανα και εξηγω γιατι.Δημοσιος υπαλληλος με 1000 ευρω μισθο κ να μη χρωστα πουθενα με τα συγκεκριμενα σημερινα δεδομενα παιρνει δανειο 120000 το πολυ,του ιδιωτικου απλα το ξεχναμε,δε το λεω υποτιμητικα.Ειναι εως αδυνατο.Με 120 χιλιαρικα παιρνεις σε μια νορμαλ περιοχη οχι κυψελη/περαμα σπιτι 90 τμ το πολυ του 95. θα ειναι δηλαδη 26 χρονων τη στιγμη που θα εγκριθει το δανειο ΑΝ εγκριθει.Βαλε και 30-35 χρονια να το ξεπληρωσεις παμε σε σπιτι 60 χρονων,Αν δεν κανεις μειωση απο 700 σε 480 π εκανα εγω κ δε πας μια δεκαετια πισω εντοκα.Ωραια τα ευχολογια οτι και καλα οτι το νοικι παει στο κουβα αλλα δεν αξιζει τωρα με τα σημερινα δεδομενα για μενα ειναι σα κατι αλλα τρολοθεματα τυπου εχω 200 χιλιαρικα σε ποια περιοχη να παρω μια βιλλα?

Τελος παρότι το πηρα το τιμημενο το δανειο το σπιτι δεν ειναι δικο μου.Οταν και αν φτασω 62 ναι οκ.Ειναι υποθηκευμενο,ανηκει στη τραπεζα.

• Like 2
  • Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zoupous είπε

Ε

Τελος παρότι το πηρα το τιμημενο το δανειο το σπιτι δεν ειναι δικο μου.Οταν και αν φτασω 62 ναι οκ.Ειναι υποθηκευμενο,ανηκει στη τραπεζα.

Νοικιάζεις απο την τράπεζα.

• Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, efo355 είπε

Όταν πας σε δάνειο μην κάνεις το λάθος και πας σε νεόδμητο. Δεν είσαι για δάνειο των 200k που θα το πληρώνεις 40 χρόνια.

Βρίσκεις ένα σπίτι των 60-70k σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή του τραβάς και μια ανακαίνιση με 20k γίνεται κούκλα.

Μην μπαίνετε στη λούμπα του νεοδμητου.

Καλό το νεόδμητο αλλά για αυτούς που το φυσάνε.

Συμφωνω.

Να κανετε οτι εκαναν οι γονεις/παππουδες μας παλιοτερα.

Μικρο σπιτι να γινει αποσβεση σε 20-25 χρονια, μετα αν τα οικονομικα σου ειναι καλα το πουλας και παιρνεις αλλο μεγαλυτερο (ή το νοικιαζεις και εχεις εισοδημα αν τα πας πολυ καλα οικονομικα).

Τα ποδια μας μεχρι εκει που φτανει το παπλωμα.

Η δοση σε καμια περιπτωση πανω απο το 1/4 του συνολικου εισοδηματος και να δουλευουν και οι 2 στο ζευγαρι (αν εισαι μονος να εχεις γονεις να σε καλυψουν αν κατι στραβωσει).

Η γκλαμουρια με δανεικα (μεζονετες σε καλες περιοχες κλπ) ειναι δανεικη γκλαμουρια.

• Like 6
Δημοσ.
Στις 5/4/2022 στις 12:35 ΜΜ, SB_1957 είπε

Υπάρχει ηδη νήμα για το ερώτημά σου. Εκεί θα βρεις όλες τις απόψεις, υπέρ ή κατά.

Να μην τα ξαναλέμε!

Δεδομένου την αυξητική τάση των ενοικίων , των παράλογων ενοικίων , θα έλεγα , να τα ξαναπούμε!

Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάρα πολλά και ωραία σπίτια 70+ τμ σε θεωρητικά υποβαθμισμένες περιοχές, αλλά και στις υπόλοιπες, τα οποία κοστίζουν περίπου 60.000-100.000 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου, αν υπάρχει σταθερή δουλειά, η αγορά είναι σαφώς πιο συμφέρουσα σε σχέση με την πληρωμή ενοικίου, γιατί στο τέλος το σπίτι είναι δικό σου και των παιδιών σου. Το ενοίκιο είναι ένα ποσό που απλώς χάνεται χωρίς να σου μένει τίποτα. Προφανώς μιλάω για σπίτια που δεν είναι νεόδμητα, για να συμφέρει η αγορά τους. Καθώς έχουν αναφερθεί αρκετά μέλη σε περιοχές όπως το Κερατσίνι και το Πέραμα, θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν περιοχές ακόμα κι εκεί που είναι πάρα πολύ ωραίες και σύγχρονες. Για παράδειγμα η Αμφιάλη και η δεξιά πλευρά του Περάματος στο βουνό, όπου έχουν κτιστεί νέες πολυκατοικίες την τελευταία δεκαπενταετία, με φοβερή θέα. Αγόρασε γνωστή μου που επέστρεψε Ελλάδα διαμέρισμα σε πολυκατοικία 8ετίας στο Πέραμα, με γκαράζ, αποθήκη, αυτόνομη θέρμανση, καινούργια κουφώματα και θέα, 75τμ, περίπου 70.000 ευρώ. Το σπίτι της είναι εξαιρετικό. Αυτή λοιπόν για μένα ήταν μια έξυπνη αγορά.

Ψάξιμο θέλει και να μπορεί κανείς να έχει όσο το δυνατόν πιο σταθερή δουλειά (εισόδημα). Αρκεί το ποσό της δόσης να μην υπερβαίνει το ποσό του ενοικίου που θα πλήρωνε κανείς. 

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, giwfys είπε

Χαωτικη η διαφορα με το παρελθον φιλε.. 
Η προηγουμενη γενια βιωσε το οικονομικο θαυμα  διαβασε λιγο https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_economic_miracle

Η νεα γενια βιωσε την οικονομικη καταστροφη..

Απλα το χαος..

Δεν ξέρω ποιός "ειδικός γνώστης" έγραψε το λήμμα, αλλά αυτά που λέει δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 

Γιατί αν ίσχυαν δεν θα είχε ερημώσει η Ελλάδα από νέους που έφυγαν μετανάστες σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία.

Ρωτήστε τους συγγενείς σας, όσους ακόμη ζουν, πώς ήταν η ζωή τους τότε που έγινε το "οικονομικό θαύμα"!

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tuning123 είπε

Δεδομένου την αυξητική τάση των ενοικίων , των παράλογων ενοικίων , θα έλεγα , να τα ξαναπούμε!

Δεδομένης*

Συγνώμη αλλά δεν άντεχα να το βλέπω έτσι :P

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, DjTony είπε

Δίνεις 700€ κάθε μήνα για ενοίκιο που τα πετάς ουσιαστικά στον κάδο των αχρήστων και φοβάσαι να αγοράσεις σπίτι με 400-500 το μήνα δόση; δεν είναι λίγο παράλογο αυτό; εκτός αν είσαι μεγάλος σε ηλικία και δε σου δίνουν δάνειο 

Μια χαρά μου δίνουν. 39 είναι η ηλικία μου. Δυστυχώς όμως τα 400-500 ευρώ το μήνα για δόση, παίζουν σε σενάριο που θα έχεις πάρει ένα σχετικό "μικρό" πόσο, έχοντας τα υπόλοιπα διαθέσιμα. 

Αν δεν έχεις ένα σεβαστό ποσό διαθέσιμο και πας να πάρεις 200-250 χιλιάρικα, η δόση είναι πολλαπλάσια από αυτή που αναφέρεις νομίζω .

• Like 2
Δημοσ.

Αναρωτιέμαι τι ακριβώς εννοούν με το "νέα ζευγάρια".

Ότι θα έχει όριο ηλικίας ή ότι όσοι είναι ήδη παντρεμένοι και μένουν ήδη στο ενοίκιο θα μείνουν εκτός;

Επίσης, αν είναι όντως γενναία η επιδότηση, ποιος μας λέει ότι οι πανέξυπνοι ιδιοκτήτες δε θα ανεβάσουν κι άλλο τα ενοίκια;

• Like 2
Δημοσ.

Οι επιδοτησεις μονο στρεβλωση και φουσκωμενες τιμες δημιουργουν, ασε που στην Ελλαδα κατευθυνονται μονιμως σε φοροδιαφευγοντες/δουλευοντες μαυρα επαγγελματιες επιδοματακηδες. Μειωσεις φορων και εισφορων αποδιδουν και συνεισφερουν στην οικονομια...

• Like 5
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/4/2022 στις 12:01 ΜΜ, zoupous είπε

Εγω πληρωνω 480 το μηνα δανειο.Αν ηταν να παρω τωρα δε θα το εκανα και εξηγω γιατι.Δημοσιος υπαλληλος με 1000 ευρω μισθο κ να μη χρωστα πουθενα με τα συγκεκριμενα σημερινα δεδομενα παιρνει δανειο 120000 το πολυ,του ιδιωτικου απλα το ξεχναμε,δε το λεω υποτιμητικα.Ειναι εως αδυνατο.Με 120 χιλιαρικα παιρνεις σε μια νορμαλ περιοχη οχι κυψελη/περαμα σπιτι 90 τμ το πολυ του 95. θα ειναι δηλαδη 26 χρονων τη στιγμη που θα εγκριθει το δανειο ΑΝ εγκριθει.Βαλε και 30-35 χρονια να το ξεπληρωσεις παμε σε σπιτι 60 χρονων,Αν δεν κανεις μειωση απο 700 σε 480 π εκανα εγω κ δε πας μια δεκαετια πισω εντοκα.Ωραια τα ευχολογια οτι και καλα οτι το νοικι παει στο κουβα αλλα δεν αξιζει τωρα με τα σημερινα δεδομενα για μενα ειναι σα κατι αλλα τρολοθεματα τυπου εχω 200 χιλιαρικα σε ποια περιοχη να παρω μια βιλλα?

Ρε φίλε με 1000€ πλέον με

αυτή την αύξηση των τιμών σε τρόφιμα , καύσιμα και υλικά είναι σαν μεροκαματιάρης κάποιος … δεν το λέω υποτιμητικά , αλλά οι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μετά τις περικοπές του 2012 έμειναν ίδιοι τόσα χρόνια και οι τιμές έχουν ανεβεί 20-25% αρα σε φτωχοποιουν σιγά σιγά . Για να ευημερήσει ο Δημόσιος τομέας έπρεπε να αυξηθούν και οι μισθοί τουλάχιστον 10% αλλιώς όλα θα ακριβαίνουν και οι μισθοί θα παραμένουν το ίδιο .

• Like 4
Δημοσ.
Στις 7/4/2022 στις 9:36 ΠΜ, DjTony είπε

Τι εννοείς; δεν είπα εγώ σπίτι 700 χιλιάρικα. Κάτι διάβασες λάθος μάλλον φίλε μου. Είπα ότι δίνει 700€ ενοίκιο ο άνθρωπος ενώ με λιγότερη δόση μπορεί να πάρει δικό του σπίτι. 

πλακα εχεις .... δεν ειναι οπως τα λες εγω πχ θα ριξω τα χρηματα στην διουλεια μου και οχι σε σπιτια 

Δημοσ.

Ξέρω περίπτωση δημόσιου υπαλλήλου που κουτσά στραβά με δάνειο πολυτέκνου τα κατάφερε να χτίσει ένα σπιτάκι για τα παιδιά του και στο τέλος αναγκάστηκε να το κάνει rooms to rent και όχι μόνο αναγκάστηκαν τα παιδιά του να φύγουν απο τα δωμάτια, τη πισίνα και το γήπεδο τένις που έχτισαν με χίλιες δυο στερήσεις αλλά έγιναν και σεζονίστες στους ξένους που έμεναν στο σπίτι τους προκειμένου να επιβιώσουν

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...