Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις ρίξει καμιά ματιά στα επιτόκια?χοντρικά στα 100 χιλιάρικα δάνειο σου βγαίνει η αποπληρωμή κοντά στα 200 έπειτα από 20 30 χρόνια!αν κάνω λάθος διορθώστε με 😛

Επεξ/σία από rotting
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, savageharis είπε

Εδώ και λίγο καίρο με προβληματίζει η εξής απορία , αξίζει κάποιος να πάρει ένα στεγαστικό δάνειο και να δίνει Μια δόση των 400 -500€ μηνιαία και να του μείνει και το σπίτι μετά από μερικά χρόνια , η να ειναι στο ενοίκιο που κατά την άποψη μου είναι γαμησιατικα λεφτά . Έχω χαλάσει ήδη λεφτά σε ενοίκια 5 χρόνια , και όπως πάει με Την αύξηση των ενοικίων έχουν φτάσει στα ύψη ακόμα και σπίτια πολύ κακής ποιότητας . 

Ανάλογα την δουλειά που κάνεις, το εισόδημα,τι κεφάλαιο έχεις στην ακρη, ηλικία, ανάλογα την πολη/περιοχή, ανάλογα αν έχεις οικογένεια ή σκοπεύεις να κάνεις, είναι πολλά. Πες μας για αυτά κάτι. 

Δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Αν έχεις καλή σταθερή δουλειά, τότε σίγουρα αξίζει η αγορά. Ακόμα και αν θες να πας αλλού το νοικιάζεις σε άλλον. 

Το ενοικιο έχει λιγότερο άγχος, έχεις παραπανω ευελιξία. 

Όλα εξαρτώνται από το τι δουλειά κάνεις και αν έχεις οικογένεια ή όχι. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, rotting είπε

Έχεις ρίξει καμιά ματιά στα επιτόκια?χοντρικά στα 100 χιλιάρικα δάνειο σου βγαίνει η αποπληρωμή κοντά στα 200 έπειτα από 20 30 χρόνια!αν κάνω λάθος διορθώστε με 😛

...και το ενοίκιο τωρα είναι 400€ σε 30 χρόνια θα ειναι 800€, εεε και τι λεει αυτο.

Το δικο σου σπίτι είναι αλλο πράγμα, κανεις οτι γουσταρεις, στο ενοίκιο μια βρυση χαλαει και αν ο ιδιοκτητης ειναι τρελός, τρως τα λεφτά σου στους ψυχιατρους.

Διαβασε εδω στο ινσομνια υπάρχουν δεκαδες παράδειγμα, με εξώσεις, ασυνεννοησίες κλπ.

Οταν νοικιάζεις ειναι σαν να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να πετάς τα λεφτα σου στον δρόμο.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε αυτό , το σχόλιο μου είναι καθαρά πάνω στο δανεισμό ! Σε ίδια φάση βρίσκομαι με το φίλο 5 6 χρόνια σε ενοίκιο είμαι αλλά όπως λένε και παρακάτω παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρόκειται να βγει συμπεράσμα από αυτή τη κουβέντα. Ο ιδιοκτήτης θα υπερασπιστεί το δάνειο και ο ενοικιαστής το ενοίκιο. Φαίνεται και από τα σχόλια παραπάνω αν διαβάσετε. 

Εγώ θα απαντήσω σε ένα μόνο, κάποιος είπε ότι το ενοίκιο είσαι καταδικασμενος να πληρώνεις μια ζωή, και εγώ θα πω ότι  δάνειο με ορίζοντα 30 χρόνια, μπορεί και 40 αν στραβώσουν τα πράγματα(δεν είμαστε σίγουροι για το αύριο καλά καλά) και το μέσο προσδόκιμο ζωής τα 80-82 και στο δάνειο καταδικασμενος να πληρώνεις μια ζωή θα είσαι. Ασε που για να πάρεις δάνειο κάτω από τα 30 πρέπει να βγαζεις 2500 το μήνα. 

Η ουσία είναι, ότι ο μοναδικός λόγος να το κάνεις είναι να απαλλάξεις τουλαχιστον τα παιδιά σου από το κόστος του ενοικίου(θα έχουν πάλι τη συντήρηση-πιθανή ανακαίνιση αλλά δεν είναι το ίδιο). 

Επεξ/σία από miucce
  • Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, miucce είπε

Δεν πρόκειται να βγει συμπεράσμα από αυτή τη κουβέντα. Ο ιδιοκτήτης θα υπερασπιστεί το δάνειο και ο ενοικιαστής το ενοίκιο. Φαίνεται και από τα σχόλια παραπάνω αν διαβάσετε. 

Εγώ θα απαντήσω σε ένα μόνο, κάποιος είπε ότι το ενοίκιο είσαι καταδικασμενος να πληρώνεις μια ζωή, και εγώ θα πω ότι  δάνειο με ορίζοντα 30 χρόνια, μπορεί και 40 αν στραβώσουν τα πράγματα(δεν είμαστε σίγουροι για το αύριο καλά καλά) και το μέσο προσδόκιμο ζωής τα 80-82 και στο δάνειο καταδικασμενος να πληρώνεις μια ζωή θα είσαι. Ασε που για να πάρεις δάνειο κάτω από τα 30 πρέπει να βγαζεις 2500 το μήνα. 

Η ουσία είναι, ότι ο μοναδικός λόγος να το κάνεις είναι να απαλλάξεις τουλαχιστον τα παιδιά σου από το κόστος του ενοικίου(θα έχουν πάλι τη συντήρηση-πιθανή ανακαίνιση αλλά δεν είναι το ίδιο). 

Συμφωνω.

Η άλλη λύση είναι να βγάλεις πολλά χρήματα. Πάνω από 2.500-3.000 το μήνα η περίπου 5.000 δολάρια ανά μήνα. 

Γενικά αν η τσέπη είναι ψιλοτρυπια μην μπαίνετε σε δάνεια. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αγορα σπιτιου μονο σε μονοκατοικια αραιοκατοικημενη περιοχη αλλιως ενοικιο που μπορεις να φυγεις ανα πασα στιγμη αν σε ενοχλει κατι.

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Προφανώς και πρόκειται για παροχή υπηρεσίας που πρέπει να πληρωθεί, αλλά από ένα σημείο και μετά π.χ. ισόγειο 80 τετραγωνικά 40ετίας χωρίς ανακαίνιση και να ζητάνε 700€+ επειδή "έτσι είναι η κατάσταση", αρχίζει όντως να πρόκειται για γαμησιάτικα, εκείνα του ιδιοκτήτη.

Βενζινη νοθευμενη 2 ευρω το λιτρο επειδη ετσι ειναι η κατασταη

σουβλακι που βρωμαει κωλιλα 3 ευρω το τυλιχτο επειδη ετσι εχει η κατασταση

καρτες γραφικων λιωμενες 6ετιας 400 ευρω επειδη ετσι εχει η κατασταση

παντου ετσι ειναι.

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

θα το αφησεις στο παιδι σου και δεν θα μπει εδω να γράφει "αξιζει να χρεωθω δανειο η να μεινω στο νοικι για παντα". οσοι βρηκαμε σπιτια απο τους γονεις μας τωρα έχουμε +400ευρω στην τσέπη καθε μήνα.

Και στη τελικη το νοικιαζεις αν θες να πας σε αλλη περιοχη

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rotting είπε

Και μετά από 20 χρόνια ενοικίων πάλι 200Κ θα έχεις δώσει και θα έχεις ένα ΤΙΠΟΤΑ 

• Like 6
  • Confused 1
Δημοσ.

Και στο δάνειο μετά από 20 χρόνια μπορεί επίσης να έχεις ένα τίποτα..αν ήταν τόσο απλό δεν θα υπηρχαν τόσες κατασχεσεις. anyway δεν είπα ότι είμαι αντίθετος όλα έχουν το ρισκο τους..το κατά πόσο ρισκο είναι εξαρτάται από τη θέση του καθενός!το ερώτημα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις σου δίνουν δάνειο και αν..ας ξεκινήσει από εκεί καλύτερα 

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, rotting είπε

Και στο δάνειο μετά από 20 χρόνια μπορεί επίσης να έχεις ένα τίποτα..αν ήταν τόσο απλό δεν θα υπηρχαν τόσες κατασχεσεις. anyway δεν είπα ότι είμαι αντίθετος όλα έχουν το ρισκο τους..το κατά πόσο ρισκο είναι εξαρτάται από τη θέση του καθενός!το ερώτημα είναι υπό ποιες προϋποθέσεις σου δίνουν δάνειο και αν..ας ξεκινήσει από εκεί καλύτερα 

Αν έχεις σκοπό να μείνεις άστεγος αλλάζει το θέμα. Αν θέλεις να έχεις μια στέγη είτε αυτό λέγεται δάνειο είτε ενοίκιο θα πρέπει κάθε μήνα να βρεις τρόπο να το πληρώνεις. Σωστά; οπότε όποιος δε θέλει να αλλάζει σπίτι κάθε χρόνο και έχει ένα σκοπό στη ζωή του και δεν είναι πέρα βρέχει, τότε το δάνειο για δικό σου σπίτι είναι μονόδρομος. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ωραία έστω ότι συμφωνούμε..ποιος θέλει άλλωστε να μην έχει ένα δικό του σπίτι .. ξεκινάς κ πας αύριο το πρωί στην τράπεζα τι θα σου πούνε καλώς το παλικάρι ? Φαντάζομαι μιλάμε για χαμηλομεσαια εισοδηματα! Δεν ρωτάω ειρωνικά αλλά θα με ενδιέφερε να ξέρω με τι όρους σου δίνουν με τα τωρινά δεδομένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν έχεις τη δυνατότητα και έχεις σταθερή δουλειά κτλ εννοείται δάνειο.

Στο ενοίκιο πληρώνεις και δεν έχεις τίποτα, στο δάνειο πληρώνεις και έχεις ένα σπίτι αξίας λίγο μικρότερης του δανείου σου (που μπορεί να ανέβει/κατέβει).

Ουσιαστικά όταν πληρώνεις στεγαστικό δεν είναι πεταμένα λεφτά γιατί είναι σαν να βάζεις αυτά τα χρήματα στην άκρη, τα ρίχνεις σε ένα σπίτι και αν θες μετά από 20-30 χρόνια το πουλάς και τα ρευστοποιείς πιθανόν με μεγαλύτερη αξία μιας και γενικά τα ακίνητα μακροπρόθεσμα ανεβαίνει η αξία τους (ανεβαίνει και ο πλυθωρισμός βέβαια, άλλο 100.000 τώρα και άλλο σε 30 χρόνια)...

Short answer: Αν μπορείς να πάρεις δάνειο και είσαι οκ επαγγελματικά είναι σίγουρα προτιμότερο.

ΥΓ Δεν έχω διαβάσει το thread και δεν έχω ιδέα τι έχει ειπωθεί.

Επεξ/σία από user2163
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...