vagos789 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Το θεμα πλειστηριασμοι ειναι αρκετα περιπλοκο Το βεβαιο ειναι οτι πλεον οι πωλησεις γινονται σε αγοραια αξια,ενιοτε οι αρχικες τιμες ειναι τοσο υψηλες που δεν ειναι ρεαλιστικες Οσο για τα επιτοκια , αυτα θα ανεβουν.Αν δεν εχετε κλειδωσει σταθερο επιτοκιο (προσφερεται μεν αλλα μονο με υψηλοτερο επιτοκιο εξαρχης) θα πληρωνετε περισσοτερα στο μελλον. Δεν ταιριαζουν ολα σε ολους, μην αγοραζετε σπιτια και μην παιρνετε δανεια αν ειναι πραγματα με τα οποια δεν τα καταφερνετε και δεν νιωθετε ανετα.Μπορει να ειναι "σωστη" αποφαση αλλα για εσας θα ειναι "λαθος" 3
margaritagr Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Εγω δε χρειάστηκε ν απορώ δάνειο αλλά θεωρώ καλύτερο να έχεις κάτι δικό σου έστω και μετά απο χ χρόνια. Με τα δάνεια πληρώνεις πληρώνεις κάτι που δε θα σου μείνει ποτέ. Και μπορείς να πέσεις σε ιδιοκατοικησεις, σε περίεργους ιδιοκτήτες κλπ
polaki Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 5 λεπτά πριν, vagos789 είπε Δεν ταιριαζουν ολα σε ολους, μην αγοραζετε σπιτια και μην παιρνετε δανεια αν ειναι πραγματα με τα οποια δεν τα καταφερνετε και δεν νιωθετε ανετα.Μπορει να ειναι "σωστη" αποφαση αλλα για εσας θα ειναι "λαθος" Η πιο σωστή απάντηση. Γενικά ο κόσμος δεν πρέπει να μπαίνει σε διαδικασίες που δεν έχει 100% ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο τί ακριβώς κάνει. 1
phanispal Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, margaritagr είπε Με τα δάνεια πληρώνεις πληρώνεις κάτι που δε θα σου μείνει ποτέ. Και μπορείς να πέσεις σε ιδιοκατοικησεις, σε περίεργους ιδιοκτήτες κλπ Στο ενοίκιο εννοείς ότι πληρώνεις κάτι που δε θα σου μείνει ποτέ; Γιατί στο δάνειο, μπορεί και να σου μείνει τελικά. Στο ενοίκιο είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σου μείνει. 1
Haldol Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 23 ώρες πριν, basilis_k6 είπε θα το αφησεις στο παιδι σου Το ρώτησες το παιδί σου, αν θέλει να δεσμευτεί με το δικό σου σπίτι; Αν του αρέσει η περιοχή, η χώρα, ή το ίδιο το σπίτι σαν σχέδιο; Αν εν τέλει κάνεις 2, ή 3 παιδιά, πως θα το χωρίσεις; Γενικώς, δεν είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα ώστε να πεις "ιδιοκτησία βουρ". 1 1
margaritagr Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Στο ενοίκιο εννοείς ότι πληρώνεις κάτι που δε θα σου μείνει ποτέ; Γιατί στο δάνειο, μπορεί και να σου μείνει τελικά. Στο ενοίκιο είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν πρόκειται να σου μείνει. Ναι σορυ , είμαι με κοβιντ και οι παρενέργειες είναι ορατές 😛 4 λεπτά πριν, Haldol είπε Το ρώτησες το παιδί σου, αν θέλει να δεσμευτεί με το δικό σου σπίτι; Αν του αρέσει η περιοχή, η χώρα, ή το ίδιο το σπίτι σαν σχέδιο; Αν εν τέλει κάνεις 2, ή 3 παιδιά, πως θα το χωρίσεις; Γενικώς, δεν είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα ώστε να πεις "ιδιοκτησία βουρ". Γιατι να δεσμευτεί? Μπορεί πάντα ν το νοικιάσει, να το πουλήσει, να κάνει αποποίηση κληρονομιάς αν δεν το θελει
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, Haldol είπε Το ρώτησες το παιδί σου, αν θέλει να δεσμευτεί με το δικό σου σπίτι; Αν του αρέσει η περιοχή, η χώρα, ή το ίδιο το σπίτι σαν σχέδιο; Αν εν τέλει κάνεις 2, ή 3 παιδιά, πως θα το χωρίσεις; Γενικώς, δεν είναι τόσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα ώστε να πεις "ιδιοκτησία βουρ". Αν δεν το θέλει το παιδί σου, το νοικιάζει, το πουλάει, το βάζει φωτιά που λέει ο λόγος.
phanispal Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Γενικά εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι εκείνοι που είναι υπέρ του ενοικίου είναι είτε τίποτα χωρίς στον ήλιο μοίρα που παθαίνουν κρίση πανικού στη σκέψη της παραμικρής δέσμευσης, είτε πολύ οικονομικά άνετοι που όσο και να ανέβουν τα ενοίκια (π.χ. από 700€ να πάνε 1.500€ ή 2.500€) δεν πρόκειται να επηρεαστούν στο ελάχιστο και θα συνεχίσουν κανονικά να πληρώνουν χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Οπότε τι καθόμαστε και συζητάμε; 1 3
Haldol Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, jmmys είπε Αν δεν το θέλει το παιδί σου, το νοικιάζει, το πουλάει, το βάζει φωτιά που λέει ο λόγος. 2 λεπτά πριν, margaritagr είπε Γιατι να δεσμευτεί? Μπορεί πάντα ν το νοικιάσει, να το πουλήσει, να κάνει αποποίηση κληρονομιάς αν δεν το θελει Σωστά. Εγώ όμως απαντάω στη λογική "το αφήνεις στο παιδί". Ένα σπίτι το αγοράζεις για να μείνεις, όχι "για να το αφήσεις κληρονομιά". Απλά διότι η ακίνητη περιουσία είναι απ' τα χειρότερα πράγματα που μπορεί κάποιος ν' αφήσει κληρονομιά, ιδίως όταν δεν είναι "το" παιδί, αλλά "τα" παιδιά. Επίσης η ιστορία έχει δείξει ότι όταν κάποιος χτίζει, ή αγοράζει, ανοίγεται αρκετά περισσότερο από τον μέσο ενοικιαστή, καταλήγοντας να δίνει 500+ για τη δόση του δανείου, εκεί που πλήρωνε ενοίκιο 300. Μαντέψε τι θα μπορούσαν γίνουν αυτά τα χρήματα... 1 1
Joshua21 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 38 λεπτά πριν, polaki είπε Η τράπεζα βάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι σε τιμή στα νούμερα της ΑΓΟΡΑΣ. Δεν το πουλάει δηλαδή ίσα ίσα για τα λεφτά που της χρωστάς, αλλά ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στην αγοραστική του αξία. Τα επιπλέον χρήματα που παίρνει από την πώληση τα αποδίδει σε σένα. Όντως το βάζει σε πλειστηριασμό πολύ κοντά στην εμπορική αξία, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα το χτυπήσει κάποιος, το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ. Και μάλιστα με περσινό νόμο η τιμή πώλησης μετά τον δεύτερο πλειστηριασμό μειώνεται αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται δικαστική απόφαση όπως παλιότερα. 46 λεπτά πριν, polaki είπε Έστω λοιπόν ότι έδωσες 30 όπως λες και πήρες δάνειο 150, για ένα σπίτι αξίας 180.000. Πέρασαν κάποιες δόσεις και συνολικά έχεις δώσει έστω 50000. Και αφήνεις να στο πάρει η τράπεζα. Αν η τράπεζα το πουλήσει για 200.000 (με δεδομένο ότι εδώ και 3-4 χρόνια τα σπίτια ΠΑΙΡΝΟΥΝ αξία, και δεν χάνουν), θα κρατήσει τα 130 που εσύ της χρωστάς (180 του δανείου μείον τα 50 που έχεις ήδη δώσει), και θα σου δώσει πίσω τα +70.000 (μείον διαδικαστικά έξοδα πλειστηριασμού κλπ κλπ κάνα δυο χιλιάρικα) Ξέχασες να υπολογίσεις τους τόκους που ήδη χρωστάς, οι οποίοι είναι τεράστιοι μια και ως γνωστόν στην αρχή της αποπληρωμής του δανείου το μεγαλύτερο ποσοστό της δόσεις πηγαίνει σε τόκους και όχι στο κεφάλαιο. Εκτός βέβαια αν για κάποιο λόγο στην περίπτωση του πατέρα σου του χάρισαν τους τόκους Άσε που θα χάσεις και όσα έξοδα έκανες κατά την αγορά. Το παράδειγμα σου είναι ξεχειλωμένο όσο δεν πάει από όλες τις απόψεις. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Haldol είπε . Ένα σπίτι το αγοράζεις για να μείνεις, όχι "για να το αφήσεις κληρονομιά" Ποσα χρόνια πιστεύεις ζει ένας άνθρωπος; Αν δεν θέλεις να το αφήσεις στα παιδιά σου, άστο σε άλλον; Να το πάρεις μαζί σου όταν θα ταξιδεύεις στο υπερπέραν, λίγο δύσκολο. 8 λεπτά πριν, Haldol είπε ". Απλά διότι η ακίνητη περιουσία είναι απ' τα χειρότερα πράγματα που μπορεί κάποιος ν' αφήσει κληρονομιά Καλα μην είναι και τόσο απόλυτος. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2022 από jmmys
Haldol Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, jmmys είπε Καλα μην είναι και τόσο απόλυτος. Σε αυτό είμαι αρκετά απόλυτος. Άντε πες όταν έχεις 1 παιδί παλεύεται. Όμως όταν μπλέκονται > 1 παιδιά, θεωρώ πως είναι ΌΤΙ χειρότερο. Εγγυημένα προβλήματα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Μόλις τώρα, Haldol είπε Σε αυτό είμαι αρκετά απόλυτος. Άντε πες όταν έχεις 1 παιδί παλεύεται. Όμως όταν μπλέκονται > 1 παιδιά, θεωρώ πως είναι ΌΤΙ χειρότερο. Εγγυημένα προβλήματα. Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο.Εγγυημένα προβλήματα δεν είναι, αλλά ειναι ο συνήθης κανονας. Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς έχω μόνο ένα παιδί, δεν θα έρθει άλλο, εκτός αν εμφανιστεί κανένα "πακέτο", που δεν το νομιζω. Γιαυτό είναι σημαντικό, να μην αφήνεται ενα ακίνητο ποτέ σε πολλούς κληρονόμους,αλλά μόνο σε έναν.
@11h Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 Δημοσ. 6 Απριλίου 2022 5 minutes ago, jmmys said: Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς έχω μόνο ένα παιδί, δεν θα έρθει άλλο, εκτός αν εμφανιστεί κανένα "πακέτο" μπαμπά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις