ZPist Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει γιατί ούτε ο δικός μου λογιστής ούτε της εταιρείας που δουλεύω μου έχουν απαντήσει και θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν κάνω λάθος. Λοιπόν, είχα ασθενήσει από 29/11 μέχρι 21/12. Έχω ψάξει πολύ για το πώς πληρώνεται η ασθένεια στο ΚΕΠΕΑ οπότε οι 3 πρώτες ημέρες που είναι χρόνος αναμονής πληρώνεται μόνο από τον εργοδότη το μισό ημερομισθιο και για τις υπόλοιπες πληρώνει ένα επίδομα ο ΕΦΚΑ και το υπόλοιπο ποσό ο εργοδότης μέχρι να συμπληρωθούν οι ημέρες ασθενείας που δικαιούμαι τον χρόνο. Τον Νοέμβριο πληρώθηκα κανονικά τα δύο μισά από τον χρόνο αναμονής. Ωστόσο τον Δεκέμβριο έχω πληρωθεί μόνο για τις ημέρες παρουσίας και για καμία ημέρα ασθενείας από τον εργοδότη. Στην απόδειξη πληρωμής όμως το ποσό που αναγράφεται αντιστοιχεί στις ημέρες παρουσίας + το ένα μισό από την 3η ημέρα αναμονής + κανονικά το ποσό για τις ημέρες ασθενείας. Με λίγα λόγια το ποσό στην απόδειξη πληρωμής ήταν παραπάνω από αυτό που εγώ έλαβα. Δεν έδωσα σημασία γιατί υπέθεσα ότι περιμένουν το ποσό του επιδόματος από ΕΦΚΑ για να μου πιστωθεί το υπόλοιπο. Για τις πρώτες ημέρες έχω λάβει επίδομα από εφκα και για τις υπόλοιπες περιμένω την επιτροπή. Στην τελευταία μισθοδοσία όμως μου έχουν αφαιρέσει το επίδομα ασθενείας. Εάν είχα πληρωθεί το ποσό της απόδειξης πληρωμής σωστά θα μου αφαιρούσαν το ποσό του επιδόματος. Από τη στιγμή όμως που δεν έχω πληρωθεί καθόλου ασθένεια για τον Δεκέμβριο από την εταιρεία δεν θα έπρεπε αντί να μου κρατήσουν το επίδομα, να μου δώσουν το υπόλοιπο από το επίδομα;
JT71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Πόσο καιρό δούλευες στον εργοδότη οταν ασθένησες; Έχεις καταθέσει απόφαση ασθενείας στον εργοδότη απο τον εφκα;
ZPist Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, JT71 είπε Πόσο καιρό δούλευες στον εργοδότη οταν ασθένησες; Έχεις καταθέσει απόφαση ασθενείας στον εργοδότη απο τον εφκα; 10 μήνες. Ναι κατέθεσα την απόφαση από εφκα και μου αφαίρεσαν αυτό το ποσό από την μισθοδοσία Μαρτίου.
JT71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Εφόσον δεν έχεις κλείσει χρόνο ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 3 μέρες αναμονής μισές και δέκα μέρες την διαφορά απο την απόφαση ασθενείας του έφκα. Αν η ασθένεια συνεχίζεται ο εργαζόμενος πληρώνεται μόνο οτι βγάζει ο εφκα .
ZPist Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, JT71 είπε Εφόσον δεν έχεις κλείσει χρόνο ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει 3 μέρες αναμονής μισές και δέκα μέρες την διαφορά απο την απόφαση ασθενείας του έφκα. Αν η ασθένεια συνεχίζεται ο εργαζόμενος πληρώνεται μόνο οτι βγάζει ο εφκα . Ναι. εγώ όμως από τον εργοδότη μου έχω πληρωθεί μόνο 2 ημέρες αναμονής τον Νοέμβριο. Καμία άλλη... Και μου κράτησαν και το επίδομα από ΕΦΚΑ τώρα. Άρα θα έπρεπε να μου βάλουν τη διαφορά όχι να μου το κρατήσουν.
JT71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου κράτησαν το επίδομα ασθενείας αφου μπαίνει σε δικό σου προσωπικό λογαριασμό. Γενικά πάντως χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες ο κανόνας σε εργαζόμενο που δεν έχει κλείσει χρόνο είναι 3 μέρες αναμονή + 10 την διαφορά απο τον εφκα. Στην συνέχεια οτι βγάλει ο εφκα .Ο εργοδότης εχει μόνο την υποχρέωση απόδοσης ΑΠΔ
ZPist Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, JT71 είπε Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου κράτησαν το επίδομα ασθενείας αφου μπαίνει σε δικό σου προσωπικό λογαριασμό. Γενικά πάντως χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες ο κανόνας σε εργαζόμενο που δεν έχει κλείσει χρόνο είναι 3 μέρες αναμονή + 10 την διαφορά απο τον εφκα. Στην συνέχεια οτι βγάλει ο εφκα .Ο εργοδότης εχει μόνο την υποχρέωση απόδοσης ΑΠΔ Μου το αφαίρεσαν από την μισθοδοσία Μαρτίου αυτό εννοώ μου το κράτησαν.
JT71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μήπως άργησες να δώσεις στον εργοδότη την απόφαση ασθενείας Την έδωσες μετά τον Ιανουάριο;
ZPist Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 λεπτό πριν, JT71 είπε Μήπως άργησες να δώσεις στον εργοδότη την απόφαση ασθενείας Την έδωσες μετά τον Ιανουάριο; Ναι Μάρτιο την έδωσα αλλά και πάλι γιατί να μου αφαιρέσουν το επίδομα από τη στιγμή που δεν μου έχουν πληρώσει οι ίδιοι αυτές τις ημέρες ασθενείας για τις οποίες βγήκε η απόφαση. Από τις 3μισες +10 τη διαφορά από εφκα που λες πάνω, εγώ έχω πληρωθεί από τον εργοδότη μόνο 2μισες.
JT71 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Τους προηγούμενος μήνες Νοέμβρη κ Δεκέμβρη που ο λογιστής δεν είχε απόφαση ασθενείας έπρεπε να δωσει ΑΠΔ. Λογικά θα χρειάστηκε τωρα μέσα στον Μάρτιο να κάνει συμπληρωματική. Το σωστό ηταν ν έχει τις αποφάσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου(για Νοέμβρη ) Κ μέχρι τέλος Ιανουαρίου για Δεκέμβρη. Είναι λιγο μπλέξιμο οι συμπληρωματικές αλλά λύνεται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα