The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Πήγα σε συμβολαιογράφο για να κινήσω διαδικασία αποδοχής κληρονομιάς. Ο πατέρας μου είχε και καμιά δεκαριά χωράφια (αγρούς) στο χωριό και 1/2 σπίτι. Η συμβολαιογράφος μου ζητά τοπογραφικά για ολα τα χωράφια. Επίσης τεχνική έκθεση μηχανικού για καθε σπίτι με αναγραφή εμβαδού και τυχόν αυθαιρεσιων. Επειδή πρώτη φορά ακούω αυτή τη διαδικασια είναι κάτι το φυσιολογικό; Επίσης φαντάζομαι ότι και τα 10 τοπογραφικά θα είναι και αρκετα δαπανηρά...
klainmaingr Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Πήγα σε συμβολαιογράφο για να κινήσω διαδικασία αποδοχής κληρονομιάς. Ο πατέρας μου είχε και καμιά δεκαριά χωράφια (αγρούς) στο χωριό και 1/2 σπίτι. Η συμβολαιογράφος μου ζητά τοπογραφικά για ολα τα χωράφια. Επίσης τεχνική έκθεση μηχανικού για καθε σπίτι με αναγραφή εμβαδού και τυχόν αυθαιρεσιων. Επειδή πρώτη φορά ακούω αυτή τη διαδικασια είναι κάτι το φυσιολογικό; Επίσης φαντάζομαι ότι και τα 10 τοπογραφικά θα είναι και αρκετα δαπανηρά... Απο όσο ξέρω είναι απόλυτα λογικά αυτά που ζητάει. Είναι σα να τα μεταφέρεις στην κατοχή σου "δωρεάν", απλά εμπίπτουν σε φορολογίες και όρους αποδοχής κληρονομιάς. Αν πας να αγοράσεις ένα χωράφι σήμερα θα χρειαστούν όλα τα παραπάνω. Ε. Αυτό. Για το σπίτι λογικά απο 1/4 θα θέλει και ενεργειακή κλάση. Τώρα για τα τοπογραφικά, για αρχή ψάξε χαρτιά, συμβόλαια κτλ στο σπίτι γιατί η λογική λέει οτι πρέπει να υπάρχουν ήδη, ιδιαίτερα αν έχουν δηλωθεί τελευταία στο κτηματολόγιο. Αν όχι για αρχή κάνε μια κρούση στο κτηματολόγιο. Σε μη τριτοκοσμικές χώρες θα έπρεπε να μπορείς να τα πάρεις απο εκει που θα έπρεπε να είναι στον φάκελο του οικοπέδου. Αλλα Ελλάδα είσαι οπότε δεν περιμένω τίποτα. Αλλιώς πιστεύω αν πάς σε έναν τοπογράφο για όλα αυτά μαζεμένα λογικά δε θα σου βγεί ένας σκασμός. Πάντως για να απαντήσω στην ερώτηση σου δεν είναι κάτι περίεργο. Εμπειρικά όλα αυτά. Ας απαντήσει και κάποιος πιο "ειδικός"/
TuXaKoS Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Πήγα σε συμβολαιογράφο για να κινήσω διαδικασία αποδοχής κληρονομιάς. Ο πατέρας μου είχε και καμιά δεκαριά χωράφια (αγρούς) στο χωριό και 1/2 σπίτι. Η συμβολαιογράφος μου ζητά τοπογραφικά για ολα τα χωράφια. Επίσης τεχνική έκθεση μηχανικού για καθε σπίτι με αναγραφή εμβαδού και τυχόν αυθαιρεσιων. Επειδή πρώτη φορά ακούω αυτή τη διαδικασια είναι κάτι το φυσιολογικό; Επίσης φαντάζομαι ότι και τα 10 τοπογραφικά θα είναι και αρκετα δαπανηρά... Όχι δεν είναι κάτι περιέργο. Δε ξέρω αν θα σου ζητήσει και ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου (για το σπίτι). Γενικά αν και δεν υπάρχει φορολογία, υπάρχει κόστος προς τον/την συμβολαιογράφο, το κτηματολόγιο για να γίνει μεταγραφή και διάφορες δημόσιες υπηρεσίες για αντίγραφα κτλ.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Καλύτερα να ρωτησεις και άλλον/η συμβολαιογράφο. Η βεβαίωση μηχανικού περί αυθαιρεσιων δεν έχει καμία δουλειά στην κληρονομια. Μόνο σε μεταβίβαση δωρεά η γονική παροχή. Ούτε ηλεκτρονική ταυτότητα θα ζητηθεί. Το τοπογραφικό απαιτείται όταν για το οικόπεδο η αγροτεμάχιο δεν υπάρχει τίτλος κτισης και δηλωση του στο κτηματολόγιο. Για ακίνητο δεν χρειάζεται ούτε αυτό. 2
NikosKallithea Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Προφανώς τα στοιχεια τα ζητά γιατι κανεις δεν έκανε τον κοπο να ενημερώσει το κτηματολόγιο
The_Judas Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Όλα είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο, γι αυτό μου κάνει εντύπωση που ζητά τοπογραφικά. Τίτλοι κτήσης για τα χωράφια δεν ξέρω αν υπάρχουν γιατί είχαν αγοραστεί απο τον προ προ παππού επι τουρκοκρατίας! Υπάρχει βέβαια η αποδοχή κληρονομιάς του θανωντα απο τον μπαμπά του.
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 55 λεπτά πριν, The_Judas είπε Όλα είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο, γι αυτό μου κάνει εντύπωση που ζητά τοπογραφικά. Τίτλοι κτήσης για τα χωράφια δεν ξέρω αν υπάρχουν γιατί είχαν αγοραστεί απο τον προ προ παππού επι τουρκοκρατίας! Υπάρχει βέβαια η αποδοχή κληρονομιάς του θανωντα απο τον μπαμπά του. Αν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο να ψάξετε τα τοπογραφικά από εκεί η και να ρωτήσετε τον τοπογραφο που σας έβγαλε τα τοπογραφικά για την δήλωση στο κτηματολόγιο αν έχει κρατήσει αντίγραφα στο αρχείο του. Οταν λέμε τίτλους κτισης, δεν εννοούμε τον παλαιότερο τίτλο κτισης που υπάρχει για το οικόπεδο στα αρχεία του κράτους, αλλά τον τίτλο κτισης του τελευταίου ατόμου από το οποίο κληρονομειτε την περιουσία, του πατέρα σου δηλαδή.
Papadgianis Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Πρωτη φορα ακουω να ζηταει συμβολαιογραφος σε αποδοχη κληρονομιας τοπογραφικα, συνηθως σε αγοραπωλησιες δωρεες η γονικες παροχες τα ζητανε,εκτος αμα αλλαξε κατι,παρε γνωμη και απο αλλο συμβολαιογραφο.
kostasbm Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 ο συμβολαιογράφος ζητά τοπογραφικό όταν δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας όποτε θα γίνει με τη μέθοδο της χρυσικτησιας(ήτοι με μάρτυρες) ατην αποδοχή δεν ζητάνε .... ο πατέρας μου δεν είχε προλάβει να κάνει Κτηματολόγιο όποτε το έκανε η μητέρα μου που πρώτα έκανε και αποδοχή κληρονομιάς,εκανε τοπογραφικό για το σπίτι(δεν έχουμε κτήματα) για να διορθωθούν οι αυθαιρεσιες πλήρωσε για αυτές και μετά διόρθωσε το Ε9 και έκανε και το Κτηματολόγιο .
Papadgianis Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 Δημοσ. 5 Απριλίου 2022 11 λεπτά πριν, kostasbm είπε ο συμβολαιογράφος ζητά τοπογραφικό όταν δεν υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας όποτε θα γίνει με τη μέθοδο της χρυσικτησιας(ήτοι με μάρτυρες) ατην αποδοχή δεν ζητάνε .... ο πατέρας μου δεν είχε προλάβει να κάνει Κτηματολόγιο όποτε το έκανε η μητέρα μου που πρώτα έκανε και αποδοχή κληρονομιάς,εκανε τοπογραφικό για το σπίτι(δεν έχουμε κτήματα) για να διορθωθούν οι αυθαιρεσιες πλήρωσε για αυτές και μετά διόρθωσε το Ε9 και έκανε και το Κτηματολόγιο . Α Δεν το προσεξα αμα ειναι ετσι ναι ζητανε
The_Judas Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) Τι θεωρείται ως τίτλος ιδιοκτησίας; Υπάρχει η αποδοχή κληρονομιάς του πατέρα μου από τον μπαμπά του. Αυτό δεν αρκεί; Επεξ/σία 19 Απριλίου 2022 από The_Judas
ekechagi Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Δημοσ. 19 Απριλίου 2022 Αποδοχή κληρονομίας, γονική παροχή, συμβόλαιο αγοράς, δικαστική απόφαση χρησικτησίας, όλα αυτά αποτελούν τίτλο κτήσης. Το συμβόλαιο στο οποίο περιγράφεται ότι αποκτάς νομή και κατοχή επί του ακινήτου, είναι και ο τίτλος κτήσης σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα