Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

μπορεις λίγο να τα παραθέσεις αναλυτικα να δω το way of your thought.

Νομίζω το έχει κάνει ήδη.

24χλμ ×5 = 120 χλμ εβδ × 52 εβδ = 6240 χλμ. 

Βγάλε διακοπές ας πούμε 6000 χλμ το έτος μόνο για τη δουλειά. Με 10 λιτρα ανά 100 θες 600 λίτρα το χρόνο άρα 1200 ευρώ. 

Αν καίει λιγότερο από 10, κάνε τις πράξεις

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάμε ξανά με 24χμ / ημέρα:

• 300€ ασφάλεια - τέλη
  • 24*225ημέρες = 5400χμ = (54*7,5)=405λ καυσίμου = 810€ Αν τα χιλιόμετρα είναι σε κίνηση, αυξάνει η κατανάλωση κατά 30% (και τα έξοδα)
  • Συντηρήσεις / λάστιχα / βλάβες κλπ, περίπου 350€ το χρόνο αν ειναι κανα Yaris που δεν βγάζει βλάβες. 

Οπότε παίζεις 300+810+350= 1460 = από 122€ το μήνα τουλάχιστον. 

Ή αλλιώς από 2,7€ / 10χμ.

Γενικά η χρήση ενός οχήματος είναι περίπου 2€/10χμ όταν τα χιλιόμετρα είναι >10.000 (και η βενζίνη λίγο χαμηλότερη)

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lasithi12 είπε

απλως προσπαθω να εξηγησω σε ενα κοντινο μου ατομο το αμαξι εχει έξοδα και δεν θελει να το καταλαβει...

Αν όντως δεν θέλει να καταλάβει, τότε τζάμπα η προσπάθεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αμάξι είναι τρύπιος κουμπαράς όπως λένε 

Από κει και πέρα μπορεί να δει και φ.α. (Φυσικό αέριο) που είναι οικονομικότερο και ανάλογα με την αγορά μπορεί να βρει όχημα που δεν πληρώνει τέλη (πχ 2018 σα το δικό μου) ή πληρώνει ~82€ 2019 και μετά πάντα βάσει πρωτοκόλλου μέτρησης , μιλάμε για 1000αρι με 90 άλογα (turbo)

Μιας και γράφεις Cosmos , στο ΕΚΟ στα πράσινα φανάρια βρίσκει φ.α. , αλλιώς πάει Σταυρούπολη.

Με 1,159€(ΕΚΟ) και 1,199€(BP Σταυρούπολη) και με μέση κατανάλωση 4κιλά/100χλμ πάμε στα 4,8 ας πούμε 5€/100 , οπότε 1,25€/ημέρα χοντρικά σε πορεία , καθαρό απο κίνηση περιφερειακό , εγνατία οδό κτλ

από κει και πέρα , προσθέτεις ασφάλεια , ανάλογα αν είναι απλή - μεικτή κτλ , service ανα έτος στη παρούσα φάση (ή ανα 15.000χλμ λένε... ) , πάρκινγκ κτλ

Επεξ/σία από terry308
Δημοσ.
Στις 4/4/2022 στις 1:42 ΜΜ, lasithi12 είπε

Πόσο να υπολογίζω το χρόνο για αμαξι προς τη δουλεια;

αμάξι ένα 1300 κυβικά του 2000.

απόσταση 12 Χιλιόμετρα, Κέντρο θεσσαλονίκη - Κόσμος.

5/7 χρήση καθημερινή πήγαινε έλα (φαντάζομαι εχει καλη κινηση) δεν υπαρχει παρκινγκ.

Πόσο βγαινει περίπου μπακάλικα το χρόνο με βενζινες (μία μέση τιμη) / ασφαλεια φτηνη φάση anytime / σερβις τα απαραίτητα / σημα το χρόνο /λαστιχα per year.

1300cc του 2000? Αμα εχει Lanos θα κλασει!!!

Δημοσ.

Εξαρτάται από το μισθό που παίρνετε. Εάν πληρώνετε και ενοίκιο. Εμένα πχ είναι 330 η δόση του αυτοκινήτου, 164 οι εισφορές μου και 360 το ενοίκιο του σπιτιού. Προφανώς και με 500 ευρώ δεν μπορεί να συντηρηθεί ένα αμάξι. Ωστόσο δεν παραπονιέμαι. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να μπει βενζίνη, πάρκινγκ, έξοδα σπιτιού και τα λοιπά. Εάν πατάτε καλά στα πόδια σας ναι το αυτοκίνητο θα σας λύσει χρόνο που ο χρόνος ερμηνεύεται σε χρήμα. Εάν τα οικονομικά σας είναι Τσίμα Τσίμα τότε όπως σας λένε και υπόλοιποι το αυτοκίνητο θα είναι μία άγκυρα ή ένα τροχοπέδη δηλαδή σε ότι κάνετε. Ζυγίσετε τα καλά. Δεν είναι ντροπή να παίρνετε λεωφορείο να πάτε στην εργασία σας. Έτσι όπως τα έχουνε κάνει οι πολιτικοί είναι για να μαζευτούμε να τους πετάμε γιαούρτια

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/4/2022 στις 2:10 ΜΜ, lasithi12 είπε

o

επειδη με εκαψες εσυ. εσυ τα εβγαλες 2Κ το χρόνο;  άρα ειμαστε στα 166

ο αλλος 120€

η διαφοριά που βρεθηκε; ακριβότερη ασφάλεια και μεγαλύτερη βενζινη τιμη;

παιδια δεν μας ενδιαφερουν τα σκουτερ.

απλως προσπαθω να εξηγησω σε ενα κοντινο μου ατομο το αμαξι εχει έξοδα και δεν θελει να το καταλαβει...

Ειναι πολλοι παραγοντες για να μειωσεις τα εξοδα ενος αυτοκινητου!

1)Ποιο αυτοκινητο και ποια ειναι η τωρινη του κατασταση..

2)Να εχει αφθονα after market ανταλλακτικα να ξερεις απο που να τα προμηθευτεις σε καλυτερες τιμες!

3)Να εχεις μαστορα τιμιο και με καλες τιμες στην εργασια!

4)Σωστος τροπος οδηγησης για μικροτερη φθορα αυτοκινητου..

Ασφαλεια 150ευρω + τελη 120 + κτεο/καρτα καυσ. 30 + service/ζημιες 150  Συνολο 450ε/ετος!   Αυτη ειναι μια τιμη χωμα με προυποθεσεις!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...