Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Εχω ενα πρόβλημα με μια manli 3080 που έχω και θα ήθελα να μου δώσετε καμια ιδέα.

Σημερα την αλλαξα pads και όταν την έκλεισα οι ανεμιστήρες δεν δουλευουν σωστα..Με το που ανοίγω το PC πανε 100% και στο GPU Z δείχνει 2400 και 5700 δηλαδή οτι ναναι.

Την άνοιξα πάλι εψαξα όλα τα pads να ειναι στην θέση τους και ολα φαίνονται οκ.Εβαλα MSI Afterburner  και οτι και να δώσω στις στροφές δεν αλλάζει τπτ

Οποια βοήθεια καλοδεχούμενη

Δημοσ.
1 hour ago, akmakas said:

Καλησπερα.

Εχω ενα πρόβλημα με μια manli 3080 που έχω και θα ήθελα να μου δώσετε καμια ιδέα.

Σημερα την αλλαξα pads και όταν την έκλεισα οι ανεμιστήρες δεν δουλευουν σωστα..Με το που ανοίγω το PC πανε 100% και στο GPU Z δείχνει 2400 και 5700 δηλαδή οτι ναναι.

Την άνοιξα πάλι εψαξα όλα τα pads να ειναι στην θέση τους και ολα φαίνονται οκ.Εβαλα MSI Afterburner  και οτι και να δώσω στις στροφές δεν αλλάζει τπτ

Οποια βοήθεια καλοδεχούμενη

Είχα παρόμοιο πρβλμ εδώ:

Αν είσαι τυχερός και στο βίδωμα, έκοψες κάποιο pcb (τυπωμένο κύκλωμα), κολλιέται εύκολα

Δημοσ.

Περιεργο δεν έβαλα κάποιο κατσαβιδι πρόσεξα παρα πολυ.Εχω κάνει 3 κάρτες χωρις προβλημα.

Τεσπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ μάλλον είναι το πρόβλημα...Η κάρτα έχει 2 λευκά τετράπλευρα βύσματα στο PCB.Το ένα είναι από ότι κατάλαβα το ρευμα για RGB πιθανόν από κάποια μελλοντική υλοποίηση.Την εκανα λάθος σύνδεση και πρέπει να κάηκαν οι αισθητήρες των φαν.Με λίγα λόγια δουλεύουν όπως τα απλά 2πιν φαν.Θα δοκιμάσω κάποιο άλλο τετράπυνο ανεμιστηράκι και αν λειτουργεί οκ το PCB τότε θα πρέπει να ψάξω για άλλα φαν που σίγουρα θα γίνουν με κάποια πατέντα..

Επεξ/σία από akmakas
  • Sad 1
Δημοσ.

Με resistor θα μπορούσαν άραγε να πέσουν κάτω οι στροφές; Θα είναι πάλι σταθερές αλλά σε κάτι πιο χαμηλό, οπότε θα πρέπει να δώσεις προσοχή στο power limit
Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να πας να χώσεις resistor εκεί μέσα, γενικά δεν τις ανοίγω τις gpu, δεν το έχω το άθλημα.

Δημοσ.

Μπορεί να έχει χαιρετήσει ο controller πάνω στην κάρτα.

Η πιο αναίμακτη λύση θα ήταν ένα καλώδιο female mini 4pin σε 4pin pwm, για να το καρφώσεις στην μητρική και να έχεις έλεγχο απο εκεί (είτε μέσω bios,είτε μέσω software)

• Like 2
Δημοσ.
4 hours ago, akmakas said:

Εδώ μάλλον είναι το πρόβλημα...Η κάρτα έχει 2 λευκά τετράπλευρα βύσματα στο PCB.Το ένα είναι από ότι κατάλαβα το ρευμα για RGB πιθανόν από κάποια μελλοντική υλοποίηση.Την εκανα λάθος σύνδεση και πρέπει να κάηκαν οι αισθητήρες των φαν.Με λίγα λόγια δουλεύουν όπως τα απλά 2πιν φαν.Θα δοκιμάσω κάποιο άλλο τετράπυνο ανεμιστηράκι και αν λειτουργεί οκ το PCB τότε θα πρέπει να ψάξω για άλλα φαν που σίγουρα θα γίνουν με κάποια πατέντα..

Καίγονται οι αισθητήρες από λάθος σύνδεση; 

Αν έβρισκες τεχνικό να σου κολλήσει τις ενώσεις στο pcb, δεν θα γινόταν δουλειά; 

Σε μένα, έτσι έγινε

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Tenshi είπε

Μπορεί να έχει χαιρετήσει ο controller πάνω στην κάρτα.

Η πιο αναίμακτη λύση θα ήταν ένα καλώδιο female mini 4pin σε 4pin pwm, για να το καρφώσεις στην μητρική και να έχεις έλεγχο απο εκεί (είτε μέσω bios,είτε μέσω software)

Αν ακολουθήσεις αυτήν την λύση (η όποια είναι και πιο εύκολη), δες το argus monitor. Έχει πολλές επιλογές για έλεγχο fans. 

Αν μπορείς και μια φώτο από τα βύσματα. Ίσως είναι απλά 4 pin, οπότε βρίσκεις εύκολα προεκτάσεις (πχ noctua y splitter ώστε να τα φέρεις στην μητρική σε ένα βύσμα) 

• Like 2
Δημοσ.

Εχει μικρό τετράπυνο.Βασικά παιδιά μπορει όντως να έχει παθει και ζημιά το PCB που λέει ο φίλος Tenchi  και αν κάνω πατέντα να μην δουλεύουν παλι..Υπάρχουν λύσεις ευτυχώς που δεν κάηκε η κάρτα ευτυχωωωως

0-.jpg

6 ώρες πριν, Coscas είπε

Καίγονται οι αισθητήρες από λάθος σύνδεση; 

Αν έβρισκες τεχνικό να σου κολλήσει τις ενώσεις στο pcb, δεν θα γινόταν δουλειά; 

Σε μένα, έτσι έγινε

Για ποιες ενώσεις μιλάς η κάρτα φαίνεται άθικτη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί μπήκες στην διαδικασία εξαρχής σε ακριβή κάρτα γραφικών και με κατασκευαστή που ρητά αναφέρεται ότι δεν καλύπτει πλέον την εγγύηση εφόσον ανοιχτεί η κάρτα -( κατά 98% ) υπάρχει πάνω σε βίδα στο backplate χαρακτηριστικό κόκκινο αυτοκολλητακι.

Είχε τόσο μα τόσο τραγικές θερμοκρασίες; Καταλαβαίνω ότι ήθελες να πάρεις τα μέγιστα αποτελέσματα σε απόδοση/ψύξη κάτι που εν τέλει σε βάζει σε νέο πονοκέφαλο, σε ακόμη περισσότερα έξοδα, που έστω θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πιθανών σε όντως ακριβότερη κ πιθανώς ποιοτικότερη υλοποίηση άλλου κατασκευαστή ή έστω -το σημαντικότερο όλων εφόσον είχες σκοπό την παρέμβαση αυτή- κάποιου με διαφορετική- ελαστικοτερη πολιτική όπως παραδείγματος χάριν την EVGA, όμως ήταν κάτι που θεωρώ γνώριζες και αποδέχτηκες αγοράζοντας μια πιο φθηνή 3080 (η συγκεκριμένη βρίσκεται λίγο πάνω από τα 900€ - σημαντική επιλογή έναντι του ανταγωνισμού για όποιον την χρειάζεται πάση θυσία αλλά έχει σκοπό να μη δώσει 1100+€) ως εκ τούτου καταλήγεις όμως με επιπλέον χαμένο χρόνο και ψάξιμο εκτός των χρημάτων & της χαμένης εγγύησης.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 3
Δημοσ.
3 hours ago, akmakas said:

Εχει μικρό τετράπυνο.Βασικά παιδιά μπορει όντως να έχει παθει και ζημιά το PCB που λέει ο φίλος Tenchi  και αν κάνω πατέντα να μην δουλεύουν παλι..Υπάρχουν λύσεις ευτυχώς που δεν κάηκε η κάρτα ευτυχωωωως

0-.jpg

Για ποιες ενώσεις μιλάς η κάρτα φαίνεται άθικτη

Κοίτα...τεχνικός δεν είμαι, ούτε γνωρίζω πολλά

Αλλά, απ' αυτά που έγραψες, κατάλαβα ότι κάηκαν οι αισθητήρες. Γιά να καούν οι αισθητήρες, βάσει λογικής, κάτι κόπηκε. Και ό,τι κόβεται, κολλιέται (αν και οι πισάδες, δεν το κάνουν. Εγώ βρήκα αλλού την λύση αν διάβασες)

Κι' εμένα με έστελναν στις λύσεις που προτείνονται και σε σένα, αλλά με ένα απλό κόλλημα στην ένωση από  το 4πινο στo pcb (έχει 2 ενώσεις), έχω την κάρτα μου σαν καινούργια και χωρίς να προσθέσω αντάπτορες κλπ

Ισως η δική σου περίπτωση να είναι άλλη και ζητώ συγνώμη εάν την ταυτίζω με την δική μου

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια..Τελικά εχω κάνει παραγγελία καινούργια φαν βρήκα τα ίδια ακριβώς από την Galaxy 20 σειρά.Θεωρώ ότι έχουν θέμα οι ανεμιστήρες και το ρισκάρω..Αν ειναι θέμα το pcb θα έχω πετάξει 30€ δε βαριέσαι αφου μπήκα στον χωρό θα χορέψω..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...