polemikos Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Παλαιότερα, όταν απουσίαζε ένα χαρακτηριστικό από κάποιο αυτοκίνητο, έβλεπες ένα «κενό» -χωρίς ένδειξη- μη λειτουργικό κουμπί ή το κουμπί να απουσιάζει από την κεντρική κονσόλα ή το τιμόνι. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, μολονότι τα χαρακτηριστικά ή οι λειτουργίες των αυτοκινήτων είναι αρκετά πιο software-based σε σχέση με το παρελθόν. Επομένως, παρατηρούμε τα κενά κουμπιά σιγά, σιγά να… εκλείπουν, και όπως παρατήρησε πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου Audi, μερικές φορές συνοδεύονται από ενδιαφέροντα μηνύματα. ‘Ένα τέτοιο παράδειγμα βλέπουμε χάρη σε ένα σύντομο βίντεο που τράβηξε ο ιδιοκτήτης ενός Audi Q4 E-Tron το οποίο ανάρτησε στο subreddit «Mildly Infuriating» και το οποίο έλαβε περισσότερες από 110.000 θετικές ψήφους και περισσότερα από 6.000 σχόλια. Ο ιδιοκτήτης του οχήματος αποφάσισε να μην αγοράσει το όχημα με τον τριζωνικό κλιματισμό της Audi ωστόσο στην κεντρική κονσόλα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου υπήρχε ένα πλήκτρο «Sync» με φωτεινή ένδειξη. Όμως πατώντας το, δεν έκανε αυτό που περίμενε -δηλαδή τίποτα απολύτως καθώς δεν είχε παραγγείλει το χαρακτηριστικό για το συγχρονισμό των ζωνών του κλιματισμού- αλλά ενεργοποίησε ένα μήνυμα στην οθόνη που έλεγε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχει αγοραστεί! Αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στο Ηνωμένο Βασίλειο το συγκεκριμένο όχημα περιλαμβάνει ως «στάνταρντ» τον τριζωνικό κλιματισμό (στη βασική έκδοση), εντούτοις σε άλλες χώρες έρχεται ως «έξτρα» χαρακτηριστικό, για το οποίο πρέπει να πληρώσεις περισσότερα χρήματα για να το αποκτήσεις. Στην Δανία, όπου και έγινε η αγορά του συγκεκριμένου οχήματος, για να αποκτήσεις το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό πρέπει να καταβάλεις περίπου $758. Αν και ο ιδιοκτήτης του οχήματος είπε ότι πράγματι δεν προμηθεύτηκε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, εντούτοις δεν περίμενε με το πάτημα του να προβάλλεται το συγκεκριμένο μήνυμα στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας. «Τα κενά κουμπιά δεν είναι αγενή» είπε ο ιδιοκτήτης για να συμπληρώσει: «Αυτό όμως (το μήνυμα) μου υπενθυμίζει ότι είμαι τσίπης». Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το μήνυμα δεν σε παραπέμπει στην αγορά του χαρακτηριστικού ή της λειτουργίας. Και ξέρουμε ότι πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένης και της Audi προσφέρουν ενημερώσεις OTA (Over-The-Air) για να βελτιώσουν ή να προσθέσουν χαρακτηριστικά μέσω λογισμικού στα οχήματα τους ή ακόμα και για να προωθήσουν την αγορά νέων χαρακτηριστικών-λογισμικού κ.ά. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
m3ltd0wn Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Πολύ ευαίσθητος ο συγκεκριμένος κύριος... Αισθάνθηκε προσβεβλημένος από το μήνυμα στο αυτοκίνητο του. Ωστόσο είναι πολύ πιο απλό για εκείνον αν κάποια στιγμή θέλει να προσθέσει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό με ένα OTA update αφού το πληρώσει. Παλιά είτε δεν θα έμπαινε είτε θα έπρεπε να πάει στον αντιπρόσωπο να το προσθέσει (hardware) μαζί με τα εργατικά και την όποια αναμονή... Το κόστος φυσικά θα είναι το ίδιο παρά που το hardware είναι ήδη μέσα στο αυτοκίνητο του. 14 1 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, polemikos είπε Όμως πατώντας το, δεν έκανε αυτό που περίμενε -δηλαδή τίποτα απολύτως καθώς δεν είχε παραγγείλει το χαρακτηριστικό για το συγχρονισμό των ζωνών του κλιματισμού- αλλά ενεργοποίησε ένα μήνυμα στην οθόνη που έλεγε ότι η συγκεκριμένη λειτουργία δεν έχει αγοραστεί! Ενα κουμπι για μια λειτουργια που δεν εχει αγορασει του ελεγε οτι η συγκεκριμενη λειτουργια δεν εχει αγοραστει? 😱 water is wet κτλ Αντε να χακαριστει καμια apple, ή να αλλαξει ονομα σε κανα κινητο η samsung μπας και εχουμε σοβαρες ειδησεις με ποπ κορν Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από SabotazNic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Black Flag Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Θα βρεθεί τρόπος ενεργοποίησης. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nefos78 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Όταν σύντομα επισκευτεί συνεργείο αυτό θα είναι λεπτομέρεια.... 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreaming123 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Σιγά ας είναι καλά το vpn και θα του κάνει δώρο την εγκατάσταση ο θείος απο το Αμέρικα. 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Δημοφιλής ανάρτηση ObeyWario! Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοφιλής ανάρτηση Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) ‘Ένα τέτοιο παράδειγμα βλέπουμε χάρη σε ένα σύντομο βίντεο που τράβηξε ο ιδιοκτήτης ενός Audi Q4 E-Tron το οποίο ανάρτησε στο subreddit «Mildly Infuriating» και το οποίο έλαβε περισσότερες από 110.000 θετικές ψήφους και περισσότερα από 6.000 σχόλια. Ότι έγινε viral στα social media ξέχασε να γράψει ο αρθρογράφος Είναι και άλλος ή μόνο εμένα με έχει κουράσει ότι πλέον τα πάντα τα μετράμε με followers, shares, likes & comments; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από ObeyWario! 28 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Όλα ξεκίνησαν από το άλογο με την Χρυσή πανοπλία στο Skyrim. 🤭 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giwrgostr Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ να υπάρχει κανονικά το κουμπί και να βγάζει ειδοποίηση από το να είναι το αμάξι γεμάτο με μαύρα καπάκια στα αχρησιμοποίητα κουμπιά. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μα είναι σοβαρό interface αυτό σε ένα αυτοκίνητο που υποτίθεται είναι premium μάρκα; Ας βάζανε ένα blank button αντί να μειώνουν την εργονομία του ταμπλό με κουμπάκια που δεν κάνουν τίποτα. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
deepdish Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Χ*****κε η φοραδα στ'αλωνι... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ggelhsva Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Πραγματικά αδυνατώ να καταλάβω τον "χαμό" που έχει γίνει στα ιντερνετς με αυτή την "είδηση". Κανένα νόημα και καμία ουσιαστική διαφορά με το να μην είχε καν κουμπί ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toylis Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 συγνωμη αλλα εχω ενα VW Polo 2016 και εμενα το εχει αυτο ! (εννοω οτι δεν το εχω!) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ducatista Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μονο εγω το βλέπω σαν καλό αυτο; παλιότερα αν ένα αμάξι δεν είχε τον εξοπλισμό και είχε κουμπί κενό κλπ πολλές φορές δεν ήταν καθόλου εύκολο να το αναβαθμίσεις ίσως αδύνατο... εγω ειχα cayenne με τετραζωνικο κλίμα και το αλλο Το μικρό με το διζωνικό και δεν μπορούσες να τον αναβαθμίσεις το ίδιο και με την οθόνη που αν δεν το αγόραζες ετσι δεν μπορούσες απλα να βάλεις την οθόνη και να λειτουργεί ήθελε άλλο εγκέφαλο κλπ.... οπότε η αναβάθμιση ήταν αν όχι αδύνατη δύσκολη φουλ με το κόστος από συνεργείο ανταλλακτικά κλπ.... τωρα με μια πληρωμή κάνεις update εγω για καλό το βλέπω ρε παιδιά.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Radiatedsoul Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δεν πηρε ενα nissan να κανει τη δουλεια του. Αμα δεν εχει το αμαξι κλιματισμο, δεν χαλαει κιολας 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα